Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-20-15, 08:23 AM   #801
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
http://magic.wizards.com/en/articles...ent-2015-01-19

新既ban list出左
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-15, 10:35 AM   #802
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
birthing pod同寶船不意外
由手機版發出
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-15, 12:56 PM   #803
HM

Pod既理由係予防。。。
因為將來會越出越多cip獸。。。
由手機版發出
舊 01-20-15, 04:20 PM   #804
keijoey
桐乃 x MIX

還好我一開始已決定唔沾手MODERN
由手機版發出
舊 01-20-15, 07:11 PM   #805
HM

身邊好多朋友表示憤怒sosad
由手機版發出
舊 02-02-15, 07:58 AM   #806
ammms
渣根懦夫

新 EDH format?

http://tinyleaders.blogspot.hk/p/tin...ng-format.html

有冇人想試?

舊 02-06-15, 10:49 PM   #807
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: ammms 查看文章
有少少興趣..不過始終係1on1 format...

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
Cancer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-15, 08:24 PM   #808
HM

話說...modern想砌新deck,但諗番而家ban牌個高效率就對砌deck呢樣野卻步
一陣收完卡砌好新deck之後話ban卡都咪話唔肉痛
舊 02-09-15, 08:28 AM   #809
ammms
渣根懦夫

引用:
作者: Cancer 查看文章
有少少興趣..不過始終係1on1 format...
我都明白
始終圍毆大師比較有趣

引用:
作者: 平山深雪 查看文章
話說...modern想砌新deck,但諗番而家ban牌個高效率就對砌deck呢樣野卻步
一陣收完卡砌好新deck之後話ban卡都咪話唔肉痛
我其實唔介意人地用 proxy
用住 proxy 先啦

琴晚都睇埋香港代表果場先訓
旁述講左樣野幾得意
佢話 protour 之前
近排 MTGO win rate 最高係 burn
結果 protour 反哂艇
d 人可能都唔敢用 MTGO 去試 deck 了

不過最離譜都係 turn 2 綠坦
我覺得老威好快又會 ban card 了

此篇文章於 02-09-15 08:31 AM 被 ammms 編輯。
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-15, 09:33 AM   #810
HM

引用:
我都明白
始終圍毆大師比較有趣

我其實唔介意人地用 proxy
用住 proxy 先啦

琴晚都睇埋香港代表果場先訓
旁述講左樣野幾得意
佢話 protour 之前
近排 MTGO win rate 最高係 burn
結果 protour 反哂艇
d 人可能都唔敢用 MTGO 去試 deck 了

不過最離譜都係 turn 2 綠坦
我覺得老威好快又會 ban card 了
MTGO勝率最高既deck
代表正式比賽時大把人會諗方法去應對啊
因為咁樣反而出唔到線其實好正常
由手機版發出
舊 02-10-15, 09:04 PM   #811
ammms
渣根懦夫

剛剛睇完 Fate Reforged Pro Tour semi final 第二場
Splinter Twin mirror match
之後間場時間幾個旁述吹水
其中一個原來係 1997 年 Pro Tour Chicago 嘅冠軍
佢講番當年點樣靠兩塊地打贏對手
之後上 YouTube 搵
真係有佢講果場 matchup
我睇完都覺得好野

舊 03-07-15, 04:47 AM   #812
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

mtg origin 新liliana

http://mythicspoiler.com/ori/cards/l...calhealer.html

雙面卡~:cwm17

===
下個block

yooooo
對色fetch!

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」

此篇文章於 03-07-15 05:42 AM 被 Cancer 編輯。
舊 03-07-15, 08:28 PM   #813
ammms
渣根懦夫

今次仲唔發過豬頭
噢, 是老威發過豬頭先啱

舊 03-11-15, 11:14 AM   #814
ammms
渣根懦夫

以後唔會再出 DotP 系列
用 DLC 取代每年出隻新 app
意味新 set d 咭可以在 Origins 玩到?
完全 Free to Play
但老威做生意 ...... 你懂的
反而有唔少猜測話老威為左硬撼 Heathstone
可能集中做一隻 F2P online CCG
甚至放棄 MTGO (不過我覺得可能性很低)

舊 03-12-15, 04:12 AM   #815
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:

以後唔會再出 DotP 系列
用 DLC 取代每年出隻新 app
意味新 set d 咭可以在 Origins 玩到?
完全 Free to Play
但老威做生意 ...... 你懂的
反而有唔少猜測話老威為左硬撼 Heathstone
可能集中做一隻 F2P online CCG
甚至放棄 MTGO (不過我覺得可能性很低)
mtgo..一停營運應該會好多人問候wotc
我都覺得唔會停..

