Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 08-18-08, 02:03 AM   #76
Apricot
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Rotagen 查看文章
一人二役通常都只會出一個
咁都應該係出兩個角色名+一個聲優名,我係連モニカ呢個角色個名都搵唔到出黎= =|||
加上官網人物介紹又唔出cv,對唔追日本雜誌ge人黎講只能上黎問各位
前面有位兄台話係同ラクシャータ一樣我仲番去睇多次,無モニカ個名
Apricot 目前離線  
舊 08-18-08, 02:05 AM   #77
魔王-將

註冊日期: May 2007
PSN  IDkingjoe_1988
粉紅唔知中左邊個geass呢,咁多企鵝可以搵蝙蝠俠入面企鵝條橋
記者佬應該唔妥zero有野唔同佢講
扇真係唔用腦....
睇預告應該下集又有人反
魔王-將 目前離線  
舊 08-18-08, 02:06 AM   #78
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: Apricot 查看文章
咁都應該係出兩個角色名+一個聲優名,我係連モニカ呢個角色個名都搵唔到出黎= =|||
加上官網人物介紹又唔出cv,對唔追日本雜誌ge人黎講只能上黎問各位
Monica係後藤配,出左Anya所以無出
上集死左個件吸血鬼同朝比奈都係同一人配,出左朝比奈cast都無出吸血鬼cast

套野一向都係咁
例如有rival就無杉山、有Karen或Cicel就唔出井上(r1死左個件)、有Nina就唔出千葉

舊 08-18-08, 02:07 AM   #79
Apricot

引用:
作者: 真!DC 查看文章
扇比v雷達迷住
藤堂一直都覺得zero有唔妥ga la

記者都反佢就有d意外
記者佬係要一個創做奇跡ge ZERO,當ZERO中外離心無曬奇跡對佢黎講己經無曬吸引力
反而逼下佢出geass逆轉就可以再創造奇蹟
舊 08-18-08, 02:08 AM   #80
woodlcw
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: Arcanist 查看文章
我話之佢谷口定咩口

角色蠢左又點? 唔好成日用旁觀者角度黎批評佢地既行為

我一路起碼有8成覺得二皇子係陰謀鬼架
我的確係個旁觀者, 因為我唔係黑騎又唔係魯魯更加唔係二皇子

如果我係黑騎既幹部其中一員

一聽到段錄音就第一時間心諗 : 朱雀同緊邊個講野?

做乜有段朱雀既錄音就話係証據?

繼而再懷疑二皇子係咪呃緊人 , 話曬我地同佢打緊杖

咁都諗唔到都做到黑騎幹部.... a 唔係腦殘玉城化係咩?w
woodlcw 目前離線  
舊 08-18-08, 02:11 AM   #81
Apricot

引用:
作者: woodlcw 查看文章

做乜有段錄音就話係証據?

繼而懷疑二皇子係咪呃緊人 , 話曬我地同佢打緊杖

咁都諗唔到都做到黑騎幹部.... a 唔係腦殘玉城化係咩?w
得段錄音就係囉,加埋堆廢紙的確唔好幾多,問題係扇倒戈姐,除非黑騎幹部要懷疑扇收左帝國利益…
黑騎幹部連果個係朱雀都未必聽得出,而佢地反與其話係二皇子果d所謂證據不如話係比扇策反…

引用:
Monica係後藤配,出左Anya所以無出
上集死左個件吸血鬼同朝比奈都係同一人配,出左朝比奈cast都無出吸血鬼cast

套野一向都係咁
例如有rival就無杉山、有Karen或Cicel就唔出井上(r1死左個件)、有Nina就唔出千葉
多謝解答…
不過連官網都唔出CV真係比佢玩殘
舊 08-18-08, 02:11 AM   #82
arnoldyuhin
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:

