Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 12-31-15, 04:35 PM   #601
Jonney
God of Gamer
フゥーハハハハ

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code3007 9047 8125
PSN  IDwills368
XBox Live Gamertagwills368
引用:
作者: 大山椒魚 查看文章
高岡去氷見唔耐,JR半個鐘左右,
但JR站距離漁港同埋忍者小靈精都幾遠
坐巴士會比較方便,但巴士時間表我都搵唔到...
電車でお越しの方
・JR氷見駅からタクシーで約5分
・JR氷見駅から加越能バスで約12分
・JR氷見駅から徒歩で20分
http://www.kaetsunou.co.jp/regular/himi-banyagai/
【平日】 氷見市民病院→氷見駅前→ひみ番屋街→氷見市民病院 (左回り)
氷見駅前 8:11 8:48 9:25 12:08 14:05 14:41
ひみ番屋街 8:23 9:00 9:37 12:20 14:17 14:53
由手機版發出
Jonney 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-15, 10:32 PM   #602
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Jonney 查看文章
電車でお越しの方
・JR氷見駅からタクシーで約5分
・JR氷見駅から加越能バスで約12分
・JR氷見駅から徒歩で20分
http://www.kaetsunou.co.jp/regular/himi-banyagai/
【平日】 氷見市民病院→氷見駅前→ひみ番屋街→氷見市民病院 (左回り)
氷見駅前 8:11 8:48 9:25 12:08 14:05 14:41
ひみ番屋街 8:23 9:00 9:37 12:20 14:17 14:53
由手機版發出
搵笨的
搭市內巴士會趕唔到電車

終於睇得明,時間表原來呢度有
http://www.kaetsunou.co.jp/regular/timetable/

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛

此篇文章於 12-31-15 10:51 PM 被 大山椒魚 編輯。
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-16, 12:56 PM   #603
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
今日富士山天氣好好
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-16, 10:24 AM   #604
天哈7
Game Master
大塚小愛

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDpokman7
XBox Live Gamertagpokman7
黎緊4月會再去九州

plan緊去福岡摘士多啤梨園, 想問下大家有咩推介?

暫時睇落筑紫野いちご農園比較方便, 因為我唔係自駕.....預左要行

http://1515.itigo.jp/

舊 01-07-16, 08:41 AM   #605
飛機王
Ultimate Gamer
フィーナ~大好き~

註冊日期: Jun 2004
今次九州旅程麻麻地。。

雖然都有預到去由布院會冇位,但估唔到幾日都冇位,得番自由席(但怕冇位坐就冇去到)
去某的地方,同行者話冇所謂,但去到先話唔想去(好無言)
準備唔好,冇睇的舖頭既收工時間
LAST2日就開始頭痛, 頂住咁行

下次都係預多少少時間計定時間ORL
飛機王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-16, 12:00 PM   #606
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
4月會去廣島 尾道 6日
大路景點原爆同宮島就必去外
有無其他地方好去?同埋必食店?

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-16, 01:23 PM   #607
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 飛機王 查看文章
今次九州旅程麻麻地。。

雖然都有預到去由布院會冇位,但估唔到幾日都冇位,得番自由席(但怕冇位坐就冇去到)
去某的地方,同行者話冇所謂,但去到先話唔想去(好無言)
準備唔好,冇睇的舖頭既收工時間
LAST2日就開始頭痛, 頂住咁行

下次都係預多少少時間計定時間ORL
同D同行者事前有無坐低齊齊傾?
下次唔好同呢類人去............

引用:
作者: rorimoe 查看文章
今日富士山天氣好好

山頂居然無咩雪..今年真係連日本都熱?

此篇文章於 01-07-16 01:25 PM 被 Hitomi 編輯。
Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-16, 11:09 PM   #608
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 朔望~ 查看文章
4月會去廣島 尾道 6日
大路景點原爆同宮島就必去外
有無其他地方好去?同埋必食店?
去唔去錦帶橋?
仲有好唔好睇軍事野?
食就......廣島燒?
去唔去食下ANDERSON(面包)?

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-16, 12:16 AM   #609
Cpato

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDPato-0402
引用:
作者: 天哈7 查看文章
黎緊4月會再去九州

plan緊去福岡摘士多啤梨園, 想問下大家有咩推介?

