Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 08-18-08, 03:01 AM   #101
雷火武
God of Gamer
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: Arcanist 查看文章
我唔覺得錄音係決定性証據lor

A要說服B梗係要A自己提出證據...唔通仲要B自己搵?

可信程度啦喎, 二皇子o個邊比既証據有錄音, 被geass者既資料, lancelot通訊, 加上一干人等既口供, 再加上一路以黎既不信任, zero d"奇蹟", 好多野瞞住佢地, 扇加把口, 最後二皇子一招"我自己都唔知有冇中到geass, 好怕怕啊"埋尾, 咁班人咪中晒招lor

真係要講佢地反zero既決定性証據既話, 我覺得積埋積埋既不信任感

當然佢地反zero一定會有可怕既後果, 就算zero係皇子又好, 有geass又好, 唔代表對佢地一定有害
佢地亦唔知ruru真正目的係點
但係咁既時勢, 咁既情緒, 當然唔可以亦唔會再信zero
再加埋最後zero自己話佢地係棋子啦喎, 咪射q佢lor
仲同你考究証據仲要推論連觀眾都唔sure既二皇子人格?

完全唔覺有咩bug

但係既然你係要話係bug, 咁我唯有屈服啦
其實第一季打到尾個陣.zero突然消失
第2季中,zero又叫人去屠殺geass 教團既人
同埋zero一直都唔係將所有野都公開哂比黑騎既人等等...
所以唔信zero都係有理由既.
雷火武 目前離線  
舊 08-18-08, 03:01 AM   #102
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: Deviantnip 查看文章
因為加埋扇既說話呀..
nononononono...
我唔係話佢o地信2王子有問題...
問題係佢o地應該要猶豫耐少少先...
而家太兒戲喇叛變得.......

卡蓮應該知道o左lulu係覺得佢係咩啦....
臨尾講o個句....

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線  
舊 08-18-08, 03:02 AM   #103
雷火武
ワールド・エンド

引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
nononononono...
我唔係話佢o地信2王子有問題...
問題係佢o地應該要猶豫耐少少先...
而家太兒戲喇叛變得.......

卡蓮應該知道o左lulu係覺得佢係咩啦....
臨尾講o個句....
咁我都覺得有問題
點解會一見到魯魯行出來就用鎗指住佢要殺
正常來講都係活捉左先啦掛...
太快判佢死刑
雷火武 目前離線  
舊 08-18-08, 03:04 AM   #104
Nozomu
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
話時話, ruru除面具個下令我諗起夜神月既結局, 差在ruru仲走得甩
Nozomu 目前離線  
舊 08-18-08, 03:08 AM   #105
Arcanist
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
咁我都覺得有問題
點解會一見到魯魯行出來就用鎗指住佢要殺
正常來講都係活捉左先啦掛...
太快判佢死刑
呢度係激動左d, 唔係カラン出聲zero可能野都冇得佢講

另外, 其實要講聲音, 佢平時係kmf上面都冇帶面具
Arcanist 目前離線  
舊 08-18-08, 03:10 AM   #106
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
呢度係激動左d、唔係カラン出聲zero可能野都冇得佢講

另外、其實要講聲音、佢平時係kmf上面都冇帶面具
咁其實可以o係個通訊器度做手腳o既......

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線  
舊 08-18-08, 03:10 AM   #107
woodlcw
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
我唔覺得錄音係決定性証據lor

A要說服B梗係要A自己提出證據...唔通仲要B自己搵?

可信程度啦喎, 二皇子o個邊比既証據有錄音, 被geass者既資料, lancelot通訊, 加上一干人等既口供, 再加上一路以黎既不信任, zero d"奇蹟", 好多野瞞住佢地, 扇加把口, 最後二皇子一招"我自己都唔知有冇中到geass, 好怕怕啊"埋尾, 咁班人咪中晒招lor

真係要講佢地反zero既決定性証據既話, 我覺得積埋積埋既不信任感, 所以其實可以話係冇決定性証據

當然佢地反zero一定會有可怕既後果, 就算zero係皇子又好, 有geass又好, 唔代表對佢地一定有害
佢地亦唔知ruru真正目的係點
但係咁既時勢, 咁既情緒, 當然唔可以亦唔會再信zero
再加埋最後zero自己話佢地係棋子啦喎, 咪射q佢lor

而且我覺得今次係反間多過說得
仲同你考究証據仲要推論連觀眾都唔sure既二皇子人格?