呢d野旁觀者清
你落到埸比3個敵方,兩個自己友同一個傻佬亂,
你都可能信啦
加上幾條友又唔係高智力人士

TETRIS:794221 620873 AC name: DARKSOUL code: 0473-0579-8393
pokemon: arnoldyuhin/アーノルド/3565 6144 2096
JUS: arnoldyuhin/XdarksoulX/0129 6999 9812 大亂鬥: arnoldyuhin/アーノルド/3995-6109-7079
arnoldyuhin 目前離線  
舊 08-18-08, 02:14 AM   #83
woodlcw
Crazy Gamer

引用:
睇唔明,為免誤會,請你講清楚d
二皇子黎到黑騎隻艦度話想帶走zero(自己細佬)

但係又講曬全部野比黑騎既人聽

到最後成班人用槍同nightmare 對住zero 佢都係隔離

咁請問佢係"估唔到" 黑騎知道事實後會咁對zero 定係"明知"會發展成咁都照講呢?

咁佢一開始又話想帶走zero 又係唔係講大話呢?

咁你可唔可以從"帶zero 返去"呢件事推算返佢係個咩人

同講返上2集有人覺得二皇子用nightmare 夾zero 去"談判"係善意係錯既又有冇問題?
舊 08-18-08, 02:15 AM   #84
Arcanist
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:

...第一, 錄音唔係唯一亦唔係決定性證據...

第二, 朱雀自己有提到說話對象係一名叫ルルーシュ既物體

第三, 段錄音連玉城都有話係假啦, 都係o個句, 有好多因素先反(本身唔信佢, 好多謎, 扇都咁講 etc)

算啦, 你覺得係bug就係bug啦

此篇文章於 08-18-08 02:19 AM 被 Arcanist 編輯。
Arcanist 目前離線  
舊 08-18-08, 02:16 AM   #85
woodlcw
Crazy Gamer

引用:
作者: arnoldyuhin 查看文章
呢d野旁觀者清
你落到埸比3個敵方,兩個自己友同一個傻佬亂,
你都可能信啦
加上幾條友又唔係高智力人士
O堂 同 記者佬 應該算高掛....

anyway 我唔再討論落去啦 b

大家慢慢w
舊 08-18-08, 02:20 AM   #86
arnoldyuhin
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
O堂 同 記者佬 應該算高掛....

anyway 我唔再討論落去啦 b

大家慢慢w
記者佬食花生格

藤堂今集唔理zero指揮,忠誠度都降好多了

TETRIS:794221 620873 AC name: DARKSOUL code: 0473-0579-8393
pokemon: arnoldyuhin/アーノルド/3565 6144 2096
JUS: arnoldyuhin/XdarksoulX/0129 6999 9812 大亂鬥: arnoldyuhin/アーノルド/3995-6109-7079
arnoldyuhin 目前離線  
舊 08-18-08, 02:21 AM   #87
woodlcw
Crazy Gamer

引用:
作者: Arcanist 查看文章
...第一, 錄音唔係唯一亦唔係決定性證據...

第二, 朱雀自己有提到說話對作係一名叫ルルーシュ既物體

第三, 段錄音連玉城都有話係假, 都係o個句, 有好多因素先反

算啦, 你覺得係bug就係bug啦
....

呢個決定性証據啊....冇呢個前面果d 都可以推翻....

zero = 魯魯修 又係佢地講

錄音又係佢地比 , 仲要唔係zero 聲係魯魯聲

D疑似geass 受害者又係佢地提供

咁都唔覺有問題
舊 08-18-08, 02:21 AM   #88
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Apricot 查看文章
記者佬係要一個創做奇跡ge ZERO,當ZERO中外離心無曬奇跡對佢黎講己經無曬吸引力
反而逼下佢出geass逆轉就可以再創造奇蹟
覺得佢太快判定zero已經失敗,
話唔定o係眾叛親離下zero可以創做奇跡呢
就係估佢唔倒先係zero, 記者佬亦係比哩點吸引

真!DC 目前線上  
舊 08-18-08, 02:24 AM   #89
Rotagen
Game Master

引用:
二皇子黎到黑騎隻艦度話想帶走zero(自己細佬)

但係又講曬全部野比黑騎既人聽

到最後成班人用槍同nightmare 對住zero 佢都係隔離

咁請問佢係"估唔到" 黑騎知道事實後會咁對zero 定係"明知"會發展成咁都照講呢?