暫時睇落筑紫野いちご農園比較方便, 因為我唔係自駕.....預左要行

http://1515.itigo.jp/
呢個我2014年4月去過, 我覺得唔錯, 本身我唔太食士多啤梨但去到我都有食, 係幾好食的
我係搭JR再轉的士去(700幾Yen單程的士車費), 如果行去都幾遠下

此篇文章於 01-08-16 12:19 AM 被 Cpato 編輯。
Cpato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-16, 08:30 AM   #610
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: leotam3 查看文章
去唔去錦帶橋?
仲有好唔好睇軍事野?
食就......廣島燒?
去唔去食下ANDERSON(面包)?
錦帶橋車程耐唔耐?
我頭3日應該都係尾道

軍艦應該唔睇XD

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-16, 11:11 AM   #611
天哈7
Game Master
大塚小愛

引用:
作者: Cpato 查看文章
呢個我2014年4月去過, 我覺得唔錯, 本身我唔太食士多啤梨但去到我都有食, 係幾好食的
我係搭JR再轉的士去(700幾Yen單程的士車費), 如果行去都幾遠下
咁一於去哩到啦
我4個人坐700幾Yen單程的士車費又ok喎
想問下係咪係原田jr 上?

舊 01-08-16, 12:15 PM   #612
Cpato

引用:
咁一於去哩到啦
我4個人坐700幾Yen單程的士車費又ok喎
想問下係咪係原田jr 上?
無錯, 不過我上次係原田站都等左一陣先有的士
回程就可以叫士多啤梨園call車
舊 01-08-16, 12:46 PM   #613
天哈7
Game Master
大塚小愛

引用:
無錯, 不過我上次係原田站都等左一陣先有的士
回程就可以叫士多啤梨園call車
如果天氣ok 我都想行去士多啤梨園
回程先打的

你上次係食放題定帶走?
我地4人之中有2個麻麻地鍾意食士多啤梨,食放題好似唔抵咁

舊 01-08-16, 04:37 PM   #614
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

秋天的黑川溫泉堅係好值得去~難得有溫泉區去完想翻兜再去

more :
http://hitomi-kong.blogspot.hk/2015/12/day-41.html

http://hitomi-kong.blogspot.hk/2016/01/day-42.html

舊 01-08-16, 08:09 PM   #615
Cpato

引用:
如果天氣ok 我都想行去士多啤梨園
回程先打的

你上次係食放題定帶走?
我地4人之中有2個麻麻地鍾意食士多啤梨,食放題好似唔抵咁
我係食放題, 因為同女友兩個人去, 佢食多D當補返數
舊 01-09-16, 11:54 AM   #616
飛機王
フィーナ~大好き~

引用:
作者: Hitomi 查看文章

more :
http://hitomi-kong.blogspot.hk/2015/12/day-41.html

http://hitomi-kong.blogspot.hk/2016/01/day-42.html

我今次都係去黑川,入面真係好有舊式溫泉街既FEEL,但衰在落雨都埋遲左入去。。行唔晒的地方
舊 01-09-16, 05:12 PM   #617
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
想請教搭過HK Express的版友,係唔係唔俾帶水上機?
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-16, 05:15 PM   #618
gardenwong
Senior Gamer
サンライズ瀬戸

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
上次拎左水壺, 上機前係促水機裝滿水冇比人嘈

ガンダムだ...俺がガンダムだ...
gardenwong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-16, 05:42 PM   #619
飛機王
フィーナ~大好き~

引用:
過左海關CHECK袋先買水(幾次都係咁)
舊 01-09-16, 07:07 PM   #620
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
點解你會咁問,星巴克都上到

舊 01-09-16, 07:11 PM   #621
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
請各位大大可否介紹係新宿既燒肉放題,預大約五千日元,謝謝

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-16, 03:07 PM   #622
天哈7
Game Master
大塚小愛

引用:
我係食放題, 因為同女友兩個人去, 佢食多D當補返數
或者我分開book 好啲
2個食放題2個帶走

舊 01-10-16, 03:09 PM   #623
天哈7
Game Master
大塚小愛

引用:

more :

我上年11月17號去左黑川,勁少紅葉,好失望
不過黑川真係好舒服,決定4月去多次

舊 01-10-16, 07:32 PM   #624
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
我上年11月17號去左黑川,勁少紅葉,好失望
不過黑川真係好舒服,決定4月去多次
計落我其實只係遲你一星期

引用:
作者: 飛機王 查看文章
我今次都係去黑川,入面真係好有舊式溫泉街既FEEL,但衰在落雨都埋遲左入去。。行唔晒的地方
我去果日都落左幾下雨~不過天陰陰反而仲好FEEL

舊 01-10-16, 09:32 PM   #625
天哈7
Game Master
大塚小愛

引用:
計落我其實只係遲你一星期
我2015年去喎
睇你blog你係2014

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.7 Hitomi ~清談館~ 1001 01-09-15 12:40 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 10:45 PM

手機版 | APP版