完全唔覺有咩bug

但係既然你係要話係bug, 咁我唯有屈服啦
我投降就真 , 你成日話屈服屈服
我唔服都唔得啦

我一直冇話過黑騎反zero 唔合理

只係話今集有bug 既存在

你就係咁講反zero 係話好合理好合理
投降 唔好用愛美神送我去太陽度啊
woodlcw 目前離線  
舊 08-18-08, 03:11 AM   #108
雷火武
ワールド・エンド

引用:
呢度係激動左d, 唔係カラン出聲zero可能野都冇得佢講

另外, 其實要講聲音, 佢平時係kmf上面都冇帶面具
好難計既
娜娜莉應該比一般人聽力更好吧.但都認唔到zero把聲係自己哥哥
雷火武 目前離線  
舊 08-18-08, 03:12 AM   #109
Arcanist
Game Master

引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
咁其實可以o係個通訊器度做手腳o既......
我都有諗過, 不過驚又變左幫谷口講說話啊

引用:
作者: woodlcw 查看文章
我投降就真 , 你成日話屈服屈服
我唔服都唔得啦

我一直冇話過黑騎反zero 唔合理

只係話今集有bug 既存在

你就係咁講反zero 係話好合理好合理
投降 唔好用愛美神送我去太陽度啊
所以說, 這算甚麼bug
舊 08-18-08, 03:14 AM   #110
回到過去~Terry~
Senior Gamer
劍士

引用:
作者: Nozomu 查看文章
話時話, ruru除面具個下令我諗起夜神月既結局, 差在ruru仲走得甩
夜神月咩都冇曬, ruru仲有一個戀兄戀到傻左既roro
回到過去~Terry~ 目前離線  
舊 08-18-08, 03:14 AM   #111
woodlcw
Crazy Gamer

引用:
所以說, 這算甚麼bug
引用:
bug 確定

黑騎冇人聽過zero(魯魯修把真聲)
(除左V雷達 , 二皇子, 柯姐 , 但佢地都係帝國人)

二皇子比段錄音佢地聽有乜用?
比段 朱雀 同 魯魯修既對話就可以入左尤菲殺日本人入zero 數唔叫bug?
都話一係腦殘先信一係就bug 囉
舊 08-18-08, 03:18 AM   #112
Arcanist
Game Master

引用:
比段 朱雀 同 魯魯修既對話就可以入左尤菲殺日本人入zero 數唔叫bug?
正如我觀眾角度都只係覺得二皇子有8成係衰人, 保留返2成可能性 (手段奸係奸, 不過目的係咩仲係唔知)

佢地都冇話信晒, 呢樣只係係"好多因素"之一, 而且佢地仲係當事人添......
舊 08-18-08, 03:20 AM   #113
雷火武
ワールド・エンド

引用:
其實尤菲殺日本人呢個行動係十分唔尋常
所以而家有咁多証據比人知魯魯個geass,加埋佢地本身對魯魯既一種不信任
另佢地堅信[原來尤菲做出d咁既野都係因為魯魯].會合理好多
雷火武 目前離線  
舊 08-18-08, 03:21 AM   #114
woodlcw
Crazy Gamer

引用:
正如我觀眾角度都只係覺得二皇子有8成係衰人, 保留返2成可能性 (奸係奸, 不過目的係咩仲係唔知)

佢地都冇話信晒, 呢樣只係係"好多因素"之一, 而且佢地仲係當事人添......
引用:
作者: woodlcw
我的確係個旁觀者, 因為我唔係黑騎又唔係魯魯更加唔係二皇子
咁我講話我見到個bug 有乜問題?
舊 08-18-08, 03:23 AM   #115
woodlcw
Crazy Gamer

引用:
其實尤菲殺日本人呢個行動係十分唔尋常
所以而家有咁多証據比人知魯魯個geass,加埋佢地本身對魯魯既一種不信任
另佢地堅信[原來尤菲做出d咁既野都係因為魯魯].會合理好多
yes , 但係zero = 魯魯都係佢地(不列顛王族)講

