Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 08-18-08, 05:50 AM   #126
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
二皇子張 list....
漏左壁子同埋俾 lulu 命令係街上做體操做掌上壓o個班人

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線  
舊 08-18-08, 06:38 AM   #127
wyhone
Game Master
宛如天使的惡魔

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 佐佐木莊尼 查看文章
連路人都要計

人類似乎不斷進化
工業革命更為人類帶來現代化的舒適生活
然而,現今愈來愈多人受上一代帶來的物質主義苟且一生
不再探究知識,但願安享天年
是好事還是壞事?
wyhone 目前離線  
舊 08-18-08, 07:15 AM   #128
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: Deviantnip 查看文章
咁我都覺得有問題
點解會一見到魯魯行出來就用鎗指住佢要殺
正常來講都係活捉左先啦掛...
太快判佢死刑
驚左佢放放下咀砲玩GEASS

怪盜小G 目前離線  
舊 08-18-08, 08:03 AM   #129
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: woodlcw 查看文章
比段 朱雀 同 魯魯修既對話就可以入左尤菲殺日本人入zero 數唔叫bug?
都話一係腦殘先信一係就bug 囉
有個問題,唔入佢數入邊個數?
事實係佢做,信事實都有錯

證據唔止錄音,黑騎一直跟住zero都覺得有唔妥,係唔知geass同皇子嘅事,一知就串起晒d事
Kain 目前離線  
舊 08-18-08, 09:14 AM   #130
on79g
Junior Member

註冊日期: Jul 2005
行方不明 -> 死亡

中Freya者死
on79g 目前離線  
舊 08-18-08, 09:17 AM   #131
ViaAh
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
今集真係幾正
抹布升仙都特別感人
最後lulu真面目暴露同時失去了一切
另一邊朱雀狂笑代表佢都拋棄假面做回真正的自己 ?!
ViaAh 目前離線  
舊 08-18-08, 09:24 AM   #132
Arcanist
Game Master

註冊日期: Apr 2004
o...真係死晒

引用:
作者: 泡菜 查看文章
不過記者佬原本係個zero死忠(算係啦)
依家都變成倒戈相向都好似有d難講得通
記者佬仲易明啦, 一開始人地話ruru係皇子, 佢都話so what? 再黎ruru有geass, 佢話仲好添
但係到個個中晒招, 佢仲可以點?

所以一係扮野, 再睇下zero仲有冇奇蹟, 一係保命要緊放棄zero, 順便拍埋英雄之死

我唔覺佢係死忠lor, 佢既態度都係因為zero有可塑性, 係利害關係, 之前值得拜咪拜lor

另外, 我覺得二皇子將geass解釋為近似強力催眠術幾好, 既易理解, 又冇咁"神奇"冇咁難以置信

此篇文章於 08-18-08 09:41 AM 被 Arcanist 編輯。
Arcanist 目前離線  
舊 08-18-08, 09:41 AM   #133
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
唔好呀...nnl咁就死左...唔制呀~~~

記者佬再幫落去只會俾o個班日本人殺埋(記者佬點講都係鬼佬一名)
不嬲記者佬o既諗法都係同lulu差唔多,例如屈天子同玉城結婚
記者佬o係個會上面由頭到尾都係幫住zero o既
到最後冇得唔反因為佢拳頭唔夠大
佢都話本身係想以打敗帝國做結局,奈何節目已經結束了沒辦法

二皇子o個頭話要拎返細佬,到最後細佬俾人十幾支鎗指住都唔救
唔該上集話二皇子係大好人o既人出黎自首(佢真係要救細佬一定有方法)

此篇文章於 08-18-08 09:49 AM 被 忍者 編輯。
忍者 目前離線  
舊 08-18-08, 10:08 AM   #134
whitecloud
Insane Gamer
喧嘩上等!

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDMikagerai
nnl最後一句對白都冇就咁死左.....

