Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-28-10, 01:53 AM   #51
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
是嗎...我唔覺>.<
我中意個男生...我會比暗示佢追我
如果佢GET唔到,我會明示...
再GET唔到,我會去主動約佢...
但不要誤會,不是侯擒果種

但最後係唔得...
主動約佢,佢都可以get唔到
唔好插我.真係有男仔咁遲鈍唔奇.

不過作為男性,如果有個鐘意你,但你唔會鐘意佢既女仔,佢對你明示暗示,男仔一樣可以完全唔受.
或者係,佢已經知道你鍾意佢.但你唔鍾意你.的確都會係徒勞無功.
真人事例.

所謂[隔層紗],我諗都要建基於雙方都有好感上才成立.

不過呢d時候應該叫思樂B出來講戰績啦.

此篇文章於 06-28-10 02:05 AM 被 雷火武 編輯。
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-10, 09:24 AM   #52
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
有好感都可以失敗架.........

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-10, 09:27 AM   #53
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
又係月與渠......

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-10, 09:56 AM   #54
Daxheaven
Junior Member

註冊日期: Jan 2007
本來有好感 之後愈黎愈啱傾 (可能大家都係外國 好多共同話題 可以講到日日都有新話題
4個月之後就一齊左啦w

相處落之後 發覺性格都好夾
佢有D細路仔牌氣 有時候我要同佢講道理
但係相對上佢會遷就我 係我唔開心果陣會tolerate我 唔會比情況一直惡化落去

而家都差唔多兩年 我地都仲好多話題 我好enjoy同佢一齊既感覺=)
Daxheaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-10, 02:31 PM   #55
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
絕對係啦
大學畢業前後, 斷斷續續糾纏過2年了
最後我為佢唔表態發佢脾氣, 自此好少再contact了

舊 06-28-10, 03:20 PM   #56
碧克

註冊日期: Aug 2003
我又諗返起當初點樣將小光追到手...(遠目)
諗返都覺得自己條橋屎到無倫

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-10, 03:46 PM   #57
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: 碧克 查看文章
講來聽下?好有興趣知,雖然都略有所聞

舊 06-28-10, 03:50 PM   #58
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: 碧克 查看文章
我好想伸你去大西之洋

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-10, 04:05 PM   #59
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
我好想伸你去大西之洋
幫我加多一腳

舊 06-28-10, 05:33 PM   #60
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
作者: Seppie 查看文章
絕對係啦
大學畢業前後, 斷斷續續糾纏過2年了
最後我為佢唔表態發佢脾氣, 自此好少再contact了
然後我真的覺得, 男人終究是喜歡狩獵的

舊 06-28-10, 07:02 PM   #61
shiro_b
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: Deviantnip 查看文章
主動約佢,佢都可以get唔到
唔好插我.真係有男仔咁遲鈍唔奇.

不過作為男性,如果有個鐘意你,但你唔會鐘意佢既女仔,佢對你明示暗示,男仔一樣可以完全唔受.
或者係,佢已經知道你鍾意佢.但你唔鍾意你.的確都會係徒勞無功.
真人事例.

所謂[隔層紗],我諗都要建基於雙方都有好感上才成立.

不過呢d時候應該叫思樂B出來講戰績啦.
想來想去都想不起有暗示過什麼
只識明示, 唔得收皮

只有10% 的男朋友是這樣[成功]得回來的

其他都是自然地開始, 或者對方主動開口

舊 06-28-10, 10:40 PM   #62
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

註冊日期: Apr 2006
引用:
然後我真的覺得, 男人終究是喜歡狩獵的
+1 不過要睇佢鍾意狩獵啲咩…

舊 06-28-10, 11:32 PM   #63
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
作者: shiro_b 查看文章
想來想去都想不起有暗示過什麼
只識明示, 唔得收皮
只有10% 的男朋友是這樣[成功]得回來的
其他都是自然地開始, 或者對方主動開口
我一樣唔識暗示, 通常會係準備自爆之前為自己準備好一張卡
自爆完就派返卡比自己, 因為一開始已經諗住失敗
只係收埋件事享個心度好唔舒服, 所以希望自殺成功, 了左件心事

引用:
作者: beagleflash 查看文章
+1 不過要睇佢鍾意狩獵啲咩…
有d會純粹享受狩獵你的好感, 只要你一鍾意佢就全身而退(要心唔要人)
有d鍾意狩你個人(要人唔要心), 有d狩個人唔夠要狩埋個心......(both)

仲有d係正常的.........不過果d唔會要你受咁多苦.....

舊 06-28-10, 11:39 PM   #64
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
講真,我真係唔知
果陣識左應該有兩三個月啦,一路都係一班人一齊
單丁兩條友正式出左街一次就一齊咯

...我都唔知撞左咩邪 aaaaaaaa

結果而家大家間唔中就會係度呻
「都唔知點解當初我發雞盲揀左你做我女(男)朋友」

-------------

其實... 我覺得要有D event觸發到大家去確認而家的關係
如果唔係任你點追都唔會到手

因為少左果一刻「你就係我男/女朋友」的感覺...

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)

此篇文章於 06-28-10 11:52 PM 被 Kaiser 編輯。
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-10, 11:56 PM   #65
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
作者: Kaiser 查看文章
講真,我真係唔知
果陣識左應該有兩三個月啦,一路都係一班人一齊
單丁兩條友正式出左街一次就一齊咯
...我都唔知撞左咩邪 aaaaaaaa
結果而家大家間唔中就會係度呻
「都唔知點解當初我發雞盲揀左你做我女(男)朋友」
-------------
其實... 我覺得要有D event觸發到大家去確認而家的關係
如果唔係任你點追都唔會到手
因為少左果一刻「你就係我男/女朋友」的感覺...
咁你有冇後悔先?

