Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-23-13, 10:04 AM   #726
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
有咩所謂,反正結局根本不能看
點完都好啦
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-13, 10:06 AM   #727
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: keijoey 查看文章
Anyway, 堆填區兩年後爆架喇,真係燒書拍碟不如益下我,我唔介意擺多套架
如果重有多要燒不如益埋我,我一套都冇

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-13, 11:09 AM   #728
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
跟蹤+偷影果個係京介(+假髮)?

京介都幾專一.
綾瀬只存在幻想中

舊 06-23-13, 11:40 AM   #729
風無霜
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0404 5618 5833
XBox Live Gamertagtomoyalau
今集超級修羅場
綾瀨快d黑化殺左渣介
風無霜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-13, 11:49 AM   #730
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
後宮
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-13, 12:19 PM   #731
Kouji
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: atlfal 查看文章
夏娜2X本有4X集好正常
星界紋章又係D資訊量多既作品
刀語西尾流更加係口水多過茶

龍虎灌水只係灌D搞笑劇情,基本每集都有個好明確既方向同目標,俺妹係五卷之後就相當鬆散,特別係六卷,偏偏動畫製作組就係六卷度足足灌左三集水

而家俺妹同果青就係兩個一樣既問題,但唔同既原因

果青係原作問題,小說前段爆點太少,而且好多反高潮劇情,要直到第六卷先叫有一個真正既高潮點

俺妹係製作組自己問題,係D應該省略既地方就灌水,係重要既劇情就左CUT右CUT,仲要硬塞多幾回原創或者廣播劇劇情,本來夠既集數都變得唔夠用啦
夏娜唔止 4X 集,係 76 集
Kouji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-13, 01:24 PM   #732
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
虎龍本身有主線定左大河X龍兒,改編完全係集中.一套完整改編作品.

個人覺得俺妹故事本身五期已經可以完係作者拖長攪散左劇情.

引用:
作者: Kouji 查看文章
夏娜唔止 4X 集,係 76 集
夏娜二期水份太多,三期跳得太遠趕收工.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-13, 04:34 PM   #733
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
虎龍本身有主線定左大河X龍兒,改編完全係集中.一套完整改編作品.

個人覺得俺妹故事本身五期已經可以完係作者拖長攪散左劇情.

夏娜二期水份太多,三期跳得太遠趕收工.
龍虎同夏娜小說都有唔少地方可以刪得,冇左唔會有太大影響,有咗又唔見得有幾大作用

舊 06-23-13, 06:15 PM   #734
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
我仲以為日日都手扣PLAY添

京介好有米,$3XXX嘅吸塵機都買嚟用

做咩突然會告白a

早見ed
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-13, 06:23 PM   #735
Terri
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2007
其實個結局京介會唔會只係對個妹好到滿足埋個妹要同佢拍拖呢樣o查? 大家諗多左?
Terri 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-13, 06:23 PM   #736
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
其實應該係呢集黎個鮮血之結末end吧
綾瀬

舊 06-23-13, 06:59 PM   #737
河野貴明
Game Master

PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(
結婚啦

\\___(`・ω・´)//
河野貴明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-13, 07:13 PM   #738
keijoey
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
呢套係生活小品, 唔係戰爭打鬥書。睇角色之間既互動同日常, 都係吸引人既地方。正因為係普通人既日常, 睇少集都唔會有咩問題。但正正就係要透過呢d故事, 先可以令讀者了解, 投入, 同立體化個角色。如果只係完全目標為本, 專注哂起感情線上面。咁其實好似尋夢園果d言情小說咁, 一本一故事都可以。

而家d人噴第12卷, 係因為成本野巔覆哂一直以來塑造既人物性格, 又唔夠情節去說服讀者角色既轉變。而家動畫組仲要奄左本身劇情, 就更加睇到人更加一頭霧水。

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-13, 07:13 PM   #739
河野貴明
Game Master

PSN  ID有無人拖捨部比我…:(
XBox Live Gamertag有無人拖捨部比我…:(
唔錯既最終回

\\___(`・ω・´)//
河野貴明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-13, 07:34 PM   #740
keijoey
桐乃 x MIX

杉田要哭了

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

舊 06-23-13, 09:08 PM   #741
RPG之鬼

問一問黑貓結局
佢真係鍾意主角,但由於主角妹控關係,所以等佢地搞清楚晒先再開始?
因為單睇動畫就係咁,實在太突然,還是這部份又是CUT了唔少

舊 06-23-13, 09:26 PM   #742
keijoey
桐乃 x MIX

呢度冇咩cut, 的確係黑貓想迫妹講真心話
反而妹安慰哥果段個人覺得麻麻地,因為冇時間交內心戲,
呢樣野,假男友事件都一樣有咁既問題

舊 06-23-13, 09:27 PM   #743
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: keijoey 查看文章
杉田要哭了
中村表示:

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-13, 09:28 PM   #744
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
睇完今集,對個故事都冇乜感言,反正結局已經定左

只不過跟蹤果一幕…你係要CUT就唔好整出黎啦,製造組你知唔知我睇到之個感想只有

另外講到龍虎,講真小說好多灌水位,唔似得田村同學咁好睇,田村同學做動畫的話講真做12集都冇問題,且看之後GOLDEN TIME會點,我好期待呢個令人胃痛故事

此篇文章於 06-23-13 09:31 PM 被 teealpha 編輯。
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-13, 01:43 PM   #745
gingq7

註冊日期: May 2008
12: 綾瀨股暴升, 但隨即破產sad end收場
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-13, 05:21 PM   #746
YOSHIKI SNAKE
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
仲諗住會有偽娘版御鏡睇。

舊 06-24-13, 10:12 PM   #747
keung1108
Junior Member

註冊日期: Apr 2008
睇完第十二話「最終話」了...
收工...
keung1108 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-13, 06:45 AM   #748
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: teealpha 查看文章

另外講到龍虎,講真小說好多灌水位,唔似得田村同學咁好睇,田村同學做動畫的話講真做12集都冇問題,且看之後GOLDEN TIME會點,我好期待呢個令人胃痛故事
田村同學我係唔多接受個結局.........
成套野都ok

舊 06-25-13, 02:14 PM   #749
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: Asurada 查看文章
田村同學我係唔多接受個結局.........
成套野都ok
開放式結局,讀者自己選擇自己補完

唔似得伏見而家咁,真係打殘晒同人想做自己結局選擇…除左京介dead end
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-13, 02:51 PM   #750
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
OP總銷量

***,534 *41,491 *10 reunion ClariS

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.8 Hitomi ~清談館~ 1001 09-06-17 10:34 AM
[動畫] 西尾維新「終物語」10月放送開始丨尾石達也:激闘中 傷物語フラグか!? Vol.2 money 日本動漫畫討論版 1001 10-12-15 10:57 PM
俺の妹がこんなに可愛いわけがない。HappyenD l 日版已售 武藤遊戲 電視遊戲討論版 9 09-22-13 02:03 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM

現在的時間是 04:39 AM

手機版 | APP版