Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-10-18, 03:51 PM   #1
安安
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
神獄塔 メアリスケルター2 | PS4, NS

http://www.compileheart.com/mary-skelter/tuu/
http://dengekionline.com/elem/000/001/692/1692992/
『神獄塔 メアリスケルター2』がPS4に登場。OP、バトルなどムービーも公開

安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-18, 11:48 AM   #2
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
岩岩發現呢隻GAME,但有幾個問題想問下有無人知
1. 見寫含1既重制,係PS4版?
2. 1既重制係同2同一隻碟裡面?普通版已經有定係另設特別版?
有玩過既師兄覺得好玩?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-18, 11:39 PM   #3
遊雲gspirit
Game Master

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDgspirit_
引用:
作者: Lamsze 查看文章
岩岩發現呢隻GAME,但有幾個問題想問下有無人知
1. 見寫含1既重制,係PS4版?
2. 1既重制係同2同一隻碟裡面?普通版已經有定係另設特別版?
有玩過既師兄覺得好玩?
1. 爆左機2代 之後,就可以玩1代重制
2. 同1隻碟,普通版就ok。
如你喜歡玩迷宮RPG相信你玩落會冇問題。我自己當玩RPG+人設+支持下地雷社 ...
遊雲gspirit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-18, 12:00 AM   #4
Lamsze
Crazy Gamer

引用:
作者: 遊雲gspirit 查看文章
1. 爆左機2代 之後,就可以玩1代重制
2. 同1隻碟,普通版就ok。
如你喜歡玩迷宮RPG相信你玩落會冇問題。我自己當玩RPG+人設+支持下地雷社 ...
玩完2再1?對故事了解有無影響?見角色有重複出現
1或2雷唔雷?睇片好似唔係好雷,探索同戰鬥元素唔錯
舊 07-25-18, 02:26 AM   #5
遊雲gspirit
Game Master

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDgspirit_
引用:
作者: Lamsze 查看文章
玩完2再1?對故事了解有無影響?見角色有重複出現
1或2雷唔雷?睇片好似唔係好雷,探索同戰鬥元素唔錯
時序上,2唔係1 嘅後面,而且官方係建議2-->1

雷唔雷,其實2代畫面同VITA 1代個模係一樣,只係Hi-Res左/高FPS左 ...
遊雲gspirit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-18, 12:31 PM   #6
Lamsze
Crazy Gamer

引用:
作者: 遊雲gspirit 查看文章
時序上,2唔係1 嘅後面,而且官方係建議2-->1

雷唔雷,其實2代畫面同VITA 1代個模係一樣,只係Hi-Res左/高FPS左 ...
甘遊玩性呢? 畫質同2D行法我唔介意
多謝師兄解答
舊 03-30-19, 01:52 PM   #7
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 198 03-11-22 06:04 PM
[多機種] スーパーロボット大戦T | PS4 NS | 發售中 mario0606 電視遊戲討論版 1015 04-26-19 01:56 PM
[多機種] Nine Parchments︱NS/PS4/XB1/PC 安安 電視遊戲討論版 3 06-08-18 07:31 AM
[多機種] 魔界戰記Refine | PS4, NS neo2046 電視遊戲討論版 1 04-19-18 10:20 PM
[多機種] L.A. Noire︱NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 33 11-13-17 10:37 PM

現在的時間是 11:33 AM

手機版 | APP版