咁佢一開始又話想帶走zero 又係唔係講大話呢?

咁你可唔可以從"帶zero 返去"呢件事推算返佢係個咩人

同講返上2集有人覺得二皇子用nightmare 夾zero 去"談判"係善意係錯既又有冇問題?
善意指乜上條thread咪解釋得一清二楚,都講左好多次包含善意唔係指佢係至善或全部都係為魯魯修好。不過你係咁重覆問一樣野,所以我都唔想繼續講啦

總之既然魯魯修上次表示左寧死唔會領情,咁今次修澤耐爾咪唔留手,令佢得其所哉囉。佢唔夾硬生擒魯魯修,咪正好對比佢不同魯魯修,至少唔會將自己期望強加人身上

舊 08-18-08, 02:26 AM   #90
Rotagen
Game Master

引用:
....

咁都唔覺有問題
岳飛係咪又有真憑實據作反?d黑材料咪又係全由政敵秦檜提供
都係個句,莫須有,害人唔駛證據確鑿

舊 08-18-08, 02:33 AM   #91
wyvern
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
今話C.C個CODE去向之謎都應該解到啦

LULU仲受到GEASS影響體感停頓

應該真係俾老豆食左C.C隻...........
之前money貼過最新一期newtype的圖
入面已經講左皇帝拎了C.C.的code
wyvern 目前離線  
舊 08-18-08, 02:35 AM   #92
海野藻屑
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
我唔認同二王子叫善人
佢既目的只係想從內部分裂同消滅黑騎團吧

粒彈(真係有使用既價值?)發射害死左幾千萬人 (多數死既平民)
就連個●角女都後悔
但佢竟然笑得出
睇埋今集 再將[害死幾千萬人]既罪名加埋落魯魯身上
正如之前佢自己所講 所有牌都已經係佢手上
唔單止捉棋上面就連軍事同政治手腕 魯魯都輸左比佢
計算得如此之深
我覺得佢係最合適做皇帝既人

從未低頭 途經幾百萬傷口
站在我的身後 要確保你無愁沒憂
不聽閒言 若你好 就已經 很足夠
浪漫溫馨一世紀
那裡只得我共你 勝過絕美的晨曦
海野藻屑 目前離線  
舊 08-18-08, 02:35 AM   #93
Apricot

引用:
作者: 真!DC 查看文章
覺得佢太快判定zero已經失敗,
話唔定o係眾叛親離下zero可以創做奇跡呢
就係估佢唔倒先係zero, 記者佬亦係比哩點吸引
留得青山在好,佢再幫zero講野以佢果種對zero ge迷信,睇怕比人當中左geass無得救即場槍決
而且記者佬我覺得係特登推黑騎反zero,期待zero個奇蹟多…
舊 08-18-08, 02:45 AM   #94
woodlcw
Crazy Gamer

引用:
岳飛係咪又有真憑實據作反?d黑材料咪又係全由政敵秦檜提供
都係個句,莫須有,害人唔駛證據確鑿
所以咪話有bug...

個個一聽過段錄音就好似比人洗左腦咁覺得zero = 魯魯修 = 有geass用左係自己人身上...

但其實段錄音唔做成任何可以令佢地有咁樣"推理"既logic.....

