Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 學術文化綜合研討區

主題工具 顯示模式
舊 04-26-04, 05:08 PM   #201
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: Zaku
千祈唔好犯老黃經常犯既虎頭蛇尾就得啦~
其實係佢既戰術...
虎頭=>令人睇=>買左1X期LA=>冇理由唔睇下去
=>蛇尾=>唔甘心=>第二本登場=>虎頭=>....

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-04, 05:12 PM   #202
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: GUSTAV
其實係佢既戰術...
虎頭=>令人睇=>買左1X期LA=>冇理由唔睇下去
=>蛇尾=>唔甘心=>第二本登場=>虎頭=>....
果然好毒~

<--- 一個中左幾次招都照買既人
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-04, 05:14 PM   #203
GUSTAV
The One
poor

引用:
果然好毒~

<--- 一個中左幾次招都照買既人
呢D叫神技

舊 04-26-04, 05:17 PM   #204
Zaku
The One

引用:
呢D叫神技
冇計~
佢明知而家仲有寫武俠既冇人夠佢 fight
想睇既唯有睇佢 /\
舊 04-26-04, 05:19 PM   #205
GUSTAV
The One
poor

引用:
冇計~
佢明知而家仲有寫武俠既冇人夠佢 fight
想睇既唯有睇佢 /\
轉行睇名捕少年
(我唔鐘意)

舊 04-26-04, 10:53 PM   #206
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
就我認識既小說, 應該係還珠樓主寫個本最長, 書名唔記得
熟生劍俠??經典呀......不過我睇左廿幾本就放棄左.....

之後倪匡出過濃縮版紫青雙劍...呢個易睇好多.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-04, 11:22 AM   #207
Zaku
The One

引用:
轉行睇名捕少年
(我唔鐘意)
邊個寫架?? a

引用:
作者: javaj
熟生劍俠??經典呀......不過我睇左廿幾本就放棄左.....

之後倪匡出過濃縮版紫青雙劍...呢個易睇好多.....
係呀~
好似係叫蜀山劍俠傳
舊 04-27-04, 11:38 AM   #208
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
邊個寫架?? a

可能係溫瑞安O既名捕系列....不過我未睇過.....聽講唔錯........

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 04-27-04, 12:05 PM   #209
Zaku
The One

引用:
可能係溫瑞安O既名捕系列....不過我未睇過.....聽講唔錯........
溫瑞安.........
舊 04-27-04, 02:11 PM   #210
GUSTAV
The One
poor

引用:
溫瑞安.........
做乜事咁唔likey佢

舊 04-27-04, 02:26 PM   #211
Zaku
The One

引用:
做乜事咁唔likey佢
無乜野
覺得佢麻麻地好睇姐....
舊 04-27-04, 02:36 PM   #212
GUSTAV
The One
poor

仲以為你地有仇...

舊 04-28-04, 12:47 AM   #213
kingtin1
God of Gamer

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
蜀山好正!必看!睇完之後你就會去到另1個境界!黄易等拍馬都追吳上!
kingtin1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-04, 06:54 PM   #214
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

34出左啦~

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 05-14-04, 06:57 PM   #215
Zaku
The One

今日 lunch 行過報攤見到有, 嚇左一跳!!!
因乜事早左咁多
不過都係冇買到

一陣行過書局先買

買左未??

此篇文章於 05-14-04 07:00 PM 被 Zaku 編輯。
舊 05-14-04, 07:13 PM   #216
Wtak
God of Gamer
永遠的西軍™

註冊日期: May 2002
愈睇得黃易D書多,愈發覺佢D文筆唔多掂,反而故事有D唔錯.....

It knows it must outrun the slowest gazelle or it will starve to death.
It doesn't matter whether you are a lion or a gazelle.
When the sun comes up,you better start running.
Wtak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-04, 07:47 PM   #217
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: 孤影
愈睇得黃易D書多,愈發覺佢D文筆唔多掂,反而故事有D唔錯.....
一向都唔係為左文筆睇佢

舊 05-14-04, 07:48 PM   #218
GUSTAV
The One
poor

引用:
今日 lunch 行過報攤見到有, 嚇左一跳!!!
因乜事早左咁多
不過都係冇買到

一陣行過書局先買

買左未??
可能佢.....
呢排唔夠錢洗

另,終於睇完覆雨,發現佢後段既咸書到回復可接受既程度
有進步

舊 05-15-04, 07:06 AM   #219
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

早左咩??呢幾集都係月中左右出啦......

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 05-15-04, 06:58 PM   #220
Zaku
The One

引用:
早左咩??呢幾集都係月中左右出啦......
唔係掛!!
幾年黎都係 20 號出架喎~
偶然早/遲一兩日唔出奇, 但除左新年外, 好似今次早成個禮拜真係好少見
引用:
另,終於睇完覆雨,發現佢後段既咸書到回復可接受既程度
有進步
覺得覆雨掂唔掂??
舊 05-15-04, 10:43 PM   #221
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

睇左34(竟然只要企2個鐘已經睇完...).....

得出結論......上一期尾出的三個.......只不過是三個高級嘍囉.....完全唔知佢地o既作用係咩........

小白雁o個邊....無驚無險.........不過都係哀收尾作結......

燕飛o個邊......結果都同預計差不多.....不過係突然彈出四大奇書比較著意...就係戰神圖鑑,天魔秘,慈航劍典同埋長生訣.......

劉裕o個邊.....下回可能開始有仗打.....掛...............

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 05-16-04 09:58 PM 被 亍 ◣ 編輯。
舊 05-16-04, 12:42 AM   #222
GUSTAV
The One
poor

引用:
覺得覆雨掂唔掂??
比第十期左右對佢既預想高出好多

舊 05-16-04, 06:23 PM   #223
Zaku
The One

引用:
比第十期左右對佢既預想高出好多
都話正架啦~

邊荒今期睇左未??

我剛剛先買, 睇ing 中........
舊 05-16-04, 09:59 PM   #224
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

睇番......係四大奇書......點解要定死左呢......以後佢d書咪只能圍繞呢四本玩????

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 05-16-04, 10:06 PM   #225
Zaku
The One

引用:
睇番......係四大奇書......點解要定死左呢......以後佢d書咪只能圍繞呢四本玩????
四大奇書?? 唔明??
你指老黃嚮各本書中經常提過幾本乜野「慈航劍典」個幾本??

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:16 AM

手機版 | APP版