Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 06-23-18, 02:40 PM   #2501
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 迪安大叔 查看文章
A 級係輸1次就計1次裂嗎...
之前都好似無跌咁快

[發洩文]
1. 次次分D 斷線隊友俾我想點?

2. A grade都仲有D 咁既隊友想贏都難(00:09 右下角)
https://twitter.com/DeonYu4/status/1010402816140046336
系統計你貢獻/熟練度唔夠就會一輸一裂
之後連輸可以快到五輸四裂
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-18, 03:21 PM   #2502
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
想問大家通點避雨?當然係指你離唔雨區時,打左半年,我仲有三成機會死於雨下…

我從使用 Tapatalk 的 SM-G9287 發送
以前雨區,
企响樹都冇事,可有可無。

update 過後唔郁必死,
強咗好多。

我嘅方法係,
要認清舊雲嘅去向,
有時唔知頭唔知路(包括大跳),
入咗雨區,記得要反佢方向游走。

如果無敵人,
地面又唔多對家色,
好大機會會冇事。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-18, 11:06 PM   #2503
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
如果連輸三場,又或者隊友好唔對路,我都會退出去廣場,行過大運先再打,再唔係就去打三文魚。

AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-18, 11:16 PM   #2504
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
今日有次7人就開場, 一開場就斷, 之後比一裂比我

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-18, 12:36 AM   #2505
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
https://twitter.com/DeonYu4/status/1010924477562028033
見鬼
又黎連輸3場係咁裂
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-18, 01:08 AM   #2506
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
RM 搶到第一攻有利,把握第一次機會,其他圖就無咁明顯(無氣無大技下推炮)
相反,比對方搶到第一攻,就要留神咁守

貨櫃場. 礦島, 營地, 博物館,藍球場
Arowana Mall (老味推中路,如果推到閘位,好易贏, 呢個圖好多人甩位,大膽推)
walleye (游上牆個位就剩12分.. 把握到就算死推都要游上牆)

舊 06-25-18, 12:44 PM   #2507
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
引用:
作者: 信長 查看文章
今日有次7人就開場, 一開場就斷, 之後比一裂比我
我都試過...呢點真係好奇怪...
一開波斷計分...中途斷就唔計分...
明明兩者都係長時間人數少..

舊 06-25-18, 02:05 PM   #2508
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: 迪安大叔 查看文章
片有乜意思?
比你殺到佢,都無時間上塔
講DELAY呢D 就日常
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-18, 04:47 PM   #2509
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
佢係想吐糟明明出黎果一刻條魚都仲係場中 其實四個即時regroup係唔止於即死的
結果係一瞬間就一個一個排隊死比人直入中門吧

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-18, 09:57 PM   #2510
迪安大叔
Crazy Gamer

引用:
作者: 新月 查看文章
片有乜意思?
比你殺到佢,都無時間上塔
講DELAY呢D 就日常
其實我想講delay問題
明明KO左對面個碌, 之後先出現2下直劈仲要死埋
舊 06-25-18, 10:26 PM   #2511
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
除左同大陸人打,我好小DELAY
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-18, 11:42 PM   #2512
AKIRA桑
Splatoon中

Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
墨魚生涯三大最常見不如意事:
第一名:隊友斷線
第二名:自己斷線
第三名:真格時出現狙擊手練習生隊友

舊 06-28-18, 10:56 PM   #2513
AKIRA桑
Splatoon中

今期打工四把都係中短距離槍,地點仲要係最好守既軍艦島。

舊 06-29-18, 12:53 AM   #2514
迪安大叔
Crazy Gamer

引用:
今期打工四把都係中短距離槍,地點仲要係最好守既軍艦島。

感想: 無叉呢類確1 的武器 其實好難
舊 06-29-18, 02:00 PM   #2515
leungky1

7月1日8:00AM
新場
酒店 (ホテルニューオートロ/Albacore Hotel)

