Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-09-08, 06:07 PM   #251
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 03-09-08, 06:35 PM   #252
燎原-火
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: money 查看文章

唔識睇

舊 03-09-08, 07:19 PM   #253
blindman102
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
之前有人 post 過

引用:
11話 「あなたが好きなのは私じゃない」 西村
町が祭りの準備でにぎわう中、眞一郎はついに絵本を書き上げた。
その頃乃絵と比呂美は、自分以外の人物が眞一郎の心の中でゆれ続けていることに焦燥感を募らせていた。
そんなある日の夜、純から比呂美の攜帯に電話がかかってくる。
緊迫した純の聲に、彼女は復雑な戸惑いを覚えるが・・・。

12話 「何も見ていない私の瞳から」 岡田
町で開かれた麥覇祭りの當日、松明に照らし出された舞台で、
力強く飛翔する眞一郎の勇士を、乃絵や比呂美たちが見つめていた。
さまざまな出來事を経て、ようやく本當の自分と向き合うことが出來た眞一郎。
彼は今、何のために踴り、そして誰のために跳ぶのだろうか。

最終話 「ちゃんと向き合って欲しいの、だから信じて欲しいの」 岡田
理解される喜びも、信じられる喜びも愛される喜びも人とのかかわりの中でしか得られない。
戀はドラスティックに人の內面をさらけ出すものだ。
眞一郎は結果に関わらず、再び大事な人とまっすぐに向き合うことを選ぶ。
まるで春の訪れが雪で覆われた大地を解放するかのように、彼はやり遂げられるのか?

11話 你喜歡的不是我
在小鎮祭典的準備工作的喧鬧之中,真一郎終於完成了繪本。
雖然繪本完成了,但是真一郎還是猶豫是否應該給乃繪看。
此時,乃繪和比呂美為了,真一郎的心因為自己以外的另一個人動搖,而感到焦躁不安。
這樣的某個夜晚,純給比呂美的手機打了電話。
聽到純急迫的聲音,比呂美心情複雜,感到困惑。

12話 從我的瞳孔中,什麼都沒有在看
用複雜的眼光看著試圖自立的自己最心愛的妹妹的身影的純。
麥端祭的當天,乃繪和比呂美,愛子她們看到了在被松明照亮的舞台上有力飛翔的真一郎的雄姿。
經歷了各種事情,真一郎終於能夠面對真正的自己了。
他現在是為了什麼而舞?又是為了誰而躍的呢?

最終話 希望能相對認真,所以希望你能相信我
被理解的喜悅,被信任的喜悅,被愛的喜悅,只能在與他人的交往中獲得。
戀愛深刻地展示出人的內心面。
真一郎不管結果如何,選擇再次直面對自己來說重要的人。
彷彿春天的到來將大地從白雪的覆蓋中解放出來一般,他能夠成功嗎?

最後是監督透劇
西村  これは物語の大きなテーマに繋がるのですが、最初から有った疑問が「比呂美と乃絵、どちらがヒロインなんだ」
    ってことです。つまり、どちらが最終的に眞一郎と結ばれるんだと。
    それは冒頭の段階から暫定的に決めてあったのですが、シナリオを作り話し合うなかで、最終的には逆になって
    いました。
===========================================
監督 西村
這個雖然與故事的大主題有聯繫,但是最初的疑問是「比呂美和乃繪誰是女主角」,也就是誰會最終與真一郎結合在一起。
這個雖然在最初的階段有過暫定的結論,但是在腳本製作的討論中,最終結果還是逆轉了。

最喜歡的那首歌現在你仍在唱嗎?
watashi ni wa kikoeru yasashii koe to MELODY
我可以聽見温柔的歌聲與旋律
yoaki na toki hodo, anata wo omoidasu,
當我越膽怯時越是會想起你

此篇文章於 03-09-08 07:25 PM 被 blindman102 編輯。
blindman102 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-08, 07:45 PM   #254
blindman102
Crazy Gamer

這一集已經去到咁"盡",
如果仲可以係 3 集轉成乃繪 ending,
呢套可以話係"神作"

不過監督處理重要場境氣氛真的是高手,
今集加少少交代就已經可以話係最終話~~

watashi ni wa kikoeru yasashii koe to MELODY
yoaki na toki hodo, anata wo omoidasu,
舊 03-09-08, 08:14 PM   #255
カズキ
Game Master

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDKazuki-KTW
今集已經算是ひろみending.
不過睇d預告,似乎去返のえending有睇頭d.
如果ひろみending的話,餘下3話看似沒什麼睇頭吧.

