Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 06-20-17, 02:09 AM   #1
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
X-Men: Dark Phoenix (Nov.2018)

http://www.imdb.com/title/tt6565702/
Director: Simon Kinberg
Writer: Simon Kinberg
Stars: Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, James McAvoy

[新聞] 又要剃頭?詹姆斯麥艾維準備回歸《黑暗火鳳凰》!
http://www.hypesphere.com/archives/90147

引用:
即將要在明年秋天跟觀眾見面的 X 戰警系列電影《X 戰警:黑暗火鳳凰》(X-Men: Dark Phoenix)終於在上個禮拜確認了導演以及演出人選,其中包括主演《X 戰警:第一戰》(X-Men: First Class)三部曲的珍妮佛羅倫斯(Jennifer Lawrence)、麥可法斯賓達(Michael Fassbender)以及詹姆斯麥艾維(James McAvoy)都確定回歸。

其中詹姆斯麥艾維可能是目前對於再次回歸表現得最踴躍的人了,在消息出來後,詹姆斯麥艾維就透過社群平台上傳了一張 X 教授坐在輪椅上的照片,日前他又再度上傳了一個影片。影片中則是麥艾維拿著一隻電動剃刀,表示 X 教授就要再次現身!詹姆斯麥艾維自《X 戰警:第一戰》以來,他所飾演的 X 教授一直都是有頭髮的造型,直到《X 戰警:天啟》(X-Men: Apocalypse)之後才成為多數觀眾熟悉的「光頭」模樣。

《X 戰警:黑暗火鳳凰》(Dark Phoenix)將由 X 戰警系列電影編劇兼製作人賽門金柏格(Simon Kingberg)執導及編劇,演出卡司包括「琴葛雷」蘇菲透納(Sophie Turner)、、「野獸」尼可拉斯霍特(Nicholas Hoult)、「獨眼龍」泰謝瑞丹(Tye Sheridan)、「暴風女」亞利珊卓希普(Alexandra Shipp)、「藍惡魔」寇蒂史密麥菲(Kodi Smit-Mcphee)都將回歸演出,潔西卡雀斯坦(Jessica Chastain)正在洽談飾演反派-Shi’ar 帝國的女王 Lilandra Neramani,2018 年 11 月 2 日上映。
Jennifer Lawrence
點睇妖后都唔會係重心..再睇佢真係好辛苦

此篇文章於 06-20-17 02:12 AM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-17, 04:00 PM   #2
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
真係冇狼人?
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-17, 04:22 PM   #3
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
真係冇狼人?
無..
就算要有未來都要cast 個新的

舊 06-20-17, 04:28 PM   #4
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
個故仔唔熟, 無狼人, 得唔得㗎?

舊 06-20-17, 04:47 PM   #5
信長
The Flash

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
個故仔唔熟, 無狼人, 得唔得㗎?
差好多...
上集天啟... Jennifer Lawrence 好大牌,又多戲分,又9成時間唔變藍, 正面同boss打真奇怪
新一代角色都係初出,無咩表現, 打到互射大招,好失望,快銀又係少少失望(特技+認親失敗)
教授,老磁又無咩戲份
成套戲似有個check list 咁,要有1,2,3,4點要完成.不過撈得唔靚
同少左人類角度睇件大事咁.. 做唔到世界未日,人類要收皮的危機,真係變種人打架咁層面

教授,老磁佢地兩位今集要重心先有機重拾first class 的精彩

此篇文章於 06-20-17 05:10 PM 被 信長 編輯。
舊 06-20-17, 06:01 PM   #6
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 信長 查看文章
差好多...
上集天啟... Jennifer Lawrence 好大牌,又多戲分,又9成時間唔變藍, 正面同boss打真奇怪
新一代角色都係初出,無咩表現, 打到互射大招,好失望,快銀又係少少失望(特技+認親失敗)
教授,老磁又無咩戲份
成套戲似有個check list 咁,要有1,2,3,4點要完成.不過撈得唔靚
同少左人類角度睇件大事咁.. 做唔到世界未日,人類要收皮的危機,真係變種人打架咁層面

教授,老磁佢地兩位今集要重心先有機重拾first class 的精彩
阿信長大人, 是咁的, 本人唔多識 Phoenix Saga, 睇 Honest Trailers 話原作係好鬼死 epic,
不過跟手走去睇 Wiki 自透就一頭霧水咁啫~

舊 06-21-17, 03:04 PM   #7
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 信長 查看文章
無..
就算要有未來都要cast 個新的
我明白要有新CAST, 但狼人係X-MEN重要角色, 咁多人都REBOOT, 冇理由冇掛.
仲有, 唔明點解冇牌王, 好似被遺忘咗咁
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-17, 06:19 PM   #8
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
點都接受唔到唔係Hugh Jackman嘅狼人。可以以後無論邊個飾演狼人都一律key Hugh Jackman個樣上去嗎?

