Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-18-15, 03:43 AM   #251
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 小嘉 查看文章
我都覺得好似爆呢樣野
狂講胸部嗰位係用嚟明串一啲唔識動畫嘅怪物
再暗串用藝人配宅系作品嘅風氣

講音樂同大牌嗰兩個就反而經常發生
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-15, 11:25 AM   #252
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
食完14

子安幾時變左紳士プロ
只知對上一次係sao既alo
又幾順耳(紳士方面)

先前雖然已知
但真係睇呢一幕「當大家知道參加同一套動畫但ずかちゃん落選」
真係sad爆
(pa呢幕再著墨多少少會更好
明明監督心中有晒最好的人選(包括ずかちゃん)
但被周遭事物及「大人的理由」破壞左

伊藤靜應該要冇檔期唔得閒

呢話都吐嘈左好多業界黑幕
最後稻浪個立場同意見好王道, 但有幾多公司行呢套
起初有少少同意要用有份量的聲優去演主人公, 但聽完稻浪講後清楚晒
唔怪得白箱明聲優配二線,新聲優配主角

亂估
其實三女個作者係咪死左
夜鷹次次都避左呢個話題

此篇文章於 01-18-15 12:00 PM 被 利家 編輯。
利家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-15, 05:03 PM   #253
大笨象
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDtouchris
エリカ慘慘豬, 咁樣出局去比宮森上位, 仲要無得做三女
唔通以後淨係得OP見到佢?
新來果個灰毛應該有陰謀

しずか提到落選果刻唔知點解我覺得好好笑
其他人D表情好得意

魔法少女 Generator
大笨象 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-15, 10:20 PM   #254
事丫娃些
God of Gamer
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004

事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-15, 10:26 PM   #255
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 大笨象 查看文章

しずか提到落選果刻唔知點解我覺得好好笑
其他人D表情好得意
可能4個心入面都唔想佢咁快出名
仲記那個突球天際o既價目表
http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=117

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-15, 04:05 PM   #256
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
2014年秋アニメ1巻ランキング

*10,373 結城友奈は勇者である
*8,207 クロスアンジュ 天使と竜の輪舞
*7,923 SHIROBAKO

舊 01-20-15, 05:36 PM   #257
money
◆.西野司命.◆

舊 01-22-15, 02:40 PM   #258
money
◆.西野司命.◆

舊 01-22-15, 08:45 PM   #259
事丫娃些
京アニに祈りを

舊 01-23-15, 11:49 AM   #260
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
果然,那個責任編輯就是一粒大炸彈,今集終於爆了

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-15, 12:21 PM   #261
leungky1

註冊日期: Jul 2009
整到全程好順利咁
然後最後一分鐘全部重頭來過......
失落嘅感覺都幾恐怖
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-15, 07:49 PM   #262
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
斬掉重練
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-15, 08:02 PM   #263
鐵之侍

製作動畫果然有很多細節難題啊,不過最後居然要推倒重來……如果是我一定氣到XXOO

ED果然一集加一個人的說
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-15, 09:13 PM   #264
money
◆.西野司命.◆

http://j-books.shueisha.co.jp/news_newrelease/shirobako

1/27発売のSHIROBAKOのノベライズ「SHIROBAKOイントロダクション」 が試し読みできます!(スマホ対応) 詳細ページの試し読みボタンからどうぞ!

舊 01-24-15, 12:48 AM   #265
事丫娃些
京アニに祈りを

プレシャスメモリーズ「SHIROBAKO」描き下ろしイラスト
舊 01-24-15, 09:56 AM   #266
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
人設唔係應該第一樣確定o既事咩.....原案一句話砍就砍會唔會過份左....

engine 小姐你做咩一齊跳

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 01-24-15 10:17 AM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-15, 01:02 PM   #267
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
所以才說個責編是粒大爆彈啦,責編一直說沒問題、沒問題,但一直都見不到原作者,給他們的人設資料又一直不見回音,很可能原作者是到第15話的時點才拿到資料來看.......

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-15, 02:44 PM   #268
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
真係多得嗰位責編唔少。完全就係月刊少女野崎同學嗰位前野編輯。

不過如果因為原作者而全部砍掉重練嘅話,會唔會包括埋聲優選擇?静有機會再成全同朋友一齊創造動畫嘅夢想。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-15, 07:38 PM   #269
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
成集都制作流程介紹好好地,最後先來個大逆轉……假前野比太郎重勁……

舊 01-24-15, 09:46 PM   #270
利家
Game Master

「俺たちの戦い」作結尾會惹怒觀眾
福田又中槍了www

今集文戲唔錯,如果「演出」差既話會悶到爆ww

上次電池太郎帶矢野「出擊」應該有野出現過www究竟係power hara 定sexual harawwwww ?

責編炸彈早爆好過遲爆既

舊 01-24-15, 11:00 PM   #271
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
由接JOB到開工商討各人都嚴謹進行,淨係得責編heahea下,點睇都係佢大整蠱

其實應該都開始左成個月先話重做,渡邊應該想搵人打.

此篇文章於 01-24-15 11:15 PM 被 KENSNAKE 編輯。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-15, 12:35 AM   #272
money
◆.西野司命.◆

舊 01-28-15, 04:08 PM   #273
事丫娃些
京アニに祈りを

1/27発売の電撃大王3月号に『SHIROBAKO~上山高校アニメーション同好会~』5話を掲載していただいています。

1/28発売の『SHIROBAKO』BD&DVD第2巻の特典、特製ブックレットにアニメアフレコレポートを描かせていただきました。先日放送された15話です。
舊 01-28-15, 05:31 PM   #274
money
◆.西野司命.◆

舊 01-28-15, 09:54 PM   #275
money
◆.西野司命.◆

此篇文章於 01-28-15 11:35 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「凪のあすから」総合THREAD丨P.A.WORKS制作 money 日本動漫畫討論版 358 10-04-19 04:35 PM
[動畫] 「グラスリップ」第11話「ピアノ」丨P.A.WORKS制作 money 日本動漫畫討論版 209 03-07-19 10:23 PM
[動畫] 「true tears」総合THREAD丨P.A.Works制作 money 日本動漫畫討論版 548 12-16-17 08:13 PM
[動畫] 綾辻行人「Another2001」10月連載開始丨P.A.WORKS制作 money 日本動漫畫討論版 791 05-21-17 04:28 AM

現在的時間是 10:01 PM

手機版 | APP版