此篇文章於 03-09-08 08:32 PM 被 カズキ 編輯。
カズキ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-08, 08:59 PM   #256
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
可能跟著一集逆一次

又出新lp..ost仲未買添

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-08, 09:42 PM   #257
燎原-火

分析一下先

最尾ending多數係石動乃繪原因係:

1,我認為套劇算會係大團圓感動ending個種,睇番日本版文字預告最尾係一個good ending,咁即係會係個個都一pair pair多,石動乃繪係一個女好仔,如果佢乜都冇未免慘d而比呂美仲有4號仔呢條線仲未發展完,可能有新變化,結局係3邊都係戀人會最似

2,比呂美已經將佢既tears故事發展左但乃繪仲未爆發,應該會有一個爆發點.

3,如果下集講到咁煸情既title,冇理由會係乃繪向主角發表,一定係比呂美feel到有野先會同主角咁講,今集既結局順理成章兩人都係埋一齊了,只有咁樣下集先有得發展,如果唔係今集都可以ending了,既然已係真命天女,何需整多幾集出黎話一集飛一件咁咪好多餘?飛到最後都係兩個係一齊咁今集ending會浪漫得多了,後面只有hurt人的情節不可能吧,所以會係過左今集後主角發現最愛係乃繪而比呂美可能只係兄妹情
只於紅髮女就已經退出左,100%冇機會

4,其實乃繪係治癒左主角既心靈,佢雖然認為自己一心向住比呂美,同乃繪拍拖只係為當初同4號既承諾
但佢一直低估左對方係自己既心,不知不覺間佢都好在意對方,由開始個陣誤會佢阿哥為男友開始其實已經在意對方,佢一直好努力去完成雷轟丸既故事,呢度仲係有伏筆未完,由頭到尾主角都一心對比呂美,而忽略乃繪
相信係當同比呂美一齊到既時候發現乃繪已經係心上既情節會較為普遍

舊 03-09-08, 11:45 PM   #258
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
仲有個伏筆就係冬去春來之時,埋藏在雪底之下的石頭就能重見天日,介時"我喜歡乃絵"堆字就會出番黎
同樣有喻意代表主角重新考慮自己真正所愛

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-08, 12:28 AM   #259
燎原-火

引用:
作者: Kewellma 查看文章
仲有個伏筆就係冬去春來之時,埋藏在雪底之下的石頭就能重見天日,介時"我喜歡乃絵"堆字就會出番黎
同樣有喻意代表主角重新考慮自己真正所愛
啊,咁就更加肯定了,原來係一個伏筆黎都冇留意到

的確那堆石只是暫時埋了並沒有消滅到,當春天來臨時便會重現,而乃繪多次去發掘這處亦意味了這段不會就咁完結,總不會無視吧

若這堆石重現咁浪漫時,不會以我當時只時玩玩下咁掃興既對白吧

另外乃繪話收集淚水至今都未喊過,應承左以後唔再喊但我諗佢最終會感動喊一場

此篇文章於 03-10-08 12:43 AM 被 燎原-火 編輯。
燎原-火 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-08, 12:56 PM   #260
blindman102
Crazy Gamer

老實講,
到第10集呢個極端追車場面,
加上到家吓真係睇唔到咩證據真一郎係喜歡乃繪,
(剩係睇到佢說服自己係喜歡乃繪,)
如果到而家要逆轉既話就監督真係要落好多功夫,
如果只係簡單描寫真一郎覺醒就真係完全無說服力,
隨時破壞哂成套嘢
我就覺得呢三集係純悴交待真一郎對乃繪的矛盾同內疚,
純對自己感情的誠實,
最重要是乃繪對真一郎感情的升華,
成就最後的分手所有的真實之淚

舊 03-10-08, 01:02 PM   #261
D-Joe
Game Master

PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
引用:
作者: blindman102 查看文章
老實講,
隨時破壞哂成套嘢
純對自己感情的誠實,
3話既時間寫返真一狼係喜歡乃繪夠架啦
而家呢套又唔係Canvas2,唔會拖到Last10分鐘先黎料既
D-Joe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-08, 01:18 PM   #262
Gallardo
God of Gamer
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: D-Joe 查看文章
3話既時間寫返真一狼係喜歡乃繪夠架啦
而家呢套又唔係Canvas2,唔會拖到Last10分鐘先黎料既
如果真係最尾果集先乃絵end,
某程度上對名塚佳織都係一個諷刺