一刻的感覺係講唔準, 如果只憑果一刻, 講唔定冇耐又會話你知唔適合一齊
綠份真的無法強求, 係要一齊的, 明明唔係你鍾意的類型
明明係覺得鬼"暗"眼, 你都仲係會一齊

舊 06-29-10, 12:17 AM   #66
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
引用:
咁你有冇後悔先?

一刻的感覺係講唔準, 如果只憑果一刻, 講唔定冇耐又會話你知唔適合一齊
綠份真的無法強求, 係要一齊的, 明明唔係你鍾意的類型
明明係覺得鬼"暗"眼, 你都仲係會一齊
無後悔,如果唔係又點會拍到而家 兩年了...

所謂適唔適合,我覺得係大家有冇呢種心去維繫
緣份呢樣野只係牽引兩個人係埋一齊的紅線
但之後點樣係要睇雙方的造化

長唔長久唔係睇有冇緣份,而係先有左緣份然後先可以長久~

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-10, 01:16 AM   #67
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:

十二萬分的同意
引用:
只係收埋件事享個心度好唔舒服, 所以希望自殺成功, 了左件心事

有d會純粹享受狩獵你的好感, 只要你一鍾意佢就全身而退(要心唔要人)
有d鍾意狩你個人(要人唔要心), 有d狩個人唔夠要狩埋個心......(both)

仲有d係正常的.........不過果d唔會要你受咁多苦.....
其實認真咁諗
女追男同男追女一樣
如果本身雙方有好感就好d
如果對方一開始對你未有好感,只好逐步做d另佢對你增加好感既行動
暗示明示..我都係覺得雙方有好感之下,你先好去做

未有好感既話,明示暗示都係無用的..
自爆都要對方知你心意+對你有好感既前提下才較易成功吧..

如果只係當了左自己心事,就另當別論

其實我都想自爆.唔係為成功,只係唔想屈係自己個心而已..同埋等對方知自己心意.
年紀愈大,愈覺得唔可以浪費時間暗戀.

此篇文章於 06-29-10 01:23 AM 被 雷火武 編輯。
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-10, 01:34 AM   #68
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:

你呢句野聽到我好鬼舒服

我同我女人以前係中學同學, 係唔知咩原因下, 突然有一日我o係icq add左佢, 之後一齊傾....
傾下傾下, 我去佢既open day, 正式展開攻勢....
keep住傾電話, icq既關係, 直到某日我開口話想同佢拍拖, 咁就一齊左, 中間大概用左好幾個月既時間.......

諗番起黎, 我同佢識左over10年, 拍拖over7年, 出年結婚............
成過過程, 應該都可以叫本身大家既相識會係一種緣份, 之後長久, 直到永遠~~~~
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-10, 02:00 AM   #69
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: 卡柏 查看文章
你呢句野聽到我好鬼舒服

我同我女人以前係中學同學, 係唔知咩原因下, 突然有一日我o係icq add左佢, 之後一齊傾....
傾下傾下, 我去佢既open day, 正式展開攻勢....
keep住傾電話, icq既關係, 直到某日我開口話想同佢拍拖, 咁就一齊左, 中間大概用左好幾個月既時間.......

諗番起黎, 我同佢識左over10年, 拍拖over7年, 出年結婚............
成過過程, 應該都可以叫本身大家既相識會係一種緣份, 之後長久, 直到永遠~~~~
緣份呢樣好難講, 唔知幾時出現, 又唔知會唔會突然走左

所以, 請珍惜現在
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-10, 02:16 AM   #70
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

註冊日期: Apr 2003
我現在的這位本就互相喜歡,
但她當時收起自己不讓我知...
直到我開口那一天我才知道

至於選擇她的原因,
是因為大家的興趣幾乎一致,差不多有傾唔完既話題,因此待在一起很快樂

Justine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-10, 09:02 AM   #71
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
後面那句還不是以緣份為主軸?
最後無法長久的算什麼緣份?
那只是有緣無份。
人的心不知道何時會變。
無法長久,是緣盡了。

舊 06-29-10, 11:06 AM   #72
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

引用:
如果一開始就為自己準備好一張卡,感覺上唔得既機會會大左。

引用:
後面那句還不是以緣份為主軸?
最後無法長久的算什麼緣份?
那只是有緣無份。
人的心不知道何時會變。
無法長久,是緣盡了。
其實係我覺得係
有緣先會認識,
有份係會一齊,
有努力先會長久(雖則太努力可能有反效果)。

舊 07-02-10, 09:54 AM   #73
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
上次講漏左d 野
大家有共同嗜好, 多話題
都係我選擇佢既原因

因為以前真係試過俾d 沒共同嗜好既人追
係好辛苦lor 我講咩呻咩佢都唔明.....

舊 07-02-10, 12:56 PM   #74
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
作者: beagleflash 查看文章
如果一開始就為自己準備好一張卡,感覺上唔得既機會會大左

其實係我覺得係
有緣先會認識,
有份係會一齊,
有努力先會長久(雖則太努力可能有反效果)。
準備卡的理由:
就係知道唔得先至想講出口, 唔好屈享心入面
我認定自己係失敗先會講出黎......
寧願講左尋求一個解脫可以快d放低

舊 07-02-10, 01:46 PM   #75
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

引用:
準備卡的理由:
就係知道唔得先至想講出口, 唔好屈享心入面
我認定自己係失敗先會講出黎......
寧願講左尋求一個解脫可以快d放低
咁完全明白。
因為咁係可以盡快放底去迎接下一個。

論壇跳轉

現在的時間是 07:32 PM

手機版 | APP版