Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 06-02-06, 12:41 AM   #76
碧克
God of Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 飛燕

/\
無電話號碼!!??
綾小路雷太...
我記得呢度同FC有位會員同名...(肯定同一人)

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-06, 12:49 AM   #77
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong
http://www.lad.gov.hk/chinese/ginfo/welcome.htm

歡 迎 各 位 瀏 覽 香 港 特 別 行 政 區 法 律 援 助 署 的 網 頁 。

我 們 的 使 命 是 確 保 所 有 有 充 分 理 據 提 出 法 律 訴 訟 或 抗 辯 的 人 士 不 會 因 欠 缺 經 濟 能 力 而 沒 法 尋 求 公 義 。 多 年 來 , 本 署 的 服 務 範 圍 不 斷 擴 展 , 以 配 合 社 會 的 變 遷 和 需 要 , 法 律 援 助 服 務 亦 是 鞏 固 香 港 法 治 的 重 要 一 環 。 你 可 以 從 這 網 頁 認 識 到 我 們 的 承 諾 、 服 務 範 圍 、 架 構 及 其 他 相 關 資 料 。

我 希 望 這 網 頁 能 夠 為 你 提 供 有 用 及 詳 盡 的 資 料 , 請 你 來一 個 愉 快 的 網 上 遊 , 並 歡 迎 向 我 們 提 出 意 見 和 建 議 。

如 有 任 何 查 詢 , 請 在 辦 公 時 間 內 致 電 2867 3171
tallken 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-06, 12:53 AM   #78
夜遊人
Banned
睡魔

註冊日期: Apr 2006
真係唔知恭喜你好定可憐你好~
夜遊人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-06, 01:01 AM   #79
Coolam
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
如果係我,我既行動如下:
先書面提出(呢D事無可能單靠電話佢地就信服)
----明日寄封信去,內容大約
1--舉証(連你既原作鉛筆稿副本)
2--提出要求
3--警告,若他們不依上述要求將會提出民事訴訟
4--先將該信件所有內容影印一次至好寄出(可以寄掛號)

之後羿日再打電話找他們編集長理論

若談判破裂就出律師信,(找法援也不錯,如果法援接受這case)
之後就一條直線進行!!

希望值得你參考既地方!

舊 06-02-06, 01:03 AM   #80
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
引用:
作者: 碧克
綾小路雷太...
我記得呢度同FC有位會員同名...(肯定同一人)
http://gaforum.org/member.php?u=16159
>搵到,存在確認

G Zone送你既生日禮物?

此篇文章於 06-02-06 01:05 AM 被 咩Feel 編輯。
咩Feel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-06, 01:03 AM   #81
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: Coolam
2--提出要求

若談判破裂就出律師信,(找法援也不錯,如果法援接受這case)
之後就一條直線進行!!

希望值得你參考既地方!
本書編輯部(!?)連電話都無

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-06, 01:04 AM   #82
碧克

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: winner1
有就一定,在街機版三國志大戰區有同佢傾過下.\

問題在於,此「雷太」與彼「雷太」又是否同一人.

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-06, 01:06 AM   #83
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
作者: 月之民 ̄▽ ̄
本書編輯部(!?)連電話都無
要拿編輯電話有幾難...
總輯電話應該有幾多人有的....

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-06, 01:17 AM   #84
真仔

註冊日期: Mar 2003
3DS Friend Code2191 8321 2702
PSN  IDHoward513
引用:

如果係佢我識佢 都係由另一個forum過黎gaf的

1.どんな天気でも応援してあげる!
2.応援XD
3.いい天気だから、気分もよくてね^^
4.いつでも笑顔を出してねXD
5.雨になっても頑張って!
6.頑張って!また一週間過ぎて、目標まで近づいている!
7.もうすぐだ!仕事が終わるまで!
8.仕事、頑張ってね!XD
9.夢がいつでも、またはいつか叶える!
10.頑張って、目標に行け!

World of Warcraft - undead warrior
PaD : 122,794,594
真仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-06, 01:21 AM   #85
候鳥
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
你太令人注目了...
呢個游雲係咪以前gom個遊雲
估唔到游雲仲做緊game書

我有高x acc
係咪要

此篇文章於 06-02-06 01:34 AM 被 候鳥 編輯。
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-06, 01:25 AM   #86
夜遊人
Banned
睡魔

註冊日期: Apr 2006
本書而家仲有冇得買?
夜遊人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-06, 01:38 AM   #87
飛燕
懺悔不用等

引用:
2--提出要求

之後就一條直線進行!!

希望值得你參考既地方!
無電話是最死的地方
我想確認有無收到信都唔得

引用:
所以我沒有向他出pm

引用:
作者: antony chan
要拿編輯電話有幾難...
總輯電話應該有幾多人有的....
那你就幫我吧

引用:
作者: 極真
你太令人注目了...
呢個游雲係咪以前gom個遊雲
估唔到游雲仲做緊game書

我有高x acc
係咪要
幫我fw

※EP3強化左把大劍3次,大改範圍、PP消費和集氣,某大大就突然跳出來對大劍有「手感」了。但又唔見某大大串人唔識EP2飛板防衛時比個成績來睇下。
飛燕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-06, 01:43 AM   #88
候鳥
Crazy Gamer

引用:
作者: 飛燕
幫我fw
我借你用喇
舊 06-02-06, 01:49 AM   #89
Coolam
Crazy Gamer

咦..........遊雲???