舊 03-10-08, 02:13 PM   #263
燎原-火

引用:
老實講,
隨時破壞哂成套嘢
純對自己感情的誠實,
其實又冇咩內唔內疚,乃繪個度基本上同分左手冇咩分別啦,乃繪都主動避開佢想走,都冇咩要交代三集又內疚又成,而真一狼都一直都全心同比呂美好的,只需一集就夠哂,同乃繪講分手乃繪仲會欣然接受,佢一早講左你識飛既地方唔係呢度啦,如果最後安排為比呂美ending咁故事編排都唔算高明,既然第10集已經咁浪漫,之後3集交代呢d咁既野反而冇哂浪漫感.....直接ending仲靚得多了逐個講分手到最後都係比呂美都要攪3集攪黎冇乜意思吧....反正都兩情相悅左而乃繪又唔係死唔肯放手個類型,一定唔會係乃繪唔肯放手死要一齊咁既劇情先,如果而家都兩情相悅但煩惱既人又只得一狼佢一個諗點選擇好,到後尾又係選番比呂美咁重複又矛盾既劇情黎做乜呢,而且雪下石堆呢個伏筆又有哂意思,除非一早都冇諗過呢樣野啦但睇劇透又唔似

最終話 希望能相對認真,所以希望你能相信我
被理解的喜悅,被信任的喜悅,被愛的喜悅,只能在與他人的交往中獲得。
戀愛深刻地展示出人的內心面。
彷彿春天的到來將大地從白雪的覆蓋中解放出來一般,他能夠成功嗎?

還有一點,現在來說都傾向對比呂美一邊的,照正常發展理應沒有彎轉但以上的說法明顯是出現再之選擇的情況
那就意味了比呂美不是真命天女了,而不管結果如何或他能夠成功嗎<<<比呂美是100%接受一狼的不存在失敗的可能性,只有乃繪她卻對一狼有拒絕之心打定輸數想放生佢,其實佢根本就不信任一狼所以在迥避,要再次令對方相信能否成功的就只有她了

當然都係我估下既者,估錯勿怪

此篇文章於 03-10-08 03:09 PM 被 燎原-火 編輯。
舊 03-10-08, 04:11 PM   #264
blindman102
Crazy Gamer

引用:
作者: 燎原-火 查看文章
其實又冇咩內唔內疚,乃繪個度基本上同分左手冇咩分別啦,乃繪都主動避開佢想走,都冇咩要交代三集又內疚又成,而真一狼都一直都全心同比呂美好的,只需一集就夠哂,同乃繪講分手乃繪仲會欣然接受,佢一早講左你識飛既地方唔係呢度啦,如果最後安排為比呂美......
無論乃繪 ending 或者 比呂美 ending 我相信一樣可以做得高明,
反而我針對係頭10集裡面,
劇本一直缺乏描寫郎對乃繪既感情取向,
而比呂美是由頭至尾都一直有提示,
單單郎說放棄已經兩三次,
到最後三集如果要逆轉走乃繪 ending 不是沒可能,
但係要做得不索強,
有說服力就真的不容易,
隨時變爛

另外郎同美係兩情相悅,
但係都已經10集先至叫知道對方心意,
而兩人都有交往中既人,
唔好講比呂美 ending 就會一條直路走到尾,
搞呢啲隨時要搞一兩集,
要真一郎咁恨心提分手唔容易,
乃繪更加唔會明顯講

當郎追車表白前好明顯因為正在和乃繪交往所以猶豫不決,
當下定決心所講既"我會處理全部事"即係指同乃繪分手,
呢樣對真一郎黎講係代表已經下咗決定,
如果唔係當時就根本唔會追美,
跟住假如見番乃繪又即逆轉既話真一郎可以叫人渣,
亦都做唔到監督想重現7-80年代 TV drama 既風格

至於嗰啲伏筆係兩面刃,
例如雪下的字係感情既證據,
但同時當兩人分手時重現眼前又會係非常煽情的一幕,
所以好難講話有哂意思

舊 03-10-08, 04:22 PM   #265
frankylui
Crazy Gamer

3DS Friend Code1461 6155 5034
PSN  IDfrankylui
XBox Live Gamertagfrankylui
1月新番最正最鐘意就係呢套
睇黎入DVD都抵

「if you find this suitcase, please take it to our daughter.」
frankylui 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-08, 04:42 PM   #266
marco仔
Game Master
香港人

註冊日期: Jun 2004
這套劇本,作畫,分鏡,表情,動作也落了很多本錢.
特別劇本和分鏡好精彩, 一兩個鏡頭就令觀眾很難忘, 再上集集也有很多精彩的場面!!!
這套動畫真的好成功.
如果收尾收得靚真係變愛情經典動畫之一.
我記得這套野主指係坦誠相對, 要坦白這個重點!!!

marco仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-08, 05:08 PM   #267
石原夏織

