Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

查看投票結果: 下期版聚想參加之活動
BBQ 11 73.33%
打邊爐 5 33.33%
去CAFE 5 33.33%
酒樓食飯 2 13.33%
其他(請註明) 3 20.00%
多重選擇投票。 投票者: 15. 您不可以參加此投票

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 06-25-08, 03:22 PM   #51
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Orage 查看文章
我係好想同佢一齊...但好明顯我唔係佢既心儀對象...

等左4-5年,最後都係失敗而回~~
所以我其實都幾認同人地講既
一個女仔係鍾意你, 你唔追都會同你一齊
當一個女仔唔鍾意你, 你點追都唔會有用

舊 06-25-08, 03:41 PM   #52
王龍
Game Master
天気

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRED_Kaito
引用:
作者: Middle 查看文章
係因為身份問題嗎?
唔係身份問題
係其他因素

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

山窮水盡疑無路 柳暗花明又一村
王龍 目前離線  
舊 06-25-08, 04:22 PM   #53
Be With You
Insane Gamer
命運的巨輪開始轉動..

註冊日期: May 2005
情版消失了的期間很失落
畢竟我也算是那裡的"常客"
所以情版重開實在很高興!

恭賀藍莓姊回歸~
另外歡迎Middle 大成為新版主
希望黎近情版新人事、新作風,
同時,也會有新境象

---------------------------------------------------------------------

六年的感情
不是說可以捨棄便捨棄
也不是說忘記便可以忘記
我曾佩服她的勇氣,尊重她的決定
但夜深人靜,也會暗暗嘆息她的狠心

我也想去恨她、去怨她
不過同一時間,我相信,「愛過她仍然是福份」
結果,我也只會去希望她現在過得好,過得愉快

---------------------------------------------------------------------

當一個人長大了,經歷過一些事
就會漸漸明白及了解自己到底要些甚麼
在離別的日子我想過很多
有關於前女友的,有關於自己的

我知道,身邊有人在等我
有明示,有暗示
在等我踏出多一步,在等我拖她的手

很諷刺
如果沒有分開,我就不會察覺到她們的心意
但我也不希望因為寂寞
而胡亂與身邊人開始一段關係

是不是如書中所說:
「墮入愛河雖然容易
但邂逅真愛卻沒有這麼簡單?」

結果.....我的肩膀多了一個牙印
Be With You 目前離線  
舊 06-25-08, 04:29 PM   #54
王龍
Game Master
天気

引用:
作者: Be With You 查看文章
-SKIP-
我又覺得
只要攪清楚D野 真係可以去同一D等緊你一齊既人一齊
畢竟EX 已經係過去式了
再停滯不前亦無補於事
或者一開始既動機唔係咁好 係因為寂寞
但如果認為明日會更好的話
可能會係一件好事

真愛 唔一定一開始就會係的

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

王龍 目前離線  
舊 06-25-08, 04:33 PM   #55
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: 天童沙雪 查看文章
無法傳達心意 的確好難受呢
無機會傳達心意更加難受

舊 06-25-08, 04:36 PM   #56
王龍
Game Master
天気

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
無機會傳達心意更加難受
機會可以製造嘛

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

王龍 目前離線  
舊 06-25-08, 04:54 PM   #57
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Nintendo Switch ID4565-6477-0890
引用:
作者: 王龍 查看文章
機會可以製造嘛
你呢d咪叫有機會囉,想傳達心意時連人都走埋,又打聽唔到佢下落(唔同公司),仲點製造機會

舊 06-25-08, 05:04 PM   #58
王龍
Game Master
天気

引用:
你呢d咪叫有機會囉,想傳達心意時連人都走埋,又打聽唔到佢下落(唔同公司),仲點製造機會
咁你又真係慘D..失去聯絡...

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

王龍 目前離線  
舊 06-25-08, 05:09 PM   #59
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
只懂機會而不懂製造的人
一世都唔會有機會

舊 06-25-08, 05:37 PM   #60
王龍
Game Master
天気

引用:
作者: lauchai 查看文章
只懂機會而不懂製造的人
一世都唔會有機會
其實點可以製造機會?

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

王龍 目前離線  
舊 06-25-08, 06:25 PM   #61
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
所以我其實都幾認同人地講既
一個女仔係鍾意你, 你唔追都會同你一齊
當一個女仔唔鍾意你, 你點追都唔會有用
所以等左咁耐都係等個吉~~

算了...放棄~~~

舊 06-25-08, 07:15 PM   #62
The One
業餘歌手

引用:
其實點可以製造機會?
所謂製造機會, 唔係就咁行埋去SAY個HI就算
一定要用一D OPEN END既方式
打開話題
好多人成日話唔識製造/搵機會
其實根本係自己冇膽

舊 06-25-08, 08:57 PM   #63
王龍
Game Master
天気

引用:
作者: lauchai 查看文章
所謂製造機會, 唔係就咁行埋去SAY個HI就算
一定要用一D OPEN END既方式
打開話題
好多人成日話唔識製造/搵機會
其實根本係自己冇膽
OPEN END?
即係有問有答咁?

