Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-27-16, 05:00 PM   #151
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Lure 查看文章
Demo試過坐車有得加AP,正式版都應該有掛!

同埋沿途見到有嘢汁又可以停車汁下,
有嘢打又可以停車打下!
有,不過要用AP學

學咗頭一個,都唔知要行幾公里先有+1
去戰鬥玩連攜背仲實際
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-16, 05:41 PM   #152
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: huckenbein 查看文章
信和好景最平日普版$499
日版 deluxe edition $739
歐版繼續$29x
日普個product code係咪等正日先入會穩陣D..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-16, 07:55 PM   #153
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
將軍會唔會太勁

舊 11-27-16, 08:46 PM   #154
huckenbein
Junior Member

註冊日期: Mar 2008
引用:
作者: aquarius 查看文章
日普個product code係咪等正日先入會穩陣D..
試過唔得,應該要等29之後
huckenbein 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-16, 09:11 PM   #155
aquarius
Game Master

引用:
作者: huckenbein 查看文章
試過唔得,應該要等29之後
ok thanks

同埋正式版比體驗版好似有些微唔同
舊 11-27-16, 10:11 PM   #156
野良猫
肥倫

隻GAME都幾BUG下

打打下途中突然乜攻擊都做唔到,淨係可以跑同中招
RESET

一係接完任後乜都做唔到,能力選單、主選單都開唔到、車開唔到
RESET

都唔知SE係咪舖知道咁所以SET做完任就SAVE

此篇文章於 11-27-16 10:13 PM 被 野良猫 編輯。
舊 11-27-16, 10:22 PM   #157
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 野良猫 查看文章
隻GAME都幾BUG下

打打下途中突然乜攻擊都做唔到,淨係可以跑同中招
RESET

一係接完任後乜都做唔到,能力選單、主選單都開唔到、車開唔到
RESET

都唔知SE係咪舖知道咁所以SET做完任就SAVE
我有次食完飯 宮野想偷師
然後就bug左 一路影著宮野向後行...
不過利申 目前玩到4章 玩得幾開心既
係果幾把王之力有點難用 斬唔夠兩劍就自己就死好難玩得好

其實部車大家要當佢係GTA5坐的士
想去D路面以外既地方就call雀

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-16, 10:29 PM   #158
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 野良猫 查看文章
清支線任仲衰

埋埋完成個聖地巡禮任,渣咗成6分鐘先到目的地…
唔係有得聽歌肯定悶死…
點都要去一次先 其實如果見到想去既新地方最近既地方有去過既停車場
可以先wrap去停車場之後先開車去目的地

真係行遠程車 我會選擇篤下手機先

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 11-27-16, 10:31 PM   #159
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
ok thanks

同埋正式版比體驗版好似有些微唔同
係有幾多唔同的 佢個patch改左好多野

順帶一提 平日行路都有得聽歌
舊item要上車果時揀果個shop先有得買
買左就平日行街L2之後有得聽 我成日都一路行一路聽FF7 Main Thema

ペルソナ5

隨時更新
舊 11-27-16, 11:06 PM   #160
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
佢坐車個系統真係好反智

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-16, 12:26 AM   #161
野良猫
肥倫

又嚟戰鬥bug

打打下王子隱埋形,之後入咗loading畫面直到永遠
舊 11-28-16, 01:31 AM   #162
zeven7
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
3DS Friend Code0473 7743 4256
PSN  IDzevenJP
有無人話到我聽,隻嘢幾時先似返隻game...
玩咗三個鐘,chapter3, 悶過睇tvb囉大佬!

zeven7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-16, 01:43 AM   #163
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: zeven7 查看文章
有無人話到我聽,隻嘢幾時先似返隻game...
玩咗三個鐘,chapter3, 悶過睇tvb囉大佬!
咁我諗之後你都唔會覺得佢似game

利申 6章 由開頭開始已經覺得個戰鬥幾好玩sosad

ペルソナ5

隨時更新
舊 11-28-16, 01:47 AM   #164
aquarius
Game Master

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
係有幾多唔同的 佢個patch改左好多野

順帶一提 平日行路都有得聽歌
舊item要上車果時揀果個shop先有得買
買左就平日行街L2之後有得聽 我成日都一路行一路聽FF7 Main Thema
我按L2唔見行路有歌聽..
舊 11-28-16, 01:49 AM   #165
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
我按L2唔見行路有歌聽..
因為你未買MP3機
上車果時有個レガリアショップ 入去之後有得買