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
今集當呂美end
之後係乃繪end都無所謂
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-08, 06:40 PM   #268
燎原-火

引用:
無論乃繪 ending 或者 比呂美 ending 我相信一樣可以做得高明,
反而我針對係頭10集裡面,
劇本一直缺乏描寫郎對乃繪既感情取向,
而比呂美是由頭至尾都一直有提示,
單單郎說放棄已經兩三次,
到最後三集如果要逆轉走乃繪 ending 不是沒可能,
但係要做得不索強,
有說服力就真的不容易,
隨時變爛

另外郎同美係兩情相悅,
但係都已經10集先至叫知道對方心意,
而兩人都有交往中既人,
唔好講比呂美 ending 就會一條直路走到尾,
搞呢啲隨時要搞一兩集,
要真一郎咁恨心提分手唔容易,
乃繪更加唔會明顯講

當郎追車表白前好明顯因為正在和乃繪交往所以猶豫不決,
當下定決心所講既"我會處理全部事"即係指同乃繪分手,
呢樣對真一郎黎講係代表已經下咗決定,
如果唔係當時就根本唔會追美,
跟住假如見番乃繪又即逆轉既話真一郎可以叫人渣,
亦都做唔到監督想重現7-80年代 TV drama 既風格

至於嗰啲伏筆係兩面刃,
例如雪下的字係感情既證據,
但同時當兩人分手時重現眼前又會係非常煽情的一幕,
所以好難講話有哂意思

都有可能的,但我就針對於劇情的編排方面去想的

因為次序掉亂了,其實我一直認為最後勝利者都應該係最後ENDING才出現的,因為咁樣會係最感動的,像這類型多女爭一男的在更早前便宣布勝利者是不正常的,正常來說今集是非常的感人情節,如果說是ENDING都幾乎能夠了,大家看完後都會認定比呂美時勝利者了,若最後也是比呂美則會變得累贅一些,像這種等同表白的形式會擦乾你眼淚然後來個擁抱就會完結了,還有3集反倒是和眾人交代一切後再係埋一齊....真的像現實啊...但動畫/TV劇集不用咁真實的,太不浪漫啦,而且咁樣發展效果係差的,掉轉則正常好多大部份都係咁樣,主角攪清楚心內最愛是誰後然後找女主角一段感人情節然後ENDING....而現在係攪清楚最愛是誰後再找一些女角交代清楚後再和女主角一起,同女主角講我攪掂哂D蘇洲屎啦,可以正常和你拍拖了........咁既情節唔會好睇的....

另外就是比呂美的情節都已經7788了,要交代的都交代了,什麼回憶也想回了反倒是乃繪還有很多伏筆,她的內心,她的雷轟丸故事等情節還未交代好,這點最值得考究,或許會對佢講我以後唔會再講故事比你聽了之後比番佢,再同佢講分手,而乃繪亦欣然接受再祝福佢地,交代一切後再和比呂美一起,但咁樣劇情發展就變得平庸不少了,在10集已經估到佢係勝利者,還有什麼令佢地咁感動的結局呢,那個最後勝利的ENDING想必一定會令人很感動的,而比呂美的情節倒是發展7788下但乃繪的伏筆還真的夠多令佢有個感動ENDING,最簡單就是在雪溶後看見了那個石字之後怎樣發展都會很浪漫吧

我都係吹下水ONLY,多數估錯架啦 等下集睇下明唔明朗再估

此篇文章於 03-10-08 06:47 PM 被 燎原-火 編輯。
舊 03-10-08, 06:50 PM   #269
blindman102
Crazy Gamer

引用:
作者: 燎原-火 查看文章
都有可能的,但我就針對於劇情的編排方面去想的

因為次序掉亂了,正常來說今集是非常的感人情節,如果說是ENDING都幾乎能夠了,大家看完後都會認定比呂美時勝利者了,若最後也是比呂美則會變得累贅一些,像這種等同表白的形式會擦乾你眼淚然後來個擁抱就會完結了,還有3集反倒是和眾人交代一切後再係埋一齊....真的像現實啊...但動畫/TV劇集不用咁真實的,太不浪漫啦,而且咁樣發展效果係差的,掉轉則正常好多大部份都係咁樣,主角攪清楚心內最愛是誰後然後找女主角一段感人情節然後ENDING....而現在係攪清楚最愛是誰後再找一些女角交代清楚後再和女主角一起.....咁既情節唔會好睇的....