呢個筆名好似........係我以前一個唔熟既同事......佢以前做漫畫書既專欄制作....

舊 06-02-06, 01:51 AM   #90
候鳥
Crazy Gamer

引用:
咦..........遊雲???

呢個筆名好似........係我以前一個唔熟既同事......佢以前做漫畫書既專欄制作....
遊雲係N年前game書gom既編輯
舊 06-02-06, 01:55 AM   #91
Coolam
Crazy Gamer

引用:
作者: 極真
遊雲係N年前game書gom既編輯

N年前....就更似了,我識果個係1996年就轉做game書,佢以前同我講過係用遊雲做筆名!
有冇人見過佢真人呢??我認識果個係好高!有六呎,仲好鐘意唱K!

不過其實真係佢又點丫~~都唔熟~一樣拆唔掂!!

舊 06-02-06, 02:02 AM   #92
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
e-mail吧~
能夠取回一版稿$也算不錯了.
老實說,民事訴訟是一點作用也無的.
只要想想為何會有收數公司就明了.

反而能夠達成共識,和解是最好的.
不是理直或理虧的問題,
得饒人處且饒人,多個朋友總比多個敵人好.

或許借此機會和他們混熟了,可能著數更多.
譬如要求G-zone cw前出特稿,介紹你的同人本.(笑)
或者和G-zone談合作,為他們畫插畫.

也許將來你投身出版界,他們會有用得著的時候.

只是個人意見

舊 06-02-06, 02:02 AM   #93
候鳥
Crazy Gamer

引用:
N年前....就更似了,我識果個係1996年就轉做game書,佢以前同我講過係用遊雲做筆名!
有冇人見過佢真人呢??我認識果個係好高!有六呎,仲好鐘意唱K!

不過其實真係佢又點丫~~都唔熟~一樣拆唔掂!!
我見過真人
gom曾經攪過聚會,有份參加
高...都ok高

冇...純粹提下ja
舊 06-02-06, 02:10 AM   #94
Coolam
Crazy Gamer

引用:
作者: kofire

只是個人意見
ko火的見解其實係最會利用機會!!見你識得咁樣諗~~就知你會撈得掂!!
不過原則同"借此機會",.....都可以睇下對方誠意先,見對方"起哂摃",咁就唔會有乜合作機會!
反之,都可以嘗試~~

舊 06-02-06, 02:48 AM   #95
antony chan
大合奏部隊!

Nintendo Switch ID2591-1991-9995
引用:
作者: kofire
e-mail吧~
能夠取回一版稿$也算不錯了.
老實說,民事訴訟是一點作用也無的.
只要想想為何會有收數公司就明了.

反而能夠達成共識,和解是最好的.
不是理直或理虧的問題,

只是個人意見
合作?
Game書跟同人合作?
超小機會w

點都好,一定要囉返個公道....

GGFR
好Game分享
舊 06-02-06, 02:57 AM   #96
真仔

註冊日期: Mar 2003
3DS Friend Code2191 8321 2702
PSN  IDHoward513
引用:
作者: antony chan
合作?
Game書跟同人合作?
超小機會w

點都好,一定要囉返個公道....
合作都好 如果硬對硬 飛燕唔會有著數
如果合作成功 都叫可keep一份小收入先

反左面先來硬的

1.どんな天気でも応援してあげる!
2.応援XD
3.いい天気だから、気分もよくてね^^
4.いつでも笑顔を出してねXD
5.雨になっても頑張って!
6.頑張って!また一週間過ぎて、目標まで近づいている!
7.もうすぐだ!仕事が終わるまで!
8.仕事、頑張ってね!XD
9.夢がいつでも、またはいつか叶える!
10.頑張って、目標に行け!

World of Warcraft - undead warrior
PaD : 122,794,594
真仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-06, 03:03 AM   #97
Coolam
Crazy Gamer

真仔.....所謂合作機會,即係先識一D朋友,並有機會再sale自已插畫的實力,看看有冇job可以接!

並唔係即刻keep住有一份收入..........

game書圈子都同插畫有間接關系,接job都有可能,
但佢地本身應該都識好多人畫野,用唔用你.....機會當然係較微~~

舊 06-02-06, 03:27 AM   #98
antony chan
大合奏部隊!

o徒氣啦....
美術部大把人材,要用都用不著一個畫同人的傢伙吧w

倒不如諗下點同佢地追討同處理件事好過....

GGFR
好Game分享
舊 06-02-06, 03:37 AM   #99
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
我只是提供另一種想法、建議而已.
要怎樣做就是飛燕的個人自由了~

舊 06-02-06, 04:21 AM   #100
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
建議:
1.不要send mail,打電話或上門找出版社的人.
2.走去法律援助署找一些有用意見,
3.之後出律師信,(不論法律援助署建議怎樣)

要求:
1.賠償損失.(包括.精神,心靈,版費,律師,道歉費)
2.在下一期用2版全頁公開道歉.

如果警察受,就去直接報警,去報之前要找齊大大小小的資料和証據.(如.自己的文件,建檔日期時間)
不過個人覺得警察做事很慢,可能1,2個月都唔件事去左邊.
我指受理的意思係指會take action,而不是接受報案;所以都可以問左法援署先.

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:26 PM

手機版 | APP版