Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-28-16, 10:28 AM   #76
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
我反而覺得佢會幾年後真係出隻co-op版既

佢依幾年出親d game平衡度都爛到屎咁競飛機咩

依隻真係出賽仲唔係肥婆同牛仔玩晒?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-16, 09:43 PM   #77
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
抽到Genji金色skin, 玩左一陣發現幾有趣

舊 05-29-16, 01:41 AM   #78
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: 細路翔 查看文章
我反而覺得佢會幾年後真係出隻co-op版既

佢依幾年出親d game平衡度都爛到屎咁競飛機咩

依隻真係出賽仲唔係肥婆同牛仔玩晒?
暫時睇左幾場職業級對戰,吾見牛仔可以玩晒
佢係有少少op既, 幾乎每隊無論攻守都一定有一隻咁啦
職業級d迴避力好強, 加埋隊形, 不斷有人偵察報位, 大絕吾會比你話殺就殺. 轉角位果下就除左滿血坦, 應該大部份都必殺

相薄

此篇文章於 05-29-16 02:00 AM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-16, 02:02 AM   #79
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: Eking 查看文章
正常分開, 因為PS4 同X1 要經佢地自家SERVER 連去主SERVER, 呢個係一世改唔到問題
希望在明天。

Xbox Live now supports cross-platform multiplayer with PS4
http://techcrunch.com/2016/03/14/xbo...ayer-with-ps4/

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-16, 09:42 AM   #80
細路翔
The One

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
暫時睇左幾場職業級對戰,吾見牛仔可以玩晒
佢係有少少op既, 幾乎每隊無論攻守都一定有一隻咁啦
職業級d迴避力好強, 加埋隊形, 不斷有人偵察報位, 大絕吾會比你話殺就殺. 轉角位果下就除左滿血坦, 應該大部份都必殺
唔講招大絕,剩係佢個定身術扔你背面既空氣都當中就已經無得打啦

然後支左輪有效射程仲遠過76哥支步槍個旋轉飛彈,基本上唔係老馬射失的話除左坦之外全世界一擊殺

nerf不可避

反而機兵我覺得一d都唔op,係高風險高報角色

其實D.Va都好大可能會被砍,以坦黎講高機動+高應對能力+中距離攻擊力同班打手差唔多
混戰時老餅克特招突進剩係撞直線,D.va就可以原地轉圈將人地隊形撞亂晒,cd又短

仲要有打唔中都迫到對面鳥獸散既自爆,炸唔死人剩係炸傷都即刻滿技再上過機

英國說大家抱團死

此篇文章於 05-30-16 09:54 AM 被 細路翔 編輯。
舊 05-30-16, 11:23 AM   #81
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
唔講招大絕,剩係佢個定身術扔你背面既空氣都當中就已經無得打啦

然後支左輪有效射程仲遠過76哥支步槍個旋轉飛彈,基本上唔係老馬射失的話除左坦之外全世界一擊殺

nerf不可避

反而機兵我覺得一d都唔op,係高風險高報角色

其實D.Va都好大可能會被砍,以坦黎講高機動+高應對能力+中距離攻擊力同班打手差唔多
混戰時老餅克特招突進剩係撞直線,D.va就可以原地轉圈將人地隊形撞亂晒,cd又短

仲要有打唔中都迫到對面鳥獸散既自爆,炸唔死人剩係炸傷都即刻滿技再上過機
機兵我都唔覺OP. 雖然好多時候用佢係掃得好爽, 但多數對面係新手先得. 專業嘅snipr/法拉/死神兩下打爆你. 而且用得佢都係好似我依D射得唔準嘅人先用姐, 唔覺職業級有用. 如你所講, 要用都用牛仔

牛仔遠又得, 轉角等你亦得,
最勁係解萊因哈特個盾都得, 駛鬼機兵掃
我諗先nerf佢有效射程啦

D.Va我又覺得正正常常啦, 又唔算好OP. 始終唔似萊因哈特咁可以長開盾, 佢同猩猩都係無左機動真係變肉醬. 不過佢真係勁在死左又可以脫出再上機, 個人仔支鎗又幾好射. 只要喺隊友附近死, 再射幾輪就可以再上機. 用佢通常都好少會真係死.
其實唔想nerf原因係因為我成日用佢
最搞笑見D新手攔路豬成日見我大隻易勾, 就勾我埋去, 我一下就撞開佢飛走
講起攔路豬試過有次勾我隻開緊大絕嘅機兵埋去, 顏射而死

-------------

好鬼低能

相薄

此篇文章於 05-30-16 11:53 AM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 05-30-16, 12:11 PM   #82
david
The One

引用:
我剩係想問點解無story mode

好似l4d咁都好呀,依家我真係唔知佢d角色背景設定有咩用
做STORY MODE O既人力同資源係多過純PVP好多的。

所以你見B記,除佐WOW,就只集中做電競:HS,HOTS,OW

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-16, 01:58 PM   #83
細路翔
The One

佢地依家後台係動視我唔信無錢搞囉

定係B記想睇下套WC電影版收唔收得,OK收得就撈埋電影業,留返OW個STORY學DREAMWORK咁用黎拍動畫(?