咁你話記者佬佢地 : "佢地講, 我咪信(十足)囉"

咁我無野講
舊 08-18-08, 03:26 AM   #116
Arcanist
Game Master

引用:
咁我講話我見到個bug 有乜問題?
視乎你bug既定義啦

不過我唔覺得可以稱之為bug lor
舊 08-18-08, 03:28 AM   #117
雷火武
ワールド・エンド

引用:
yes , 但係zero = 魯魯都係佢地(不列顛王族)講

咁你話記者佬佢地 : "佢地講, 我咪信(十足)囉"

咁我無野講
呢套唔係死亡筆記
唔好諗到d人咁聰明先得架

不過話時話,你覺得佢地要點樣既情況下先至可以信?
就算而家唔信,但係事實既野,遲d咪又係信
起碼而家二皇子講既都係事實喎
加上魯魯行出黎都話當佢地係棋,個一刻先係真正完全唔信魯魯
我唔明點解黑騎信事實都要比人話腦殘...
你話二皇子講一d假野.黑騎又信哂,先再話佢地腦殘啦
睇故駁故好辛苦架

此篇文章於 08-18-08 03:34 AM 被 雷火武 編輯。
雷火武 目前離線  
舊 08-18-08, 03:30 AM   #118
Arcanist
Game Master

引用:
呢套唔係死亡筆記
都係o個句, 我覺得係反間, 唔係說得

佢地未必亦唔需要信十足
舊 08-18-08, 03:31 AM   #119
泡菜
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDpakpak4872
引用:
呢套唔係死亡筆記
不過記者佬原本係個zero死忠(算係啦)
依家都變成倒戈相向都好似有d難講得通
泡菜 目前離線  
舊 08-18-08, 03:36 AM   #120
Cowlex
Game Master
零距離ガンナー

註冊日期: Aug 2005
睇完只有一個感想......
扇你死硬 不得好死

舊 08-18-08, 03:37 AM   #121
Oruma
Ultimate Gamer
Beware...

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: Apricot 查看文章
得段錄音就係囉,加埋堆廢紙的確唔好幾多,問題係扇倒戈姐,除非黑騎幹部要懷疑扇收左帝國利益…
黑騎幹部連果個係朱雀都未必聽得出,而佢地反與其話係二皇子果d所謂證據不如話係比扇策反…
扇既下身收左帝國利益wo
帝國男爵一名

Oruma 目前離線  
舊 08-18-08, 03:44 AM   #122
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
二皇子黎到黑騎隻艦度話想帶走zero(自己細佬)

但係又講曬全部野比黑騎既人聽

到最後成班人用槍同nightmare 對住zero 佢都係隔離

咁請問佢係"估唔到" 黑騎知道事實後會咁對zero 定係"明知"會發展成咁都照講呢?

咁佢一開始又話想帶走zero 又係唔係講大話呢?

咁你可唔可以從"帶zero 返去"呢件事推算返佢係個咩人

同講返上2集有人覺得二皇子用nightmare 夾zero 去"談判"係善意係錯既又有冇問題?
咁就請你分開講
上次係度講2皇子係咩人
同今次你話既bug 兩件事黎

由一開始聽段錄音
係想證明zero命令殺日本人
你唔信 話聲係假既

再俾List你睇
有日本解放戰線 以前既阿頭-片瀬少將
之前扇都懷疑過點解片瀬會自爆隻船
都向人提問過
再提フレイヤ有同ZERO警告過
藤堂聽到之後
諗番朝比奈既講既野
殺細佬同唔通知味方有危險物品
之前R1 25話走左去冇講咩原因
種種證據之下
你可以話二皇子老作
但扇都出埋聲話係
藤堂佢地聽到ZERO把聲或見到ZERO
只係係作戰/會議/儀式/外交場合既時候

