Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-25-08, 01:12 PM   #1
JENOVA
Insane Gamer
老喇

註冊日期: Jan 2007
Nintendo Switch ID5296-3362-8806
PSN  IDfatfai111
XBox Live GamertagJENOVA111
女友呃我,我發現左

琴日係我同女朋友每月既紀念日
食飯,行街,番屋企一切正常
我送左本記事本比佢,佢好開心

夜晚msn時,她說要落街買野 (樓下就有便利店) (12:30a.m.)
出左門口都打左一次電話比我
然後, 電話打不通 (持續左2個鐘)
我決定打佢屋企電話,冇人聽 (未番屋企)

我驚佢出左事,換衫飛的去搵佢
行過哂佢會坐既地方,搵唔到
上佢屋企拍門,冇人應
最後好慌張咁落番樓,諗住搵多次

呢個時候,我見到我女友同一個男仔有講有笑
我係馬路對面見到佢2個,我女友亦明顯見到我 (佢顯得好"唐突")
佢冇立即過黎搵我, 仲同佢個friend講多幾句

我當時既反應, 係由慌張->

我問佢做咩要呃我,佢話驚我嬲
事後我叫佢唔好再見果個男仔
佢話唔可以答應我,佢話佢地清白
只不過係個男仔唔開心搵佢哭訴 (個男仔大我同我女友10年左右)

呢件事令到我個心入面多左條刺,我對佢既信任亦降到0
如果唔係咁岩我撞到正,我可能一世都唔知

想問下有冇方法可以令我忘記呢件事,重新投入呢段感情?
我真係好愛佢,唔想分手...
但係佢點解要關電話?點解佢要呃我???
我真係好迷茫...

此篇文章於 08-25-08 01:31 PM 被 JENOVA 編輯。
JENOVA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 01:22 PM   #2
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
http://gaforum.org/showthread.php?t=178941

你同呢個topic既樓主差不多了

舊 08-25-08, 01:23 PM   #3
ELT
God of Gamer
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
你唔比你gf同果位男仕來住, 未免太管佢, 仲比人一種冇氣量o既感覺, 大家應該要信任
會唔會你成日疑神疑鬼佢先唔話比你知, 驚你諗得太多
不如你同佢講清楚, 同男仔出街要通知聱

舊 08-25-08, 01:24 PM   #4
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
咁你要問返你女友關於個男人啲詳細資料,不過如果有男人向細過自己10年嘅女仔哭訴..
引用:
心入面多左條刺
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 01:26 PM   #5
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
咁又真係好奇....
點解要熄電話....
而家就好似搞到佢女朋友唔想比佢知佢去左溝仔咁......

舊 08-25-08, 01:28 PM   #6
GuGu

註冊日期: Sep 2005
小弟比唔到咩意見
但係保持冷靜先
GuGu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 01:28 PM   #7
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: Designer 查看文章
咁你要問返你女友關於個男人啲詳細資料,不過如果有男人向細過自己10年嘅女仔哭訴..
同感.
如果佢唔係白痴就一定係博同情,想對你gf出手

舊 08-25-08, 01:28 PM   #8
JENOVA
老喇

Nintendo Switch ID5296-3362-8806
引用:
作者: ELT 查看文章
你唔比你gf同果位男仕來住, 未免太管佢, 仲比人一種冇氣量o既感覺, 大家應該要信任
會唔會你成日疑神疑鬼佢先唔話比你知, 驚你諗得太多
不如你同佢講清楚, 同男仔出街要通知聱
我要補充小小...我所指既夜晚係 12:30 -2:30a.m.

大佬呀 半夜1男1女我可以點信?
個男仔佢識左1個月都冇

舊 08-25-08, 01:29 PM   #9
JENOVA
老喇

引用:
作者: AshleyYan 查看文章
同感.
如果佢唔係白痴就一定係博同情,想對你gf出手
我成晚冇訓過, 一訓落床就見到佢2個有講有笑既畫面
我不斷重覆一個念頭就係 : 究竟佢係咪想分手...
頭痛左成晚...

舊 08-25-08, 01:30 PM   #10
GuGu

我驚佢出左事,換衫飛的去搵佢
行過哂佢會坐既地方,搵唔到
上佢屋企拍門,冇人應
最後好慌張咁落番樓,諗住搵多次

<<
樓主你都好緊張wo
舊 08-25-08, 01:31 PM   #11
ELT
Lunar使者

引用:
作者: JENOVA 查看文章
我要補充小小...我所指既夜晚係 12:30 -2:30a.m.

大佬呀 半夜1男1女我可以點信?
個男仔佢識左1個月都冇
咁.....你gf我唔知, 但果位男仕應該唔會只係哭訴咁簡單
anyway, 冷靜d先, 嘗試起對方底

舊 08-25-08, 01:32 PM   #12
GuGu

引用:
咁.....你gf我唔知, 但果位男仕應該唔會只係哭訴咁簡單
anyway, 冷靜d先, 嘗試起對方底
同意
舊 08-25-08, 01:35 PM   #13
JENOVA
老喇

其實我都諗左成晚...今朝亦都打比朋友講左成件事出黎
個心已經冇咁up...
諗住今晚去問清楚佢琴晚究竟發生咩事...
因為琴晚既情況我真係好火....

