Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-28-08, 01:53 AM   #176
燎原-火
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 普通人一個 查看文章
比呂美個種性格,同左佢一齊之後會變得好煩.........乃繪個種性格基本上好多男人都受,因為真係好可愛.....
暫時仲未知佢既唔開心之處仲未爆發
可能都可以挽回佢人氣既,不過佢性格就太陰暗啦

石動真係太正啦,睇左咁多套暫時都諗唔到邊個角色性格有佢咁好
又率直又天真又陽光,完全冇陰暗既一面

話時話呢套係唔係原創? 而家十套9套都係改篇漫畫小說,有時知道點發展都冇咩好睇,原創都唔錯

舊 02-28-08, 03:01 AM   #177
blindman102
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 燎原-火 查看文章
暫時仲未知佢既唔開心之處仲未爆發
可能都可以挽回佢人氣既,不過佢性格就太陰暗啦

石動真係太正啦,睇左咁多套暫時都諗唔到邊個角色性格有佢咁好
又率直又天真又陽光,完全冇陰暗既一面

話時話呢套係唔係原創? 而家十套9套都係改篇漫畫小說,有時知道點發展都冇咩好睇,原創都唔錯

有個 GAL Game 一樣叫 True tears,
不過TV 個故事係原創

我比較喜歡比呂美,
感覺比呂美性格實在,
有可愛處又有偏激處,
性格立體多變,
乃繪給人太虛幻的感覺

最喜歡的那首歌現在你仍在唱嗎?
watashi ni wa kikoeru yasashii koe to MELODY
我可以聽見温柔的歌聲與旋律
yoaki na toki hodo, anata wo omoidasu,
當我越膽怯時越是會想起你
blindman102 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-08, 10:07 AM   #178
燎原-火

引用:
作者: blindman102 查看文章
有個 GAL Game 一樣叫 True tears,
不過TV 個故事係原創

我比較喜歡比呂美,
感覺比呂美性格實在,
有可愛處又有偏激處,
性格立體多變,
乃繪給人太虛幻的感覺

睇到第8集了,比呂美咁衰格架,乞人憎程度高左好多
竟然出口傷人鬧乃繪
咁攪法佢好難挽回人氣,好似奸角咁

舊 02-28-08, 10:54 AM   #179
marco仔
Game Master
香港人

註冊日期: Jun 2004
引用:
竟然出口傷人鬧乃繪
比呂美就是現實少女的反影!!!
愛情是很自私的

乃繪這種少女現實不會看到 @o@

小愛這種反而可能係最好.

marco仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-08, 12:41 PM   #180
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
小愛為左留番所愛可以付出一切 強吻又得...xx睇黎..都得(請自行填充)

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-08, 05:32 PM   #181
House
God of Gamer
里村★紅葉

PSN  IDHouse544
睇到Onz
3個女性同時喜歡主角
果然是2次元才有的好事
什麼好事都算到主角頭上

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-08, 08:13 PM   #182
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
乃繪,我會將佢個性歸納為"話不投機半句多"類型
要調頻一致才有交談的空間,
乃繪喜歡自得其樂,個性純真,率直帶點任性,這是優點也是缺點,
喜怒形於色,但也相當堅強
說話方式幾乎都是單刀直入,不會造作與掩飾
她從不介意別人以什麼目光來看自已,相反亦從不會主動去討好別人
她可以一眼看穿比呂美的企圖,和很清楚真一狼的內心變化
這說明她並非單純的電波少女

引用:
作者: marco仔 查看文章
乃繪這種少女現實不會看到 @o@
如果行為上,我覺得無,如果性格上,我覺得有..

引用:
竟然出口傷人鬧乃繪
比呂美無心既
不過好多時女角越黑先越萌

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-08, 08:58 PM   #183
marco仔
Game Master
香港人

其實在比呂美角度她也不想, 衝口而出.
愛情就是這樣自私的了.

舊 02-28-08, 09:38 PM   #184
燎原-火

題外話.....

我想問呢.. 日本個邊播放時間係唔係一律都係深夜既呢?

點解套套都係凌晨1-2點時間播?呢套都要咁夜?

究竟有邊d可以早d播架?咁夜既時段都有收視咩

舊 02-28-08, 09:54 PM   #185
Kewellma
Game Master

旋風管家,藍龍果d咪朝早10點左右播囉

舊 02-29-08, 04:29 PM   #186
blindman102
Crazy Gamer

引用:
竟然出口傷人鬧乃繪
個句係比呂美同狼母和解既契機,
佢講個幾句就明白咗狼母點解同樣咁講,
而且當時在比呂美既角度嚟睇,
乃繪係以勝利者姿態對比呂美講嘢(雖然乃繪應該係無心既),
佢忍唔住先會衝口而出反擊

watashi ni wa kikoeru yasashii koe to MELODY
yoaki na toki hodo, anata wo omoidasu,
舊 02-29-08, 04:37 PM   #187
blindman102
Crazy Gamer

