Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 02-14-04, 01:27 AM   #1
赤目黑龍
God of Gamer
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
有料爆~~~~(可能係舊料)......^^:

引用:
本公司屬中港合資遊戲雜誌社,現正拓展中國內地遊戲雜誌市場[駐守香港],急聘以下各職位:

高級遊戲雜誌編輯2名,遊戲雜誌編輯5名,
見習遊戲雜誌編輯2名
純熟中文輸入,懂韓語,日文及其他語言者優先
月薪:高級編輯$9000以,編輯$7000以上,見習編輯$5000以上

校對1名
懂詮釋繁,簡體中文
月薪$6000以上

高級排版,排版各1名
持有平面設計文憑或相關之証書,職位按相關經驗分配;
需懂Pagemaker,Illustrator及略懂Web page設計者優先
月薪:高級排版$15000以上,排版$8000以上

市場營業員2名
$8000+佣金,具網站,雜誌及室內設計經驗者優先

預科或以上程度
對線上或電視遊戲有相當認識者優先
對中國大陸市場有所認識及懂簡體字(閱讀及書寫)
守時,勤奮,有責任心
兩年以上相關工作經驗

有意者請將個人履歷,要求待遇(如申請編輯者請連同一篇1000字有關遊戲之介紹),電郵至[CML_MACL@YAHOO.COM.HK],請於信封面註明申請職位.
大家有冇睇過呢個廣告呢??可能大家都會諗緊竟邊個老細仲會開書呢?
原來又係Wong先生嘅傑作,
而且離開該公司有一段日子嘅斷影騎士月狼會重投Wong先生旗下,為佢效犬馬之勞......

大家對呢壇嘢有乜睇法呢??

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!

此篇文章於 02-14-04 10:29 PM 被 赤目黑龍 編輯。
赤目黑龍 目前離線  
舊 02-14-04, 01:31 AM   #2
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
Re: 有料爆~~~~(可能係舊料)......^^:

你有無興趣返返去做? :@_@":

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線  
舊 02-14-04, 01:42 AM   #3
赤目黑龍
赤貧神

Re: Re: 有料爆~~~~(可能係舊料)......^^:

引用:
Originally posted by 基路亞 :
你有無興趣返返去做? :@_@":
95%冇~~~

最重要係有啲人響度嘅問題囉~~~~~

許許許許許許許許
赤目黑龍 目前離線  
舊 02-14-04, 01:48 AM   #4
岸邊露伴

註冊日期: Nov 2003
請問上文所列出編輯既人工同市價有冇大出入?

純粹只係吹吹水既一個自己友既論壇架咋~~

(廣告)
岸邊露伴 目前離線  
舊 02-14-04, 01:56 AM   #5
赤目黑龍
赤貧神

引用:
Originally posted by 岸邊露伴 :
請問上文所列出編輯既人工同市價有冇大出入?
略為偏高

許許許許許許許許
赤目黑龍 目前離線  
舊 02-14-04, 01:56 AM   #6
cinimod

斷影騎士月狼?他是誰?
cinimod 目前離線  
舊 02-14-04, 02:12 AM   #7
岸邊露伴

引用:
Originally posted by 赤目黑龍 :

略為偏高
原來市價仲要低,
但係奇怪點解睇親編者話,
d編輯好似成日可以咁多錢買野咁…?

(廣告)
岸邊露伴 目前離線  
舊 02-14-04, 02:22 AM   #8
赤目黑龍
赤貧神

引用:
Originally posted by 岸邊露伴 :

原來市價仲要低,
但係奇怪點解睇親編者話,
d編輯好似成日可以咁多錢買野咁…?
haha~~~
因為根本成日都要響公司捱夜
根本冇乜時間做其他嘢
梗係可以有錢買咁多嘢啦~~~~:@_@": :@_@":

許許許許許許許許
赤目黑龍 目前離線  
舊 02-14-04, 02:48 AM   #9
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
好似幾好咁喎=.=
上黎gaf討論既打字速度都算見得下人掛,汗...

