Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 21  ... 最後
電視遊戲討論版>ARMS (可 4 人對戰) | 已售 | (ง’̀-‘́)-------------ง
信長 11:38 AM 06-03-17
作者: 野良猫:
第一場就遇到隻六拳石,三打一打淨半血輸咗
之後遇到隻lv.4贏咗,但都係得三蚊

藍球幾悶,但可以練時機捉人

打靶練拳反而好玩,二打二對方斷線淨一人
佢打三百幾分我哋打咗二千幾
玩Arms真係唔好斷線,唔係好大鑊

巨股麻麻好用
對方個拳未埋到嚟都可以減速,但要減速時間最長就要好準時機
用番機娘算

越嚟越憎dna個場

ARMS ラボより緊急連絡です!
「当研究所で開発中だった製品、コードネーム『ヘッドロック』が逃亡。ウデだめしに乱入するものと思われる。誠に遺憾ながら、遭遇の際はファイターたち各自で迎撃されたし…」どわわわ!?あああアイツは一体…!?
だーれかーー!!

咁佢應該係最後一個mode...
朝早起身已9點, 打少一場了>.<
leungky1 12:16 PM 06-03-17
籃球真係麻麻,正正顯示雙手捉人後本來可以玩多啲動作

打靶開波不停比人扔,最後險勝
重點都係睇實最多靶嗰行

六拳石被打到得返自己同最後一滴血
可惜都係輸左
信長 09:09 PM 06-03-17
打左4次 六拳石,
最後一次LV 4, 個宿主係3 次屁姐,1次大舊....
最後一次打到一半就熄機..
4方場,佢比人夾左去角位, 跳上去彈下彈下1 VS 3..
野良猫 09:12 PM 06-03-17
依家隻六拳石同沙包冇分別

試過打咗場好快贏咗
三條友輪住出超必,一個出緊時其餘兩個抽水
信長 09:20 PM 06-03-17
唔難打, 360 咁圍佢..
sorido 09:30 PM 06-03-17
玩左45分鐘左右,呢隻 game 系統好似太簡單咁,覺得好似好快悶
定係我唔識玩?
赤武神 09:37 PM 06-03-17
作者: sorido:
玩左45分鐘左右,呢隻 game 系統好似太簡單咁,覺得好似好快悶
定係我唔識玩?
我玩左幾次test先完全識玩!剛剛只輸左一場1 on 1
睇番我初時係完全唔識玩,我對上test 90%輸
依家隻六拳石同沙包冇分別

試過打咗場好快贏咗
三條友輪住出超必,一個出緊時其餘兩個抽水
lv4定lv5先?差好遠 (lv5果隻好Q勁)
lv5 個大佬2次都贏唔到,lv4 贏到
信長 09:38 PM 06-03-17
定係我唔識玩?
仲有 2個角+ 幾個場試玩係無
唔知仲有無收埋
見人見智,未來都會有update 打新野, 我估發售後兩三個月內就有新野,
可以睇發售後發展

當年splatoon 1 出時都唔多MODE 同地圖
50/50 打贏勁人都幾興奮
野良猫 09:41 PM 06-03-17
作者: 赤武神:
我玩左幾次test先完全識玩!剛剛只輸左一場1 on 1

lv4定lv5先?差好遠
lv5 個大佬2次都贏唔到,lv4 贏到
又冇留意幾LV
赤武神 09:43 PM 06-03-17
又冇留意幾LV
lv5果隻我地死哂都仲有半條血
sorido 09:48 PM 06-03-17
作者: 信長:
仲有 2個角+ 幾個場試玩係無
唔知仲有無收埋
見人見智,未來都會有update 打新野, 我估發售後兩三個月內就有新野,
可以睇發售後發展

當年splatoon 1 出時都唔多MODE 同地圖
50/50 打贏勁人都幾興奮
splatoon 變化大好多,呢隻玩落去攻擊好單調,個人又dash 又慢,有少少後發有利咁
野良猫 09:49 PM 06-03-17
作者: 赤武神:
lv5果隻我地死哂都仲有半條血
咁頭先打嗰啲應該LV4
今朝第一次遇嗰隻就LV5,一樣我哋死哂都仲有半條血
信長 09:53 PM 06-03-17
splatoon 變化大好多,呢隻玩落去攻擊好單調,個人又dash 又慢,有少少後發有利咁
後發真係有優勢... 出完一拳.個硬直要收拳先可跳或dash
唯一一款拳係 盾,佢放完好近,好快可以跳或dash
sorido 09:55 PM 06-03-17
不過都會買黎玩玩,始終swtich 到Splatoon 2 都仲有一段時間
野良猫 10:09 PM 06-03-17
後發真係有優勢... 出完一拳.個硬直要收拳先可跳或dash
唯一一款拳係 盾,佢放完好近,好快可以跳或dash

