Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-14-15, 05:24 PM   #1
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
STAR OCEAN 5 Integrity and Faithlessness l PS4/PS3 l 已售

フラゲより
※画像なしによるフラゲ情報のため、一部情報が間違っている場合もあります

ハードはPS4/PS3
発売時期は未定
開発はトライエース

START 2015 4 15
http://www.jp.square-enix.com/secret/

あきまん – ‏@akiman7
ちなみにE3用の絵もなかなかできんね

此篇文章於 05-28-15 03:30 PM 被 武藤遊戲 編輯。
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-15, 05:30 PM   #2
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
前作明明係3,一跳跳去5咁搞笑既?a
一直係因為4呢個數字唔老黎跳左佢定啦,好似D唐樓咁b

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-15, 05:30 PM   #3
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
被人刪貼了wwwwww. 好彩有留底

--------

正題⋯
明明就出左4www

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 04-14-15 05:35 PM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-15, 05:35 PM   #4
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
前作明明係3,一跳跳去5咁搞笑既?a
一直係因為4呢個數字唔老黎跳左佢定啦,好似D唐樓咁b
一定係啦,有下隻聖劍既話都唔會用4直接跳去5

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-15, 05:40 PM   #5
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
so 系列唔係完左啦咩

幾時出隻vp3接vp1呀
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-15, 05:47 PM   #6
dust11
God of Gamer

註冊日期: Aug 2010
依家既tri ace有邊隻game好玩?
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-15, 05:51 PM   #7
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 小嘉 查看文章
so 系列唔係完左啦咩

幾時出隻vp3接vp1呀
不如高清VP1 好過.....

舊 04-14-15, 06:01 PM   #8
武藤遊戲
The One

舊 04-14-15, 06:04 PM   #9
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
あきまん。。。

會變海賊game?

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-15, 06:14 PM   #10
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
四月一日過左喇喎W
SO4比起某XX週年溝女作係良作黎W

舊 04-14-15, 06:19 PM   #11
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
鬱エッジ
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-15, 06:26 PM   #12
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: STRIFE 查看文章
四月一日過左喇喎W
SO4比起某XX週年溝女作係良作黎W
你能夠理解為左so4 出左xbox 360,然後360版係多bug到隔唔夠幾個鐘hang一次既感受嗎 (sosad
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-15, 06:45 PM   #13
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
作者: HakiK 查看文章
你能夠理解為左so4 出左xbox 360,然後360版係多bug到隔唔夠幾個鐘hang一次既感受嗎 (sosad
唔太覺有死機BUG,剩係WD死過一次機
360版印象最深係換碟換左成百次(DISC3&4)

後來玩PS3版一張BD舒服好多

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-15, 06:49 PM   #14
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
安田朗
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-15, 06:51 PM   #15
STRIFE

XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
我都係360版
一出即買,到玩哂隱藏野未冇試過
當年有唔少人報bug但我未中過招

舊 04-14-15, 06:53 PM   #16
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: Kello820 查看文章

唔覺有成日死機喎。

換碟換到傻,搞到每次轉zone前都要諗清諗楚。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-15, 06:55 PM   #17
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: Kello820 查看文章

你google下star ocean 4 xbox 360 freeze 就會搵到大堆資料
其中一個bug係戰鬥期間換隻機械人入場,好高機率死機
仲有大多都係戰鬥期間出某d招or做左某d野而死機
我係第一批拎game玩果堆,我唔知事後有無patch fix過
我淨係記得自己好地獄咁keep住save,hang就load game打完一周目,
結果兩次挑隱迷次次打到十零層左右就死機無心機打落去

換碟都無所謂,打左個幾鐘既野要重新打過果下真係好灰orz

此篇文章於 04-14-15 07:02 PM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-15, 06:56 PM   #18
Kello820
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID1035-4401-7443
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
唔覺有成日死機喎。

換碟換到傻,搞到每次轉zone前都要諗清諗楚。
最麻乜煩係身上道具最多20件
後期無論點諗爆頭都係打夠20舊泥(隱迷,DISC3)就要返船合成(宮殿,DISC4)

舊 04-14-15, 06:57 PM   #19
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
Star Ocean 唔係第二集完左咩...

第三集係matrix嘛... 一炮打沉晒前兩集+一外傳既故事

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-15, 06:58 PM   #20
Kello820
Crazy Gamer

引用:
你google下star ocean 4 xbox 360 freeze 就會搵到大堆資料
其中一個bug係戰鬥期間換隻機械人入場,好高機率死機
仲有大多都係戰鬥期間出某d招or做左某d野而死機
我係第一批拎game玩果堆,我唔知事後有無patch fix過
我淨係記得自己好地獄咁keep住save,hang就load game打完一周目,
結果兩次挑隱迷次次打到十零層左右就死機無心機打落去

換碟都無所謂,打左個幾鐘既野要重新打過果下真係好灰orz
噢咁呢個BUG真係冇留意,我好好彩冇遇過
不過WD行一轉最快都要2個幾鐘,抽到水晶多既有時要4~5個鐘,剩係果次死我機我已經好灰好深刻我諗我明你感受

舊 04-14-15, 07:06 PM   #21
武藤遊戲
The One

舊 04-14-15, 07:21 PM   #22
Alucard_Lam
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2009
終於等到啦!real-time battle?還真與時俱進。
Alucard_Lam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-15, 07:27 PM   #23
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
『スターオーシャン5』ではストーリーDLCや完全版的なものはなし! 小林P「ファンが嫌がるようなことはしたくない」

良心啊~

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-15, 07:36 PM   #24
STRIFE

引用:
作者: GN00508771 查看文章
『スターオーシャン5』ではストーリーDLCや完全版的なものはなし! 小林P「ファンが嫌がるようなことはしたくない」

良心啊~
雖然都想講句良心,但都係聽住先啦
你想但你上面未必咁諗

舊 04-14-15, 07:49 PM   #25
風之將

註冊日期: Jan 2005
期待,最緊要唔好有大bugs就好了,諗起so3...
我都係玩360版個批,個時換碟換到傻

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年8月2日晚上,對戰14次後,雲加首次擊敗摩連奴
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] STAR OCEAN 2 Second Evolution [已售] l The Second Story R [已售] 武藤遊戲 電視遊戲討論版 42 03-27-24 05:58 PM
[多機種] 龍が如く 維新 | PS3, PS4 | 已售 鐵之侍 電視遊戲討論版 617 02-18-15 05:06 AM
[PSP] Star Ocean 2 remake [已售] steve 手提遊戲機討論版 441 12-22-14 05:26 PM
收 PS3 Star Ocean 4 Terry 買賣專區 0 05-21-14 03:48 PM
[ETC] Star Ocean 3 Collection Figure neo2046 收藏品討論版 9 04-20-03 10:47 PM

現在的時間是 08:37 AM

手機版 | APP版