Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 02-12-17, 09:37 PM   #1
Terry仔
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
9巴 App 有cheat?!

我諗都有好多人用哩個App
遇著要轉車,時間夾得準就可以免咗好多等車時間

你地有無試過,個app show 架巴士由10min >>>1min>>>就埋站
但係架巴士都可係無出現過
以前聽過,巴士公司會搵架巴士係總站開出,打過轉又駛返總站,咁就count 咗一班車

咁做有乜謂?
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-17, 11:21 PM   #2
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
又未試過倒數完一兩個字內都唔見...佢地應該係gps mon住巴士到站吧...?
你如果有心就mark底時間地點再問九巴

另....鬼車而家仲有冇架...??
http://hkbus.wikia.com/wiki/%E9%80%A0%E6%95%B8

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-17, 11:31 PM   #3
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
的確真係得循環線同過海路線比較可信

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-17, 11:36 PM   #4
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
試過旺角等車望住個app:
由10分鐘-3分鐘-就到-開車離站,都未見到架車...

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-17, 11:46 PM   #5
Tano
嫑憅

反而更想知邊區出現多

觀塘區冇乜路可以掉頭
所以App算較準……

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 02-13-17, 12:11 AM   #6
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
印像中試過一次 81 由 2 分鐘 -> 到達 -> 下一班 1x 分鐘 ... 但架車無見過。

舊 02-13-17, 12:20 AM   #7
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
記得以前初出無耐google過話唔係用gps

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 12:30 AM   #8
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
又未試過倒數完一兩個字內都唔見...佢地應該係gps mon住巴士到站吧...?
你如果有心就mark底時間地點再問九巴

另....鬼車而家仲有冇架...??
http://hkbus.wikia.com/wiki/%E9%80%A0%E6%95%B8
一定有.我塔機場巴番工,巴士公司時常開小一班車,我地日日塔,呃唔我地

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!

此篇文章於 02-13-17 12:42 AM 被 vov430 編輯。
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 03:11 AM   #9
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
試過塞車會係咁,因為佢個apps係自動無人調教,所以通常一塞車無車埋總站都會因過時自動歸0重新計過,因為配埋啲香港交通Apps一check就發現xx路段塞車,所以個Apps唔可以盡信

引用:
作者: Terry仔 查看文章
我諗都有好多人用哩個App
遇著要轉車,時間夾得準就可以免咗好多等車時間

你地有無試過,個app show 架巴士由10min >>>1min>>>就埋站
但係架巴士都可係無出現過
以前聽過,巴士公司會搵架巴士係總站開出,打過轉又駛返總站,咁就count 咗一班車

咁做有乜謂?

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 08:15 AM   #10
ゆり

註冊日期: Nov 2004
個app由我半年前左右一次星期六係觀塘等車番屋企 連錯5次出左5架隱形車等左我50分鐘果刻已經刪左

最慘果日路面仲要冇事故好順暢
由手機版發出
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 12:18 PM   #11
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
唔係用gps姐係無用姐
好心係搞就搞好D

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 12:30 PM   #12
anyone
The One
↘嫁

http://hkbus.wikia.com/wiki/%E5%B7%B...B3%BB%E7%B5%B1
之前我睇呢度 唔知依家仲係咪喇 

舊 02-13-17, 01:05 PM   #13
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
其實應該當佢係最快到達時間, 我覺得個APP可以接受, 始終路面實有突發情況, 係間中佢個server 有少少問題.

樓上講個case 等左一個鐘暫時未遇過
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 01:52 PM   #14
Tano
嫑憅

樓樓上情況好似遇到改道

反而試過等超過20分鐘
之後顯示連續3架相隔1,1,3分鐘

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 02-13-17, 02:08 PM   #15
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Tano 查看文章
樓樓上情況好似遇到改道

反而試過等超過20分鐘
之後顯示連續3架相隔1,1,3分鐘
你講我? 應該冇改道

旁邊站d車一樣照到

係我坐果架隱形左幾次

舊 02-13-17, 03:22 PM   #16
Tano
嫑憅

幾號路線,幾點開始等邊個站

只要你齊料,投訴其實算叫有效(相比另一間,不過死過人短期內都應該好少少掛....)

