Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-09-19, 02:28 AM   #76
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
其實好簡單一句
你接唔接受到十年、二十年後同自己個仔講當年老豆咩都無做過無去爭取過、淨係係冷氣房做軍師同估邊個係鬼?
我接受唔到

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-19, 05:57 PM   #77
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: hlcw99 查看文章
仲上緊呢個FORUM, 斷估都唔會好後生

咁你諗下屋企老人家蛇齋餅, 話我地支持飯民(或者本土啦)搞搞震

依家又輪到你話後生仔又臥底又豬隊友咪一樣

話人臥底豬隊友, 最好親眼去了解下D年青人係咪咁冇用.....

呢2個月我自己親眼見既就令我跌哂眼鏡, 原來年青人比我呢D口行行廢中更愛香港, 行動反應比我更快

利申, 我係和理非, 遊行唱歌嗌口號, 出完1身汗, 覺得付出左良心好過d, 屆屆投票, 候選人比正苦dq完又出黎行轉, 條氣順返d又繼續返工, 因為我呢d廢中已經半上岸, 但求穩穩定定拖到2047只要唔沒收我資產我都骨頭打鼓

但係依家班年青人點呢?

面對老共 (我就唔信依家7婆仲話到事lor), 有睇下歷史由電視直播經歷過64既我, 都知道老共對反對者從不手軟, 我個人悲觀就覺得今次99%輸硬, 因為資源差天共地, 真係要8奇聯手先有策略應對, 咁既然大家都係靠估, 見步行步, 未來我覺得係屬於年青人, 既然佢地坐10碌都唔怕, 我會選擇陪佢地行到最後

一句到尾, 未必100%認同, 不過肯定不割蓆

唔好意思, 可能長氣左少少
比你感動到出車去大埔一日遊~!

其實GAF都應該搞多d版聚,
大把ACG嘢可以Cosplay~!

大埔中心、大埔廣場等死城咁無乜舖頭開門營業,
第一次可以係大埔中心巴士總站兜圈~!

通往新界北警察總部附近的所有十字路口、隧道、天橋(林村河)全部有防暴警察守住。

此篇文章於 11-03-19 06:20 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-19, 09:14 AM   #78
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
8.5 其實已經進入內戰局面,戰爭有間諜其實好正常。

只不過呢度係香港,戰爭既形式唔同左。

唔通敵人出間諜,我地就投降咩。

引用:

倫敦人妻先生手記

有關警察著黑衫出黎搞事,意見分左兩派:一派係「死都唔割蓆」、另一派係「咁之前扔磚同汽油彈都係警察做」。

老實說,我覺得沒有拗的必要,因為兩者並無抵觸:大家可以繼續信任前線,協助他們繼續行動(除非佢真係好似今日咁混入前線拉人另計),如果前線自己都見唔到鬼,我地在後排的更沒有資格捉鬼。不阻止、不指責、不督魁,天跌落黎都唔割。

然後,當藍媒打文宣戰,想要話示威者好暴力什麼時,我地先大腳將個波踢返過去「我點知係咪你地警察又再自導自演?」反正對面受眾都係蠻不講理,我地做咩事唔將計就計?

總之,前線有前線做,後援嘅有後援打輿論戰。大家各有各做,條界彈出又彈入係無問題架,我地又唔係啲咩組織,唔駛承認責任架,以唔會影響前線行動和安全為大原則就是了。

#間諜大陸龜出動了
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-19, 09:25 AM   #79
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
對面卑鄙手段盡出
邊可能仲講得出要自己友硬食罪名?

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-12-19, 01:57 PM   #80
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
Hong Kong Royal Regiment - The Volunteers

交戰有守則,偽裝成對方人員,被捕後可即場槍決 !

1944年12月16日,盟軍登陸諾曼第後向德國逐步進逼,希特拉將所有兵力集中在比利時亞登地區,孤注一擲發動絕地反擊,展開突出部之役(Battle of Bulge),並且派出由奧托.史科尼兹率領的一支受過特別訓練,並且能講流利美式英語的約160人特種部隊,穿上由戰俘身上獲得的美軍制服,裝備,武器及車輛,假扮成美軍,進行麒麟作戰(Operation Greif)。

德軍特種部隊滲透到美軍後方,更改路標,制做混亂,誤導及趁機殺害毫無防範之小單位美軍。又佔據繆斯河上之橋樑,保障德軍進攻通道無阻,其後德軍反攻被盟軍瓦解,部隊遭到重創,損失約10萬兵員。

而被捕德軍特種部隊成員由於身穿美軍軍服,不受日內瓦國際公約保護,兼且觸犯戰爭罪行,被美軍指揮官命令憲兵即場執行槍決。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:17 AM

手機版 | APP版