英國說大家抱團死
舊 05-30-16, 02:02 PM   #84
細路翔
The One

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
SKIP
我個人只擅長用男人婆閃去人地後欄撿尾刀

雖然得150血但我覺得男人婆係隻GAME最難死既角色TOP3之一

獵坦主力(?

英國說大家抱團死
舊 05-30-16, 02:28 PM   #85
david
The One

引用:
佢地依家後台係動視我唔信無錢搞囉

定係B記想睇下套WC電影版收唔收得,OK收得就撈埋電影業,留返OW個STORY學DREAMWORK咁用黎拍動畫(?
有錢搞同想唔想搞係兩回事O黎啦,STORY MODE O既投資回報率,同純PVP O既投資回報率,我估係蚊比同牛比。

試諗O下,整個半桶水都無O既STORY MODE,唔夠一日就爆機O個隻,實比玩家同GAME評插到落谷底,要整得好,仲要有咁Q多個人物,當你每條友30個鐘好未?要整幾耐先得?

唔駛遠啦,淨係睇D3 DEVELOP佐幾耐,LAUNCH時堆大龍鳳,就知B記有幾想再整故事MODE...

出PVP GAME就簡單得多,整堆友出O黎,整幾個PVP MODE,唔駛點TEST就丟出O黎俾玩家做白老鼠試,等玩家俾FEEDBACK,唔啱KEY O既就慢慢PATCH,輕鬆幾多...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-16, 03:08 PM   #86
大覺屋師真
The One

https://masteroverwatch.com
查戰績(pc版用中文名好似吾得)

引用:
我個人只擅長用男人婆閃去人地後欄撿尾刀

雖然得150血但我覺得男人婆係隻GAME最難死既角色TOP3之一

獵坦主力(?
閃光?尋日練左一日,好好玩
不過快到個人都shortshort地
野團真係好好獵, 成日在盾前射下佢再閃去佢後面磨一兩排,佢望過來又閃番去另一邊. 閃光最好玩係恰新手,試過搶點煩到1坦2炮台1天使浪費半分鐘同我玩. 最後吾理我強攻據點當然死晒.
正常團既話坦附近有牛仔,最後方仲有sniper護住. 但作為敵側翼/後方不斷擾亂,追天使/殘血黎殺都已經好夠

引用:
作者: david 查看文章
有錢搞同想唔想搞係兩回事O黎啦,STORY MODE O既投資回報率,同純PVP O既投資回報率,我估係蚊比同牛比。

試諗O下,整個半桶水都無O既STORY MODE,唔夠一日就爆機O個隻,實比玩家同GAME評插到落谷底,要整得好,仲要有咁Q多個人物,當你每條友30個鐘好未?要整幾耐先得?
望向titanfall
如果warcraft電影成功,暴雪野心就真係可能會擴大
但ow個故事背景部份太似英雄內戰喇

相薄

此篇文章於 05-30-16 03:18 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 05-30-16, 03:58 PM   #87
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
我暫時覺得幾平衡
因為合作要素真係好大影響
就算野團,有默契都可以玩得好爽
冇默契 你牛仔又好機兵砲台又好都係死緊

Tracer就好似一隻蚊,係咁煩住你,理佢就中佢計,唔理佢又唔得

DeviantArt
PIXIV
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-16, 04:29 PM   #88
大覺屋師真
The One

引用:
作者: ZOMA 查看文章
我暫時覺得幾平衡
因為合作要素真係好大影響
就算野團,有默契都可以玩得好爽
冇默契 你牛仔又好機兵砲台又好都係死緊

Tracer就好似一隻蚊,係咁煩住你,理佢就中佢計,唔理佢又唔得
野團有時都好玩既.試過相方都識打做番自己野, 然後磨overtime磨到手軟. 亦有場一入去對方架車就推到終點. 但見守方已有4機兵, 咁橫掂都係做埋第5隻.點知守贏左

但一遇著對家六人team就被屈到殘.

