Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-27-08, 05:21 PM   #226
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 02-27-08, 05:37 PM   #227
Jamie
God of Gamer
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
似乎去了美國...
到底是全劇終了還是新章突入 XD

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 07:17 PM   #228
暗黑流星cal
Ultimate Gamer
任天堂奴

註冊日期: Dec 2004
咁快黎到呢個地步....仲以為要打多10零話tim......
暗黑流星cal 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-08, 10:35 PM   #229
~昊~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2003
唔好咁快完呀…
好難得有漫畫每一回都咁好笑咋架…

舊 02-27-08, 11:15 PM   #230
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
其實畫到依家佢都仲係跟住行南次郎條路,唔知幾時先會超越佢?!

神之子咁快被神捨棄??

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-08, 02:24 PM   #231
money
◆.西野司命.◆

唱歌

舊 02-28-08, 04:46 PM   #232
暗黑流星cal
Ultimate Gamer
任天堂奴

註冊日期: Dec 2004
唱歌既話,應該唱"あいつこそがテニスの王子様"先得ma....

http://www.youtube.com/watch?v=5vUWsEOtrrc
暗黑流星cal 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-08, 04:53 PM   #233
HikariY
Banned
烏魯木齊之豹

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 暗黑流星cal 查看文章
唱歌既話,應該唱"あいつこそがテニスの王子様"先得ma....

http://www.youtube.com/watch?v=5vUWsEOtrrc
X2

我都係諗起呢隻歌~~~
要湯淺版喎!!
HikariY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-08, 07:44 PM   #234
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
Yu☆a☆sa☆de☆su~~~~~~~~~
呢首係我第一首聽過全首都可以空耳既

舊 02-28-08, 11:00 PM   #235
money
◆.西野司命.◆

今話係END
首歌真係會出CD
「9年近く本当にありがとうございました。今回作った歌は発売されるのでよろしく!
あるメッセージが隠されていますよ」

なんか試合に勝つ→歌詞と共に優勝シーン→噴く→
4月→桜乃が越前の(?)ラケットカバンに入れてる(間違えだったらゴメン)
→越前アメリカに飛ぶ→カラーページ。「だったらオレにもテニス教えてくれない」

舊 02-28-08, 11:03 PM   #236
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
美國完了

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-08, 11:13 PM   #237
money
◆.西野司命.◆

今話首歌

舊 02-28-08, 11:13 PM   #238
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
9年了 睇住佢由正經的運動 變成 殺人漫畫 真係感觸良多...

但..個END 馬虎得有點兒...

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-29-08, 12:09 AM   #239
Roger-YuGi
Crazy Gamer
K-COSMOS

註冊日期: Aug 2003
這個是最終回嗎?
我本來還很期待幸村ge演出, 點知重快過d二打六收工........
切原o個場又係無睇頭.....上次關東大賽重好睇

舊 02-29-08, 12:12 AM   #240
Jamie
バンブラ小職人

引用:
作者: Roger-YuGi 查看文章
這個是最終回嗎?
我本來還很期待幸村ge演出, 點知重快過d二打六收工........
切原o個場又係無睇頭.....上次關東大賽重好睇
居然有人對網王的劇情舖排有期待... 我只會看有什麼新必殺技 XD

反而我很欣賞今次龍馬終於不用打搶七
經常都後追搶七太公式化了.... 今次提早解決是突破呢 XDDDD

男は__で勝負!!
舊 02-29-08, 12:34 AM   #241
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
真是end 嗎
那張彩色圖是我多疑嗎總覺得是新篇開始

舊 02-29-08, 12:38 AM   #242
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 小草 查看文章
真是end 嗎
好似足小咁

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-29-08, 11:12 AM   #243
david
The One

引用:
真是end 嗎
日本聯賽終了,番外篇突入之美國循迴賽!

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-29-08, 01:28 PM   #244
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
真是end 嗎
向足少致敬 得閒又來一個 road to 20xx.....

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-29-08, 01:55 PM   #245
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
棋魂咁
"青學篇 完"

舊 02-29-08, 08:58 PM   #246
Roger-YuGi
Crazy Gamer
K-COSMOS

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: Jamie 查看文章
居然有人對網王的劇情舖排有期待... 我只會看有什麼新必殺技 XD

反而我很欣賞今次龍馬終於不用打搶七
經常都後追搶七太公式化了.... 今次提早解決是突破呢 XDDDD
只係神人開頭講到咁勁, 但咁就玩完.
只有神人win左, 我先會覺得突破

舊 02-29-08, 10:09 PM   #247
Leong
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
終於完咗, 希望單行本時會再講吓各人的去向

另希望Konami快d出返隻全人物的網球game啦, 因為自最強team之結成之後, 該系列都有段長間無出了
Leong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-29-08, 11:52 PM   #248
Carl@William
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: Roger-YuGi 查看文章
只係神人開頭講到咁勁, 但咁就玩完.
只有神人win左, 我先會覺得突破
其實龍馬win左先至係突破~

因為我從來未見過一套運動漫畫

可以由主角加入隊伍開始參加縣大賽到區賽

最後到全國大賽都未輸過,一年就羸哂所以過往勁旅

而且呢套漫畫已經好大膽創新,突破哂所有以往運動漫畫既界限

由個個都係天才到達反物理原則開始

到打網球打到被人奪去五感爆超西突然強化自己同有預知力

最後個訊息原來係想講打網球打得快樂就可以變到超人咁

試問有邊套運動漫畫會神到咁?你竟然話冇突破?
Carl@William 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-08, 12:19 AM   #249
Jamie
バンブラ小職人

引用:
作者: Carl@William 查看文章
試問有邊套運動漫畫會神到咁?你竟然話冇突破?
其實這套漫畫最大的突破是成功令到少年JUMP吸引腐女們的注意 XDDDDD

男は__で勝負!!
舊 03-01-08, 01:25 AM   #250
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
睇左翻譯最後果句請期待作者新作
咁快有新作
真係好不安
我對西洋男子沒興趣

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 米澤穂信「氷菓」総合THREAD丨 京都アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 687 03-25-24 08:31 AM
[動畫] 川原礫「アクセル・ワールド (加速世界)」総合THREAD丨 二期確定?! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 1008 01-14-24 06:11 PM
[動畫] 松本零士 アニメ作品 総合THREAD丨「宇宙海賊キャプテンハーロック」CGアニメ映画化決定 money 日本動漫畫討論版 8 12-19-15 02:18 PM

現在的時間是 09:30 PM

手機版 | APP版