Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-06-18, 04:46 AM   #101
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
https://twitter.com/NintendoVS/statu...02051884150784

8月8日 有smash direct
新角色就一定啦, 希望有demo

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-18, 08:39 AM   #102
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
應該只差遊戲模式未深入講過
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-18, 12:22 AM   #103
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
信Rumor一成,雙目失明.

大家都係等Direct既消息比較好.
(點解那邊廂會有人嫌新資訊公開次數太多?大作唔係就應該定期公開新資料先至畀到人一種多野玩既感覺咩? )

此篇文章於 08-07-18 04:38 AM 被 張飛後代 編輯。
張飛後代 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-18, 03:59 AM   #104
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: 張飛後代 查看文章
信Rumor一成,雙目失明.

大家都係等Direct既消息比較好.
(點解那邊廂會有人嫌新資訊公開次數太多?大作唔係就應該定期公開新資料先至畀到人一種多野玩既怠覺咩? )
應該係話老任到目前為止都係偏重大亂鬥情報

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-18, 04:39 AM   #105
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: N0T51B 查看文章
應該係話老任到目前為止都係偏重大亂鬥情報
風靡全球既超級大作情報唔係特別多先至係唔正常.

舊 08-07-18, 08:10 AM   #106
CCemi

註冊日期: Dec 2003
遊戲都重有4個月唔夠就出
以前2年前公佈壓縮到半9個月內佈
料較密集都正常吧

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧
CCemi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-18, 11:20 AM   #107
N0T51B
Game Master
非中國藉

Nintendo Switch ID6353-4652-6032
引用:
作者: CCemi 查看文章
遊戲都重有4個月唔夠就出
以前2年前公佈壓縮到半9個月內佈
料較密集都正常吧
因為今年自家陣容比較弱
所以有啲玩家希望有多啲唔同遊戲嘅情報
但係到而家都係淨大部分大亂鬥news
所以我成日都話等下,老任維持得18年度2000萬台目標,應該仲有其他野發佈既...

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
舊 08-07-18, 01:05 PM   #108
CCemi

引用:
作者: N0T51B 查看文章
因為今年自家陣容比較弱
所以有啲玩家希望有多啲唔同遊戲嘅情報
但係到而家都係淨大部分大亂鬥news
所以我成日都話等下,老任維持得18年度2000萬台目標,應該仲有其他野發佈既...
今年老任自家作品有 MARIO TENNIS, SUPER MARIO PARTY, SMASH SPECIAL
力度的確唔強, 但都叫做有3隻新作
老任早幾年已經中哂招係開發高清遊戲所需要既時間上
所以我上年己經預期今年老任既出品量一定比第一年小好多
但第一年其實都係 ZELDA, SPLATOON 2, ARMS, MARIO, XB2 這5隻新作
只能夠講第一年唔同類別既遊戲較多
其實老任自己既策略上都係第一年靠自己, 第二年開始都要有三廠作品幫手橕場架啦

此篇文章於 08-07-18 01:09 PM 被 CCemi 編輯。
舊 08-07-18, 01:13 PM   #109
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: CCemi 查看文章
今年老任自家作品有 MARIO TENNIS, SUPER MARIO PARTY, SMASH SPECIAL
力度的確唔強, 但都叫做有3隻新作
老任早幾年已經中哂招係開發高清遊戲所需要既時間上
所以我上年己經預期今年老任既出品量一定比第一年小好多
但第一年其實都係 SPLATOON 2, ARMS, MARIO, XB2 這4隻新作
只能夠講第一年唔同類別既遊戲較多
其實老任自己既策略上都係第一年靠自己, 第二年開始都要有三廠作品幫手橕場架啦
老任堅持傳統每隻遊戲都可以玩一段時間嘅,連第三廠SE隻旅人都仲玩緊
不過⋯⋯的確比較令人擔憂黎緊有乜嘢遊戲(其實擔心都係沿Wii開始儲落黎嘅經歷,話就話呢家同掌機戰線合併咗,但係之前掌機嘅IP出現過咩? 妖怪手錶囉⋯⋯⋯)
不過今年第三廠,真係除咗冷飯就係冷飯⋯⋯最
大亂鬥香港無乜熱潮出現過,我都估唔到歐美會咁多人愛
題外話提起歐美⋯⋯令人尖叫嘅MP呢⋯⋯⋯好似上年標題之後就無影
由手機版發出

此篇文章於 08-07-18 01:15 PM 被 iu fu pig 編輯。
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-18, 01:46 PM   #110
leungky1

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
老任堅持傳統每隻遊戲都可以玩一段時間嘅,連第三廠SE隻旅人都仲玩緊
不過⋯⋯的確比較令人擔憂黎緊有乜嘢遊戲(其實擔心都係沿Wii開始儲落黎嘅經歷,話就話呢家同掌機戰線合併咗,但係之前掌機嘅IP出現過咩? 妖怪手錶囉⋯⋯⋯)
不過今年第三廠,真係除咗冷飯就係冷飯⋯⋯最
大亂鬥香港無乜熱潮出現過,我都估唔到歐美會咁多人愛
題外話提起歐美⋯⋯令人尖叫嘅MP呢⋯⋯⋯好似上年標題之後就無影
由手機版發出
三廠唔少嘅,Ubi,笨大,Sega呢啲合作算幾深入
Capcom無咩方向,SE似乎就剛剛抓到路
其他嗰啲就無計,要班慣哂4K嘅去做番1080,真係決定做唔做都有排諗