C.C仲系黑騎裏面...orz

舊 08-18-08, 10:46 AM   #135
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
果然係官網玩人
一開行蹤不明
依家終於掛左便當牌啦

其實黑騎都唔係個個腦殘既
至起碼一開始佢地都懷疑
係扇呢個反骨仔出現 + 2皇子既甜言蜜語 + list + 朝比奈臨死前既說話
先有咁既結果

初初大家都唔信
連zero既老死玉城都話係流野
唔係有以上4種原因
我諗果幾位人兄都只係對zero持有不信任態度,未至於要反
臨尾開槍2皇子呢埋一角偷笑

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線  
舊 08-18-08, 10:47 AM   #136
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
死亡...

karen應該會保住c.c.,
安全應該唔成問題

lulu諗住點殺不死身ge皇帝?

真!DC 目前離線  
舊 08-18-08, 11:03 AM   #137
Qe1
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: 真!DC 查看文章
死亡...

karen應該會保住c.c.,
安全應該唔成問題

lulu諗住點殺不死身ge皇帝?
以lulu咁謹慎 , 我諗佢間房或者會有保安系統
不過c.c.食物方面就

若本同lulu一樣想創造新世界 ?
莫非最後係父子聯手
Qe1 目前離線  
舊 08-18-08, 11:19 AM   #138
Kain

引用:
作者: Qe1 查看文章
以lulu咁謹慎 , 我諗佢間房或者會有保安系統
不過c.c.食物方面就

若本同lulu一樣想創造新世界 ?
莫非最後係父子聯手
karen咪又係自出自入
Kain 目前離線  
舊 08-18-08, 11:20 AM   #139
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
如果個結局係reset,有幾多人會反枱

舊 08-18-08, 11:23 AM   #140
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: Kain 查看文章
karen咪又係自出自入
後宮團特別優待

今集karen一入去聽到c.c.叫lulu除衫d反應,
同塔lift時內心os"nnl同c.c.都已經唔o係度, 咁我..."
哩兩幕好正

引用:
作者: Bigwater 查看文章
如果個結局係reset,有幾多人會反枱
咁要睇睇reset得有冇技巧,

rahxephon 個reset ending有幾多人話唔好?

此篇文章於 08-18-08 11:26 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線  
舊 08-18-08, 11:26 AM   #141
darren

註冊日期: Apr 2008
官方驚D人接受唔到nnl既死亡
所以掛個行方不明 等D人以為仲有希望

之後到今集有另一個高潮位時即刻改返做死亡等D人無咁傷心/震驚

另外, 俾得朱雀做騎士既人都要死
darren 目前離線  
舊 08-18-08, 11:28 AM   #142
真!DC
Banned User
奉行我道

或者係比lulu愛過ge妹都要死

真!DC 目前離線  
舊 08-18-08, 11:36 AM   #143
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
桌角女真係...自己整左d咩出黎居然唔知衣家先黎學人後悔.= =

估唔到真係全部死曬.
Avelcain 目前離線  
舊 08-18-08, 11:37 AM   #144
Kain

引用:
作者: 真!DC 查看文章
後宮團特別優待

今集karen一入去聽到c.c.叫lulu除衫d反應,
同塔lift時內心os"nnl同c.c.都已經唔o係度, 咁我..."
哩兩幕好正

咁要睇睇reset得有冇技巧,

rahxephon 個reset ending有幾多人話唔好?
佢邊係咁講呀?
反而之前話趁佢唔係度兩條友攪咩
Kain 目前離線  
舊 08-18-08, 11:39 AM   #145
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
其實黑騎班人都係驚自己中左geass先信任zero
二王子話都唔知自己有無中招,一野攪到人心惶惶
加埋魯魯最後自殺式既自白…d人先開槍

