Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-30-06, 08:10 PM   #551
luciferdark
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: maxwellduo
漫畫版,這個場面有點像使徒.
真頭係eva air中二號機出場個幕

舊 03-31-06, 06:43 PM   #552
N3-
Crazy Gamer
爆音人生

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: dc999
仲要係同一個聲優~
係賈圖~
真係超正,兩個都係熱血軍佬
K隆啊 我回來了
玩埋佢既名言~

______\__-|
________Altair
N3- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-06, 11:17 PM   #553
-N3DS-
索柏最高~XD

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: maxwellduo
漫畫版,這個場面有點像使徒.
扮緊明日香o係水底蘇醒~
如果有埋掟o個隻鴨艇去敵方度就正啦~

舊 04-01-06, 12:37 PM   #554
maxwellduo
Senior Gamer
巨艦大炮主義

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDParaMan-Vita
引用:
作者: 雷帝
扮緊明日香o係水底蘇醒~
如果有埋掟o個隻鴨艇去敵方度就正啦~
哈,咁又係喎.

103話, garuru 出埋 new gundam 的武器.
maxwellduo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-06, 11:15 AM   #555
Raze
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDRazeLok
Tamama 變超西都好有型啊~~
Raze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-06, 12:36 PM   #556
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
下集出現個架係吾係gunbuster黎
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-06, 06:34 PM   #557
-N3DS-
索柏最高~XD

引用:
作者: 斯羅
下集出現個架係吾係gunbuster黎
想信會有呢集出現O既未來日子~
期待KERORO動畫出現GUNBUSTER~

舊 04-02-06, 06:34 PM   #558
riceball
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
Garuru果句"Misson Complete"好型
riceball 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-06, 07:45 PM   #559
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
子安武人即係子安武人
特意用番把聲

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-06, 07:52 PM   #560
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 鈴蘭
子安武人即係子安武人
特意用番把聲
聽到個陣即刻笑左出嚟~
佢串傻仔個度係全片高潮~

舊 04-03-06, 09:43 PM   #561
阿棠
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
XBox Live GamertagTOM AIKAWA
呢集真係爆笑超好睇

UE Triple.fi 10 Pro 黎左啦黎左啦黎左啦!!!!!
http://www.ultimateears.com/superfi/...ueMetallic.htm
阿棠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-06, 08:59 PM   #562
asd65535
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2002
果只半機械青蛙好慘
比成日被人唔記得既DORORO唔記得既左
asd65535 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-06, 02:25 AM   #563
阿Wing
Game Master

註冊日期: Feb 2004
好想睇Dororo同Zoruru打......
阿Wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-06, 04:35 PM   #564
riceball

註冊日期: Apr 2004
104話出左, 換左新OP
個人覺得唔好聽
riceball 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-06, 05:16 PM   #565
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
唔多慣既OP同ED......

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-06, 10:10 PM   #566
Raze
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDRazeLok
今集都幾得意....一諗起 556 咁鍾意儲櫃就覺得好搞笑~
Raze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-06, 03:57 PM   #567
masaki
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
我想問呢....

タママ ゲロロ酋長 麻美 超ダリー 吉岡平 ダンス☆マン
宇宙デコポン ダソヌ☆マソ 午後のモアモアティー トロロ
ダカダ 裏桃華 日向秋奈 赤鬼 ゼロロママ カルプス 人魚 ガルル

…最初タママがきて、おーと思ったら、そのあとえらくマイナー路線が!
「何でゲロロ酋長?なんでゲロロ艦長じゃないねんー!」
「赤鬼!?く、ここはひねって青鬼にしたのに!!」
とか好き勝手言ってました、トモキリン。
でも世の中にはすごい人もいるもんで、確か最初のビンゴの人は
トロロで上がったような…。

到底酋長呢個字響日本點解唔用得既?

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-06, 02:13 AM   #568
James7s
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
"到底酋長呢個字響日本點解唔用得既?"

就咁睇呢段佢好似冇話過唔用得喎……
佢剩係話「點解係酋長丫~~ 點解唔係艦長wor~~」
因為keroro好鍾意果個艦長套劇吧~ (松本零士系列改?)
James7s 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-06, 02:37 AM   #569
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
唔知大家有冇見過, 不過都想同大家分享下...

keroro劇場版的郵票set, 我是在日本animate買的~
真係好靚, 好有紀念價值

(幅相影到少少果盒係bandai museum限定的金銀版keroro + tamama 模型)

此篇文章於 04-11-06 02:40 AM 被 kin~kin 編輯。
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-06, 01:46 PM   #570
masaki
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: James7s
"到底酋長呢個字響日本點解唔用得既?"

就咁睇呢段佢好似冇話過唔用得喎……
佢剩係話「點解係酋長丫~~ 點解唔係艦長wor~~」
因為keroro好鍾意果個艦長套劇吧~ (松本零士系列改?)

其實係我cap埋je,可以話唔關事的
我聽過有人講過動畫係艦長,漫畫係酋長,係因為酋長係禁語
我都響學術既日文topic問過....但係我都唔太知呢樣野
咪走黎keroro既topic問下囉

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-06, 03:18 PM   #571
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: riceball
104話出左, 換左新OP
個人覺得唔好聽
一首比一首~唔好聽

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-06, 10:40 PM   #572
-N3DS-
索柏最高~XD

引用:
作者: kin~kin
唔知大家有冇見過, 不過都想同大家分享下...

keroro劇場版的郵票set, 我是在日本animate買的~
真係好靚, 好有紀念價值

[IMG]http://hk.geocities.com/kincheung23/DSC01121.JPG[IMG]

(幅相影到少少果盒係bandai museum限定的金銀版keroro + tamama 模型)
限定版乎?? 幾多$$呀~

引用:
作者: wongpo2005
軍曹真係咁好睇?
如果唔好睇會有咁多FANS??而且幾搞笑,唔開心睇下幾好~

舊 04-11-06, 10:50 PM   #573
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: NOIDEAW

尤其見到佢惡攪其他作品,同係d唔起眼既地方見到佢惡攪其他作品...我會會心一笑

舊 04-12-06, 01:08 AM   #574
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: NOIDEAW

我淨係見過果邊animate有得賣
我諗就算唔係限定都唔會長期印掛~

其實得10個價值80 yen的郵票. 但賣就賣3000 yen...
我去果時yen係兌6.5算, 即係$195港幣
係就係貴左d, 不過我覺得值
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-06, 12:34 PM   #575
光熱斗
IE3.0 <3

註冊日期: Sep 2002
有冇人有齊6首op和ed?
光熱斗 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 06:13 AM