Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 08-18-14, 08:33 PM   #501
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
拳頭時黑科技MODE ON打唔爛
開手指時MODE OFF打得爛

真!DC 目前離線  
舊 08-18-14, 08:34 PM   #502
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
冇人覺得 會被地球+火星一齊追殺的可能性嗎

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線  
舊 08-18-14, 08:34 PM   #503
FREDDY@o@
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
比較好奇點解淡定哥射拳頭百發百中, 準到連拳頭會失控飛去邊都計算埋, 但最後果拳打極唔中

舊 08-18-14, 08:39 PM   #504
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
比較好奇點解淡定哥射拳頭百發百中, 準到連拳頭會失控飛去邊都計算埋, 但最後果拳打極唔中
主角威能暫時失效
CMS 目前離線  
舊 08-18-14, 08:45 PM   #505
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 真!DC 查看文章
拳頭時黑科技MODE ON打唔爛
開手指時MODE OFF打得爛
巨大分子化同原子化,哩個好似以前唔知睇邊套嘢都用過

拳頭型態係一整舊,所以可以巨大分子化加硬變強
但如果自身稍有動作例如輕微郁一郁手指就會影響巨大分子化流動變番原子化

所以埋到敵人身邊後開手捉佢係笨蛋行為,尤其對面係已經搞掂兩件笨蛋騎士嘅淡定哥
野良猫 目前離線  
舊 08-18-14, 09:33 PM   #506
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: GN00508771 查看文章
冇人覺得 會被地球+火星一齊追殺的可能性嗎
地連第一架開到開到黑科技的戰艦,當然有被地連追殺的可能性。
淡定哥可能變左做第三方勢力

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線  
舊 08-18-14, 09:46 PM   #507
零式
Banned

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
其實係淡定哥試探白毛,佢一出手幫拖就計劃通り

舊 08-18-14, 09:53 PM   #508
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: phil077 查看文章
我覺得重點係佢地爆開左 地球方收埋左15年的秘密

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線  
舊 08-18-14, 10:03 PM   #509
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: phil077 查看文章
成日一諗到呢度
就會諗起SEED亂入王

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線  
舊 08-19-14, 02:33 AM   #510
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
依家諗諗下硬係覺得似有班軌道騎士其實係同地球人夾埋想做好人,

此篇文章於 08-19-14 02:56 AM 被 Van仔 編輯。
Van仔 目前離線  
舊 08-19-14, 11:30 AM   #511
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Van仔 查看文章
依家諗諗下硬係覺得似有班軌道騎士其實係同地球人夾埋想做好人,
即係後半淡定哥要應付既唔再係神機,而係豬隊友!?

舊 08-19-14, 11:48 AM   #512
CMS
Game Master

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
即係後半淡定哥要應付既唔再係神機,而係豬隊友!?

15年前黑幕,要睇下點解話

地球人差在沒有Aldnoah data
淡定哥得Aldnoah後,地球人就有數據

Total 24 集 ,節奏太快了吧

還有時間可以做 無間道

此篇文章於 08-19-14 11:55 AM 被 CMS 編輯。
CMS 目前離線  
舊 08-19-14, 12:08 PM   #513
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
節奏呢家野,可能下集已經報導各戰區都已經消滅了9成火星人呢
第一集營造的超高火星技術呢幾集已經消失殆盡
由手機版發出
J+1 目前離線  
舊 08-19-14, 12:34 PM   #514
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: J+1 查看文章
由手機版發出
第一隻真係好有FEEL,第二同三隻基本蟻多摟死象已經夠做瓜佢地,到底地球軍做緊咩…

舊 08-19-14, 01:05 PM   #515
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
15年前單嘢根本就係火星方面有人可憐地球,於是設局送架戰艦同紅色機落嚟。

不過D機還需要皇族嘅Aldnoah力量先啟動到。公主被人派落嚟就可能就係為咗呢個目的,雖然公主本人未必估到。但呢個推測涉及太多巧合。
Kinny Riddle 目前離線  
舊 08-19-14, 01:09 PM   #516
CMS
Game Master

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
15年前單嘢根本就係火星方面有人可憐地球,於是設局送架戰艦同紅色機落嚟。

不過D機還需要皇族嘅Aldnoah力量先啟動到。公主被人派落嚟就可能就係為咗呢個目的,雖然公主本人未必估到。但呢個推測涉及太多巧合。
戰艦有艦橋,點都唔係Made in 火星
15年前 火星人都係剛得Aldnoah力量,機體不能多

