Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-27-16, 05:04 PM   #226
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Rance 查看文章
超音蝠....超音蝠....又係超音蝠....重係超音蝠....永遠都係超音蝠....
香港係一片蝠地證明無講錯……

舊 07-27-16, 05:13 PM   #227
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
其實知道附近有乜怪點先可以搵到....又冇方向指

見到D稀有怪但係四圍走都係捉唔到
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 05:40 PM   #228
leo1988
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2011
玩左2日,真係完全唔知有咩好玩

走左新界九龍幾個地方,遇黎遇去都係超音,波波鳥

就算俾你好彩咁遇到罕有精靈都無用,要捉相同精靈拎好多糖先會進化到
即係捉得一隻半隻既罕有精靈,都係廢寵,CP又唔會高得去邊,又唔夠糖去進化
但係同一隻罕有精靈一日可以遇得到幾多次呢?

至於育成同對戰都係算吧啦,連初代gameboy都好玩過GO十條街
leo1988 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 05:51 PM   #229
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
9月..到時仲有幾多人玩都係一個問號

http://www.pokemongo.jp/plus/
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 06:08 PM   #230
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: leo1988 查看文章
玩左2日,真係完全唔知有咩好玩

走左新界九龍幾個地方,遇黎遇去都係超音,波波鳥

就算俾你好彩咁遇到罕有精靈都無用,要捉相同精靈拎好多糖先會進化到
即係捉得一隻半隻既罕有精靈,都係廢寵,CP又唔會高得去邊,又唔夠糖去進化
但係同一隻罕有精靈一日可以遇得到幾多次呢?

至於育成同對戰都係算吧啦,連初代gameboy都好玩過GO十條街
唔捉野唔儲圖鑑 = 玩家等級唔升

唔升 = 你捉黎捉去都係果D COMMON怪

另外你所在的地方多唔多人玩都係決定多唔多怪的因素

等級愈高,愈有機會見到進化後的POKEMON

育成同對戰都因為手機版的關係簡化了很多,如果真的想追求這些就玩番本家吧

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 07:17 PM   #231
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
今日放工時間server有d short short地?

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 07:32 PM   #232
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
點止...成日左上係咁load, spot得白畫面冇野跌,打道場又load唔到....
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 07:39 PM   #233
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
總算搵到時間喺屋企附近行下半小時,捉咗3隻返嚟。

發現佢個GPS功能廢廢地。個地圖話附近個公園有個Pokestop,幅相影住個滑梯。我企正喺個滑梯前面佢都話我「太遠」啟用唔到。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 08:12 PM   #234
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
想問可否扔左d蛋去,想扔左d 2km蛋

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 08:50 PM   #235
haha3156
Ultimate Gamer
↓相良宗介(?)↓

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
2KM的蛋無咩用...
但是好像賣唔到(?)

舊 07-27-16, 08:52 PM   #236
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: kev00269270 查看文章

我都係裝apps搵,今日都算順利捉到鬼斯同伊貝

https://play.google.com/store/apps/d...ow.pokescanner
暫時用緊呢隻apps,只係要"Location"權限,準確度好似睇緊Google Map咁

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
玩之前睇過資料,蛋冇得丟,要孵左出黎先可以處理

此篇文章於 07-27-16 08:56 PM 被 teealpha 編輯。
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 09:02 PM   #237
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
隻game 無對戰真係無動力升癈怪

舊 07-27-16, 09:34 PM   #238
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
看網站地圖,一度在南昌村見到奇異花,看來和比卡超一樣是超限時捕捉?

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 10:46 PM   #239
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
老任表示:厭?我仲有6xx以上精靈未出喎
Polemon粉表示:無得打無得升LV,我等太陽月亮版算
遊戲用呢個模式升寵,其實乜怪都無意思⋯
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 10:53 PM   #240
薇嘉
Insane Gamer
麻里奈命T^T

引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
看網站地圖,一度在南昌村見到奇異花,看來和比卡超一樣是超限時捕捉?
有都唔奇,昨晚我喺果度捉到奇異草

舊 07-27-16, 10:59 PM   #241
懶人一個

引用:
作者: 薇嘉 查看文章
有都唔奇,昨晚我喺果度捉到奇異草
感覺這類二段進化or超稀有的怪就算生成了都只有兩分鐘時間給你去捕捉.....不是生在你附近的話基本不用想了
另外屯門建生輕鐵站我前日捉到化石翼龍,今日看地圖見到有卡美龜

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 11:18 PM   #242
懶人一個

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
講下笑,唔駛咁認真~!

不過,我之前真係係某地區FB群組見有POST呼籲加入黃色…原因你懂的~!

