Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-30-12, 07:46 AM   #1
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
真・女神転生 IV | 美版已售

公式サイト
http://megaten4.jp/
http://atlus.com/smt4/home.html

3DS「ソウルハッカーズ」の発売も控えているアトラスが、
3DSで「真・女神転生 IV」の開発をスタートさせたようです。
ナンバリングですか。
公式サイト( http://megaten4.jp/ )は明日あたりオープンでしょうかね。

此篇文章於 05-06-13 11:59 PM 被 neo2046 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-12, 09:07 AM   #2
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
N年前日日都話PS3會有真女,講到PS3死埋都冇
不過又無可厚非既,畢竟呢個系列以NDS既佔有率都只係得果16萬…

舊 05-30-12, 09:10 AM   #3
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
正章都轉戰埋手提機

係時候摷SJ出來清埋佢

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-12, 09:28 AM   #4
hahahaaaa
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2007
唔出係家用機都算,但又係3DS真係好灰
hahahaaaa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-12, 09:45 AM   #5
神人ではない!新人だ

引用:
作者: hahahaaaa 查看文章
唔出係家用機都算,但又係3DS真係好灰
PSP夕陽,PSV死亡確認中…唔通出喺iPhone咩
本身隻game已經唔賣得…

此篇文章於 05-30-12 09:48 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-12, 10:34 AM   #6
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
惡魔數量,劇情長度,畫面size,音效
我欲哭無淚
出係Wii U 都好丫...
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-12, 10:40 AM   #7
神人ではない!新人だ

引用:
作者: Noi Aruto 查看文章
我欲哭無淚
Wii U更加冇可能吧
Wii U性能本身好難差過ps3同360,亦即係話大眾對佢既要求唔會低過ps3/360,
仲要唔知銷量點…

舊 05-30-12, 11:02 AM   #8
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
Wii U更加冇可能吧
Wii U性能本身好難差過ps3同360,亦即係話大眾對佢既要求唔會低過ps3/360,
仲要唔知銷量點…
我只係想佢出係家用機
邊部都得,即跟機出
舊 05-30-12, 11:15 AM   #9
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
我諗P4G好賣的話PSV會出加強版的
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-12, 11:21 AM   #10
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

http://www.imagebam.com/image/cd03cc192920703
舊 05-30-12, 11:33 AM   #11
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
我欲哭無淚
容量問題唔大
3ds 4GB帶 所以game份量唔會少過ps2
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-12, 11:42 AM   #12
shodanng2
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: Sito 查看文章
個現況係PSV唔賣得
依家全球賣少過3DS超過一千萬部
就算3DS停售一年PSV都追唔到
何況今年PSV都唔多game出

比你係遊戲開發商
出game係部裝機量多既遊戲機度
銷量先會有保障

以P4G既畫質
日後好彩出番落3DS度
3DS機能都夠應付
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-12, 11:43 AM   #13
Suda

http://imgur.com/bNmS8

Nintendo3DS
舊 05-30-12, 11:46 AM   #14
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: wsx360 查看文章
容量問題唔大
3ds 4GB帶 所以game份量唔會少過ps2
其實呢類game
就算出係360/PS3
都未必要用4GB位

3DS隻Bio啟示錄
用4GB卡
場境靚
又多好長既靚CG片

點睇真・女神転生 IV都唔會大size過隻Bio啟示錄
舊 05-30-12, 11:49 AM   #15
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
開盤,人設係副島成記定金子一馬

買副島......

舊 05-30-12, 11:51 AM   #16
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: Suda 查看文章
可能類似之前隻善人死亡咁
一雞兩味
但唔一定係咩加強版
因為依家3DS game卡容量可以好大同PSV game一樣
3DS版唔需要因為容量限制內容縮水
呢種game既畫質只係大約PS2質素
又唔會靚到3DS處理唔到
舊 05-30-12, 12:01 PM   #17
神人ではない!新人だ

引用:
我只係想佢出係家用機
邊部都得,即跟機出
樓上講晒,基本唔會有內容上既問題,唯一冇得解決既係3DS既豆豉螢幕。
引用:
作者: Sito 查看文章
唔係冇機會既,唔係期間太近,在下估會玩佢既人都唔會介意買多隻加強版。

舊 05-30-12, 12:15 PM   #18
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: Rance 查看文章

買副島......
我買金子 , 不如話我想係金子
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-12, 12:19 PM   #19
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
我都想係...不過而家賣得好o個堆都係副島..