引用:
作者: 東條英俊 查看文章
乃繪,我會將佢個性歸納為"話不投機半句多"類型
要調頻一致才有交談的空間,
乃繪喜歡自得其樂,個性純真,率直帶點任性,這是優點也是缺點,
喜怒形於色,但也相當堅強
說話方式幾乎都是單刀直入,不會造作與掩飾
她從不介意別人以什麼目光來看自已,相反亦從不會主動去討好別人
她可以一眼看穿比呂美的企圖,和很清楚真一狼的內心變化
這說明她並非單純的電波少女
嗯,
乃繪一如開頭設定一樣,
是像天使一樣,
今集"治癒系"屬性大放送,
真一郎即時舉白旗投降,
但我擔心呢個係呢一對關係最高點,
跟住就係向下,
而且監制曾經話參考"赤的疑惑",
兄妹之後可能就係絕症

舊 02-29-08, 07:02 PM   #188
燎原-火

如果以正路黎睇

應該係一對對咁發展,乃繪似乎係真正女主角,應該同真一朗一齊
而且其就兩pair

因為乃繪性格實在太好,而且佢除左真一朗外都冇第二個,實在冇咩可能要放棄佢,咁做太殘忍
相反比呂美就算冇一朗都仲有4號仔,咁樣發展好正常,除非係悲劇結局啦

舊 03-02-08, 12:36 AM   #189
正樹(masaki)
Crazy Gamer
自動波の達人

註冊日期: Jan 2004
真是不在4號面前脫...太好了
可以睇番......差d cut咗套野唔睇

舊 03-02-08, 12:36 AM   #190
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 03-02-08, 03:14 AM   #191
bb21
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
天若有情之撞車取火
之後真一狼來GJ到
誤解冰釋後買雪糕吃
不過感覺狼母仲有點...

bb21 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-08, 01:05 PM   #192
marco仔
Game Master
香港人

乃繪好傷心, 間接和真一狼提出分手.
不能在我這裡飛翔. 你的心不在我這.
乃繪真的好認真對這份感情.
比呂美和狼母真的解決了問題嗎?
下集4號要攻擊了, 令乃繪傷心, 她哥怎會不理呢.

此篇文章於 03-02-08 01:14 PM 被 marco仔 編輯。
舊 03-02-08, 01:28 PM   #193
Kewellma
Game Master

睇番第8話,同今話狼母對比呂美既態度簡直係180度轉變...
炒一炒車轉變大得咁交關...

舊 03-02-08, 01:40 PM   #194
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

開頭炒完車果幕..大家都好鎮定..
部車咁燒法真係真係唔會爆炸架..?(我睇電影太多 )
不過睇見佢地好似營火會咁都有點ORZ..

比較平淡,但完全屬於比呂美既一集
真一狼情不自禁擁抱比呂美,比呂美亦情不自禁哭了
狼爸一句,狼媽一句,比呂美既黑歷史幾乎都洗清
依家就睇佢點樣以仲上家一員既身份去面對真一狼

今集乃繪睇到心碎,臨尾同真一狼講果句暗示左有放棄既意思
黎緊應該會交待番乃繪既過去

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
舊 03-02-08, 01:57 PM   #195
燎原-火

乃繪上集先拍拖,今集就玩完
唉,比呂美唔係咁屈機吧,去搵4號仔啦

舊 03-02-08, 02:00 PM   #196
Gallardo
God of Gamer
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
4號都係因為比呂美一句任性o既說話冇左部車,
仲差D冇命, 而家死過返生,
但比呂美半點歉意都冇, 實在有點兒那過......

下集小愛搵返三代吉?

此篇文章於 03-02-08 02:17 PM 被 Gallardo 編輯。
Gallardo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-08, 02:12 PM   #197
marco仔
Game Master
香港人

haha 的確這些場面只有電影和劇集才會出現, 果然真實.

下集小愛可能和三代吉說出分手, 她還是不會放棄吧.

舊 03-02-08, 02:44 PM   #198
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

太有愛了ww

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

舊 03-02-08, 03:31 PM   #199
mmssm
Game Master

引用:
作者: marco仔 查看文章

haha 的確這些場面只有電影和劇集才會出現, 果然真實.

下集小愛可能和三代吉說出分手, 她還是不會放棄吧.
如果衣家仲三國分立既話,真係拖得有點耐及埋唔到尾...
小愛復國機會微乎其微啊

真一狼阿媽好有女人味
mmssm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-08, 04:25 PM   #200
燎原-火

總共有幾多話?好似就快完咁既?

仲有劇場版咁激

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「凪のあすから」総合THREAD丨P.A.WORKS制作 money 日本動漫畫討論版 358 10-04-19 04:35 PM
[動畫] 綾辻行人「Another2001」10月連載開始丨P.A.WORKS制作 money 日本動漫畫討論版 791 05-21-17 04:28 AM
sad but true scania GAF Racing Engine車迷討論區 1 06-09-13 10:47 AM
Shining Tears 一問.......... sgouki 電視遊戲討論版 1 12-13-04 12:16 PM
尋 X-Japan Tears歌詞~ T.L.J Neo Music UNIVERSE 4 10-17-04 10:00 PM

現在的時間是 10:01 AM

手機版 | APP版