死神係一個吾覺意一野釘落背脊釘死你就消失既蚊 你驚佢會黎望下後面時佢吾出現,以為安全就係死期

相薄

此篇文章於 05-30-16 05:14 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 05-30-16, 07:04 PM   #89
Amuro0093
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDgio0079
XBox Live GamertagSilentEagleF15N
悶 game 一隻
Amuro0093 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-16, 09:15 AM   #90
細路翔
The One

男人婆用處係迫到對面唔可以無視你搞到隊形崩潰

當然前題係你隊友都要識做唔係豬先得

英國說大家抱團死
舊 05-31-16, 02:42 PM   #91
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
源氏真係比人用架

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-16, 05:58 PM   #92
大覺屋師真
The One

引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
源氏真係比人用架
何出此言?

連玩幾日Overwatch, X1個day one制個右stick終於玩壞左(自動向上飄)
去買個elite制, 咁樣做某D操作會順手D

相薄

此篇文章於 05-31-16 06:05 PM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 05-31-16, 06:42 PM   #93
細路翔
The One

引用:
源氏真係比人用架
爆菊用

對面sniper比人埋身通常都浪射超易反擊,仲有專剋機兵

英國說大家抱團死
舊 06-01-16, 12:59 AM   #94
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
爆菊用

對面sniper比人埋身通常都浪射超易反擊,仲有專剋機兵
搶地推車無樣岩佢做
好少聽到連d鬼仔都開聲叫人轉角打
自己用左幾個鐘都摸唔到隻野玩咩
掟標掟得死人有新手蝦你好彩…
隻角色等上修

剋機兵?特殊能力?

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-16, 01:11 AM   #95
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
搶地推車無樣岩佢做
隻角色等上修

剋機兵?特殊能力?
忍者隻game剛剛出時就可以屈彈反,但一耐左,好多人都會知你出,之後會收制唔開槍

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-16, 01:58 AM   #96
大覺屋師真
The One

引用:
搶地推車無樣岩佢做
隻角色等上修

剋機兵?特殊能力?
操作超高手向.要好熟地形周圍爬. 做既野我估同閃光差吾多,側翼/後排干擾用
但用低手向(指比較容易命中)既猩猩已經玩死你
我覺得根本用黎呃d打fps吾叻,又見有隻咁型既格鬥角既人落搭

剛剛巴哈睇到依個:
【心得】給新手看的源氏心得。吃我的龍一文字啦!揪咪

相薄

此篇文章於 06-01-16 02:03 AM 被 大覺屋師真 編輯。
舊 06-01-16, 10:42 AM   #97
細路翔
The One

話明忍者就係要忍

唔好死衝,善用爬牆屈轉角位

招shift每殺一人就可以即時再用,請挑對面既奶媽同肥mei打

重點就係兩個skill平時都要忍住唔好用,忍者係唯一可以係巷仔正s面m牛仔既角色

其實招飛標好大力,遠就用直線連射,近身削坦就用扔3方向果招,搭埋shift劈同近戰招小太刀基本上200血既一定收皮
迫住1 on 1時對面都無得話知你會反就收掣唔射,唔射就等住食shift+三連標combo or 龍神劍啦

要記住對面有兩件係正面就即刻爬牆閃人,同男人婆閃光一樣,屬於好似隻蚊咁煩住對面主力既角色

建議打兩晚cpu場先去打真軍

英國說大家抱團死

此篇文章於 06-01-16 10:51 AM 被 細路翔 編輯。
舊 06-01-16, 12:47 PM   #98
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
請問題否要PS PLUS 才可以ONLINE 打?
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-16, 12:21 AM   #99
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
淨係掟鏢已經夠高攻啦邊度似唔係人用

& 我諗應該係打得太多傳統槍Game

事實上呢隻Game 啲子彈係飛得有點慢 遠距離郁住射差唔多要先讀3-4個身位 先會射得中

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-16, 08:14 AM   #100
古烈特
Crazy Gamer
Kayser

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code4012 4383 5638
PSN  IDxalexw
琴晚有一場發覺對面隊全隊用MOUSE KEYBOARD真係無得打
古烈特 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] [PS4, XboxOne, PC] Space Hulk: Deathwing ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 1 11-18-16 09:24 PM
[多機種] [PS4, Xboxone, PC] Just Cause 3 ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 38 12-12-15 02:17 PM
[多機種] [PS4, XboxOne, PC] Never Alone | 庫克灣部落委員會 | 已出 ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 8 11-25-14 10:12 AM
Overwatch - Blizzard 隊制 6對6 FPS (2015 Beta) | 似TF2 ( ゚ω゚)? PC電腦遊戲討論版 1 11-16-14 02:33 PM
[多機種] [PS4, XboxOne, PC] Hellraid overhauled ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 1 06-16-14 10:58 PM

現在的時間是 11:27 AM

手機版 | APP版