Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 
電視遊戲討論版>電子競技將成為 2022年 亞運會正式比賽項目
wing 09:53 AM 04-26-17
作者: liar:
咩風雨...?

有個大陸老闆買起左, 免費在steam以外另一個地方提供下載, steam將呢隻野中國區下架, 激到一大堆玻璃心嬲嬲豬.
qhxu 10:09 AM 04-26-17
因為騰訊代理垃圾化確定

Eking 10:18 AM 04-26-17
亞運有電子競技....我即時會諗暴風俾左好多錢? 雖然呢樣野講左好多年, 個人都係覺得電子競技係咪應該偏向國際象棋 / 圍棋個類?
wing 01:14 PM 04-26-17
作者: Eking:
亞運有電子競技....我即時會諗暴風俾左好多錢? 雖然呢樣野講左好多年, 個人都係覺得電子競技係咪應該偏向國際象棋 / 圍棋個類?
棋類冇必要用電子方式。
Eking 01:54 PM 04-26-17
作者: wing:
棋類冇必要用電子方式。
我指唔應該當運動......
信長 02:11 PM 04-26-17
騰訊開左Wegame 打stream,
佢地係有錢之餘,開始玩版權.. 早幾年買斷一些漫畫,劇, 其他網站都一一下架
長遠講,騰訊無得輸,太有錢了
liar 08:16 PM 04-26-17
。。。。其實rocket league而家係氪金抽skin的。
隻game一開始出果時都係psn金會員免費,係多得咁先有第一波帶起多人玩。
同埋當年都係騰訊相中左lol,先係dota like入面跑出的(掌年出天價買,個個當佢傻仔)。哩隻重未買斷,睇下騰訊肯唔肯做金主了。
mrk 01:43 AM 04-27-17
冇咩可能夠中國鬥.

大陸先至係kof強國.
以前聽人講過個笑話:點解大陸先至係kof強國,
因為日本仔轉晒打GG/BB,冇日本仔玩KOF啦!
所以KOF No.1先成為強國
新月 02:26 AM 04-27-17
作者: mrk:
結果14係日本取勝
wing 10:02 AM 04-27-17
講係咁講, 不過GG/BB好似仲係好小眾.
Dyhalt Rushifar 10:51 AM 04-27-17
講係咁講, 不過GG/BB好似仲係好小眾.
咁依家日本機舖格GAME興D咩?
wing 11:37 AM 04-27-17
作者: Dyhalt Rushifar:
咁依家日本機舖格GAME興D咩?
呢排我去日本果D friend, 影番來D相都係gundam(呢隻日本人算佢做格game), 鐵拳. 新果隻三國誌大戰(雖然唔算格game, 但都係對戰game)應該都會hit.
強化人間ですの~★ 11:39 AM 04-27-17
ガンダム勢 動物園
鉄拳勢 おっさん、DQN
ウル4勢 おっさん
電撃勢 萌豚
BB勢 中二病
GG勢 20代~
KOF勢 ガチ勢
ドラゴンボール勢 ガキ
P4U ペルソナファン
小昭Teddy 04:41 PM 04-27-17
作者: 強化人間ですの~★:
ガンダム勢 動物園
ウル4勢 おっさん
電撃勢 萌豚
BB勢 中二病
GG勢 20代~
KOF勢 ガチ勢
ドラゴンボール勢 ガキ
P4U ペルソナファン
我差D想問, 街5呢???
好彩收左手
Dyhalt Rushifar 04:59 PM 04-27-17
作者: 小昭Teddy:
我差D想問, 街5呢???
好彩收左手
街5冇街機,不過理論上人口應該唔低。
另外,佢咁講完,在下忽然想打返GG
歌絲˙暮斯 12:41 PM 04-28-17
作者: 強化人間ですの~★:
ガンダム勢 動物園
ウル4勢 おっさん
電撃勢 萌豚
BB勢 中二病
GG勢 20代~
KOF勢 ガチ勢
ドラゴンボール勢 ガキ
P4U ペルソナファン
VF5 好似仲未死晒

就快十年, 個個人張卡都幾萬鋪
鈴蘭 01:48 PM 04-28-17
證明左講呢句說話既人平日係唔睇日本格game界的
ZOMA 03:02 PM 04-28-17
日本點會轉晒打GG/BB..

正題
我覺得格鬥game好適合做電競節目
易睇好多,節奏快,又唔使轉視點,邊個冇晒血就輸,好易理解
又有華麗(?)COMBO睇
旁述再適時講解下d立回/心理/戰術,就好夠內容..
Dyhalt Rushifar 03:08 PM 04-28-17
有格GAME底既覺好睇既,不過其實都唔係場場WOSHIGE對小川,冇既就…
唔好話遠,如果開YOUTUBE自動播Mortal kombat對戰,在下應該都立即轉其他野睇
シェンムー 03:13 PM 04-28-17
上年呢個時候去南口taitostation , 靜到......
唔知SFV ac版幾時成事

Sent from my iPhone using Gaforum
歌絲˙暮斯 07:18 PM 04-28-17
作者: Dyhalt Rushifar:
有格GAME底既覺好睇既,不過其實都唔係場場WOSHIGE對小川,冇既就…
唔好話遠,如果開YOUTUBE自動播Mortal kombat對戰,在下應該都立即轉其他野睇
咁係你接受唔到姐, 我自己都有 KEEP 住睇 SFV 比賽, 雖然無玩過.

MKX 風評好好, 唔玩都觀摩下
wing 09:36 PM 04-28-17
作者: 歌絲˙暮斯:
咁係你接受唔到姐, 我自己都有 KEEP 住睇 SFV 比賽, 雖然無玩過.

sf 5 真係好頽, 唔玩無咩損失, 你都係安心等鐵拳la
雖然我都仲玩緊sf5
Dyhalt Rushifar 09:43 PM 04-28-17
作者: 歌絲˙暮斯:

只係想講格GAME其實冇玩緊既人想像中咁容易領略精彩何在。
另外,在下睇片只係會睇自己有興趣睇既,風評好定差從來唔多理會,又唔係要評片搵食…
奇妙Go1 10:06 PM 04-28-17
只列入戰棋game為電競項目,反而最易看得見神人特質既格game、fps不見其影
ps4boy 10:24 PM 04-28-17
Sf5,曾舉行盛大比賽!
1 2 3 4 5 6 7 8 

返回主題版面