ペルソナ5

隨時更新
舊 11-28-16, 01:51 AM   #166
zeven7
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
3DS Friend Code0473 7743 4256
PSN  IDzevenJP
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
咁我諗之後你都唔會覺得佢似game

利申 6章 由開頭開始已經覺得個戰鬥幾好玩sosad
RPG最重要係故事,battle幾好玩都死
我覺得自己似放假去旅行多過救世界囉頂

zeven7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-16, 02:41 AM   #167
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: zeven7 查看文章
RPG最重要係故事,battle幾好玩都死
我覺得自己似放假去旅行多過救世界囉頂
咁我諗你必然失望 照睇個故事其實主力係講旅行回收力量同順手打獲帝國軍

ペルソナ5

隨時更新
舊 11-28-16, 02:56 AM   #168
Lure
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2007
PSN  IDHunter_Lure
玩 RPG game 係需要比其他game多啲耐性!

如果無法頭入就放棄啦!
唔好好似睇TVB咁,又要睇又要鬧!

如果鐘意救世~既
都係去做番勇者,超人,乜俠物俠個類好啲!
(見你都有玩DQ)

此篇文章於 11-28-16 03:06 AM 被 Lure 編輯。
Lure 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-16, 03:32 AM   #169
lwmanroy
秀茂坪快昇小王子

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDlwm1975
XBox Live GamertagMAN1975
算啦。唔係話邊對邊個不對,係好多人只喜歡勇者救世界的方程式,你要人諗或講太多故仔個D係少D人鐘意,例如P5就比較無咁易入口,以無雙game之類比較大眾化。
lwmanroy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-16, 03:34 AM   #170
aquarius
Game Master

其實隻game都係傳統王道..
男女主角有婚約, 相繼亡國.. 再面對帝國軍踏上重新建國之旅.. (大慨如此吧..)

經過一本道經驗呢隻我仍會有期待唔會差得過13
只係暫時以開放世界嚟講開頭感覺唔算玩得太自由
舊 11-28-16, 08:44 AM   #171
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
有無方法/shortcut 可以唔入option按一個製轉active/wait mode?

話說我去買game時問有無xbox1日版
對方問番我乜有出xbox1日版咪
我話有,鋪頭就話唔會入貨
無奈地買PS4版

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-16, 09:05 AM   #172
野良猫
肥倫

哩隻game嘅構成就係簡單
王子為拎王之力而踏上旅程去野餐順手打對面,哩個就係主力
之後就係一大堆副任俾你跑山

暫時俾我感覺係偏向好,唔算太突出但至少唔會有悶嘅感覺
係啲bug幾煩人

Rpg比重我係故事6:戰鬥4
故事你可以簡單王道直接,但rpg除咗睇就係打,戰鬥都玩到悶仲邊有心機打落去睇故事發展
舊 11-28-16, 10:43 AM   #173
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
我就勸唔好抱咩一定好過FF13,TOZ果d心態,玩到後半果時會好過d

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-16, 10:55 AM   #174
Gambit

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
問一下行版既冰召喚獣 シヴァ是天朝版定日版?
呢個好似種要啲喎
聽d大陸仔講唔止召喚獸, 連最後劇情都有少少改動
Gambit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-16, 11:04 AM   #175
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
而家玩FF唔係為左睇設定同鍾情於FF美學咩
幾時仲有故事同遊戲性
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FFXV, Final Fantasy XV, ファイナルファンタジー XV, 最終幻想15

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
[放] PS4 FINAL FANTASY XV 美版 ccdan 買賣專區 0 11-27-16 06:13 AM
[PS4,XB1] Final Fantasy XV l ファイナルファンタジー XV l 2016 年 11 月 29 日 money 電視遊戲討論版 1115 11-13-16 07:21 AM
[PS4] World of Final Fantasy ワールド オブ ファイナルファンタジー | PS4, PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 88 10-30-16 04:39 PM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 01:05 PM

手機版 | APP版