另外就是比呂美的情節都已經7788了,要交代的都交代了,什麼回憶也想回了反倒是乃繪還有很多伏筆,她的內心,她的雷轟丸故事等情節還未交代好,這點最值得考究,或許會對佢講我以後唔會再講故事比你聽了之後比番佢,再同佢講分手,而乃繪亦欣然接受再祝福佢地,交代一切後再和比呂美一起,但咁樣劇情發展就變得平庸不少了,在10集已經估到佢係勝利者,還有什麼令佢地咁感動的結局呢,那個最後勝利的ENDING想必一定會令人很感動的,而比呂美的情節倒是發展7788下但乃繪的伏筆還真的夠多令佢有個感動ENDING,最簡單就是在雪溶後看見了那個石字之後怎樣發展都會很浪漫吧

我都係吹下水ONLY,多數估錯架啦 等下集睇下明唔明朗再估

仍然好擔心[乃繪絕症論],
家吓形勢越來越似,
呢個絕對係乃繪可以反底既絕招,
真一郎無辦法再傷害乃繪,
而且4號亦可以用呢樣嘢說服比呂美讓步,
劇情可能仲感人 or 狗血

舊 03-10-08, 07:03 PM   #270
燎原-火

引用:
家吓形勢越來越似,

韓劇已經被人小爆頭啦,唔興架啦,編劇們咁攪真係做衰哂成套呀咁攪

其實呢我覺得劇情都係咁款,比呂美係最先出場的亦交代左主角好中意佢的,通常編劇們都中意咁既設定,兩個不能係埋一齊之後其他角色介入後到最後最愛既係第二個人(浪漫滿屋?)佢地唔想比人估到結局所以好少會係同番最初中意個個.....而我覺得啦...其實比呂美同主角唔能夠係埋一齊既原因只係父母問題同乃繪一D關係都冇,佢係完全冇影響到兩個的到最後父母OK了又能夠係埋一齊的話,乃繪同佢阿哥出黎只係攝時間...根本冇佢地都得的,因為阻撓佢地既唔係乃繪係父母.....

等下集再講........

舊 03-10-08, 07:12 PM   #271
marco仔
Game Master
香港人

引用:
家吓形勢越來越似,
這樣就變了泡菜劇情, 雖然感人但太多了.
我覺得監督會像第十集的end一樣帶有點傳統經典場面再加入新的創作元素.
這樣才會有更加多喜悅, 加上很久前監督也說過是談談的愛情片.
生生死死應該不會發生.
我反而看4號那條線可能是反轉故事的重點. 4號到現在的劇情也很膽心和愛護乃繪.
但在劇情中沒有交代到他知道乃繪被真一狼不關心的事情.
在他們的約定裡也題到你做乃繪男朋友作交換對比呂美好的條件.
之後劇情問題就要怎樣解決這個不言亂來約定.
4號仔的心意不知會不會傳到乃繪中.
最後回到坦誠的問題, 4人在一個地方說出他們的真心說話, 真實說話和真實之淚才是這套野的劇情重點吧, 因為故事也沒有正式交代過他們的真言.
處理得好不單獨表白也可以非常精彩. 坦誠那一克的感動.

舊 03-10-08, 07:15 PM   #272
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
覺得最後都係乃繪END
上面位大大譯果段最後講
覺得係講現家好似係選錯左咁

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-08, 07:16 PM   #273
marco仔
Game Master
香港人

這套片的方向也是走回80年代的愛情片.
這點令我相信個結局可能是很簡單平淡中帶出感動.
但創新這裡真的要觀眾們自己想下去了, 因為太多個可能性.
那個結局也好, 其實大家心中也有個結局.
這套動畫給大家很多想像空間. 它最成功的地方.

舊 03-10-08, 07:22 PM   #274
大山椒魚
......

話唔定係東京愛情故事變種end或者ef變種end呢

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-08, 07:26 PM   #275
正樹(masaki)
Crazy Gamer
自動波の達人

註冊日期: Jan 2004
引用:
家吓形勢越來越似,
同情和愛係2回事
如果係因為同情人地絕症同佢一齊
我寧願真一狼咩都無

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「凪のあすから」総合THREAD丨P.A.WORKS制作 money 日本動漫畫討論版 358 10-04-19 04:35 PM
[動畫] 綾辻行人「Another2001」10月連載開始丨P.A.WORKS制作 money 日本動漫畫討論版 791 05-21-17 04:28 AM
sad but true scania GAF Racing Engine車迷討論區 1 06-09-13 10:47 AM
Shining Tears 一問.......... sgouki 電視遊戲討論版 1 12-13-04 12:16 PM
尋 X-Japan Tears歌詞~ T.L.J Neo Music UNIVERSE 4 10-17-04 10:00 PM

現在的時間是 01:08 PM

手機版 | APP版