Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 01-05-03, 09:10 PM   #1
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
玩graphic

係咪相舖玩哂 ?
有無其他正ware
--
有無相舖書介紹

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-03, 09:14 PM   #2
雪舟等楊
God of Gamer
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
Smile

PHOTOIMPACT
聽人講幾好用
<=想話ILLUSTRATOR~~~~~~~(當我無講過~~)

問VIPER II(相舖佢最熟架喇~~~~~~~)

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-03, 10:01 PM   #3
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
ILLUSTRATOR系做film用的啊
(註: film系印板ge film)

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-03, 10:02 PM   #4
雪舟等楊
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
我淨係知無ILLUSTRATOR,就出唔到書<=聽我阿媽公司D人講

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-03, 10:05 PM   #5
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
唔止ILLUSTRATOR .......
也可用Page Maker和Free Hand的
Page Maker比較好的說

<== 一個乜software都要被迫學ge人

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-03, 01:36 PM   #6
Viper II
↘みもりんっ

PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
處理圖像用硬相舖啦

ILLUSTRATOR 我淨係知好多人畫背景鍾意用....
PHOTOIMPACT除左整GIF之外,識用相舖o既都冇乜理由用佢...
PHOTODELUXE,相舖輕量版,鍾意可以用下o既,不過step backward得一o野,做錯o野就喎呵呵...
Firework,Marcomedia版Photoshop
Painter畫CG用,筆擦多到嚇親人

亂up完畢

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-03, 04:39 PM   #7
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

>Page Maker比較好的說
好似freehand多d野搞 ?
夾返部mac就正爆喇 (我有鬼錢買 )
--
都係整cg0既好d,我對搞風景相無乜性趣\/
有無正書介紹姐,0個d咩卡通呀,乜鬼美少女0既掂唔掂架 ?

舊 01-06-03, 04:52 PM   #8
Viper II
↘みもりんっ

XBox Live GamertagViper II DNA
上網睇人地D How to CG好過啦
乜鬼美少女...睇見個D封面就

書? 睇過一本字型咁大把

舊 01-06-03, 05:23 PM   #9
子貓物語hihi
~潛艇基地茶水部~
電眼.東尼

引用:
Originally posted by Viper II :
上網睇人地D How to CG好過啦
乜鬼美少女...睇見個D封面就

書? 睇過一本字型咁大把
可否推介一d how to cg的西?唔該
子貓物語hihi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-03, 05:57 PM   #10
Viper II
↘みもりんっ

睇過o既中文site--->全軍覆沒咁濟

日文o既

↑web ring黎,咪比banner嚇親

舊 01-06-03, 07:27 PM   #11
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
Illustrator 都唔係一定出版先會用..反而好少出版會用
多數用QuarkXpress/ Pagemaker(少lu)/FreeHand等

好似做Flash d 圖咁,好多人會用Illustrator /FreeHand 畫好再import過去Flash.

Illustrator絕對唔係一個排版program..只係一個繪圖program.
用佢一定出唔到二三百頁的書.

至於出唔出film,唔係所有出版都係出film架,有direct Output呢樣野.

我好多年前做過output,o個時排版/繪圖program大約有

Adobe Illustrator
Adobe Photoshop
Adobe PageMaker
Aldus FreeHand(now 比Macromedia買左)
QuarkXpress
CorelDraw (for PC客)

Rabbidas 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-03, 11:57 PM   #12
邪教教主
Ultimate Gamer
bunchies

引用:
Originally posted by Viper II :
睇過o既中文site--->全軍覆沒咁濟

好似有個台灣gar cg人叫玲
有無佢個hp.....應該未死gar

His might upholds the weak
His word speaks only truth
His wrath undoes the wicked
邪教教主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-03, 12:06 AM   #13
Viper II
↘みもりんっ

引用:
Originally posted by 邪教教主 :

好似有個台灣gar cg人叫玲
有無佢個hp.....應該未死gar
冇...

舊 01-07-03, 03:57 AM   #14
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

唔...執0個d真係唔難,不過我最大問題係唔識畫線畫\/

舊 01-07-03, 03:11 PM   #15
Viper II
↘みもりんっ

引用:
Originally posted by sugihara :
唔...執0個d真係唔難,不過我最大問題係唔識畫線畫\/
唔識畫畫定唔識畫線畫? \/

舊 01-07-03, 05:04 PM   #16
邪教教主
bunchies

lee 倫d frontier 都有教how to make cg gar

[off]viper 生先d cg 真係好靚呀....不過借問聲有無d 有h gar.....可吾可以比我睇 [/off]

舊 01-07-03, 05:13 PM   #17
Viper II
↘みもりんっ

frontier有D到喉唔到肺
不過期期有REI D畫補數 b

嘩,h o既!?冇啦,我畫o野好雞下o架咋
嘩,先生!?我好細o架咋

舊 01-07-03, 11:41 PM   #18
邪教教主
bunchies

viper 小朋友
....o甘就快d 開始畫 lar
將來成為一位出色gar hcg artist............

舊 01-07-03, 11:52 PM   #19
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

ギク !
--
嘩邊個咁衰教壞可愛0既viperII小朋友 !!

舊 01-08-03, 12:16 AM   #20
邪教教主
bunchies

假假地都係一個邪教教主ma.......我有付責任甘做gar

viper 小朋友....天日就開始lar....畫好記得要比我睇

舊 01-08-03, 03:47 PM   #21
Viper II
↘みもりんっ

痴線.....
呢度off到摺得

論壇跳轉

現在的時間是 08:08 PM

手機版 | APP版