體機幾無敵頂到,機師都頂唔到蟻多摟死象,打足48小時,捕獲機體是可能
講到15年前D軍人死係種子島,得返大尉一個

點可能出現咁冇厘頭劇情

後加資料

DEUCALION,是一个希腊神话人物的名字

宙斯对潘多拉向凡人释放出来的烦恼与折磨并不感到满足,于是他决定用一场大洪水来毁灭他们,以此作为对凡人不敬诸神及其邪恶多端的惩罚。洪水之后,幸存者只有丢卡利翁(Deucalion)和皮拉(Pyrrha),前者是普罗米修斯的儿子,后者是潘多拉与埃庇米修斯所生的女儿,他们听从普罗米修斯的劝告建造了一艘方舟,并将其藏起来以备不时之需。大洪水到来之际,丢卡利翁与皮拉夫妻两个便藏在方舟内,在波浪上漂浮了9天9夜。
到了第9天,方舟搁浅在巴那塞斯山(Parnassus)的山顶上,还有说是塞萨利的奥斯利(Orthri)山、阿索斯山(Athos)或埃特纳山(Aetna)上搁浅的,在那里他们向诸神做了一次祭献以平息他们的怒气。他们向法律女神忒弥斯祷告并祈求恢复种族的旧观。女神感动了便谕示他们夫妻把“他们母亲的骸骨”扔到脑袋后面去。夫妻二人将忒弥斯的谕示理解为:他们应该边走边将石块扔到身后去。他们照着做了;于是男人从丢卡利翁所扔的石头中长了出来,女人则从皮拉所扔的石头中长了出来。新的人类便是这样被从石头中创造出来的。根据赫西奥德的记载,这些人便是莱莱吉人(Lelegians)。而真正由丢卡利翁与皮拉所诞育的孩子是赫愣(Hellen),他是赫愣人也就是希腊人的名祖,他们的孩子为人所提及的还有安菲特律翁(Amphictyon)和普罗特吉尼亚(Protogeneia)。潘多拉、瑟利厄(Thyia)、坎德布斯(Candebus)以及墨兰托(Melantho)等。

此篇文章於 08-19-14 02:31 PM 被 CMS 編輯。
CMS 目前離線  
舊 08-19-14, 02:15 PM   #517
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
茅野艦長同不見咲d對話真係好鬼正

越睇越覺得淡定哥唔係地球人黎

引用:
作者: shooter 查看文章
一見到就諗起結界師的 "絕界" !!
+1

引用:
作者: J+1 查看文章
由手機版發出
用KATANA個部簡直係簡單
幾個方向圍住佢射已經擋唔哂d子彈啦

飛拳都話有機會未埋身比佢打死
6eo 目前離線  
舊 08-19-14, 03:10 PM   #518
CMS
Game Master

所有名都有意思

Aldnoah.Zero , Noah 就是 諾亞 (ald是古高地德語,现代德語的alt,發音一樣,意為老,舊)

Nilokeras 西瓜蟲, Argyre拔刀, Hellas 女伯爵
用google search ,全部都係 火星地名

引用:
作者: Tenzan 查看文章
佢仲要幫每一個拳頭獨立起名。b
六個拳頭係 所羅門七十二柱魔神中的六個

17.布提斯(Botis) :所羅門王72柱魔神中排第17位的魔神,他的一個形像是一條醜陋的毒蛇,在被魔術師召喚的情況下,他呈現人形,手執號角與刀劍。他可通曉古今,分辨敵友。

21.莫拉格斯(Marax ) :所羅門王72柱魔神中排第21位的魔神,他的形像是一個人面的公牛。他的專長是天文學以及其他自然科學,它可以使人聰慧,而且同樣可以甄別藥草與寶石。

27.柏諾貝(Ronove) :所羅門王72柱魔神中排第27位的魔神,以一個怪物的形象示人,他擅長藝術與辯論。

38.漢帕(Halphas) ​​:所羅門王72柱魔神中排第38位的魔神,他的形像是一隻鴿子,聲音沙啞。專長為建立高塔城防,並驅使他人進行戰鬥。

40.拉默(Raum) :所羅門王72柱魔神中排第40位的魔神,形像是一隻烏鴉如果收到召喚者指令也可變成人的形象。可以從皇家寶庫中偷盜出財寶並攜帶到指定的地方,還可以替召喚者摧毀敵人的城市,能夠通曉古今,預言未來,也可以平抑仇敵之間的憤恨。

