Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 11-07-12, 12:56 AM   #276
森羅
God of Gamer

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87
今次event入完錢抽曬新parts就算
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-12, 03:08 PM   #277
Nemesis09
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2009
http://www.nicovideo.jp/watch/sm19296154
又係佢,浮腳推銷員
縱橫無盡........
Nemesis09 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-12, 09:54 PM   #278
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
今日先知...M92要用高射補, 麥林 Tough 用黎打遠程, MLZ 用黎爆頭
但明明班友用 HG頭 用恐龍

火焰彈: 覺得難用原因係無即時大殺傷力,唔夠陰濕(火球好明顯,唔似41 一個爆風就搞掂),係窄同人多嘅地方應該會有用,要得閒無事就炸分就算啦...
單門炸藥炮: 射出性能同 LAC 差唔多,殺傷方法唔可以同 LAC 相題並論, 就因為佢有 12m爆風,唔需要話要子彈命中先有Damage
MLZ: 攞黎打頭? 認真攞黎把野黎打頭? 咁你左右果兩飛 LZ 攞黎做嘜?
麥林 Tough: 當單發 Shot Gun 就得, 打遠就同用 STAR 一樣唔知為嘜

此篇文章於 11-09-12 10:12 PM 被 TCS_disable 編輯。
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-12, 01:45 AM   #279
LYH1

註冊日期: Feb 2009
XBox Live Gamertaglyh1win
火焰彈爆風可以穿牆打人,例如在plant C下面向天花掉,如果地面有人,隔著天花都可以燒死佢
不過直擊打Core比較好睇
睇著幾個煙花在Core週圍燒都幾壯觀的
LYH1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-12, 02:25 AM   #280
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: LYH1 查看文章
火焰彈爆風可以穿牆打人,例如在plant C下面向天花掉,如果地面有人,隔著天花都可以燒死佢
但係唔太可以應付太多狀況, 但係打Plant 嘅話,驅趕作用係OK
舊 11-10-12, 07:16 AM   #281
Ginji

註冊日期: Feb 2006
睇返最近幾個post

都睇唔到有關射擊補正, 打遠程, 爆頭既討論

雖然有人講下野係好事

但係有野想同某部份人講就去返相應既地方

唔希望呢到都討論いも唔いも

如果只係我誤會就得罪哂
Ginji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-12, 09:11 AM   #282
寫輪眼
Insane Gamer
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: Ginji 查看文章
睇返最近幾個post

都睇唔到有關射擊補正, 打遠程, 爆頭既討論

雖然有人講下野係好事

但係有野想同某部份人講就去返相應既地方

唔希望呢到都討論いも唔いも

如果只係我誤會就得罪哂
我又OT下先

原來唔止我,都仲有人有同感.....
你說"相應地方"的文章我有睇,但冇參與,
不過咁,永遠淨係批評其他人觀點既人,
去邊度講野,即使幾有point,結果都只係自己同自己單機.....
何況係.....
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-12, 11:11 AM   #283
TCS_disable
我有車車~

相應地方唔俾人講,都無必要講野傳到佢地耳邊
舊 11-10-12, 11:11 AM   #284
Nemesis09

引用:
作者: LYH1 查看文章
除直擊打Core,因冇減衰,十分有潛力成為4ptシュート主流

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
今日先知...M92要用高射補, 麥林 Tough 用黎打遠程, MLZ 用黎爆頭
但明明班友用 HG頭 用恐龍

火焰彈: 覺得難用原因係無即時大殺傷力,唔夠陰濕(火球好明顯,唔似41 一個爆風就搞掂),係窄同人多嘅地方應該會有用,要得閒無事就炸分就算啦...
單門炸藥炮: 射出性能同 LAC 差唔多,殺傷方法唔可以同 LAC 相題並論, 就因為佢有 12m爆風,唔需要話要子彈命中先有Damage
MLZ: 攞黎打頭? 認真攞黎把野黎打頭? 咁你左右果兩飛 LZ 攞黎做嘜?
麥林 Tough: 當單發 Shot Gun 就得, 打遠就同用 STAR 一樣唔知為嘜
單門得猛虎先有12m,event係冇星的
event支MLZ係1星的,加充填II感覺同RF相似,不過總有差別
WIKI都話CS唔實用,但高對低有機會1發CS2發BS同時命中
Tough,點解唔打得遠??又唔係Shot Gun

引用:
作者: 寫輪眼 查看文章
我又OT下先

原來唔止我,都仲有人有同感.....
你說"相應地方"的文章我有睇,但冇參與,
不過咁,永遠淨係批評其他人觀點既人,
去邊度講野,即使幾有point,結果都只係自己同自己單機.....
何況係.....
一隻手掌拍唔響

另外想問
實彈武器高射補重要d定高反動重要d??
例如m99,高射補低反動準d定高反動低射補準d??
舊 11-10-12, 11:29 AM   #285
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: Nemesis09 查看文章
單門得猛虎先有12m,event係冇星的
event支MLZ係1星的,加充填II感覺同RF相似,不過總有差別
WIKI都話CS唔實用,但高對低有機會1發CS2發BS同時命中
Tough,點解唔打得遠??又唔係Shot Gun
MLZ打身先實際,
Tough要打近係考慮到子彈飛行速度

引用:
另外想問
兩樣加埋先皇道,但係...