但藤堂佢地同扇生活既時間仲多過ZERO
一齊坐過監
一個成日見 知佢咩人既扇
同一個帶左面具 唔知身份係咩既ZERO
見佢面都唔多

呢個時候二皇子講自己有冇中GEASS都冇保障
你都可以話係二皇子係靠嚇
藤堂咁都信係腦殘
但係講咁多樣野話你知ZERO既衰野
冇左理性,去懷疑已經係必然
ZERO唔值得信任呢個念頭唔係第一次有
已有前科
而家之不過係將個念頭谷爆佢咁解
谷爆既源頭唔止二皇子 仲有扇
扇仲要話交換條件係攞番日本
藤堂佢地聽到扇呢番說話
同一個對已經充滿懷疑既ZERO相比
攞番日本點都重要過ZERO
你可以話二皇子未必真係俾佢
到時咪藤堂佢地自作自受

本來你話唔會再回
我都諗住講唔洗回我 我講完就算
但我見到你仲回
我諗我呢句都冇必要講

此篇文章於 08-18-08 03:55 AM 被 money 編輯。
money 目前離線  
舊 08-18-08, 03:45 AM   #123
woodlcw
Crazy Gamer

引用:
呢套唔係死亡筆記

不過話時話,你覺得佢地要點樣既情況下先至可以信?
就算而家唔信,但係事實既野,遲d咪又係信
起碼而家二皇子講既都係事實喎
加上魯魯行出黎都話當佢地係棋,個一刻先係真正完全唔信魯魯
我唔明點解黑騎信事實都要比人話腦殘...
你話二皇子講一d假野.黑騎又信哂,先再話佢地腦殘啦
睇故駁故好辛苦架
我跟本冇駁話黑騎反係唔正常

我只係話今集有度唔合理(bug?)

就係二皇子用錄音作為"Zero"用geass既証據...

我點睇果段都係魯魯修用geass 既証據吧...

二皇子點prove 到魯魯 = zero 先....? 咪又係講 > 玉城信囉....
舊 08-18-08, 03:55 AM   #124
雷火武
ワールド・エンド

引用:
我跟本冇駁話黑騎反係唔正常

我只係話今集有度唔合理(bug?)

就係二皇子用錄音作為"Zero"用geass既証據...

我點睇果段都係魯魯修用geass 既証據吧...

二皇子點prove 到魯魯 = zero 先....? 咪又係講 > 玉城信囉....
zero有geass
魯魯有geass
魯魯於錄音中話自己控制尤菲

基本上原因同上面既幾個post一樣
各種要素已經另佢地無得唔信.証據都有哂
而家有咁多有力既證據,都唔信魯魯係zero,咁唔通仲有第2個人比起魯魯有更大嫌疑?
簡單d講,二皇子講一堆野.跟住扇話二皇子講既係真.咁黑騎確信二皇子所說,魯魯係zero呢件事,亦好正常吧
同埋...而家係個個都信...都係同我上面講既一樣.係事實既野.而家唔信,遲d都會知個真相..
信事實既野.有咩話bug唔bug?點解要咁在意[二皇子點prove 到魯魯 = zero 先]
尤菲殺日本人呢個不尋常舉動,如果係話佢受人控制就會變得合理.加上二皇子既証據同埋魯魯自己口認...有扇既說話..仲要點先信?..

都係個句.咁你認為二皇子應該做咩野先可以prove到zero=魯魯?

此篇文章於 08-18-08 04:05 AM 被 雷火武 編輯。
雷火武 目前離線  
舊 08-18-08, 05:25 AM   #125
singstar
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: luciferdark 查看文章
轉自KOMICA

僕は , 鳥になる
thx bro~
再一次感受到bgm 既震憾力....
singstar 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 19「裏切り」Vol.12 money 日本動漫畫討論版 1000 08-17-08 11:56 PM
[全機種] 秘技區,建設中......(歡迎大家提供秘投) 神祕人1號 攻略及心得交流區 263 07-20-08 12:54 AM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 11「想い の 力」Vol.10丨(6/21 OP2 試聽開始) money 日本動漫畫討論版 1001 06-23-08 12:22 AM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 7「棄てられた 仮面」Vol.9丨(壁子最新情況 感謝俺達の悟朗情報提供) money 日本動漫畫討論版 1001 05-19-08 12:44 AM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 5「ナイト オブ ラウンズ」Vol.8 丨(ロロ雑巾) money 日本動漫畫討論版 1001 05-04-08 09:02 PM

現在的時間是 09:38 PM

手機版 | APP版