45. 拜恩(Vine) :所羅門王72柱魔神中排第45位的魔神,形像是一個駕馭黑馬的獅子。他可以洞察隱秘,通曉古今,亦可建立或破壞城市。

此篇文章於 08-19-14 06:20 PM 被 CMS 編輯。
CMS 目前離線  
舊 08-20-14, 01:28 AM   #519
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
第一隻真係好有FEEL,第二同三隻基本蟻多摟死象已經夠做瓜佢地,到底地球軍做緊咩…
火星人每次落黎都搞到地球人陣腳大亂,又電子干擾,又斷電又熱死(?)咁多人

真係同天煞無咩分別

只能怪火星人低估左淡定哥連FD死個時都咁淡定
Van仔 目前離線  
舊 08-20-14, 08:18 AM   #520
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
茅野艦長同不見咲d對話真係好鬼正

越睇越覺得淡定哥唔係地球人黎

+1

用KATANA個部簡直係簡單
幾個方向圍住佢射已經擋唔哂d子彈啦

飛拳都話有機會未埋身比佢打死
其實第二部都出戰數就好似得嗰兩場,飛拳直情係個荒島

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線  
舊 08-20-14, 10:44 AM   #521
CMS
Game Master

引用:
作者: casio 查看文章
其實第二部都出戰數就好似得嗰兩場,飛拳直情係個荒島
Argyre拔刀,出現過鎮壓據點
佢應該一早俾地球人射爆
CMS 目前離線  
舊 08-20-14, 11:42 AM   #522
Game Master

引用:
作者: CMS 查看文章
戰艦有艦橋,點都唔係Made in 火星
15年前 火星人都係剛得Aldnoah力量,機體不能多
15年前先有Aldnoah? 邊度聽返黎架? 乜唔係火星帝國40年前成立時就已經被初代皇帝發現咩?
由手機版發出
舊 08-20-14, 11:56 AM   #523
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
Argyre拔刀,出現過鎮壓據點
佢應該一早俾地球人射爆
某程度覺得最初鎮壓主要係地球被打個措手不及,畢竟地球方太依賴通訊嚟組識調動,所以係通訊被截斷下前線發生短時間混亂,令戰局變得一面倒,甚至因此引致士兵士氣低落,做成戰局更惡化
後嚟再出現仲輸感覺係因為鎮壓戰火星軍的戰績令死剩嘅士兵恐懼心理上產生恐懼,未打已經輸,畢竟第一次見到第二部機時d士兵嘅反應已經係「pk,點解火星人會係到,我唔想死住呀」
可以話,只要俾多幾個冷静d我都覺得贏到

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾

此篇文章於 08-20-14 12:03 PM 被 casio 編輯。
casio 目前離線  
舊 08-20-14, 12:18 PM   #524
CMS
Game Master

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
15年前先有Aldnoah? 邊度聽返黎架? 乜唔係火星帝國40年前成立時就已經被初代皇帝發現咩?
由手機版發出
我用詞不當,唔駛同我逐隻字捉ge.

四十幾年前發現Aldnoah,仲要發明機體..等等都要時間

1999年 因發生超空間門失控而摧毀月球的災難「Heaven fall」
火星與地球雙方於2000年停戰。

不如你講下邊睇到 "15年前單嘢根本就係火星方面有人可憐地球,於是設局送架戰艦同紅色機落嚟。"

此篇文章於 08-20-14 12:21 PM 被 CMS 編輯。
CMS 目前離線  
舊 08-20-14, 12:22 PM   #525
Game Master

引用:
我用詞不當,唔駛同我逐隻字捉ge.
我就係見你講得唔清楚先問下啫,洗唔洗咁大反應呀?

引用:
不如你講下邊睇到 "15年前單嘢根本就係火星方面有人可憐地球,於是設局送架戰艦同紅色機落嚟。"
我紅色個句點睇都係「推測」,點同你個句「15年前 火星人都係剛得Aldnoah力量,機體不能多」答得咁斬釘截鐵啊?

此篇文章於 08-20-14 12:29 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] ロボットアニメ「輪廻のラグランジェ season2」 #07「鴨川の誓い」 money 日本動漫畫討論版 373 01-08-22 10:50 AM
蛍たかな+ピロ式「アイリス・ゼロ」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 5 11-26-11 10:10 PM
[漫畫] 原來《Civil War》後還有《Civil War-drobe》 觀音將軍 日本動漫畫討論版 0 12-16-07 07:03 PM
【ゼロの使い魔】露易絲。口。 ww~ heco Cosplay同人MIX討論區 15 10-16-07 08:34 PM
US Bus (First time to upload pictures)--Pictures added Super Bus 照相館 8 05-23-04 05:57 PM

現在的時間是 11:05 AM

手機版 | APP版