Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 10-02-08, 05:51 PM   #701
Einhander
God of Gamer
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF

終於明點解可以去到99999hit

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-08, 06:34 PM   #702
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: sohaboss 查看文章
係咪要轉lock打
如果可以轉lock就easy....問題係唔可以....要自己就位

舊 10-05-08, 05:43 PM   #703
sohaboss
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2008
XBox Live Gamertagsohaboss
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
如果可以轉lock就easy....問題係唔可以....要自己就位
次次跳親都跳左去中間
sohaboss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-08, 06:29 PM   #704
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
引用:
作者: sohaboss 查看文章
次次跳親都跳左去中間
夠Lv32,學左斷空牙未?or...完左幽靈船有冇去帝都學虎牙破斬?
呢兩招都可以好方便打到粒珠.

無的話就轉其他角色,例如ジュディ就有好多對空技.

舊 10-05-08, 06:56 PM   #705
一一
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
秘奧義點出?
我見日文攻略website話要唔知什麼Lv3,係咪指爆氣條bar? 但我家下打到差不多爆機,max都係得Lv2...
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-08, 07:01 PM   #706
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
引用:
作者: 一一 查看文章
秘奧義點出?
我見日文攻略website話要唔知什麼Lv3,係咪指爆氣條bar? 但我家下打到差不多爆機,max都係得Lv2...
升 OVL bar 須要合成特殊道具
仲要裝埋秘奧義 個 skill 先出到
秘奧義出法:
爆 lv3 OVL 出奧義或變化技中按死 B

此篇文章於 10-05-08 07:04 PM 被 任仔 編輯。
任仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-08, 07:03 PM   #707
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: 遊戲人間 查看文章
夠Lv32,學左斷空牙未?or...完左幽靈船有冇去帝都學虎牙破斬?

我反而覺得直接跳用普攻打易d

舊 10-05-08, 09:26 PM   #708
sohaboss

引用:
作者: 遊戲人間 查看文章

40lv都就到(果時
我主力都係judy,但都去連技連左去本体

所以到最後放棄左,留返第2週目再清....
另外想問下祕奧義ko對手會唔會多grade d
今日用祕奧義打estel好爽
舊 10-06-08, 08:00 PM   #709
jaycom
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
屈combo真係好難
屈到4xxx幾吓斷鬼咗﹗可惡
個班999999的人,真係

舊 10-06-08, 10:27 PM   #710
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
我想問ehmead hill 隻狗仔點打...
重痴線過demo 個時...
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-08, 10:52 PM   #711
jaycom
Crazy Gamer

引用:
作者: usayarE 查看文章
我想問ehmead hill 隻狗仔點打...
重痴線過demo 個時...
提升lv
回避重視
多用邊邊的花

舊 10-06-08, 11:00 PM   #712
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: jaycom 查看文章
提升lv
回避重視
多用邊邊的花
你唔講花我都唔知佢講緊邊隻boss

舊 10-06-08, 11:05 PM   #713
jaycom
Crazy Gamer

引用:
你唔講花我都唔知佢講緊邊隻boss
其實個英文我都唔知邊隻
係因為佢講demo 先估個隻
都唔知有冇錯

舊 10-06-08, 11:49 PM   #714
usayarE

估岩左
岩岩用左n支返生藥, 打死左了
thanks

以為英文版可以轉語音,點知唔可以
infinite undiscovery 都係買日文版算
舊 10-07-08, 06:23 AM   #715
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:

估岩左
岩岩用左n支返生藥, 打死左了
thanks

以為英文版可以轉語音,點知唔可以
infinite undiscovery 都係買日文版算
英文配音得唔得????

舊 10-07-08, 10:41 AM   #716
sohaboss

引用:
英文配音得唔得????
聽得多就會慣
舊 10-07-08, 11:41 AM   #717
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
英文配音本身無咩問題, 語氣感情等都好好. 但如果聽慣日式配音要萌, 咁就未必適合了~
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-08, 01:05 PM   #718
jaycom
Crazy Gamer

引用:
英文配音得唔得????
想聽吓英配可以上youtube找找
對於我討厭英文的人來說
覺得極之唔慣和唔想聽
東方人物說英文好怪

舊 10-07-08, 04:13 PM   #719
usayarE

英文配音同字幕其實配得ok 架, 比我想像中好好多
睇劇情都睇得快d 明白d
不過都係睇同聽慣日文, 日式rpg 用英文真係怪怪既feel...

同埋好似樓上咁講,唔夠萌
舊 10-07-08, 06:21 PM   #720
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
我覺得唔是至打999999會是第一位 有以上
排名榜變得好勁
到底班人一日開幾多個鐘玩999999

個鬥技場點解會是16秒打完 唔是好明點打xd

舊 10-07-08, 07:24 PM   #721
sohaboss

引用:
英文配音同字幕其實配得ok 架, 比我想像中好好多
睇劇情都睇得快d 明白d
不過都係睇同聽慣日文, 日式rpg 用英文真係怪怪既feel...

同埋好似樓上咁講,唔夠萌
+1,不過聽慣左反而覺得幾萌
想問下個隱藏迷宮點入?地點英文名稱希望.....
看日文攻略好難明....
d名音譯好難對返....
另外雖然已經過左,但係都順便問下個騎士團團長招祕奧義有咩方法避,54lv打果時俾佢全滅秒左= =

此篇文章於 10-07-08 07:26 PM 被 sohaboss 編輯。
舊 10-07-08, 11:26 PM   #722
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
個wik怪物圖鑑i寫 無機物型 235 ジェントルゴーレム 55 父なるムゼリ山脈【風】
個到地方唔是被飛船降落
好似我找不到

有冇人取了

取了後, 我要玩突破性15小時完成成就
花時間230小時以上

thx 解決了

此篇文章於 10-08-08 01:06 AM 被 武藤遊戲 編輯。
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-08, 11:35 PM   #723
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
個wik怪物圖鑑i寫 無機物型 235 ジェントルゴーレム 55 父なるムゼリ山脈【風】
個到地方唔是被飛船降落
好似我找不到

有冇人取了

取了後, 我要玩突破性15小時完成成就
花時間230小時以上
要找浮空(長耳族?)村內右下角的小孩
玩完LV5飛船會強化
以上

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-08, 11:48 PM   #724
usayarE

我想問100, 150同200g個幾個成就係咪順住玩落去就會解到,唔使做特別野?

其他個d 1千萬g, 行10萬里, 100小時個d 我真係無恒心做到...
部分secret mission / 過左就無個d 我都做唔到...

可惜完成遊戲一次得 0G...
舊 10-07-08, 11:53 PM   #725
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
我想問100, 150同200g個幾個成就係咪順住玩落去就會解到,唔使做特別野?
YES
爆機就可以了

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Tales of Vesperia (テイルズ オブ ヴェスペリア) - 攻略討論區II ゆり 攻略及心得交流區 639 06-08-12 05:19 PM
[ETC] 傳說系列又註冊新商標 romrom2004 電視遊戲討論版 23 04-01-09 01:32 PM

現在的時間是 03:42 PM

手機版 | APP版