Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-02-13, 11:33 AM   #476
www43w2002
Insane Gamer
-[[認領受付中]]

註冊日期: Jul 2007
3DS Friend Code1418 6677 9546
PSN  IDKin1990
引用:
作者: Strider 查看文章
adv game苦手+老人家想請教:

有一度tess死左之後要o係間屋突圍, 請問點先出到去?
敵人又多, 殺得一個之後用L2狂奔又走唔切會被射死
匿埋d軍隊又會慢慢入晒嚟間房搜...暫時卡住左...啊, 請版友們指教
同姐姐分開之後..過一段時間d人會由入口攻過黎..其實呢d人唔洗打..可以走..走到有一個wall穿左要咁x跳去對面..咁走可以殺d人/就咁潛去出口
www43w2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-13, 11:34 AM   #477
川上双葉
God of Gamer
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
引用:
adv game苦手+老人家想請教:

有一度tess死左之後要o係間屋突圍, 請問點先出到去?
敵人又多, 殺得一個之後用L2狂奔又走唔切會被射死
匿埋d軍隊又會慢慢入晒嚟間房搜...暫時卡住左...啊, 請版友們指教
利用佢地既盲點慢慢靜靜地CQC勒死哂佢地
前排打生還者過呢度果時係除左完前門口果兩個其他都全滅\/

舊 07-02-13, 11:35 AM   #478
川上双葉
みるをみる

引用:
作者: www43w2002 查看文章
同姐姐分開之後..過一段時間d人會由入口攻過黎..其實呢d人唔洗打..可以走..走到有一個wall穿左要咁x跳去對面..咁走可以殺d人/就咁潛去出口
原來佢講緊呢個,反而我冇試過如果留係度唔走會點

舊 07-02-13, 04:06 PM   #479
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
按R2 聆聽很重要啊
果度幾間房其實是互通的, 想慢慢玩就兜多幾個圈蛇叔上身KO 佢地吧
一粒子彈都唔洗用

此篇文章於 07-02-13 04:11 PM 被 シェンムー 編輯。
シェンムー 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-13, 04:09 PM   #480
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
呢隻野氣紛/故事表達得太好, 玩多幾次story 都唔會悶, 好似同一套戲睇幾次甘╮(╯▽╰)╭

舊 07-02-13, 04:12 PM   #481
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
難度太低, 好多時都係故意被發現之後 CAMP 死晒所有人/怪.

怪無腦都算, 人類都唔多聰明.
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-13, 04:31 PM   #482
Strider
初段

PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
作者: www43w2002 查看文章
謝版友! 其實o個度我都ok過到, 反而係落到樓下就唔知點算, 勁多人圍住

舊 07-02-13, 09:44 PM   #483
川上双葉
みるをみる

引用:
謝版友! 其實o個度我都ok過到, 反而係落到樓下就唔知點算, 勁多人圍住
落到去
得2條友行埋黎,用圍圈行方式繞過佢2個後面,分別搞掂左佢2個
再行右邊條路,有個人會行入去間房,入去搞掂佢,之後再係間房另一個出口潛出去(有2個係門口唔駛理)

舊 07-04-13, 01:26 PM   #484
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

標叔叔手起刀落真係好正, 如果可以長期part 住佢就爽喇

舊 07-04-13, 10:42 PM   #485
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
終於打完了一次hard

最後一場戰鬥....係我唔知情之下完了說好的final boss呢?!?!?!?!?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-13, 10:54 PM   #486
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
最尾班友鬼死咁重火力仲唔係Final Boss

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-13, 11:00 PM   #487
大懶財
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
Online mode其實都唔差

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-13, 11:03 PM   #488
川上双葉
みるをみる

引用:
作者: 大懶財 查看文章
已經玩左接近10小時,講真有FRD一齊玩真係幾好,好戰術FEEL
但同街場打真係同講粗口冇分別

舊 07-05-13, 09:05 AM   #489
sorlohk
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2007
PSN  IDalfredmoody
引用:
作者: 川上双葉 查看文章
已經玩左接近10小時,講真有FRD一齊玩真係幾好,好戰術FEEL
search game 係唔係都係好耐? 平均幾分鐘先搵到一場, 開 game 又慢
sorlohk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-13, 09:28 AM   #490
大懶財

引用:
作者: 川上双葉 查看文章
同街客打冇問題,最緊要執多d道具自保
引用:
作者: sorlohk 查看文章
search game 係唔係都係好耐? 平均幾分鐘先搵到一場, 開 game 又慢
至少我唔係

舊 07-05-13, 05:16 PM   #491
遊雲gspirit
Game Master

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDgspirit_
引用:
其實講玩最刺激就係online mode,當然我仍然最愛主菜o既 故事mode。

希望online mode 遲下有DLC 可以多d character making野俾人簡,例如可以整到好似ellie 的蘿莉 (始終覺得online mode d人樣太7.. )
到時個戰場會變左''小妹妹大亂鬥''都似...

o甘金已白的我就應該會返來玩玩o既......
遊雲gspirit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-13, 11:17 PM   #492
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

PSN  IDKENZHAYA
最後間醫院 D 人可唔可以殺得晒? 定係 D 人無限咁出 ?

我特登儲左好多野想最後來個大屠殺
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-13, 11:22 PM   #493
遊雲gspirit
Game Master

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDgspirit_
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
最後間醫院 D 人可唔可以殺得晒? 定係 D 人無限咁出 ?

好似係殺得晒,記得果關d 敵人唔係無限的。

反而Billy's Town 有幾個位d 感染者係無限出....
遊雲gspirit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-13, 01:24 AM   #494
川上双葉
みるをみる

引用:
同街客打冇問題,最緊要執多d道具自保
痴住我行(我好多時候潛行)都唔緊要,跑

舊 07-06-13, 07:39 AM   #495
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章

HARD 可以

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-13, 07:53 PM   #496
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
終於爆機
都算係GOOD ENDING
同ellie番去細佬屋企快樂地生活落去
本來以為會番去水霸會見到d人死晒

不過冇boss戰始終感覺差d, 唔一定要打怪物, 可以整d有名角色打下
第一次出肥仔同插david我當係boss戰

此篇文章於 07-06-13 08:19 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-13, 08:10 PM   #497
whassupbun

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
-已改-

您輸入的資訊太短,您發佈的資訊至少為 5 個字元。

此篇文章於 07-06-13 08:42 PM 被 whassupbun 編輯。
whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-13, 08:20 PM   #498
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: whassupbun 查看文章
樓上劇透晒好心遮下佢啦, 你爆機啫, 仲有人未爆架嘛
ok~
已改

舊 07-06-13, 08:47 PM   #499
大懶財

引用:
作者: 真!DC 查看文章
終於爆機
都算係GOOD ENDING
同ellie番去細佬屋企快樂地生活落去
本來以為會番去水霸會見到d人死晒

不過冇boss戰始終感覺差d, 唔一定要打怪物, 可以整d有名角色打下
第一次出肥仔同插david我當係boss戰
。。嗰度好似唔係細佬屋企

舊 07-06-13, 08:52 PM   #500
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
。。嗰度好似唔係細佬屋企
咦?
唔係話番去水力發電廠搵tommy?

論壇跳轉

現在的時間是 06:19 AM

手機版 | APP版