Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-07-03, 06:04 PM   #1
DQGUNDAM
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
可動戰士同GUNDAM FIX

請問大家,可動戰士既質素如何?比例是否1:144?有冇再版過?如有,質素如何?我本來係買開GUNDAM FIX的,但因我遲買既關係,通常都係再版,而再版既質素又:@_@": ,SO而家我諗緊繼續買GUNDAM FIX定轉買可動戰士,請大家比D意見,THX
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-03, 06:13 PM   #2
Frank
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2002
款式肯定係GFF特別好多,
而可動戰士出得較慢亦好保守,
我覺得兩者定位完全係兩回事,
唔可以話只買其中一個系列,
總之睇啱就買la~

舊 05-07-03, 06:46 PM   #3
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

PSN  IDjasonpoon
可動戰士優勝之處我覺得係可活動範圍,可以作唔同pose
不過款式、設定都係GFF贏
其實只會o係初出o個頭幾日買,GFF都應該唔會好貴

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-03, 01:39 AM   #4
JohnnyRidden
Junior Member

註冊日期: May 2003
可動戰士盒面是寫明1/144 的,不過
JohnnyRidden 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-03, 06:53 AM   #5
馬沙
Mazaghi

註冊日期: Sep 2002
Re: 可動戰士同GUNDAM FIX

引用:
Originally posted by DQGUNDAM :
請問大家,可動戰士既質素如何?比例是否1:144?有冇再版過?如有,質素如何?我本來係買開GUNDAM FIX的,但因我遲買既關係,通常都係再版,而再版既質素又:@_@": ,SO而家我諗緊繼續買GUNDAM FIX定轉買可動戰士,請大家比D意見,THX

GUNDAM FIX啦 .......

舊 05-08-03, 10:27 AM   #6
q^__^p
Hobby收集者

註冊日期: Dec 2002
兩個系列我都有玩,完全不同的系列
個人比較喜歡可動戰士,好好玩
建議平平地買款吉坶/紅渣試下先,約$100

GFF當然亦非常出色,不過閣下咁遲先開始,相信有不少款已斷貨/炒貴....
q^__^p 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-03, 11:21 AM   #7

wonder

大家知唔知可動戰士有冇水行貨之分??....水同行又有咩分別???
^^
舊 05-08-03, 09:57 PM   #8
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
Originally posted by JohnnyRidden :
大家知唔知可動戰士有冇水行貨之分??....水同行又有咩分別???
^^
有水亦有行~
模型唔係影音產品,
前者貨品規格係無分別~
(行貨頂多有張安全標貼,
有時香港代理會額外送下
海報或其他贈品咁囉)~

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-03, 11:49 PM   #9

引用:
Originally posted by Busconcamp :

有水亦有行~
模型唔係影音產品,
前者貨品規格係無分別~
(行貨頂多有張安全標貼,
有時香港代理會額外送下
海報或其他贈品咁囉)~
哦...明解明解~~多謝兄台解答
舊 05-09-03, 11:08 PM   #10
DQGUNDAM

Nintendo Switch ID4752 8991 7789
THX ALL,我決定買款可動戰士試下先

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
舊 05-11-03, 04:23 PM   #11
chandler
上海之夜的第七章

註冊日期: Feb 2002
岩岩買左隻可變戰士z gundam,240...其實我仲以為係可動戰士...而家心情好惡劣...

I am not concerned about planning for the future.
I will let future take care of itself.
chandler 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-03, 11:21 PM   #12

Thumbs up

引用:
Originally posted by chandler :
岩岩買左隻可變戰士z gundam,240...其實我仲以為係可動戰士...而家心情好惡劣...

Z高達小弟都買了一隻,質素不俗,支Hyper Mega Launcher又不錯,何解兄台...!?
舊 05-12-03, 12:05 AM   #13
Minga
Je T'aime

註冊日期: May 2002
引用:
Originally posted by chandler :
我買左$198
入手後3小時俾我妹整爛左
你夠我劣??

舊 05-12-03, 02:06 AM   #14
q^__^p
Hobby收集者

引用:
Originally posted by Minga :
你夠我劣??
咦? 咁橋我隻可變戰士Z-Gundam把鐳射鎗亦係被我細妹整斷左
舊 05-14-03, 10:10 AM   #15
DQGUNDAM

引用:
Originally posted by q^__^p :
兩個系列我都有玩,完全不同的系列
個人比較喜歡可動戰士,好好玩
建議平平地買款吉坶/紅渣試下先,約$100

GFF當然亦非常出色,不過閣下咁遲先開始,相信有不少款已斷貨/炒貴....
請問邊度有$100既吉坶/紅渣賣?因我早幾天去灣仔睇,呢2款D舖頭都係標$27X,29X,3XX,價錢同其它款差唔多
舊 05-14-03, 07:47 PM   #16
q^__^p
Hobby收集者

之前大量平貨,幾個月前都見(好似百餘元),但冇細心留意,再見到話你知
舊 05-14-03, 08:38 PM   #17
馬沙
Mazaghi

引用:
Originally posted by q^__^p :
之前大量平貨,幾個月前都見(好似百餘元),但冇細心留意,再見到話你知

之前入了隻紅渣 , $60 only ~~~~~~~`

舊 05-14-03, 08:38 PM   #18
馬沙
Mazaghi

引用:
Originally posted by Minga :

我買左$198
你夠我劣??

嘩 ~~~~ 點爛法 ?

舊 05-14-03, 09:20 PM   #19
bear bb
Insane Gamer
abc123

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagtingting
請問 可動戰士-高達 幾錢?
thanks for reply.
bear bb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-03, 10:52 PM   #20
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
Originally posted by Zelda :
請問 可動戰士-高達 幾錢?
thanks for reply.
呢款有港,台,日版喎~
約$280~380不等~

舊 05-14-03, 11:44 PM   #21
apc
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2002
可動戰士-高達有

RX-78-1(香港會場特別版) <-$300
RX-78-2(日版 - 有髹陰影) <-$350 - 400
RX-78-2(港版 - 冇髹陰影)
RX-78-3(日本會場特別版?)
RX-78-CA(唔知乜嘢版)
RX-78-白色(台灣會場特別版) <-$300

2. 每個人心中都有一個天坪, 你對人好d, 個天坪就有credit, 相反亦然...負數太勁就會反枱...
3. 每件事都可以有好多角度去睇...真係退一步, 海闊天空...有問題, 退一步去睇, 會有更好的解決方法...
apc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-03, 11:48 PM   #22
DQGUNDAM

紅渣$180呢個價錢可否接受?

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
舊 05-15-03, 12:37 AM   #23
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
Originally posted by DQGUNDAM :
紅渣$180呢個價錢可否接受?
同跌價時期相比,當然似乎幾貴~
而家呢盒野市面已無乜跳樓價,
$180可以吧~

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
GUNDAM FIX 討論區 ver.2 Frank 收藏品討論版 1002 04-04-04 04:23 AM
GUNDAM FIX S-GUNDAM 企架小改造 (56k小心) Minga 收藏品討論版 6 06-08-03 07:54 PM
你地想Gundam Fix 出邊款 sutherland 收藏品討論版 39 04-03-03 11:19 AM
GUNDAM FIX 部份編號會有少量行貨返 Busconcamp 收藏品討論版 10 03-13-03 10:09 PM

現在的時間是 09:36 PM

手機版 | APP版