Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-06-06, 11:40 PM   #476
-N3DS-
God of Gamer
索柏最高~XD

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: money
電影版新預告
Giroro既裝備XDDD
我真係好想飛去日本度睇呀~

舊 02-06-06, 11:41 PM   #477
-N3DS-
索柏最高~XD

引用:
作者: Jonney
呢套睇黎真係無咩可能係香港上到畫.......(唔似鋼鍊)
我地希望有奇蹟出現啦~

舊 02-06-06, 11:42 PM   #478
安東尼さん
Game Master
好人

註冊日期: Oct 2004
XBox Live Gamertagantony617
引用:
作者: 雷帝
我真係好想飛去日本度睇呀~
[小聲]你可以釣番黎睇ga ma[/小聲]

安東尼さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-06, 11:43 PM   #479
-N3DS-
索柏最高~XD

引用:
作者: kwsyeung
吓?! 咩唔係有某電影公司的人在生果報放料話會在今年內上嘅咩?!
如果係出就當然最好啦~但唔排除係流言WO~

舊 02-06-06, 11:44 PM   #480
-N3DS-
索柏最高~XD

引用:
作者: 安東尼
[小聲]你可以釣番黎睇ga ma[/小聲]
[大聲]我好無耐性嫁WO~而且一次都無釣過[/大聲] /

舊 02-09-06, 11:04 AM   #481
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
如果係出就當然最好啦~但唔排除係流言WO~
你咪放流言la.

舊年年尾角川同洲立開大型記者會, 角川歷彥都有出席. 當時洲立總裁黎筱娉公布今年角川同洲立加強合作, 第一彈就係三月在香港上映keroro電影版, 與日本同步.

就算你唔知呢單料, 諗下依家keroro在香港幾紅, 電視又播, 又出埋正版DVD, 都知道已經有公司同角川合作, 所以上映機會好大.

此篇文章於 02-09-06 11:11 AM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-06, 11:26 AM   #482
阿棠
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
XBox Live GamertagTOM AIKAWA
而家香港電視有播GA?

UE Triple.fi 10 Pro 黎左啦黎左啦黎左啦!!!!!
http://www.ultimateears.com/superfi/...ueMetallic.htm
阿棠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-06, 11:35 AM   #483
書仔
Game Master
路人一名

註冊日期: Apr 2005
好似是有線有得播

書仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-06, 11:41 AM   #484
wing
格鬥低手

引用:
作者: 書仔
好似是有線有得播
亞視都買左.
舊 02-09-06, 12:05 PM   #485
hk_boy
Ultimate Gamer
諸行無常 諸法無我

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDSwitch
Nintendo Switch IDPS Vita
3DS Friend Code0123 4567 8900
PSN  IDXBox one
XBox Live GamertagPlayStation 4
引用:
作者: wing
你咪放流言la.

舊年年尾角川同洲立開大型記者會, 角川歷彥都有出席. 當時洲立總裁黎筱娉公布今年角川同洲立加強合作, 第一彈就係三月在香港上映keroro電影版, 與日本同步.

就算你唔知呢單料, 諗下依家keroro在香港幾紅, 電視又播, 又出埋正版DVD, 都知道已經有公司同角川合作, 所以上映機會好大.
同洲立partner唔係長遠計~

繼台灣角川,成立香港角川吧~!!

日本(本州)縱斷した,オレは~!
遙かなる時空,異形の月!
セガサミーホールディングス株式会社
hk_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-06, 12:12 PM   #486
wing
格鬥低手

引用:
作者: hk_boy
同洲立partner唔係長遠計~

繼台灣角川,成立香港角川吧~!!

如果真係入到大陸市場, 都有可能o既.
舊 02-09-06, 12:39 PM   #487
-N3DS-
索柏最高~XD

引用:
你咪放流言la.

我放!?我只係話唔敢確定會真係上映姐~
3月真係上映!?咁就正啦~

舊 02-09-06, 12:45 PM   #488
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
如果香港上, 會唔會得中文配音?
話曬好多人誤會keroro係兒童向only

真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-06, 12:52 PM   #489
wing
格鬥低手

引用:
作者: 真!DC
照以往慣例, 應該係大部分院線上中文版, 小數院線 (可能只得一兩間)上日文版.
舊 02-09-06, 12:53 PM   #490
-N3DS-
索柏最高~XD

引用:
作者: 真!DC
最好好似鋼鍊咁中日都有啦~

舊 02-09-06, 12:53 PM   #491
wing
格鬥低手

引用:
我放!?我只係話唔敢確定會真係上映姐~
3月真係上映!?咁就正啦~
語氣可能重左d.

我意思係, 既然官方已經在發布會公布左, 就唔需要質疑可靠性.
舊 02-09-06, 12:54 PM   #492
Saber
Junior Member
計都瞬獄劍

註冊日期: Mar 2005
引用:
照以往慣例, 應該係大部分院線上中文版, 小數院線上日文版.
西片同日文片都係, 好少戲院有原裝配音睇

舊 02-09-06, 12:54 PM   #493
-N3DS-
索柏最高~XD

引用:
語氣可能重左d.

我意思係, 既然官方已經在發布會公布左, 就唔需要質疑可靠性.
OK~等睇好了

舊 02-09-06, 12:59 PM   #494
一一
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
引用:
作者: Saber
西片同日文片都係, 好少戲院有原裝配音睇
中文配音....
咁我寧願等邪道/出dvd
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-06, 01:05 PM   #495
wing
格鬥低手

引用:
作者: 一一
中文配音....
有線的keroro配音真係爭唔落, 慘不忍聽.
千祈唔好係原班人馬
舊 02-09-06, 02:17 PM   #496
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
想問下11.5期有冇咩睇架XD?
我見樓下書店有得買,有d心郁,但見佢係data書果種...所以有d擔心-w-a

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-06, 02:52 PM   #497
Saber
Junior Member
計都瞬獄劍

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 一一
中文配音....
好多人會同你同一選擇

引用:
有線的keroro配音真係爭唔落, 慘不忍聽.
千祈唔好係原班人馬
唔係原班的話可能會搵明人來配

舊 02-20-06, 10:47 PM   #498
Raze
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDRazeLok
Giroro 面具~

http://tw.f5.page.bid.yahoo.com/tw/auction/e10775488
Raze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-06, 03:37 PM   #499
Game Master
狙擊王

註冊日期: Jul 2004
http://www.youtube.com/watch?v=5U0QdslIPYs
0001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-06, 03:08 PM   #500
cloud

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
TVB買左Keroro

有料無料劇集大決戰 小心煲爆機

去年無線憑兩套韓劇《大長今》與《浪漫滿屋》,掀起全城熱潮,引起香港其他電視頻道對外購劇之搶購,無身為免費(無料)電視「大阿哥」,當然叉有失,更發掘另類外購劇迎戰收費(有料)電視頻道,今個春夏季,本地幾個電視頻道準備就緒,實行以不同形式的外購劇,展開一場有料、無料放送大決戰。

無線一向都睇重外購劇,眼見各大收費頻道來勢洶洶,為免觀眾轉台,亦勁搶多套外購劇,並發掘另類劇種,如泰國劇《Princess 》,甚至卡通片《KERORO 軍曹》等,除了安排在「無料」之翡翠台與明珠台播放外,亦將部分勁劇安排在旗下之「有料」電視頻道「新電視」播,實行「無料」加「有料」兩路包抄對手。

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 09:39 PM

手機版 | APP版