Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-29-14, 12:13 AM   #651
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
今日數字巨巨表演綠色的爆發力(edh同draft)
由手機版發出
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-14, 03:02 AM   #652
mgsyfw
Insane Gamer

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
引用:
作者: 平山深雪 查看文章
今日數字巨巨表演綠色的爆發力(edh同draft)
由手機版發出
你計少左modern,我同佢打咁多場冇贏過 XD (雖然冇用自己Deck)
EDH都係,上次多人戰都行得順
今次對左幾次戰神同數字都去得好差 lol
mgsyfw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-14, 03:05 AM   #653
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003
-del-

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」

此篇文章於 07-03-14 06:19 AM 被 Cancer 編輯。
Cancer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-14, 11:20 PM   #654
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
想問下:

炙熱鮮血對目標生物造成2點傷害。當該生物於本回合中死去時,炙熱鮮血對該生物的操控者造成3點傷害。

果3點傷害能否轉移比PW?
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-14, 11:35 PM   #655
mgsyfw

引用:
作者: 女裝少年 查看文章
想問下:

炙熱鮮血對目標生物造成2點傷害。當該生物於本回合中死去時,炙熱鮮血對該生物的操控者造成3點傷害。

果3點傷害能否轉移比PW?
應該可以,deal落人度既傷害可以轉去pw度,好似bolt咁
但player/opponent lose life果類就唔得
舊 07-04-14, 01:12 PM   #656
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
THX

M15
http://magic.wizards.com/en/content/...ucts-game-info

點會重印Back to Nature架....上一set先叫人玩結界

此篇文章於 07-04-14 04:15 PM 被 女裝少年 編輯。
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-14, 03:02 PM   #657
HM

新set通常都會針番上一set d卡
伊尼翠一堆卡搞神器(SOM係神器環境)
RTR更誇張,一堆卡搞迅咒
由手機版發出
舊 07-07-14, 03:36 PM   #658
HM

http://www.amiami.com/top/detail/det...e=FIG-KAI-7694
http://www.amiami.com/top/detail/det...e=FIG-KAI-7688

今早友人傳給我的(驚)
大師買一套回去當神主牌(拖)
舊 07-13-14, 05:34 PM   #659
HM

聽說呢幾日pre release都幾冷場?
有無人證實到?

以我所知,西環場得一場搞得成
舊 07-15-14, 05:04 PM   #660
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

星期六有冇人出~?

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
舊 07-15-14, 05:21 PM   #661
HM

引用:
作者: Cancer 查看文章
星期六有冇人出~?
會來
舊 07-17-14, 06:08 PM   #662
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

星期6 3點 lc la~

舊 07-17-14, 06:15 PM   #663
HM

引用:
星期6 3點 lc la~
OK
舊 07-21-14, 09:37 PM   #664
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

今個星期六有冇人出?
地點LC
時間3點

舊 07-21-14, 11:00 PM   #665
孤鎗客
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
XBox Live GamertagSENTINEL1080
河馬的呼喚點敢唔到
孤鎗客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-14, 12:02 AM   #666
HM

引用:
今個星期六有冇人出?
地點LC
時間3點
出來
舊 07-22-14, 12:51 AM   #667
Gary_Token
我希望下世係樹妖

註冊日期: Apr 2012
我要收工先過黎

舊 07-22-14, 08:42 AM   #668
mgsyfw

緊係要出黎請巨師食佢鐘意食既野同用vintage回敬佢啦
舊 07-22-14, 12:05 PM   #669
Gary_Token
我希望下世係樹妖

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: mgsyfw 查看文章
緊係要出黎請巨師食佢鐘意食既野同用vintage回敬佢啦
大師每日新鮮製造?

舊 07-25-14, 05:42 AM   #670
狂氣が唯一の友達さ

註冊日期: Jul 2011
PSN  IDm123654
引用:
今個星期六有冇人出?
地點LC
時間3點
星期六會出,
(中二病發作)
上次同河馬打得一舖摩登.今次要出真功夫嚟挑機.河馬諗定要邊種死法(deck),小弟好樂意送你一程
(中二病完畢)
講返上次Teferi's Puzzle Box+Chains of Mephistopheles 問題
河馬係無講錯個答案係做曬Teferi's Puzzle Box+Chains of Mephistopheles 效果.之後再draw卡.所以會變成top deck mode,唔係no hand mode

勝ち抜く者の涙よ
負け行く者の涙よ
想いは同じですか
26378669 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-14, 06:06 AM   #671
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
作者: 26378669 查看文章
星期六會出,
(中二病發作)
上次同河馬打得一舖摩登.今次要出真功夫嚟挑機.河馬諗定要邊種死法(deck),小弟好樂意送你一程
(中二病完畢)
講返上次Teferi's Puzzle Box+Chains of Mephistopheles 問題
河馬係無講錯個答案係做曬Teferi's Puzzle Box+Chains of Mephistopheles 效果.之後再draw卡.所以會變成top deck mode,唔係no hand mode
Lc 3點見la~
(其實唔sure有冇開...)

( ゚∀゚)アハハ八八ノヽノヽノヽノ \ / \/ \
我冇新deck / . \

top deck mode 就已經很麻煩了orz

此篇文章於 07-25-14 06:10 AM 被 Cancer 編輯。
舊 07-25-14, 09:13 AM   #672
HM

開就一定有開,問題係開幾點
由手機版發出
舊 07-25-14, 10:37 AM   #673
ammms
渣根懦夫

我應該都出到
LC 而家開 3:00 咁遲?

舊 07-25-14, 04:01 PM   #674
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
作者: ammms 查看文章
我應該都出到
LC 而家開 3:00 咁遲?
到時見~~

佢地動漫展有攤位..
所以唔知會唔會開間鋪...orz

舊 07-25-14, 08:54 PM   #675
mgsyfw

應巨師要求回下
今次有事會遲些少到
早則4點,晚則6點半左右

另外如果LC太晏開/怕唔開

不如試下去BASICLAND啦

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Magic: The Gathering 討論交流區 turn8 ~M14 發售中~ Cancer 收藏品討論版 1001 09-20-13 12:06 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn7 簡.. 收藏品討論版 1002 04-07-13 09:36 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn6 簡.. 收藏品討論版 1000 09-21-12 11:29 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn5 簡.. 收藏品討論版 1000 06-11-12 10:45 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn4 簡.. 收藏品討論版 1000 03-17-12 02:35 PM

現在的時間是 12:39 PM

手機版 | APP版