如果把槍反動唔夠 1,反動就可以少理,
問題係連射精度影響左每一發子彈100m準繩度
用高射補箍細個誤差
舊 11-10-12, 12:41 PM   #286
寫輪眼
Insane Gamer
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
一隻手掌拍唔響

另外想問

我都係咁話

理論上係反動,實際要睇個人打法,
厚裝埋身搏血,好似エレファント個d,仲反乜鬼動
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-12, 02:10 PM   #287
森羅

ACE個水牌同EX比真係好低調
舊 11-11-12, 09:18 PM   #288
森羅

仲以為ace同ex色係排係ss後面
舊 11-11-12, 11:48 PM   #289
Nemesis09

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
MLZ打身先實際,

兩樣加埋先皇道,但係...

如果把槍反動唔夠 1,反動就可以少理,
問題係連射精度影響左每一發子彈100m準繩度
用高射補箍細個誤差
引用:
作者: 寫輪眼 查看文章

理論上係反動,實際要睇個人打法,
厚裝埋身搏血,好似エレファント個d,仲反乜鬼動
把鎗連射精度高就要射補,低就要反動??
一直都係用夜叉貳頭EDG-β手電磁砲set,冇研究過反動問題

引用:
作者: 森羅 查看文章

仲以為ace同ex色係排係ss後面
訴訟,尼隻ACE唔識飛
舊 11-12-12, 12:40 AM   #290
TCS_disable
我有車車~

引用:
把鎗連射精度高就要射補,低就要反動??
一直都係用夜叉貳頭EDG-β手電磁砲set,冇研究過反動問題
射補用黎箍細 準星 兩側 個框
呢個框,係講緊你把槍嘅粒子彈,係射程內有可能射到去嘅範圍

反動就用黎壓槍
電磁炮你彈速唔夠, 反動又唔過份 (上下左右反動少過 0.4), 反動係唔太需要
相反, GAX系彈速驚人,反動大 (左右反動由0.7到1.8), 所以就傾向要 減反動
舊 11-12-12, 01:48 AM   #291
Nemesis09

http://www.nicovideo.jp/watch/sm19327673

新QSC,W腳都怏到咁
V腳加三格DASH未快到冇影??(可惜夜叉SET裝唔曬SB+三格DASH+QC)
舊 11-12-12, 11:21 AM   #292
TCS_disable
我有車車~

引用:
http://www.nicovideo.jp/watch/sm19327673

新QSC,W腳都怏到咁
V腳加三格DASH未快到冇影??(可惜夜叉SET裝唔曬SB+三格DASH+QC)
又黎d好少可真係用到嘅野
舊 11-13-12, 09:56 PM   #293
森羅

牛マン©SEGA ‏@usibaka

がっつリーク: 実は…"厚い本"制作中っす!! 年内に出せるといいなぁ。。。 近日発表なのでお楽しみにっす!!

厚い本続報: A4サイズ、176ページ、オールカラー、特典付き

終於出設定集?
舊 11-14-12, 12:52 AM   #294
0lai0

註冊日期: May 2005
如果狙擊,應該看什麼片學習下?
這個高空場不識打……
其實我不識狙擊的
用緊絕火
0lai0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-12, 03:13 AM   #295
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: 0lai0 查看文章
如果狙擊,應該看什麼片學習下?
這個高空場不識打……
其實我不識狙擊的
用緊絕火
搵個只有你打其他人,無其他人打你嘅位就得
BB無嘜皇道Snipe位
距離唔重要, 最重要係確保彈道正確同埋每一飛唔死都要重傷
舊 11-14-12, 08:13 AM   #296
0lai0

做狙擊,機身要註意什麼?
手是否要射補行先?
舊 11-14-12, 12:48 PM   #297
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: 0lai0 查看文章
做狙擊,機身要註意什麼?
手是否要射補行先?
射補下限係 C+ (C其實好過份下), 手Reload越近 A+ 越好, 抗反動 就要按槍枝需要 (基本得 炸狙連式 有需要).

主流狙擊都係用迷彩, SP回復 同 管理係需要留意
要搵位打,Hold死一個位打唔可能有分,尤其停留係後場係非常唔進取(BB地型關係)
舊 11-14-12, 09:23 PM   #298
森羅

「BORDER BREAK ARTWORKS 2006-2012」12/19(水)発売!

非常好
舊 11-14-12, 09:24 PM   #299
TCS_disable
我有車車~

個Project 有無咁耐
舊 11-15-12, 08:30 AM   #300
0lai0

其實即是射補,之後就reload對嗎?
用絕火,爆炸擴大x2有用嗎?
定一次過用sp回復x3好?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
BBAB Ver.2.7 討論區 vol 4 <<現戰場:【初公開】オルグレン湖水基地 ~天貫く光芒~>> <<『ヘヴィガードG型』、『シュライクW型』支給開始>> 彼岸花 街機心得交流討論區 1008 06-02-13 11:27 PM
[廣告 - CW] [CW32 U9] Sio2 新刊 <<No.6 FANBOOK「たからモノ」>> 與既刊<<慶次日記 バサラ村~!>>等 poyumoz Cosplay同人MIX討論區 0 08-08-11 10:57 PM
@@~~出左啦,最靚呢D GAME~~<<Dungeon Siege II>><< 末日危城2>>!!@@ Squalllg PC電腦遊戲討論版 45 09-10-05 04:52 PM
<< 急問>> <<< 7210點樣用電腦入歌?? >>> Minga 影音館 0 01-30-03 04:43 AM

現在的時間是 07:53 PM

手機版 | APP版