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-17, 07:13 PM   #9
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
點都接受唔到唔係Hugh Jackman嘅狼人。可以以後無論邊個飾演狼人都一律key Hugh Jackman個樣上去嗎?

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-17, 09:24 AM   #10
信長
The Flash

X-Men: Dark Phoenix – Evan Peters Returning As Quicksilver
http://screenrant.com/x-men-dark-pho...s-quicksilver/

舊 12-08-17, 01:52 AM   #11
信長
The Flash

https://imgur.com/a/9HZpk
多圖

舊 12-08-17, 02:47 PM   #12
王小虎

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
阿信長大人, 是咁的, 本人唔多識 Phoenix Saga, 睇 Honest Trailers 話原作係好鬼死 epic,
不過跟手走去睇 Wiki 自透就一頭霧水咁啫~
劇透

簡單地講原著,X-Men喺太空執行任務,Jean Grey受太陽閃焰輻射影響,力量變得好強,改名Phoenix。翻到地球被Hellfire Club控制,變為Black Queen,掉轉鎗頭捉晒X-Men。但就因為Jean受腦控而開啟最強力量,變為Dark Phoenix,飛出宇宙。

為左補充能量,Dark Phoenix令一個星球爆炸,而導致被一個外星帝國Shi'ar的艦隊所攻擊,結果Dark Phoenix將艦隊殲滅。Dark Phoenix翻到地球,被Professor X收服,暫時變回Jean。不過Shi'ar派軍隊捉晒X-Men,將Jean受審,要判佢死刑。X-Men要同Shi'ar決鬥決定Jean生死,Jean以為Cyclops死左再次失控變回Dark Phoenix,最後Jean回復理智,選擇犧牲。

咁當然之後又用不同的解釋去將佢復活同判無罪。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-18, 12:26 AM   #13
王小虎

註冊日期: Apr 2002
https://screenrant.com/x-men-dark-ph...-release-date/

Dark Phoenix delay到2019年2月,New Mutants第二次delay到2019年8月。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-18, 11:33 AM   #14
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: 王小虎 查看文章
https://screenrant.com/x-men-dark-ph...-release-date/

Dark Phoenix delay到2019年2月,New Mutants第二次delay到2019年8月。
唔知關唔關迪士尼收購左,要重新整合下故事線事?

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-18, 01:14 PM   #15
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
會唔會出現Deadpool2果場呢

LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-27-18, 06:51 PM   #16
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: LTKS 查看文章
會唔會出現Deadpool2果場呢
嗰個 cameo?

舊 09-28-18, 10:14 AM   #17
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
居然冇Cut停到,
只係延期上映算唔算不幸中之大幸呢??

PS:希望唔好越拍越爛啦!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-18, 05:31 PM   #18
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
真係冇狼人?
應該係啩!

PS:或者出一出佢既爪痕/戰衣就算啩!
PS:我想睇多次銀兄繼續玩時間Show!(好似轉左導演拍...可能冇時間Show睇啦!)
引用:
作者: fami~yan 查看文章
唔知關唔關迪士尼收購左,要重新整合下故事線事?
唔排除可能性!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 09-28-18 05:34 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-19, 03:49 PM   #19
肉羊哩咖
griffin611

早前傳試映反應好差,不過條新 trailer 幾唔錯:

標籤
Dark Phoenix, X-men

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] The New Mutants ︱<X-men 系列新作>(April.2018) 信長 電影版 17 09-07-20 01:25 AM
[西片] Dark Phoenix (2019) david 電影版 25 06-22-19 08:37 AM
[3DS] Capcom Dark Void 原始版本Dark Void Zero, 3DS e-shop 販賣中 Netnet 手提遊戲機討論版 4 06-09-11 03:19 PM
[多機種] Harry Potter and the Order of the Phoenix 神祕人1號 電視遊戲討論版 6 06-14-07 09:32 PM
[NDS] Harry Potter and the Order of the Phoenix okman 手提遊戲機討論版 2 06-08-07 01:18 PM

現在的時間是 03:57 PM

手機版 | APP版