唉..其實成件事我最心up係因為點解佢半夜要答應一位男士既請求去食宵夜
而又唔將真相話比我知, 佢只係話落一落街, 佢跟本完全冇諗過我既感受...
我琴晚由1點-2點半 我個腦入面得一句話 佢可能有意外...

此篇文章於 08-25-08 01:43 PM 被 JENOVA 編輯。
JENOVA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 01:52 PM   #14
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
退一步諗,佢無呃你話眼睏要去睏覺offline 、而其實早預備成晚出左去唔返,
係咪會好d ?

有時忽然有friend 夜晚搵自己出唻麥記傾陣偈、點知一傾傾左成晚,都唔出奇;
最初諗住最多半個鐘咪返,點知之後就坐左三個幾鐘,
要同你解釋,又驚你嬲,
因為十個著左八個男仔都唔會鍾意自己女朋友同人地出去傾咁耐

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 01:57 PM   #15
JENOVA
老喇

引用:
作者: Middle 查看文章
退一步諗,佢無呃你話眼睏要去睏覺offline 、而其實早預備成晚出左去唔返,
係咪會好d ?

有時忽然有friend 夜晚搵自己出唻麥記傾陣偈、點知一傾傾左成晚,都唔出奇;
最初諗住最多半個鐘咪返,點知之後就坐左三個幾鐘,
要同你解釋,又驚你嬲,
因為十個著左八個男仔都唔會鍾意自己女朋友同人地出去傾咁耐
呢樣我可以理解...
實情係個男仔渣車去我女友屋企, 接左佢去m記傾左2個鐘 (佢咁講)
我相信,個男仔冇可能係12點半之後先搵我女友既, 佢要換衫+渣車黎都要時間
我覺得我女友出門口前已經接到來電 or sms知道會去好耐啦....
佢跟本打從一開始已經呃左我...... (佢話落街買奶)

舊 08-25-08, 02:00 PM   #16
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
引用:
-skip-
樓主同佢傾果陣記得唔好甘火ar

你甘嬲只會令到佢下次都唔講你聽

同埋一陣嘈嚮上黎"棧"比果個男人有機可乘

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 02:03 PM   #17
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
引用:
係咪會好d ?
我覺得個女仔只係太大意mo諗到樓主會飛出黎搵佢姐

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 02:03 PM   #18
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
呢樣我可以理解...
實情係個男仔渣車去我女友屋企, 接左佢去m記傾左2個鐘 (佢咁講)
我相信,個男仔冇可能係12點半之後先搵我女友既, 佢要換衫+渣車黎都要時間
我覺得我女友出門口前已經接到來電 or sms知道會去好耐啦....
可能你女友只係預左見半個鐘?Who knows?

但,唔通同你講「我落街見個男人呀」?
有時可能係善意既謊言吧~

既然你對佢信心跌到零,一係想辦法提升返,一係就咁算~

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 02:03 PM   #19
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
一次不忠
百次不用
飛左佢啦

舊 08-25-08, 02:06 PM   #20
Diana

註冊日期: Aug 2002
感覺上...氣量未免有點窄...=.="
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 02:07 PM   #21
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
呢樣我可以理解...
瞞住你同男仔出去傾偈,係呃左你;
不過佢呃你係因為怕你多心、定係呃你係因為佢自己花心,
就要再分清楚喇。
而且如果我係佢、明知出去好耐仲要瞞住你,
我唔會同你講落街買奶......

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-08, 02:09 PM   #22
圖騰製作中

引用:
就要再分清楚喇。
樓下果間7仔冇晒貨,我去左大嶼山買

舊 08-25-08, 02:10 PM   #23
ELT
Lunar使者

引用:
就要再分清楚喇。
亦有可能原本打算只傾買奶時間, 點知比人纏左2個鐘
不過我解釋唔到仲乜要唔聽電話

舊 08-25-08, 02:12 PM   #24
圖騰製作中

引用:
亦有可能原本打算只傾買奶時間, 點知比人纏左2個鐘
不過我解釋唔到仲乜要唔聽電話
係好耐好耐之前,跟人談話途中不接電話是一種禮貌

舊 08-25-08, 02:12 PM   #25
JENOVA
老喇

引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
感覺上...氣量未免有點窄...=.="
拍左拖年幾, 一直都有互相信任
我認我係呢方面既氣量係有點窄
若果佢同一個相識1年既朋友半夜傾計我冇問題
識一個月既我會有保留,加上佢點解要關電話呢??

希望真係樓上咁講 善意既謊言
佢今日都當冇事咁照常致電搵我
但係我做唔到如常既反應...
已經約左佢今晚出黎...
諗住當面再平心靜氣問下琴日既事

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:24 PM

手機版 | APP版