第二個解釋可以話突然間腦殘化吧
舊 08-18-08, 02:46 AM   #95
月之民 ̄▽ ̄
God of Gamer
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
22話個標題
下一話係 皇帝失格
剛剛睇左newtype
22話係皇帝 魯魯豬

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線  
舊 08-18-08, 02:49 AM   #96
woodlcw
Crazy Gamer

引用:
善意指乜上條thread咪解釋得一清二楚,都講左好多次包含善意唔係指佢係至善或全部都係為魯魯修好。不過你係咁重覆問一樣野,所以我都唔想繼續講啦

總之既然魯魯修上次表示左寧死唔會領情,咁今次修澤耐爾咪唔留手,令佢得其所哉囉。佢唔夾硬生擒魯魯修,咪正好對比佢不同魯魯修,至少唔會將自己期望強加人身上
我唔知你係咪上次比我話冇追post 之後屈我唔夠你講就屈你係分身果位先生 , 我冇記到你個名

但請你追追post

我係講緊"二皇子"今次講明話想帶走自己細佬, 即係zero

但係做既野完全同佢講既180度相反

從而推論到"二皇子"係個點樣既人

再講返上2集有會員話二皇子係好人係錯既

我唔知你帶我遊乜花園 , 亦唔知你搬呢d 出黎做乜
舊 08-18-08, 02:53 AM   #97
Arcanist
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
....

咁都唔覺有問題
我唔覺得錄音係決定性証據lor

A要說服B梗係要A自己提出證據...唔通仲要B自己搵?

可信程度啦喎, 二皇子o個邊比既証據有錄音, 被geass者既資料, lancelot通訊, 加上一干人等既口供, 再加上一路以黎既不信任, zero d"奇蹟", 好多野瞞住佢地, 扇加把口, 最後二皇子一招"我自己都唔知有冇中到geass, 好怕怕啊"埋尾, 咁班人咪中晒招lor

真係要講佢地反zero既決定性証據既話, 我覺得係積埋積埋既不信任感, 所以其實可以話係冇決定性証據

當然佢地反zero一定會有可怕既後果, 就算zero係皇子又好, 有geass又好, 唔代表對佢地一定有害
佢地亦唔知ruru真正目的係點
但係咁既時勢, 咁既情緒, 當然唔可以亦唔會再信zero
再加埋最後zero自己話佢地係棋子啦喎, 咪射q佢lor

而且我覺得今次係反間多過說得
仲同你考究証據仲要推論連觀眾都唔sure既二皇子人格?

完全唔覺有咩bug

但係既然你係要話係bug, 咁我唯有屈服啦

此篇文章於 08-18-08 03:11 AM 被 Arcanist 編輯。
Arcanist 目前離線  
舊 08-18-08, 02:53 AM   #98
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 月之民 ̄▽ ̄ 查看文章
22話個標題
下一話係 皇帝失格
剛剛睇左newtype
22話係皇帝 魯魯豬
哈哈
禁就真係睇吓有乜事LULU無啦啦做左皇帝啦

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線  
舊 08-18-08, 02:56 AM   #99
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
我覺得問題係黑騎太易信2王子先古怪....
雖然Zero一向都無同佢o地有互信o既關係....
但係你o地未免動搖得太快喇掛..............

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線  
舊 08-18-08, 02:58 AM   #100
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
我覺得問題係黑騎太易信2王子先古怪....
雖然Zero一向都無同佢o地有互信o既關係....
但係你o地未免動搖得太快喇掛..............
因為加埋扇既說話呀..
雷火武 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 19「裏切り」Vol.12 money 日本動漫畫討論版 1000 08-17-08 11:56 PM
[全機種] 秘技區,建設中......(歡迎大家提供秘投) 神祕人1號 攻略及心得交流區 263 07-20-08 12:54 AM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 11「想い の 力」Vol.10丨(6/21 OP2 試聽開始) money 日本動漫畫討論版 1001 06-23-08 12:22 AM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 7「棄てられた 仮面」Vol.9丨(壁子最新情況 感謝俺達の悟朗情報提供) money 日本動漫畫討論版 1001 05-19-08 12:44 AM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 5「ナイト オブ ラウンズ」Vol.8 丨(ロロ雑巾) money 日本動漫畫討論版 1001 05-04-08 09:02 PM

現在的時間是 09:56 PM

手機版 | APP版