老任自Switch起個市場策略就係未整好哂唔會再講太多
演示堅持全部要有玩嘅原素
就算MP4同B3新一期財報都係TBA,而唔係2019
相對依隻大亂鬥安排係特別啲,感覺係將本來2019個期拉前
由手機版發出
舊 08-07-18, 02:53 PM   #111
N0T51B
Game Master
非中國藉

其實嚟到八月都好似無乜特別消息有人擔心係好正常
不過我覺得既然老任第一期結算都繼續實行2000萬台目標
股東大會又暗示online有特別野/仲有野未公佈/火出集中年尾
我又覺得唔使緊張嘅,咪睇下佢呢個月出咩牌囉

舊 08-07-18, 03:37 PM   #112
CCemi

18年我就唔多睇好重有更多野出架啦
不過19年第一季都重可以期待一下

舊 08-08-18, 09:37 PM   #113
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 信長 查看文章
https://twitter.com/NintendoVS/statu...02051884150784

8月8日 有smash direct
新角色就一定啦, 希望有demo

大乱闘スマッシュブラザーズ SPECIAL Direct 2018.8.8
https://youtu.be/FzSftUDjlEw

Super Smash Bros. Ultimate Direct 8.8.2018
https://youtu.be/Awl4L0yVdkg

此篇文章於 08-08-18 10:27 PM 被 neo2046 編輯。
neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-18, 09:58 PM   #114
leungky1

66/66E Castlevania/Simon/Richter(E)
67 Donkey Kong/King K Rool
4E Metroid/Dark Samus (E)
25E Fire Emblem/Chrom (E)

MonHunt 支援/BOSS
103場地,每個多版,開關自然災害,兩場地遊玩間自由轉換
800首場地歌,官方話等於買碟
5on5/3on3,32強賽,點將賽,仲有一個模式未講

由手機版發出

此篇文章於 08-09-18 12:31 PM 被 leungky1 編輯。
舊 08-08-18, 10:25 PM   #115
MO

註冊日期: Aug 2005
痴線, 雄火龍都出埋....
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-18, 10:27 PM   #116
MultiPASS
Crazy Gamer

究竟仲可以去到幾癲...
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-18, 10:28 PM   #117
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
有個模式打左格

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-18, 10:30 PM   #118
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

大乱闘スマッシュブラザーズ SPECIAL Direct 2018.8.8
https://youtu.be/OYf16WgNPjs

Super Smash Bros. Ultimate Direct 8.8.2018
https://youtu.be/P-kQWJrjRV4

引用:

舊 08-08-18, 10:30 PM   #119
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
我快死.... 咁多新料
真係終極版!!!!!!!!!

舊 08-08-18, 10:36 PM   #120
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
[Rumor]
https://www.eventhubs.com/news/2018/...oc-or-mimikyu/

先講下Vergeben.. 佢只有Reddit ,Gamefaqs 會出post ,可追溯佢D post
佢E3 前已講有Ridley, 同全角色登場,
另外之前injustice 2 DLC 有TMNT (亂估都難中.所以佢D 消息來源有一定可信性)

惡魔城的Simon Belmont 佢講過好多次,同最近佢話有動森 Isabelle,
好堅定話其他任何leak ,無呢兩個角色就一定係假leak

同今次佢話gen7 有pokemon 可用... 不過排除樹梟,岩狼人,謎擬 Q
中咗1個了.............
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-18, 10:42 PM   #121
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
我快死.... 咁多新料
真係終極版!!!!!!!!!
感覺真係似系列終極板!!

另外個人覺得最吸引係
800首歌,可以當歌聽
sleep mode 情況下!

呢個幾有吸引力!

佢個single player mode吾吸引
只係每場打不同對手,吾係橫向動作,
有大boss

有個icon 未開,即系仲有多個min direct for Super smash
應該介紹其他遊戲模式!!

jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-18, 10:47 PM   #122
MultiPASS
Crazy Gamer

歐版連GC掣限定禮盒

MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-18, 10:48 PM   #123
信長
The Flash

引用:
作者: jyeung1 查看文章
感覺真係似系列終極板!!

另外個人覺得最吸引係
800首歌,可以當歌聽
sleep mode 情況下!

呢個幾有吸引力!

佢個single player mode吾吸引
只係每場打不同對手,吾係橫向動作,
有大boss

有個icon 未開,即系仲有多個min direct for Super smash
應該介紹其他遊戲模式!!

好大機會真係亞空使者2 , 櫻井要做一隻終極版smash
襯咁多角色,資源, 做多次就完美, 佢地D 互動劇情好精彩
King K rool 同ridley 可以做當中奸角之一

舊 08-08-18, 10:48 PM   #124
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
歐版連GC掣限定禮盒

舊 08-08-18, 10:51 PM   #125
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

Secret mode not yet revealed

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] PUZZLE & DRAGONS Super Mario Bros. Edition (已售) 八仙果 手提遊戲機討論版 17 05-10-15 12:20 AM
[ETC] GB版「Super Smash Bros Land」が完成 neo2046 手提遊戲機討論版 5 09-20-11 10:07 PM
[Wii] 任天堂大亂鬥 Smash Bros X!! 綜合情報 Part 7 [已售][官網再次更新] NEAR 電視遊戲討論版 222 10-16-09 06:17 PM
[其他]WWE SUPER SMASH BROS BRAWL 月之民 ̄▽ ̄ 電視遊戲討論版 1 06-07-06 01:07 PM
[NDS]New Super Mario Bros [已售] neo2046 手提遊戲機討論版 1057 05-26-06 02:50 AM

現在的時間是 10:54 PM

手機版 | APP版