不過好心佢執一執個介面la orz

舊 03-12-15, 09:37 AM   #816
ammms
渣根懦夫

其實任何 online game 都有熄 server 嘅一日
不過我相信老威唔敢熄住咁解

舊 03-12-15, 10:52 AM   #817
keijoey
桐乃 x MIX

MO熄server果日, MTG都應該玩完
由手機版發出
舊 03-16-15, 11:01 PM   #818
孤鎗客
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
XBox Live GamertagSENTINEL1080
此POST內容請以誠實預告(HONEST TRAILER)風觀賞
以下附上誠賓預告一例:
https://www.youtube.com/watch?v=BjsJqlFSq7I
誠實預告片(電玩老實說)--爐石戰記
-------------------------------------------
此預告片已經評為「模仿」級。

你見過秘羅人被新非瑞克西亞趕盡殺絕,
你也見過拉尼卡自遠古時代就在交戰的十個公會在一場馬拉松之後就握手言和。
現在,來看另一個令人無語的結局︰
所有的在韃契上的所有物種都向龍屈服---
不過沒關係,他們看起來相當樂在其中。

魔法風雲會~韃契之龍~

再一次來回到現在韃契,不過這一次韃契的過去已經被改變,
龍族避過了滅亡的命運,
也變成韃契最大的麻煩。
看著這群無情無義的龍先背刺自已的創造者,
令他幾乎死在尼可波拉斯之手、
之後再以自己的好惡
強逼所有韃契的居民移風易俗,再殺死所有反抗者,
然後再一次結成部落,互相征戰
而這正正就是之前韃契步向滅亡的原因
不過不用擔心,因為他們是韃契的龍而不是其他人類之類的愚蠢物種,
所以他們之間的戰鬥會令韃契更強大…這是什麼爛理由。
而由此我們也可以知道,之前的韃契人一定是用原子彈來作武器的
否則我也想不出有什麼可以傷得了這個可以讓龍群大吵大鬧的世界。

再見一見五位曾經部族的可汗
如今己經成經奴氣十足的忠實僕人
而其他的韃契人也一樣,當他們被文化歷史被龍偷走、被龍歧視、被龍使喚、被龍愚弄、
沒有地位、沒有自尊、也沒有工資和醫療牙醫保險,甚至死後也得繼續工作,
還得繼續祟拜這些天殺的龍
只希望有機會在來生有機會轉生成龍來欺負其他物種
但這不過是龍群無數謊言的其中一個。

你覺得這故事很不舒服而不想再玩下去?
打開你的卡簿,看著你花了大錢才弄到手的找地地再說一次看看?

主演︰
-病態愛龍者兼跟踪狂
-隱青烏金
-被趕走的
-敲鍾的
-送飯的
-強逼加班的
-「明天就真的會反叛的了,真的,相信我!」
-你見過的異能關鍵字
-稍作改動的異能關鍵字
-五頭只要你色盲就分不出來的龍王
-而,還有---------------金牙項圈

魔法風雲會~韃契的被虐狂們~

正面點想,又有正妹子成了PW啦~YEAH~
雖然我確信她的故事也到此為止了。
孤鎗客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-15, 11:43 AM   #819
keijoey
桐乃 x MIX

如果完整睇返成個故仔, 由龍統治, 對果個世界既生態同平衡黎講唔見得係壞事
韃契只係由統治物種被扯落黎, 起有魔法力就咩都可以召喚出黎既世界, 冇咩咁大不了

(當然, 作為香港人, 睇落另有一番感受)

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
舊 03-17-15, 11:52 AM   #820
ammms
渣根懦夫

一年 4 個 expansion 都會變番 DLC
完全 free to play
人人有 Jace 不是夢

舊 03-17-15, 01:40 PM   #821
HM

DEL~~~

此篇文章於 03-17-15 04:25 PM 被 HM 編輯。
舊 03-20-15, 10:39 PM   #822
孤鎗客

XBox Live GamertagSENTINEL1080
引用:

一年 4 個 expansion 都會變番 DLC
完全 free to play
人人有 Jace 不是夢
Free to play, pay to win
舊 03-24-15, 07:46 PM   #823
HM

http://mtgcommander.net/Forum/viewtopic.php?f=1&t=17560

EDH改規則,大將俾人彈上手/洗入牌庫可以改為入大將區,同大將落墳/放逐一樣做法
另外反面既大將一樣係大將,可以做成大將傷害
舊 03-25-15, 01:24 AM   #824
孤鎗客

到底要點殺隻班特雀.....
舊 03-25-15, 07:55 AM   #825
HM

引用:
作者: 孤鎗客 查看文章
到底要點殺隻班特雀.....
最有效一定係穿髓金針/非端克西亞斷念妖(無雀叫咪叫PW)
然後就和平主義果類結界...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Magic: The Gathering 討論交流區 turn8 ~M14 發售中~ Cancer 收藏品討論版 1001 09-20-13 12:06 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn7 簡.. 收藏品討論版 1002 04-07-13 09:36 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn6 簡.. 收藏品討論版 1000 09-21-12 11:29 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn5 簡.. 收藏品討論版 1000 06-11-12 10:45 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn4 簡.. 收藏品討論版 1000 03-17-12 02:35 PM

現在的時間是 05:50 PM

手機版 | APP版