今次試玩就係見好多人都後發,所以我就先出鎚然後時間差再出三發拳
命中率都幾高下

總好過你望我望你個個鬥等
野良猫 02:27 AM 06-04-17
Lv5都搞掂了
之後嚟隻lv6,又係三人死哂佢仲有半血
仲要食中佢超必扣625,半行血一嘢冇哂
野良猫 09:56 AM 06-04-17
今朝好LAG
打對手啲拳明明中哂都冇扣到血
leungky1 01:26 PM 06-04-17
唔知點解打六拳石時成日打到都無扣HP咁......

同埋都見到其中一個控制嘅係警犬
唔知一陣會唔會突然開放?
野良猫 01:53 PM 06-04-17
作者: leungky1:
唔知點解打六拳石時成日打到都無扣HP咁......

同埋都見到其中一個控制嘅係警犬
唔知一陣會唔會突然開放?
其實一路都講錯咗,應該係四拳石先啱,仲要我講先

中拳冇扣到應該係BUG咗,我都試肻咑成廿幾拳敵人一滴都冇扣到
亦見過有人出瞬移

希望只係多咗人玩關係,正式版都係咁真係唔駛玩

PS
隊制戰成日被隊友拉
有次佢中超必仲拉埋我過去中
leungky1 11:34 PM 06-04-17
其實一路都講錯咗,應該係四拳石先啱,仲要我講先

中拳冇扣到應該係BUG咗,我都試肻咑成廿幾拳敵人一滴都冇扣到
亦見過有人出瞬移

希望只係多咗人玩關係,正式版都係咁真係唔駛玩

PS
隊制戰成日被隊友拉
有次佢中超必仲拉埋我過去中
因為我地自動計埋被鎖頭者嗰兩隻手

正式版有分哂派對房,私人房同排名賽,應該會好啲掛
野良猫 08:09 AM 06-05-17
玩到完都係遇到三個最識運用角色能力嘅勁人,唔駛問梗係輸到冇得打

大股
真係睇準哂時機鎖拳再出冰拳,冰完即刻捉

絲帶
二段跳後再捉,淨係出哩招
亦因為咁打咗幾場先捉到路最後贏番佢

叉燒麵
左手裝火炎圈左右拳攻擊+長期儲力裝態下不斷俾佢打down
到完咗先醒覺前後移應該易啲避到個圈
sonic 10:36 AM 06-05-17
我覺得1v.s1 是最好玩, 2v.s2實在太亂啦
第二次試玩大家也不會先出拳了,後手比較有利
但如果改成先攻也有優勢,觀賞性會更強
信長 10:45 AM 06-05-17
我間房有個2Play, 夾好晒, 兩個用大舊..4 隻火鳥... 攻擊頻率好密,撞拳=和
太密的關係,你係捉唔到佢,你比佢格開,捉到都可以比佢隊友解
佢一有機會就捉你,扣200...
Loop 死... 夾左3次唔同人,都係輪比佢地,可能我太屎
野良猫 02:16 PM 06-05-17
作者: sonic:
我就唔會後攻
我會先用快拳引佢避再用個高攻嘅打佢
快拳回得快可以再追擊

2vs2我會主力做捉
邊個唔係望住我就捉佢

我間房有個2Play, 夾好晒, 兩個用大舊..4 隻火鳥... 攻擊頻率好密,撞拳=和
太密的關係,你係捉唔到佢,你比佢格開,捉到都可以比佢隊友解
佢一有機會就捉你,扣200...
Loop 死... 夾左3次唔同人,都係輪比佢地,可能我太屎
佢哋夾好哂嘅話難打都正常
catho7 02:54 PM 06-05-17
作者: sonic:
其實唔洗等後手,拉開距離先好出招
硬直大既招就唔好亂出
擋到都會扣血,即刻唔攻擊就點都係輸

其實同一般格game一樣,唔可以亂出招同要識睇距離
第一 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 21  ... 最後

返回主題版面