Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 11-12-16, 10:15 AM   #251
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
唔係好明你想講乜。

你唔係講緊我下嘛?我只係引篇文章咋。

我引嗰篇文就係話,如果將你講嘅呢啲數據嘅1-2%由癲佬度轉移畀希拉莉,選後嘅主觀論述會非常不同囉。關輸打贏要乜事?
佢應該係想講唔關制度事,而係真係阿婆整走咗自己個pool啲票
好似前面都有美籍版友射咗落海,即係話佢差到藍色基本盤都保唔住

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-16, 10:36 AM   #252
Super Bus
God of Gamer
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
其實依家好話唔好聽, 正如前面有人話齋,
依家眼前呢兩個根本就係米田共嚟,
兩個都係咁臭咁衰咁賤格, 唯有喺呢兩個之中揀個冇咁衰嘅,
但係我又真係揀唔落手, 咁我就只有兩個 Option,
一係就投第三者, 一係就留空投棄權票,
我就唯有投 Gray Johnson 費事留空,
但係都有少少希望想希拉莉贏嘅,
不過依家已經塵埃落定, 再拗都冇用啦...

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-16, 02:06 PM   #253
Rv250

註冊日期: Aug 2002
今次選舉嘅漫畫版(?),唔知係咪貼呢度, part1

此篇文章於 11-12-16 02:10 PM 被 Rv250 編輯。
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-16, 03:33 PM   #254
david
The One

引用:
作者: Rv250 查看文章
HILLARY表露無遺

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-16, 04:27 PM   #255
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
一當選就現形收曬火
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-16, 04:38 PM   #256
rayho
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: 真!DC 查看文章
一當選就現形收曬火
由手機版發出
好想睇佢講 YOU ARE FIRED

Origin ID : sleeperho
rayho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-16, 01:38 PM   #257
david
The One

The tribe Americans have spoken.

---
舊 11-14-16, 01:04 AM   #258
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
http://www.bbc.com/news/election-us-2016-37969112

繼續走數中:美墨邊境牆原來唔係真係「牆」嚟嘅。

小二,嚟多碟花生。睇嚟花生價格呢4-8年只會有增無減。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-16, 03:47 AM   #259
david
The One

Liberals RIOT After Trump Destroys Hillary Clinton

引用:

實例:反轉豬肚

---
舊 11-14-16, 10:30 AM   #260
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
前排跟團旅行有美國華僑
講左兩個都選唔落手,但要投就會投trump,因為美國人想變
所以佢估左trump 會贏

後加一句,條友爭取支持可能開都係空頭支票,但有機會變好過無

舊 11-14-16, 10:38 AM   #261
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
有無人電話事件之後好感度up

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-16, 08:50 PM   #262
david
The One

---
舊 12-08-16, 09:14 PM   #263
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
一副輸錢樣
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-16, 07:36 AM   #264
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
所謂解讀.....魔咩鬼....明明係加了貓耳屬性....

https://hk.news.yahoo.com/%E6%99%82%...071200897.html

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-17, 04:28 AM   #265
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
引用:
作者: 香港電台

華盛頓過千人集會反對特朗普釀成警民衝突 90人被捕

美國總統宣誓儀式在首都華盛頓的國會山莊舉行。在會場外,過千名反特朗普的示威者集會,之後演變成衝突,有蒙面的示威者手持木棍等武器,打爛銀行的櫥窗,推倒垃圾桶,用售賣報紙機阻塞馬路,又向警員投擲磚頭。防暴警察施放催淚氣體及胡椒噴霧驅趕,有人不適嘔吐,示威者之後再與警員爆發衝突,大約90人被拘捕。

引用:
作者: 香港電台
白宮:美國將退出《跨太平洋夥伴關係協定》

白宮網站發布新一屆政府的施政綱領,表示美國將退出《跨太平洋夥伴關係協定》(TPP),並準備好在必要情況下,退出與墨西哥和加拿大簽署的北美自由貿易協定(NAFTA)。
白宮表示,美國的戰略從退出《跨太平洋夥伴關係協定》開始,又表示總統特朗普有意重新審議北美自由貿易協定,如果夥伴國拒絕開展新談判,給美國工人一個更加公平的協議,將會通知美國計劃退出協定。另外,美國政府亦承諾動用一切工具,對付貿易條約違約國。
有言實行

此篇文章於 01-21-17 04:32 AM 被 LTKS 編輯。
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-17, 03:55 PM   #266
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
我都睇NAFTA唔順眼好耐
希望加拿大盡早退出

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-17, 07:43 PM   #267
華倫君島陽平
Crazy Gamer
去打工

