Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-04-18, 02:57 PM   #1051
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
重製xenogears啦
高橋應該都同SE破左冰
可以諗諗合作
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-18, 03:05 PM   #1052
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: lodoss 查看文章
唔覺有講明係3, 話唔埋係出X2, 始終X有好多迷都未解
我覺得如果XBX遲下出switch版
到時再加個好似 XB2黄金之國 份量既DLC 填左個坑就萛

因為而家XB2個銷量8成來自歐美
而鬼佬又唔係好岩日式機械人
所以我覺得XBX系列化機會不大
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-18, 03:46 PM   #1053
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
XBX如果出Switch版可能真係變左MMORPG。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-18, 06:39 AM   #1054
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
想佢先移植xb1和xbx先...
佢話係新project, 似係xb3 或者xbx2多d
我都想佢port返xbx過switch先

舊 10-05-18, 09:00 AM   #1055
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
曾經幾次諗過賣走 NS 同 XB2,X2 係唯一留到我既理由。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-18, 10:33 AM   #1056
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
終於100人和,LV100果隻幾好玩,夠難打

後面D支線其實有好多都好有趣,有D內容仲會嚇你一跳

果張全人和合照真係胃都痛埋,伊拉滅國果野仲有幾多人生存到
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-18, 10:42 AM   #1057
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: ELT 查看文章
佢話係新project, 似係xb3 或者xbx2多d
我都想佢port返xbx過switch先
其實佢講話做新project...但沒話不移植....
可能都要等1~2年既...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-18, 10:43 AM   #1058
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
曾經幾次諗過賣走 NS 同 XB2,X2 係唯一留到我既理由。
由手機版發出
其實xb2呢...就麻麻地好玩...黃金國好玩d...
賣走沒意思, 雖然xb2個二手價又升返...
舊 10-05-18, 11:04 AM   #1059
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:

睇你玩system 定故事
xbx系統日系嚟講做得幾多樣化

Sent from my iPhone using Gaforum
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-18, 11:52 AM   #1060
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: aquarius 查看文章

Sent from my iPhone using Gaforum
XB2呢...故事就爛尾...但個SYSTEM好玩...
舊 10-05-18, 12:08 PM   #1061
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
我為 xbx 買 wiiu,為 xb2 買 switch,xb2 爛成咁,賣走條氣順d。

但果兩個 figure 個 order cancel 唔到
由手機版發出

此篇文章於 10-05-18 12:20 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 10-05-18, 12:09 PM   #1062
HM

引用:
作者: fortel 查看文章

做晒所有quest先黎BBQ
更加胃痛

另外而家開始本篇二周目
好多原本覺得莫名其妙既位突然通晒
除左自己衝出去死既小皇帝之外
舊 10-05-18, 12:15 PM   #1063
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: wsx360 查看文章
唔一定係XB3,我覺得似係幫本隊請番d人免得將來任天堂又要哂佢d人手

高橋既要求完全睇得出係嚟自XB2既修羅場+自己一路以嚟既怨念

引用:
作者: fortel 查看文章

滅國果野唔痛,ending果下先死得人多⋯
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-18, 12:19 PM   #1064
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: aquarius 查看文章

公道 d 講,XBX 戰鬥亦唔係特別好,雙鎗雙刀 d 技能勁到傻,ARES 90又係痴線。

玩到 400 個鐘,好多屬性加乘點計唔知,機同人既 overdrive 有乜用又唔知,好多野都係求奇砌度奇打又過到。

起碼 xbx 有返幾場有挑戰性既要打,識砌野真係會幫到你過關,唔識既會好難。

同埋 xbx open 到飛上天,現時應該無邊隻 game 追得上。好多時唔打,周圍睇風景已經超級開心,d 秘景真係好壯觀。
由手機版發出
舊 10-05-18, 12:22 PM   #1065
高級嘍囉
Crazy Gamer

3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
XBX第一次可以飛時真係好感動!
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-18, 12:51 PM   #1066
fortel
Game Master

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
XBX第一次可以飛時真係好感動!
佢拎PASS煩到仆街,真係三世都仲記得
舊 10-05-18, 01:09 PM   #1067
HM

XBX以前無WIIU無機會玩
聽講劇本唔OK?
舊 10-05-18, 01:24 PM   #1068
fortel
Game Master

引用:
作者: HM 查看文章
聽講劇本唔OK?
其實X真係麻麻地,故事佢唔知點解要用一個自創路人拍住主角群,加上個尾睇到人R晒頭....

值得一讚係佢個OP world好正,同埋坐機械人(doll)好爽囉
舊 10-05-18, 01:29 PM   #1069
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
聽講劇本唔OK?
點講好…
直到爆機故事都係微進展
一堆伏線無解過
個ending完全係「第一部完」
已經唔係O唔OK既問題
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-18, 01:43 PM   #1070
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
聽講劇本唔OK?
XBX 個 idea 近似 matrix,唔錯,但又未至於超級爆,咪又係高橋一貫既野,都係物種進化呢類題材。

只係擺明斬件出,但又唔知幾時出得成。

純以玩 game 角度,單係個咁 free 既地圖,已經係無敵。
由手機版發出
舊 10-05-18, 02:09 PM   #1071
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
聽講劇本唔OK?
XBX啲quest似MMORPG,
當時全地圖open world實時探索(連空中)真係好震撼,
又可以不死身世界紀錄式跳躍。
主線劇本就...
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-18, 02:22 PM   #1072
HM

好似幾吸引
希望有移植啦
舊 10-05-18, 02:27 PM   #1073
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

移植會燃燒你另外 500 個鐘生命
由手機版發出
舊 10-05-18, 02:32 PM   #1074
HM

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
移植會燃燒你另外 500 個鐘生命
由手機版發出
500...
我玩PKM最長都只係200小時orz
由手機版發出
舊 10-05-18, 08:21 PM   #1075
高級嘍囉
Crazy Gamer

3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
XBX當故事發展到就冇能源時,我仲好優閒咁四處飛觀光。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Super Mario Odyssey|支援繁體中文︱發售中 MO 電視遊戲討論版 388 04-11-23 07:10 AM
[NS] いっしょにチョキッと スニッパーズ Snipperclips《你裁我剪》|支援繁體中文 MO 電視遊戲討論版 40 11-13-17 12:08 AM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 02:41 PM

手機版 | APP版