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 02-13-17, 06:46 PM   #17
闇影風

Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
引用:
作者: Tano 查看文章
幾號路線,幾點開始等邊個站

只要你齊料,投訴其實算叫有效(相比另一間,不過死過人短期內都應該好少少掛....)
你信投訴?

果次紅磡等2E, 我面前6C 6F係咁行過, 我企係條街成粒鐘都未有車 :o)
打去想問候佢地果陣, 佢夠膽死佢話土瓜灣塞車, 我面前行過堆6C邊到黎

連對面行車線都有幾架2E行過果下先好

話改話改, 2E咪繼續係脫班王

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 07:10 PM   #18
Terry仔

我就係成日搭機場車,就發現有哩個問題

樓上話塞車會發生哩個情況,問題係如果塞車,機場開出所有E車都應該會塞
但係佢又唔係wor
最過份係下一班車已經埋站,佢上一班車重會寫住塞車
舊 02-13-17, 07:11 PM   #19
Terry仔

Post 多咗
Del

此篇文章於 02-13-17 07:22 PM 被 Terry仔 編輯。
舊 02-13-17, 09:14 PM   #20
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: Terry仔 查看文章
我就係成日搭機場車,就發現有哩個問題

樓上話塞車會發生哩個情況,問題係如果塞車,機場開出所有E車都應該會塞
但係佢又唔係wor
最過份係下一班車已經埋站,佢上一班車重會寫住塞車
好肯定巴士公司時常係平日非繁忙時間,機場車係會開小1班車,
我E21最多等過9個字,(車程才10個字)要知到我塔左10年,巴士行幾耐去到邊係呃我唔到

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 10:31 PM   #21
Tano
嫑憅

睇個勢真係得經常坐聯營過海巴先至好裝1933

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 02-14-17, 01:21 AM   #22
anyone
The One
↘嫁

引用:
作者: 闇影風 查看文章
你信投訴?

果次紅磡等2E, 我面前6C 6F係咁行過, 我企係條街成粒鐘都未有車 :o)
打去想問候佢地果陣, 佢夠膽死佢話土瓜灣塞車, 我面前行過堆6C邊到黎

連對面行車線都有幾架2E行過果下先好

話改話改, 2E咪繼續係脫班王
朝朝等車返工就會經過2部2E

舊 02-15-17, 09:18 PM   #23
mkmonkey
Crazy Gamer

引用:
作者: ( ゚ω゚)? 查看文章
試過塞車會係咁,因為佢個apps係自動無人調教,所以通常一塞車無車埋總站都會因過時自動歸0重新計過,因為配埋啲香港交通Apps一check就發現xx路段塞車,所以個Apps唔可以盡信
其實佢有時 delay 的話會寫住 "行車受阻",所以應該唔係單純"想當然"式的更新。

舊 02-15-17, 09:28 PM   #24
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
唔係wor我覺得準時wor

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-17, 10:16 PM   #25
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: vov430 查看文章
好肯定巴士公司時常係平日非繁忙時間,機場車係會開小1班車,
我E21最多等過9個字,(車程才10個字)要知到我塔左10年,巴士行幾耐去到邊係呃我唔到
原來機場車竟然都夠膽咁玩?
隨時害死唔少人…
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Gaforum 專用 App GreenTea GAF告示版 24 02-28-20 12:31 PM
[分享] GAF 專用 App (ios) neo2046 電視遊戲討論版 17 01-20-17 03:55 PM
超級機械人大戰Smart Phone APP Rance 手機平板遊戲討論版 17 06-23-15 09:32 AM
[ETC] 銀河機攻隊マジェスティックプリンス l IOS/APP 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 4 02-04-14 05:01 PM
iOS App Store如何肯定Apps已購買Orz ZlWS Mac 討論區 12 07-09-13 04:24 PM

現在的時間是 04:46 AM

手機版 | APP版