註冊日期: May 2002
PSN  IDKENNEDY84BOND
XBox Live GamertagBond XX
希望兌現對華政策強硬

舊 01-24-17, 10:16 AM   #268
Game Master

強烈抗議侵總統對二次元有成見,嚴重傷害全球ACG迷感情。

(同埋居然可以對しぶりん(好似係)無動於衷,罪加一等

舊 01-24-17, 11:34 AM   #269
大覺屋師真
The One

3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
政客
語言偽術

稱觀禮人潮冠全球 白宮發言不實
------------------------------

硬拗「另類事實」川普顧問挨轟
引用:
【陳怡妏╱綜合外電報導】川普政府顯然不喜歡輸的感覺,白宮幕僚整個周末都在辯川普的就職大典到底有多少人觀禮,白宮發言人更被媒體抓包,5分鐘內就講5項不實資訊,遭質疑川普政府可信度。

華府地鐵乘客變少
川普上周五宣誓就職,媒體估約25萬人到場觀禮,台下有大片空地,跟前任歐巴馬2013年第2次就職時,台下擠滿人差很大。白宮新任發言人史派瑟(Sean Spicer)上周六為此開記者會,拿出不同角度拍的照片,宣稱川普的就職大典觀禮人數勇冠全球。
史派瑟稱本次就職大典首度鋪設白色特殊地板保護草皮,才會讓空位更明顯,且秘勤局首度使用磁量計,檢查觀眾有無攜帶危險物品,拖慢進場速度,川普宣誓時台下都是人,當天有42萬人搭乘華府地鐵,多於歐巴馬2013年就職時的31.7萬人。
但美國政治網站POLITICO打臉稱,歐巴馬2013年就職時,草坪就有鋪保護地板,今年秘勤局沒用磁量計檢查賓客,川普就職典禮開始前華府地鐵只有19.3萬人搭乘,不僅現場觀眾稀落,就連電視台跟網路轉播的觀眾數都輸歐巴馬。
在1970年代水門案時曾公開跟尼克森總統對嗆的資深記者丹拉瑟說,這是他第一次碰到白宮發言人提供不實資料。

質疑川普政府誠信
川普顧問康薇(Kellyanne Conway)前天辯稱史派瑟只是提供「另類事實」(alternative facts)。波因特媒體研究機構編輯穆林說,若連就職典禮人數這種小事都說謊,那麼遇到反恐、北韓核武等重大議題時,叫人民如何相信政府。

相薄

此篇文章於 01-24-17 02:39 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-17, 12:03 PM   #270
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
呢條友仔真係好自以為是,而且仲好小學雞,野睇都唔似大人物

舊 01-24-17, 12:13 PM   #271
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
唔好咁講
我一直睇好佢搞亂美帝

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-17, 12:23 PM   #272
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Trump似係大智若愚
表面好多瘋狂舉動但似係計算過先做
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-17, 12:56 PM   #273
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
始終係美帝式地產霸拳第二代

只是表達風格不是很多人接受到……

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-17, 02:23 PM   #274
Game Master

引用:
作者: AshleyYan 查看文章
佢選到有一半係食住希拉里太過離地先搏到懵,如果民主黨當初唔係初選做馬好地地比Sanders贏,一早係Sanders贏九條街。

另一半係佢同「假膠右翼」網民齊齊喺Twitter玩膠串吓啲政棍歡樂吓,點知越玩越大,真係有友仔走去真心支持佢啲「排外狂言」,於是就焗住要找數上去做。XD

最後就係大家講咗N次:共和黨今次繼2000年後再次靠選舉人票制度走位成功。共和黨得票同上屆差唔多,冇乜點郁過。民主黨比上屆少咗,但仍然拋離共和黨成幾百萬票,不過呢幾百萬都係集中晒喺藍色州份,關鍵搖擺州份嘅選舉人票就由共和黨贏晒。

此篇文章於 01-24-17 02:32 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
舊 01-24-17, 02:28 PM   #275
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: Eclair 查看文章
唔好咁講
我一直睇好佢搞亂美帝
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
有一半係食住希拉里太過離地先搏到懵,如果民主黨當初唔係初選做馬好地地比Sanders贏,一早係Sanders贏九條街。

另一半係佢同「假膠右翼」網民齊齊喺Twitter玩膠串吓啲政棍歡樂吓,點知越玩越大,真係有友仔走去真心支持佢啲「排外狂言」,於是就焗住要做。XD
總之黎緊花生價格肯定上升
佢真係小器過方仗,人地話佢一句佢就要報仇

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Formula E 2019-20討論區 !!!德國站6連擊!!! ALEX CHOW GAF Racing Engine車迷討論區 161 04-25-20 06:36 PM
[西片] Warcraft (2016) david 電影版 13 06-25-18 07:27 PM
第六十三屆殖民星大賽車(2016/11/17~2016/11/20) 昏迷童子Sleepy GAF Racing Engine車迷討論區 145 11-23-16 12:25 AM
賣 PS4 UEFA Euro 2016 Winning Eleven 2016 (日版_) hokhin 買賣專區 0 09-26-16 10:22 AM
[日本] 爆漫BAKUMAN (7/1/2016) david 電影版 21 01-23-16 07:10 PM

現在的時間是 08:37 AM

手機版 | APP版