Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 08-14-05, 10:25 AM   #1
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
[16 AUG] 南拳媽媽 ~ 全新專輯《2號餐》(新成員加入!!)

由專輯製作人巨炮、錄音師Gary、學弟宇豪、球友彈頭所組成的「南拳媽媽」,繼在好友周杰倫跨刀於2004年推出首張專輯《南拳媽媽的夏天》,2005年夏天再接再厲,又在Jay友情支持下發行第二張大碟《2號餐》,12首新鮮、加值、加量、首選的原創私貨全收錄!
南拳媽媽最新專輯名稱《2號餐》,除了意指南拳媽媽的第二張專輯之外,更代表了新鮮、加值、加量、首選的「拳」新組合。

新鮮—因為有新成員新朋友;
加值—新舊成員的音樂交流,加上杰倫的品管認證;
加量—12首豐富多元曲風的原創私貨,有如一個超大加值漢堡餐,不但宇豪、彈頭、張傑、LARA有各自的創作作品,前南拳媽媽團員的巨砲、蓋瑞的創作也收錄其中,電子與古典的巧妙融合、復古與龐克、搖滾與藍調、五聲音階民謠曲風和POP抒情歌等,豐富的音樂曲風讓人驚喜連連,當然是2005年夏天的首選!
已經貴為歌壇的天王,Jay今回特別為南拳媽媽出馬擔任音樂錄影帶「消失」的導演,並隨預購加贈版加送周杰倫親自執導「消失」MV DVD,絕對限量!CD首批附贈四名團員個人公仔肖像紀念胸章其中一枚(隨機)。

《2號餐 (限量預購版) (CD+DVD)》內容簡介

預購加贈
- 絕對限量 周杰倫親自執導 '消失' MV DVD

CD首批附贈 四名團員個人公仔肖像紀念胸章1枚 (隨機)

CD
01. 破曉
02. 消失
03. WHAT CAN I DO
04. 野東西
05. 最後一枚笑容
06. 牡丹江
07. 原來
08. 吃你煮的魚
09. 橘子汽水
10. 給巧克力的歌
11. 拂夜
12. Angel's Hero

Source: yesasia.com
南拳媽媽《2號餐》

------------------------------------------------------------------------

冇o左巨炮、蓋瑞,
新加入張傑、LARA(17歲新女聲~)
巨炮把聲沙沙地幾有味道o架......
期待新南拳媽媽,上次隻碟我覺得好掂,如果唔係有F.I.R.我覺得佢地有力奪新人獎的說...
第二代南拳媽媽

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-05, 11:22 PM   #2
摩亞~
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2005
唔同左feel....之前首白色裂痕好正
今次隻碟都唔錯...
LARA把聲都幾好聽....WHAT CAN I DO
推介:破曉
摩亞~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-05, 11:33 PM   #3
KARAS
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDrazgriz13ghost
8月16!! 之前冇人講既!?

摩正兄 你聽左!? 咁快有推介!? 聽電台咋?

《 N  Music No Life》
KARAS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-05, 01:21 AM   #4
摩亞~

引用:
作者: 天立﹏.
8月16!! 之前冇人講既!?

摩正兄 你聽左!? 咁快有推介!? 聽電台咋?
摩正兄?
唔係聽電台....我從一些飛髮途徑得到全碟

我決定要買呢隻碟~真係幾正
舊 08-15-05, 10:40 AM   #5
KARAS
Crazy Gamer

引用:
作者: 摩亞~
摩正兄?
唔係聽電台....我從一些飛髮途徑得到全碟

我決定要買呢隻碟~真係幾正
哈哈哈 打錯左添 SORRY

舊 08-16-05, 03:18 PM   #6
kingtin1
God of Gamer

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
請問隻碟香港有得賣未??
kingtin1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-05, 03:29 PM   #7
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: kingtin1
請問隻碟香港有得賣未??
咁就要問下sony會唔會發行港版喇...

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-05, 11:09 PM   #8
KARAS
Crazy Gamer

吓 16號出台版咋!? 我今日仲特登出去睇下有冇/
香港幾時有呀 我又唔想邪道喎........

舊 08-17-05, 03:03 AM   #9
摩亞~

引用:
吓 16號出台版咋!? 我今日仲特登出去睇下有冇/
香港幾時有呀 我又唔想邪道喎........
有心買的話邪道左先都唔驚啦
多數得台版...
舊 08-17-05, 11:08 AM   #10
KARAS
Crazy Gamer

引用:
作者: 摩亞~
有心買的話邪道左先都唔驚啦
多數得台版...
咁幾時香港見街呀

舊 08-17-05, 08:31 PM   #11
KARAS
Crazy Gamer

忍唔住邪道左,聽左一後時間,感覺上好似第二個樂隊咁
唔夠上一隻好聽

舊 08-17-05, 08:33 PM   #12
kingtin1

引用:
忍唔住邪道左,聽左一後時間,感覺上好似第二個樂隊咁
唔夠上一隻好聽
我都邪道左....
唔係喎,頭2首都仲好有杰倫feel喎,我反而覺得好聽過上一隻喎~~
舊 08-17-05, 08:36 PM   #13
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
咁幾時香港見街呀
阿爾發同索尼既官司庭外和解, 係想旗下歌手既唱片係亞洲順利發行....
睇黎索尼既態度唔多積極....

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-05, 11:47 AM   #14
Osmosis
Game Master
依然范特西

註冊日期: Jul 2002
this cd is great! support~~
破曉 highly recommend!!

想像依然無限大、感覺依然說不完、音樂依然范特西
Osmosis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-05, 01:23 PM   #15
kingtin1

yesterday i saw a news at TST,the TV outside the update mall¬
it said their new CD will be release at HK Soon¬¬
舊 10-01-05, 05:44 PM   #16
柯士甸
Ultimate Gamer
愛姿病x奶茶毒~

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDfoxaustin
01. 破曉
02. 消失
05. 最後一枚笑容
06. 牡丹江
聽左呢4首~
得05唔多岩聽~
遲d會搵埋其他聽=3=

舊 10-01-05, 09:09 PM   #17
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: 柯士甸
01. 破曉
02. 消失
05. 最後一枚笑容
06. 牡丹江
聽左呢4首~
得05唔多岩聽~
遲d會搵埋其他聽=3=
搵...??
你講緊o的"禁忌"?

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本語便利店 Janus 學術文化綜合研討區 1030 04-25-06 10:20 AM
雙生兒專區:~新增:全新廣東大碟《一時無兩 The Missing Piece》經已隆重推出~ kingtin1 Neo Music UNIVERSE 1003 02-12-06 09:30 PM
草莓100%討論區六 - ~草莓無間道 ~ 西國勝利!?... 銀色流星 日本動漫畫討論版 1008 04-23-05 06:27 PM

現在的時間是 08:19 PM

手機版 | APP版