Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-26-13, 01:01 PM   #426
原振俠2008
Junior Member

註冊日期: Mar 2012
GZONE 價就識得加, 頁數越來越少, 就來薄過本龍虎門, CUT 書是皇道
原振俠2008 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-13, 01:19 PM   #427
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
今次單白痴野有無內幕料?我真係好想知尼d當老闆死的行為會唔會被人xyz定真係老闆被員工自主到呢個地步還是真係谷書行動

舊 12-26-13, 01:20 PM   #428
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
引用:
作者: 原振俠2008 查看文章
GZONE 價就識得加, 頁數越來越少, 就來薄過本龍虎門, CUT 書是皇道
引用:
作者: 原振俠2008 查看文章
我最唔滿意是G ZONE 取消了$13版本,迫人俾多$3 睇本無乜野睇的ACG ZONE, 算了CUT 書, 7仔睇就算

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-13, 01:20 PM   #429
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: mikemike 查看文章
我覺得大把花生食,亞里斯呢段野好多位都可以比人入,最簡單就係唔洗下下話人反骨仔先,咁樣係唔可以製造到令對方係衰人的錯覺,只會比人覺得你地係半斤八兩

--------------------------------------------------------------------------

好唔滿意今期GZ點解有咁多頁都係講手機GAME,有關方面要正視一下

舊 12-26-13, 01:28 PM   #430
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
我覺得大把花生食,亞里斯呢段野好多位都可以比人入,最簡單就係唔洗下下話人反骨仔先,咁樣係唔可以製造到令對方係衰人的錯覺,只會比人覺得你地係半斤八兩

--------------------------------------------------------------------------

好唔滿意今期GZ點解有咁多頁都係講手機GAME,有關方面要正視一下
其實佢入豬鬆果D位好夾硬嘢的,人地收得人錢就自然登人專欄,關佢叉事咩,廢怯仲戇居,根本小事化大。

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-13, 02:19 PM   #431
尼路
The One

引用:
作者: mikemike 查看文章
其實佢入豬鬆果D位好夾硬嘢的,人地收得人錢就自然登人專欄,關佢叉事咩,廢怯仲戇居,根本小事化大。
如果講小事化大gz今次咪重衰,起碼神魔或者廢怯重有智識產權同劇透這些共眾性,但gz就真係內部事加私人因怨,一d共眾性都無。派花生唔算共眾性吧。

舊 12-26-13, 02:40 PM   #432
keijoey
桐乃 x MIX

引用:
作者: 尼路 查看文章
如果講小事化大gz今次咪重衰,起碼神魔或者廢怯重有智識產權同劇透這些共眾性,但gz就真係內部事加私人因怨,一d共眾性都無。派花生唔算共眾性吧。
講到咁正義, 咁重視公眾性, 又唔見神魔單野插埋「屈你」
如果廢怯加兩隻字起前面就叫劇透, 咁佢自己一樣透唔少

而家係兩個汽車維修工人落場踼波, 一邊跑, 一邊跌哂d士巴拿出黎
然後兩邊fanboy咩都睇唔到, 仲場外打埋一份

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

舊 12-26-13, 03:42 PM   #433
尼路
The One

引用:
作者: keijoey 查看文章
講到咁正義, 咁重視公眾性, 又唔見神魔單野插埋「屈你」
如果廢怯加兩隻字起前面就叫劇透, 咁佢自己一樣透唔少

而家係兩個汽車維修工人落場踼波, 一邊跑, 一邊跌哂d士巴拿出黎
然後兩邊fanboy咩都睇唔到, 仲場外打埋一份
「屈你」有樣野唔同佢地無人先講pad之後亦好少講,無轉碼頭咁難睇明顯係收錢做野。
廢怯係張圖透唔係字透,就好似eva個不用看字,一見到冬治個妹就已經中晒伏。明明都已經唔入相關討論,行過街望到都中招,eva都叫買左書先中,今次連書不用買已經中到正
而且佢自己係講明透願者上吊的,gz唔係封面透剩講話有劇透鬼會有咁大反應,當然廢怯場數多到好似eva、銀魂咁都唔會啦。

舊 12-26-13, 05:11 PM   #434
YHW
God of Gamer
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
假假地都叫自稱全港最賣得GAME書, GZ兩篇野都只係識單單打打, 唔敢開名(驚誹謗?), 指控又空泛(爭一大筆乜野先? 係錢就報警啦. 叫個前員工返你工司畀你班友公審? 有病乎? ). 搏燒書都唔係咁低手囉

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-13, 05:37 PM   #435
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Nintendo Switch ID4565-6477-0890
引用:
作者: YHW 查看文章
假假地都叫自稱全港最賣得GAME書, GZ兩篇野都只係識單單打打, 唔敢開名(驚誹謗?), 指控又空泛(爭一大筆乜野先? 係錢就報警啦. 叫個前員工返你工司畀你班友公審? 有病乎? ). 搏燒書都唔係咁低手囉
先不論誰是誰非,個所謂聽證會要對方一個人面對你地數人的質問,係呢個條件下已經覺得個環境好唔公平,再引用少林足球謝賢金句:「球證,旁證,足協,足總,足委,全部都係我的人,點同我打呀?」

舊 12-26-13, 06:35 PM   #436
keijoey
桐乃 x MIX

引用:
「屈你」有樣野唔同佢地無人先講pad之後亦好少講,無轉碼頭咁難睇明顯係收錢做野。
廢怯係張圖透唔係字透,就好似eva個不用看字,一見到冬治個妹就已經中晒伏。明明都已經唔入相關討論,行過街望到都中招,eva都叫買左書先中,今次連書不用買已經中到正
而且佢自己係講明透願者上吊的,gz唔係封面透剩講話有劇透鬼會有咁大反應,當然廢怯場數多到好似eva、銀魂咁都唔會啦。
就算豬鬆唔轉碼頭, c君都一樣插架啦,
佢覺得自己可以針住豬鬆黎插既原因, 講黎講去咪又係「本書我有份攪既」

再講廢怯, 你試下忘記C君既理據諗一諗,
小圓咁多官方/二次圖, 有咩gimmick造形冇俾人畫過
跟本識得鬧既人, 一早心入面就有個底
當你出去買份報紙, 純粹「惡魔小焰海報」幾隻字係咪真係咁有殺傷力先?