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

王龍 目前離線  
舊 06-25-08, 09:17 PM   #64
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
OPEN END?
即係有問有答咁?
或者好玄咁講:
自然D 、唔好一心想要「製造機會」咁去接觸對方?
其實兩個人要多d 接觸、溝通交流,
先至可能會產生只屬於兩個人之間o既機會;
不過按龍寶寶個情況,
睇怕不如出動埋私家偵探...... 講笑,
試下問下舊同事有無keep contact ?
再唔係上網上facebook search 對方個名、去一d 佢應該會去o既地方撞佢,
係幾大海撈針,不過所謂緣份,有時都係我地咁樣強求先至得到返唻

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線  
舊 06-25-08, 10:30 PM   #65
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

雖然好唔捨得,但始終都要面對現實,已經放棄啦

>問下舊同事有無keep contact ?
佢舊同事我只識得一個,不過佢唔肯幫,其他人又唔熟,我有咩辦法?

舊 06-25-08, 11:26 PM   #66
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
引用:
雖然好唔捨得,但始終都要面對現實,已經放棄啦

>問下舊同事有無keep contact ?
佢舊同事我只識得一個,不過佢唔肯幫,其他人又唔熟,我有咩辦法?
如有心搵我相信有機會搵到...

當然~~有心避你你點都搵唔到~~

舊 06-26-08, 02:06 AM   #67
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
頹死,頭先MSN,比個以前想追o既女仔(如果大家仲記得o既話)話我黑面佢(之前bbq o既事,我根本無黑面佢,只不過我玩完有D倦...),由佢口中其他friend又玩路見不平話個女仔不是(大致係做乜整到我唔高興之類),之後佢話整到佢勁尷尬,仲話以後都唔join我o地 o既 activities & 叫我o係MSN del o左佢個名.............

唉,又冇o左個朋友....................

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 06-26-08, 08:26 AM   #68
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
無機會傳達心意更加難受
抽水

有沒有可能傳達心意,亦是另一個問題

舊 06-26-08, 08:28 AM   #69
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
頹死,頭先MSN,比個以前想追o既女仔(如果大家仲記得o既話)話我黑面佢(之前bbq o既事,我根本無黑面佢,只不過我玩完有D倦...),由佢口中其他friend又玩路見不平話個女仔不是(大致係做乜整到我唔高興之類),之後佢話整到佢勁尷尬,仲話以後都唔join我o地 o既 activities & 叫我o係MSN del o左佢個名.............

唉,又冇o左個朋友....................
可能個ex有問題發生......找你做發洩對象
我相信過多一排可能會ok番

舊 06-26-08, 08:42 AM   #70
The One
業餘歌手

引用:
或者好玄咁講:
自然D 、唔好一心想要「製造機會」咁去接觸對方?
其實兩個人要多d 接觸、溝通交流,
先至可能會產生只屬於兩個人之間o既機會;
不過按龍寶寶個情況,
睇怕不如出動埋私家偵探...... 講笑,
試下問下舊同事有無keep contact ?
再唔係上網上facebook search 對方個名、去一d 佢應該會去o既地方撞佢,
係幾大海撈針,不過所謂緣份,有時都係我地咁樣強求先至得到返唻
虛則實之, 實則虛之

舊 06-26-08, 05:35 PM   #71
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
貼一篇自己作o既文......
若然唔好睇勿怪
<怪人>

-skip- 

大開眼戒

-skip-

果然係愛一首歌一個故事~

不錯~
呢首歌我都特別鍾意~
因為我都係一個"怪人"...
魚伕 目前離線  
舊 06-26-08, 06:44 PM   #72
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: 魚伕 查看文章
果然係愛一首歌一個故事~

不錯~
呢首歌我都特別鍾意~
因為我都係一個"怪人"...
謝謝看了
其實有邊個未做過怪人丫......

Middle 目前離線  
舊 06-27-08, 03:48 PM   #73
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: darkvolver 查看文章
可能個ex有問題發生......找你做發洩對象
我相信過多一排可能會ok番
唉我都冇乜寄望lu........希望佢可以幸福快樂吧

對.....可能我就是你們所說的怪人

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 06-27-08, 06:59 PM   #74
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
唉我都冇乜寄望lu........希望佢可以幸福快樂吧

對.....可能我就是你們所說的怪人
就算係怪人,
都可以有屬於自己o既幸福

Middle 目前離線  
舊 06-27-08, 08:29 PM   #75
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
想不到原來t-cup會寫呢d野
原來茶杯的幻想咁浪漫................ 大開眼界

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

現在的時間是 09:26 PM

手機版 | APP版