舊 05-30-12, 12:19 PM   #20
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:

買副島......
金子一馬
土居政之都好

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-12, 12:22 PM   #21
Suda

引用:

買副島......
金子一馬

引用:
作者: shodanng2 查看文章
可能類似之前隻善人死亡咁
一雞兩味
但唔一定係咩加強版
因為依家3DS game卡容量可以好大同PSV game一樣
3DS版唔需要因為容量限制內容縮水
呢種game既畫質只係大約PS2質素
又唔會靚到3DS處理唔到
改圖勿認真

Atlus出野出得咁密應該好快有加強版

Nintendo3DS
舊 05-30-12, 12:26 PM   #22
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
樓上講晒,基本唔會有內容上既問題,唯一冇得解決既係3DS既豆豉螢幕。

唔係冇機會既,唔係期間太近,在下估會玩佢既人都唔會介意買多隻加強版。
3DS係"雙"細mon
下mon用得好可以好多功能好方便
裸眼3D制做既景深
係會令你見到個遊戲世界更立體化
同時有裸眼3D同雙mon玩法
至少家用機或PSV比唔到你

3DS上mon唔可以過大
因為裸眼3D技術有限制
如果再大D
就要對眼離個mon更遠先見到裸眼3D效果
依家腦場有PMP有裸眼3D個mon又大
但好遠望先睇到個效果
手提野咁搞係唔方便
你隻手正常姿勢拎部機
離對眼唔會太遠

如果技術上同時大mon又有裸眼3D係非常work既
我想Sony一早放落PSV度了
事實上連PS3/PC玩3D game都未做到裸眼3D
都係要戴3D眼鏡

此篇文章於 05-30-12 12:30 PM 被 shodanng2 編輯。
舊 05-30-12, 12:30 PM   #23
神名レオ
Game Master
紅蓮團

PSN  IDleoayu
引用:
路過PSV區都睇到有人POST
但即刻有人更正返係出係"山積S"度
唉,到左呢刻都會有人唔理性討論,
覺得3DS機能好雞出咩GAME都出得唔好同唔夠容量?
不過呢啲問題好似只限HK同大陸

舊 05-30-12, 12:32 PM   #24
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
金子一馬

改圖勿認真

Atlus出野出得咁密應該好快有加強版
我有一刻想過係改圖
但睇落又幾真喔
我頭先真係信左係真圖
舊 05-30-12, 12:34 PM   #25
6402oen
╮(╯o╰)╭

註冊日期: Jan 2003
銀座

├┏╋┓┏┛─┃┃┗━┓─┤
 ├┃┃┃┗┓─┗╋┓─┗┓┤   【発売日】   :5月21日(金)
 ├┃┗╋━┛─┏┛┗━┳┛┤   【希望小売価格】:各2,000円
 ├┗━┫───┗━━┳┛─┤           (税抜価格1,905円)
 └──┗━━━━━━┛──┘
6402oen 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Assassin's Creed IV: Black Flag【刺客教條 IV:黑旗】中英文版已售 PS4中文版1月23日發售 whassupbun 電視遊戲討論版 380 12-05-17 01:52 PM
【コンゴトモ】真・女神転生 IV 溝鬼攻略區【ヨロシク】 Rance 攻略及心得交流區 434 10-08-15 03:39 AM
[3DS] リズム怪盗R 皇帝ナポレオ ンの遺産 | 美版已售 enishi 手提遊戲機討論版 180 08-27-12 01:48 PM
[Pearl]星級酒店 IV Hotel Babylon IV 逢周二 23:55 Busconcamp Neo Entertainment TREND 0 11-30-10 10:05 PM
[PS2]Ys IV イースIV Mask of the Sun - a new theory- neo2046 電視遊戲討論版 12 05-24-05 03:28 PM

現在的時間是 08:45 AM

手機版 | APP版