Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-22-18, 09:16 AM   #1601
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
探索搵恐暴, 第一位受害者係慘爪
兩隻好戰份子

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-18, 10:34 AM   #1602
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
噚晚採咗兩舖各15min腳印,終於出咗個歷戰麒麟調查任,可惜歷戰滅盡仲未出

想問下超心珠有冇得洗出嚟a
有,不過後期會打到好多,同埋會心唔高意義唔大
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-18, 10:37 AM   #1603
blackpighk
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
XBox Live Gamertagblackpighk
呢隻野頂唔頂到 3 日熱度.....

除左難打頭之外 好似冇乜特別 D 武防都唔吸引...
blackpighk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-18, 10:40 AM   #1604
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
超心你唔塞到3又無用
但又再高會心
而今次要解決斬味問題一係達人藝一係高磨剛刃
插完以上既skill同d必要技之後都無位比你擺超會心3啦…
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-18, 11:08 AM   #1605
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
唔知係咪讀心,我執o左50min歷戰麒麟腳印都唔出一個歷戰麒麟調查任

P.S.話時話,D怪o既生態調查升到爆有冇獎勵?(我隻麒麟 D導蟲就快可以就快可升到察覺魔物狀態)
沒...有兩個d任務要儲夠10~15隻生態調查先有...
其實最煩點解要逼人執腳印....
因呢part完全幫不到fd, 佢要自己搞...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-18, 11:13 AM   #1606
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 如月釋臣 查看文章
其實操蟲棍算不算冷門武器
其實算....因為我打咁耐都沒見幾多人用...
舊 03-22-18, 11:14 AM   #1607
charcsc2000
J神哥

引用:
噚晚採咗兩舖各15min腳印,終於出咗個歷戰麒麟調查任,可惜歷戰滅盡仲未出

想問下超心珠有冇得洗出嚟a
其實所有R8珠都可以洗出黎, 但最好最後先咁做, 一洗左你就唔想打龍啦...
除非真係在打都出唔到...
舊 03-22-18, 11:18 AM   #1608
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
超心你唔塞到3又無用
但又再高會心
由手機版發出
邊個話一定要3....
1粒夠啦...已經加1.3倍攻...比你3粒都只係1.4倍...沒意思...
而且佢要2個位...我情願另外2粒係痛擊珠或心眼珠...
利申...我玩弓多....
舊 03-22-18, 11:18 AM   #1609
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: blackpighk 查看文章
呢隻野頂唔頂到 3 日熱度.....

除左難打頭之外 好似冇乜特別 D 武防都唔吸引...
其實係你們打得太快...我好多GAME都係剛剛爆機..
舊 03-22-18, 11:20 AM   #1610
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: qwe 查看文章
有,不過後期會打到好多,同埋會心唔高意義唔大
弱點特效3+達人煙筒+超心珠係好變態的...
舊 03-22-18, 11:21 AM   #1611
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
超心你唔塞到3又無用
但又再高會心
由手機版發出
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?b...1&top=0&ltype=
懶人包
匠白斬無鋼刃不如唔好匠⋯

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
其實所有R8珠都可以洗出黎, 但最好最後先咁做, 一洗左你就唔想打龍啦...
除非真係在打都出唔到...
珠我差解放,但猛者我仲未夠⋯
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-18, 11:23 AM   #1612
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
其實算....因為我打咁耐都沒見幾多人用...
都排第七(中間)有7%嘅人玩緊架(20/3)
或者街場騎怪比人閃得多落地無癮所以solo/親友團架

引用:
弱點特效3+達人煙筒+超心珠係好變態的...
達人煙+不動衣
街場地雷必備組合

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安

此篇文章於 03-22-18 11:27 AM 被 LR猫 編輯。
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-18, 11:25 AM   #1613
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
食物鏈
菇 < 受付嬢 < 草食龍 < 賊龍 < 恐暴 < 痲痺蛙

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-18, 11:28 AM   #1614
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
食物鏈
啲蛙吊打古龍

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-18, 11:42 AM   #1615
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: LR猫 查看文章

達人煙+不動衣
街場地雷必備組合
街機真係好少人用蟲棍...
一黎得60秒真係太少...起碼90秒啦...
二黎街場用蟲棍變左飛和騎...
二黎要金身先可以埋去打, 因為成日比太刀大劍充能斧打我腳...沒霸體係郁唔到...但輸出又唔夠佢地勁....