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線  
舊 02-14-04, 02:51 AM   #10
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
我打中文速度快過打英文幾廿陪,得唔得
仲有學過初級既日語/
我係我 目前離線  
舊 02-14-04, 02:54 AM   #11
赤目黑龍
赤貧神

算啦~~~
反正人哋都係請人做嘢啫~~~~

許許許許許許許許
赤目黑龍 目前離線  
舊 02-14-04, 02:54 AM   #12
赤目黑龍
赤貧神

呢個topic到此為止喇~~~~

許許許許許許許許
赤目黑龍 目前離線  
舊 02-14-04, 02:55 AM   #13
marspeople
蒙面超人黑

註冊日期: Jan 2002
XBox Live Gamertagmarspeople
懂韓語<=唔識
日文<=三級
其他語言<=上海話

不過見到大多編輯都做到不眠不休
有d唔敢

黑龍兄倒王生米?
支持\/

一瞬千撃抜山蓋世 鬼哭啾啾故豪鬼成
marspeople 目前離線  
舊 02-14-04, 02:57 AM   #14
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
引用:
Originally posted by 猛探剛 :
懂韓語<=唔識
日文<=三級
其他語言<=上海話

不過見到大多編輯都做到不眠不休
有d唔敢
排版人工仲高

舊 02-14-04, 02:58 AM   #15
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
Originally posted by 我係我 :
我打中文速度快過打英文幾廿陪,得唔得
仲有學過初級既日語/
同你一樣
我英文打字慢勁多倍XD
日文少量單字都識....
韓語....你俾錢我都唔想學....D字型好難學,個個一模一樣咁

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線  
舊 02-14-04, 04:21 AM   #16
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
高級排版,持有平面設計文憑或相關之証書,職位按相關經驗分配;
需懂Pagemaker,Illustrator及略懂Web page設計者先
月薪:高級排版$15000以上

呢個我得播!

KIM 目前離線  
舊 02-14-04, 09:17 AM   #17
chandler
上海之夜的第七章

註冊日期: Feb 2002
真係唔係幾信遊戲編輯d人工咁低

最高反而係排版

I am not concerned about planning for the future.
I will let future take care of itself.
chandler 目前離線  
舊 02-14-04, 01:53 PM   #18
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
Originally posted by chandler :

最高反而係排版
del

此篇文章於 02-14-04 02:34 PM 被 柚原このみ 編輯。
柚原このみ 目前離線  
舊 02-14-04, 02:29 PM   #19
JEREMY
Ultimate Gamer
祖離米

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagNEWtheJEREMY
請問le間係咩公司??

PAD :122,999,742 , 長掛297
DQMSL:S級,NO.123,100,970,765
SB:新手參上 163,542,030

一齊玩丫 最緊要開心 多謝各位每一個回應..
MHF ID=祖離米/一離米
希望..只是暫時的離開....
JEREMY 目前離線  
舊 02-14-04, 02:32 PM   #20
岸邊露伴

引用:
Originally posted by JEREMY :
請問le間係咩公司??
以前game players個老細搞o既

(廣告)
岸邊露伴 目前離線  
舊 02-14-04, 02:35 PM   #21
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
Originally posted by JEREMY :
請問le間係咩公司??
這是Main point…
某大規模的中國華人文化公司就…算數吧。w。

舊 02-14-04, 02:35 PM   #22
JEREMY
祖離米

XBox Live GamertagNEWtheJEREMY
即係e家市場上仲未有le本書??

JEREMY 目前離線  
舊 02-14-04, 02:39 PM   #23
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
Originally posted by chandler :

最高反而係排版
排版很重要的。內容好,排得爛,一樣沒有人看。

舊 02-14-04, 02:55 PM   #24
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
編輯無咩特別學歷証書就得,第二度唔講,gaf隨手拎起一大班都夠資格,排版要文憑/相關証書,仲要識Pagemaker,Illustrator及略懂Web page設計
高人工過編輯係合理的。

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線  
舊 02-14-04, 02:55 PM   #25
JEREMY
祖離米

引用:
Originally posted by Dyhalt Rushifar :
排版很重要的。內容好,排得爛,一樣沒有人看。
但係市場上有本叫gamewXXe 既書...排到成日錯圖...都仍然有人睇..

JEREMY 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代朋友一問...^^ 赤目黑龍 收藏品討論版 2 02-02-04 03:13 PM
[DVD]Mario & Zelda The Big Band Live DVD 神祕人1號 電視遊戲討論版 41 11-04-03 01:18 PM
邊度有得下載H動畫? 請介紹小弟 ^^ tarot H-GAMEの部屋 62 11-12-02 10:08 PM
笑死!!阿叔炳有線 ^^ initial 體育版 0 06-12-02 12:30 AM

現在的時間是 03:54 PM

手機版 | APP版