如果係小學生界,可能日後又會流傳七月十四鬼節鬼門關大開時先捉到某D小精靈呢…

其實POKEMON當年熱播果個時期,
我仲係學生(典型繁忙兒童)根本都無乜時間認真睇晒套POKEMON卡通,
所以宜家除咗幾隻有"對白"角色外,都唔係好熟D小精靈的香港譯名同特性。

好彩網上有個表:
http://info.hkpnve.net/image.html

http://zh-hk.pokemon.wikia.com/wiki/...9C%96%E9%91%91

我諗宜家mytv都有得播果套妖怪手錶d怪我仲熟d,真心希望佢會"參考"pokemon go,
出過支援Android Wear+PAD/手機的捉妖GAME… 反正佢套入面本來就有妖怪手錶同妖怪PAD存在呢D設定存在~!

你當時LV幾?

我尋晚都遇到初代御三家,但全部捉捉下走佬的…
奇異種子同車厘龜好D只浪費我幾個精靈球,
捉小火龍真係火都嚟,本身諗住打到LV9收隊回家,係家門前就遇到小火龍,
結果浪費咗我一堆Razz Berry同廿幾個精靈球都係捉捉下就走咗…無得上訴。

比卡超係街就未遇過,係靠一開局唔捉初代御三家個方法拎咗一隻低CP版先。
現在才見到
我捉齊初代御三家時大約是LV6~7(現時LV9)
目前想要的差比卡超和六尾,以及大量的小火龍
屯門區好難見到比卡超

舊 07-27-16, 11:33 PM   #243
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
灣仔近海邊見過CP??比卡超一次失敗即閃

又係限鐘數?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-16, 11:34 PM   #244
懶人一個

引用:
作者: Tano 查看文章
灣仔近海邊見過CP??比卡超一次失敗即閃

又係限鐘數?
可能是生存時間一到你還未捉到就會消失

舊 07-28-16, 12:00 AM   #245
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
地區問題,雖然係隨機,不過某一區只有某一區經常有嘅怪
比卡超好彩塔巴士果陣捉左

不過要升御三家實係好難
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 12:24 AM   #246
薇嘉
Insane Gamer
麻里奈命T^T

引用:
感覺這類二段進化or超稀有的怪就算生成了都只有兩分鐘時間給你去捕捉.....不是生在你附近的話基本不用想了
另外屯門建生輕鐵站我前日捉到化石翼龍,今日看地圖見到有卡美龜
化石飛龍荔景葵芳捉到
另外我同事青衣遇到水箭龜

舊 07-28-16, 12:30 AM   #247
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
我間房咁岩掂住一個補給站…所以就咁坐0係度都好多野捉…

我覺得遊戲性就無乜,但話題性一流,剛剛跑步,見到勁多情侶在河邊一齊玩…算叫多左個節目…
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 12:32 AM   #248
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
化石飛龍荔景葵芳捉到
我在旺角見過水箭龜,不過捉唔到…浪費左我勁多精靈球
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 12:38 AM   #249
懶人一個

引用:
化石飛龍荔景葵芳捉到
有老噴的話我都可以省回不少去找小火龍的時間

舊 07-28-16, 01:24 AM   #250
knight-philip
カガミ

引用:
作者: kev00269270 查看文章

個足跡系統未搞好

之後大更新會加入AR指示咁講

等吧

引用:
引用:
可能是生存時間一到你還未捉到就會消失
所有怪
除非因為random性而走
就算過了出現時間,只要入了捕捉畫面都不會因時間消失

想確實一點捉就一開波掉提子吧~
會減低逃走機率

source:日本攻略wiki

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC]美科學家將致癌因子命名為POKEMON!Pokemon公司提出抗議 neo2046 手提遊戲機討論版 13 12-27-05 08:03 PM
[Pokemon]デオキシス入手 :cwm26: /[/Pokemon] Eugene 手提遊戲機討論版 8 07-03-04 11:29 PM
[機種未定]Pokemon系列最新作發表預定!(係GBA Pokemon Emerald?!) 神祕人1號 手提遊戲機討論版 16 06-28-04 07:21 PM
[GC]GC・GBA用「Pokemon」次回作の構想が! Pokemon FESUTA & E3発表 神祕人1號 電視遊戲討論版 15 01-08-04 10:34 PM
pokemon 唔係有兩隻0既咩? (Pokemon Saphire and Pokemon Ruby )請問邊隻先係好玩? CoCoFan 手提遊戲機討論版 5 01-04-03 06:29 PM

現在的時間是 09:30 PM

手機版 | APP版