其實不動衣好屈...我有時係轉療愈煙筒...起碼隊友沒咁易死...
舊 03-22-18, 11:42 AM   #1616
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
引用:
作者: LR猫 查看文章

達人煙+不動衣
街場地雷必備組合
有幾雷????
近戰不動衣都唔算太差吧?
因為好少出街團, 我單打都係強打+達人煙多
但係團戰強打收益真係好細
求野團裝衣介紹
利申: 回避衣太高技巧我驚handle唔到

舊 03-22-18, 11:44 AM   #1617
charcsc2000
J神哥

引用:
食物鏈
我要追加多一樣....
菇 < 受付嬢 < 草食龍 < 賊龍 < 恐暴 < 痲痺蛙<奇面族
舊 03-22-18, 11:49 AM   #1618
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: ko121314 查看文章
有幾雷????
近戰不動衣都唔算太差吧?
因為好少出街團, 我單打都係強打+達人煙多
但係團戰強打收益真係好細
求野團裝衣介紹
利申: 回避衣太高技巧我驚handle唔到
蟲棍係多人個作用就係騎龍打DOWN隻怪和空中抽水...
但街場而加係閃光流...

療愈煙筒+體力衣裝其實幾好用....
SOLO我就習慣不動衣裝/體力衣裝+達人煙筒....
舊 03-22-18, 11:52 AM   #1619
Suika
西瓜

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDSuika0216
XBox Live GamertagSuika+HK
引用:
邊個話一定要3....
1粒夠啦...已經加1.3倍攻...比你3粒都只係1.4倍...沒意思...
我用弓超心0同超心3每箭都係差2-3攻擊力
但我用鎚超心3打頭爆出黎既數差好遠
Suika 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-18, 11:56 AM   #1620
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
邊個話一定要3....
冇記錯會心本身已經1.25倍,超會心1只係推到1.3,實際只加0.05
理論上攻擊2已經多過佢

此篇文章於 03-22-18 11:59 AM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-18, 12:06 PM   #1621
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Suika 查看文章
我用弓超心0同超心3每箭都係差2-3攻擊力
但我用鎚超心3打頭爆出黎既數差好遠
會不會你用弓不是打弱點???
今集弓係要用屬攻+剛射強化+強弓珠真心強...
6支弓打出去非常恐怖...
舊 03-22-18, 12:12 PM   #1622
Suika
西瓜

引用:
會不會你用弓不是打弱點???
今集弓係要用屬攻+剛射強化+強弓珠真心強...
6支弓打出去非常恐怖...
我射柱
4攻 0超心 57
0攻 3超心 60
全中都係多18
舊 03-22-18, 12:16 PM   #1623
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: STRIFE 查看文章
冇記錯會心本身已經1.25倍,超會心1只係推到1.3,實際只加0.05
理論上攻擊2已經多過佢
原來係咁, 即係有只係錦上添花...
但我記得今集會心越高, 攻擊力越強???
舊 03-22-18, 12:17 PM   #1624
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Suika 查看文章
我射柱
4攻 0超心 57
0攻 3超心 60
全中都係多18
用弓???
單支傷害???
舊 03-22-18, 12:22 PM   #1625
Suika
西瓜

引用:
用弓???
單支傷害???
係呀,單支傷害
不過我團戰多,唔能夠下下打弱點,所以弓我無用超心
但鎚我只打頭,有超心3個數靚好多

標籤
Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Monster Hunter World | 已售︱攻略討論區已開 Hello MiMi 電視遊戲討論版 1024 12-30-17 08:16 PM
Monster Hunter X 狩技團集會所 野良猫 攻略及心得交流區 2213 02-22-17 09:04 PM
[賣] Monster Hunter 4G 爽神 買賣專區 1 01-10-16 01:25 AM
[放]Monster Hunter 4G 何金水 - 阿水 買賣專區 2 10-19-14 11:45 AM
Monster Hunter Frontier neo2046 PC電腦遊戲討論版 1051 01-05-10 06:19 PM

現在的時間是 07:30 PM

手機版 | APP版