不過只要逆向思考->
你對zero有懷疑,不信任
甚至可以對佢開槍
就知自己無中geass吧…

舊 08-18-08, 11:39 AM   #146
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
2皇子:終於搞掂埋lulu...差1皇子就冇人同我爭王位
lulu:皇兄啊,你忘記左我有強大既後宮團咩
2皇子:有後宮團又點,我有桌角女,人妖男
lulu:我有C.C,KAREN,天子,神樂,煙斗女,
2皇子:皇帝唔食LOLI的
若本:修奈澤魯YO,你竟然唔清楚我既喜好,LULU比你更清楚我,所以我將王位傳給LULU
2皇子:點解,你唔係要 乳咩,同埋你退位後會做咩
皇帝:當然係去享受

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線  
舊 08-18-08, 11:42 AM   #147
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: Kain 查看文章
佢邊係咁講呀?
反而之前話趁佢唔係度兩條友攪咩
潛台詞

真!DC 目前離線  
舊 08-18-08, 11:44 AM   #148
如月釋臣
Ultimate Gamer
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
引用:
作者: phil077 查看文章
哈哈
禁就真係睇吓有乜事LULU無啦啦做左皇帝啦
LULU做左皇帝?!
如月釋臣 目前離線  
舊 08-18-08, 11:54 AM   #149
艾老伯

註冊日期: Dec 2006
由於娜娜莉係監督眾人話擁有最多秘密既角色
而關係到娜娜莉同瑪麗安娜既秘密亦實在太多
放係娜娜莉身上對其他角色既描寫又未完
加上好人便當一粒聲都冇
即使而家掛左便當牌
但係我仍然估娜娜莉最後會出番黎
因為佢便當左係會直接影響到終局 Ending
最壞既係攬炒全滅(包括魯路修)

即係咁
攬炒全滅某程度上係反逆失敗
係唔可能出現(更何況監督眾人話過點都係 Happy Ending)
變相應該話冇娜娜莉+魯路修同紅燒雞和好基本上唔算大家都 Happy

既然 Geass 係成套劇最大既金手指
成係話監督眾人係可能整個比現時只可以操縱精神肉身更強既 Geass
例如扭曲物理特性既操縱時間
或者係復活
令到終局歷史 Reset/所有死人復活達到另一種 Reset

我估既 Ending 有兩個
一係娜娜莉+(C2/卡蓮)+魯路修同紅燒雞隱居
二係娜娜莉女皇+(C2、卡蓮)+魯路修+紅燒雞騎士

引用:
作者: 如月釋臣 查看文章
LULU做左皇帝?!
NT 預告
22 話標題係「皇帝 魯路修」
可能代表住若本即將玩完讓位俾魯路修
或者係若本玩完->二皇子奪位順手清洗皇帝勢力->魯路修亂入搶位

而家好難估結局係點樣
因為福山都話未拎到最後兩話(最終話?)既稿+未配音
換言之聲優眾只係知到 23 話既劇情

此篇文章於 08-18-08 11:57 AM 被 艾老伯 編輯。
艾老伯 目前離線  
舊 08-18-08, 12:21 PM   #150
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 佐佐木莊尼 查看文章
個度成幾寸厚.無show哂出黎姐
--------------------------
女忍者死左
雷火武 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 19「裏切り」Vol.12 money 日本動漫畫討論版 1000 08-17-08 11:56 PM
[全機種] 秘技區,建設中......(歡迎大家提供秘投) 神祕人1號 攻略及心得交流區 263 07-20-08 12:54 AM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 11「想い の 力」Vol.10丨(6/21 OP2 試聽開始) money 日本動漫畫討論版 1001 06-23-08 12:22 AM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 7「棄てられた 仮面」Vol.9丨(壁子最新情況 感謝俺達の悟朗情報提供) money 日本動漫畫討論版 1001 05-19-08 12:44 AM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 5「ナイト オブ ラウンズ」Vol.8 丨(ロロ雑巾) money 日本動漫畫討論版 1001 05-04-08 09:02 PM

現在的時間是 02:45 PM

手機版 | APP版