再講, 要用條咁既尺去計, game書既封面一路以黎都有問題,
果d MH最速「咩咩龍」攻略, 爆到我9彩啦, 又唔見咁多人有怨氣?

不過攪聽証會又係白痴...

舊 12-26-13, 06:54 PM   #437
尼路
The One

引用:
就算豬鬆唔轉碼頭, c君都一樣插架啦,
佢覺得自己可以針住豬鬆黎插既原因, 講黎講去咪又係「本書我有份攪既」

再講廢怯, 你試下忘記C君既理據諗一諗,
小圓咁多官方/二次圖, 有咩gimmick造形冇俾人畫過
跟本識得鬧既人, 一早心入面就有個底
當你出去買份報紙, 純粹「惡魔小焰海報」幾隻字係咪真係咁有殺傷力先?

再講, 要用條咁既尺去計, game書既封面一路以黎都有問題,
果d MH最速「咩咩龍」攻略, 爆到我9彩啦, 又唔見咁多人有怨氣?

不過攪聽証會又係白痴...
個人覺得真係幾有殺傷力,都係個句同睇eva見到冬治個妹一樣,唔知詳情都無左大半驚喜。而官方/二次圖嘛……都係個句已經連相關都唔主動去睇了,你依家無意中迫我去睇喎……

講返個聽証會剛剛去睇完gz新聲明,我好想知佢地生活係另一個香港定睇得半澤多……真係當老闆死的……
身為花生友都係個句,c君本人如何不予置評,但同樣挑機同反應真係高gz幾班。起碼唔會令街外人都有種傻的嗎的感覺。

此篇文章於 12-26-13 06:56 PM 被 尼路 編輯。
尼路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-13, 08:25 PM   #438
keijoey
桐乃 x MIX

你知道「傻的嗎」真正的意思嗎

Anyway, 豬鬆大勢已去喇

舊 12-26-13, 08:32 PM   #439
尼路
The One

引用:
你知道「傻的嗎」真正的意思嗎

Anyway, 豬鬆大勢已去喇
我照字面解釋咋,有第個解釋咩?

舊 12-26-13, 10:42 PM   #440
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
我照字面解釋咋,有第個解釋咩?
証明你無上開其他Forum,係有第二個解釋

舊 12-26-13, 11:04 PM   #441
尼路
The One

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
証明你無上開其他Forum,係有第二個解釋
又高登用語?真係無上個邊,次次都係fd解釋先知……

舊 12-26-13, 11:35 PM   #442
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
又高登用語?真係無上個邊,次次都係fd解釋先知……
Google大神幫到你
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-13, 01:02 AM   #443
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
越爆越多料

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-13, 09:54 AM   #444
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
講真,叫人番黎交代清楚咪算
又聽證會又呢又路,你係C 君都唔番去啦
你比著我,就當我 "無" 爭公司一蚊我都唔會出席
出席左,真係唔洗再出黎撈

G-Zone 做野之前有無用腦的
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-13, 10:06 AM   #445
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
呢兩日唔見豬鬆,係咪摺左
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-13, 10:17 AM   #446
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: 卡柏 查看文章
呢兩日唔見豬鬆,係咪摺左
仲買?
我由創刊買到家下,都決定左唔買了
慳番$60 一個月,一年買到 3 年 PSN+ 了
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-13, 10:21 AM   #447
keijoey
桐乃 x MIX

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
仲買?
正解
/ \

舊 12-27-13, 10:21 AM   #448
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
仲買?
我冇諗住買,不過買開ezone同pcm都唔見有豬鬆賣,平時會見到...
ot: 我想連pcm同ezone都cut埋,不過有時想揾書睇下,唔想成日睇住個電話....
試過cut過以上3本,真係一個月慳唔少錢....
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-13, 10:31 AM   #449
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
講真,叫人番黎交代清楚咪算
又聽證會又呢又路,你係C 君都唔番去啦
你比著我,就當我 "無" 爭公司一蚊我都唔會出席
出席左,真係唔洗再出黎撈

G-Zone 做野之前有無用腦的
話實,要公審既就BOOKING場搞啦。
土砲GAME書在下就真係冇咩野都唔會再買,根本連打書釘既價值都冇,不過作為一個專業既花生友,當年HKD45訂果本偽GAME書在下都唔介意,佢BOOK場開公審,在下買飛都去睇(不過唔好OFFICE HOUR…)。

舊 12-27-13, 12:07 PM   #450
尼路
The One

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
話實,要公審既就BOOKING場搞啦。
土砲GAME書在下就真係冇咩野都唔會再買,根本連打書釘既價值都冇,不過作為一個專業既花生友,當年HKD45訂果本偽GAME書在下都唔介意,佢BOOK場開公審,在下買飛都去睇(不過唔好OFFICE HOUR…)。
可能係一條財路

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
車路士球迷會Vol.6 ﹝~ 請移到Vol.7討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 05-30-06 09:17 AM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 08:27 AM

手機版 | APP版