新武
竹狙乙 (十四式竹筒銃・乙/Bamboozler MK II) 毒霧 無限水球
露營遮Sorella (キャンピングシェルターソレーラ/Sorella Tenta Brella) 水簾 無限地彈
筆型機關槍 連射快較遠較準 (クーゲルシュライバー/Ballpoint) 毒霧 飛射背包
爆炸水桶 連射慢距離遠攻擊強 (エクスプロッシャー/Explosher) 灑水器 泡泡
由手機版發出

此篇文章於 06-29-18 09:44 PM 被 leungky1 編輯。
舊 06-29-18, 02:12 PM   #2516
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
估唔到仲有新武出
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-18, 07:47 PM   #2517
AKIRA桑
Splatoon中

無限水球!!!

從我的iPad使用Tapatalk 發送
舊 06-29-18, 11:25 PM   #2518
信長
The Flash

引用:
無限水球!!!

從我的iPad使用Tapatalk 發送
竹狙本身已好嘔心,油地又快
嘔心.... 仲要毒霧
ZONE 一定好多人用

舊 06-30-18, 12:59 AM   #2519
迪安大叔
Crazy Gamer

雖然tent 同副武水廉功能上多少有D重覆... 不過大技冰壺 可能令佢成為zone 常客
竹...本身就勁 no comment
新桶個人有點期待 (似迫擊炮?), 要用過先知感覺係點
最後支4色筆....都係要用過先知點

btw 黎緊打工又有熊桶用
舊 06-30-18, 09:43 AM   #2520
leungky1

Splat Zone到A+仲可以全程響Zone外殺人
仲要係攞住紅雙同Rapid Elite玩近程駁火......

然後RM就狂俾後排定點NZAP......
由手機版發出

此篇文章於 06-30-18 04:29 PM 被 leungky1 編輯。
舊 06-30-18, 02:11 PM   #2521
迪安大叔
Crazy Gamer

引用:
作者: leungky1 查看文章
Splat Zone到A+仲可以全程響Zone外殺人
仲要係攞住紅雙同Rapid Elite玩近程駁火......

然後RM就狂俾後排原地NZAP......
由手機版發出
成班人搶完塔一齊企係上面好似等打靶想點
A+ 黎
舊 06-30-18, 02:31 PM   #2522
信長
The Flash

好lag
我支blaster 直頭爆風hi 唔到人... direct 穿過對手,又無判定閃走...
得5 殺,無一下係殺到人
之後一轉lobby 又正常番十幾以上

14場CB 輸11..... 雷到, 下下去到人地門前要入
幾次比人同步入先,
3個守又漏, 9粒comeon 無人理
又要再S 爬

此篇文章於 06-30-18 04:08 PM 被 信長 編輯。
舊 06-30-18, 06:42 PM   #2523
leungky1

今日真係咩時段都Holiday Player主導
成班人唔識自己個武器特性就上場
4K近駁,終點外定點Dynamo,油地OnlyClash
咁就俾佢地A-左個搶塔

就唔信邪攞支4K試下
結果配嘅其他3個近武都唔肯上塔......
前50分領先用左我兩分鐘,人地30秒都唔駛就順利搞掂
好彩最後用雨同唔叉掃射死守先反勝......
由手機版發出

此篇文章於 06-30-18 06:53 PM 被 leungky1 編輯。
舊 06-30-18, 10:09 PM   #2524
迪安大叔
Crazy Gamer

讀心系統
入齊8人後有人斷,但照樣開局
結果我分左我入3人果邊,好難唔裂 sosad

======================
https://twitter.com/DeonYu4/status/1012949373188096001
無意間發現原來咁做會自殺 sosad
舊 06-30-18, 11:02 PM   #2525
leungky1

遊樂場SZ用Heavy Splating Deco企右路
可以倚賴右側矮牆擋住一邊攻勢
射Area同放Bubble會安全好多
仲可以快殺右邊注重行向Zone嘅對手
其他情況同空位,只要唔係被圍攻嘅,靠水簾係頂得住
由手機版發出

此篇文章於 06-30-18 11:20 PM 被 leungky1 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 05:35 PM

手機版 | APP版