Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 06-02-06, 07:03 AM   #101
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
竟全圖用了.....十分過份...
我想最少要令編輯那邊出一個聲明say sorry....
不過連電話都冇....
都唔方正路的雜誌社....=.=

舊 06-02-06, 07:42 AM   #102
大淇@Goblins
Senior Gamer
貧窮兒童

註冊日期: Apr 2005
搞成點?去左高登未?fw左去其他地方未?
大淇@Goblins 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-06, 09:35 AM   #103
dondon
Game Master
XBOX360必玩

註冊日期: Aug 2002
XBox Live GamertagDONNOLO
出律師信唔洗1200咁多, 出封索償信嚇一嚇人, 幾百就得,

舊 06-02-06, 09:44 AM   #104
Billywto

PSN  IDBillywtohk
幫樓主四圍唱開

http://www.ryomastudio.com/forum/vie...114&sid=oGtvzP

http://forum.racegame.org/read.php?tid=28820&fpage=1

香港討論區 法律界 Law
http://www2.discuss.com.hk/viewthrea...extra=page%3D1

http://www2.discuss.com.hk/viewthrea...extra=page%3D1

但如果唔鐘意,我可以刪

此篇文章於 06-02-06 09:49 AM 被 Billywto 編輯。
Billywto 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-06, 09:47 AM   #105
endolberry
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDtomoyohk
XBox Live Gamertagendolberry
= = 我可以肯定GAF那個雷太, 和G-ZONE的雷太是同一人...

舊 06-02-06, 09:49 AM   #106
小特特
God of Gamer
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
>人地報導套動畫咋wo
>又5係用係自己野道.......
我笑了

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-06, 09:52 AM   #107
endolberry

引用:
作者: 小特特
>人地報導套動畫咋wo
我笑了
這是什麼歪理...

舊 06-02-06, 09:55 AM   #108
smalltung
Ultimate Gamer

引用:
作者: endolberry
= = 我可以肯定GAF那個雷太, 和G-ZONE的雷太是同一人...
還有那個ikari也是在這裡的...

舊 06-02-06, 10:02 AM   #109
fatyee
Game Master

引用:
作者: 小特特
>人地報導套動畫咋wo
我笑了
我做左出版咁多年都係第一次聽出版社出既書, 書入面既內容唔係講自己出版社就唔係自己野黎...

放假先黎落雨...
唔通連個天都唔鍾意我?
fatyee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-06, 10:07 AM   #110
snowman
┌───────┐
Ben 10

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: kofire
e-mail吧~
能夠取回一版稿$也算不錯了.
老實說,民事訴訟是一點作用也無的.
只要想想為何會有收數公司就明了.

反而能夠達成共識,和解是最好的.
不是理直或理虧的問題,
得饒人處且饒人,多個朋友總比多個敵人好.

或許借此機會和他們混熟了,可能著數更多.
譬如要求G-zone cw前出特稿,介紹你的同人本.(笑)
或者和G-zone談合作,為他們畫插畫.

也許將來你投身出版界,他們會有用得著的時候.

只是個人意見
絕對贊同, 告上去大家都冇好處
告唔告得入又係問題, 告佢d錢邊個比又係問題
不要被怒火充薰頭腦

舊 06-02-06, 10:27 AM   #111
小Sakana魚
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
用email無用架..佢可以扮睇唔到或者落左spam或者delete左...我唔覺得佢會覆囉
打電話去啦~無電話睇下打去電話公司問佢會話俾你聽架(我成日都咁樣搵食店o既電話)
我覺得最緊要係討回公道囉~唔可以俾佢地唔聲唔聲拎圖用
唱衰佢都好呀~(記得當時千草<--comics fans抄畫當自己個case都係網上傳出之嘛)
唔可以俾佢再黎多次!!

小Sakana魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-06, 10:42 AM   #112
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
寫去方向報同生果報係最實際

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-06, 11:08 AM   #113
jackychow24
Junior Member
無聊人一個

註冊日期: Mar 2006
登報就最好=.=打電話去問下佢地想點~~~如果講唔點就登報~~~

舊 06-02-06, 11:17 AM   #114
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: endolberry
點解你咁肯定?

GAF雷太我記得的原因是, 他與友人曾去食肆, 弄壞別人的食桌不肯賠錢.

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-06, 11:24 AM   #115
火之焰
叫我"焰狼"會比較好

註冊日期: Oct 2005
看了此post
今早親身買了一本來看(其實想睇下有咩新game..汗)
真的....OTZ 了
全圖都是抄一地d圖=.=
動畫圖和糟糕島的有八成相似(超監督的位置,當然這些圖相信沒有人介意)
先不說抄襲圖一事
作為一個介紹者未免講野講得太"行"吧
只有涼宮和阿虛
其他人呢?!
故事簡介...
完全看不出是介紹
只是個人感想+少許涼宮的自身介紹

說回正題
抄還抄
沒有理由連原作者的名字提也不提
離譜到連"Illustrated by Fei"都cut左
難道香港人的尊重意識真的不存在?!

飛燕
我個人覺得"錢"係其次
最重要的要他道歉
起碼要佢登"道歉啟示"
我相信GAF的人會無限量支持你

舊 06-02-06, 11:32 AM   #116
endolberry

引用:
作者: 美版之王-天涯浪子
點解你咁肯定?

GAF雷太我記得的原因是, 他與友人曾去食肆, 弄壞別人的食桌不肯賠錢.
因為係我叫佢上來開POST講呢件事的...

舊 06-02-06, 11:32 AM   #117
dondon
Game Master
XBOX360必玩

註冊日期: Aug 2002
XBox Live GamertagDONNOLO
同律師朋友傾過, 佢話先打電話試下傾傾, 唔理就白紙黑字寄掛號信話會寄律師信, 唔埋先再出律師信, 我個friend話係最保守同省錢......................

舊 06-02-06, 11:34 AM   #118
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
廢話一句....
會不會你畫得太好, COPY人以為是官方原畫?? XD

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-06, 11:36 AM   #119
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Jamie
廢話一句....
條友隻眼唔係咁屈機呀嘛?

春日邊有咁長腿

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-06, 11:36 AM   #120
endolberry

\ / 有無人搵到間出版社電話~
再唔係大家搵日同飛燕大一齊上門追數~

舊 06-02-06, 11:38 AM   #121
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
作者: XENOS=翔
條友隻眼唔係咁屈機呀嘛?

春日邊有咁長腿
對一些外行人外行專題而言
這樣的錯是理解到的 XD

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-06, 11:38 AM   #122
teamkiller

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: Jamie
廢話一句....
更有可能是比人一早cut左名同link咁在網上傳播中.....

舊 06-02-06, 11:40 AM   #123
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
好賤
告爆佢

執走埋妳個名仲賤

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-06, 11:48 AM   #124
Billywto

PSN  IDBillywtohk
來自 香港討論區 法律界 Law :
http://www2.discuss.com.hk/post.php?...extra=page%3D1
引用:
原帖由 tom-cool 於 2006-6-2 11:38 AM 發表
會唔會你朋友畫的插圖唔係原創 而係參考日本漫畫畫出黎呀??
Billywto 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-06, 12:02 PM   #125
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
我已經搵人刮到遊雲個電話,依家試緊搵唔搵到間公司電話,
不過我呢邊D朋友似乎唔熟果邊,所以可能需要一d時間。

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:45 PM

手機版 | APP版