Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 06-14-10, 11:11 PM   #101
Ammonium
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2008
引用:
作者: {蒼} 查看文章
的確vision=予告

尋晚因為咁打到4:00先肯訓

------------------------------------------

我想問...我「崩」左D人 pc成日 出唔切/唔出「倒轉」,有冇計叫佢地出?
我反而不時見齊崩>倒轉>気絶,可能因為我特意升相關招式嘅Lv,貪佢可以縮短recharge時間,變相出手嘅機會多咗。
Ammonium 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-10, 11:17 PM   #102
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
之後果d都係咁大....大到有時我都係直接去event
唔怕唔夠LV?
我18LV都俾班鷹人圍到要逃走, 仲要連我combo

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-10, 01:37 AM   #103
Ammonium

機神兵來襲,我怕colony 9的任務會沒了,決定未展開劇情之前,盡量完成手上接下的任務,主角和男伴的絆居然就這麼開了綠燈,可以觸發某個絆劇情了,不過我後悔了,現在colony 9都快毀滅了,兩個麻甩佬還有閒心在山頂上暢談一生基情,實在太嘔心了...
舊 06-15-10, 01:40 AM   #104
~ViVi~
God of Gamer

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
作者: W!LL 查看文章
唔怕唔夠LV?
我18LV都俾班鷹人圍到要逃走, 仲要連我combo
唔知點解成日都keep到最少高d怪幾個lv.....
有時仲會明明果個icon ge怪會主動黎打我,但都唔敢同我打

原來skill唔止得三排咁少...
王女做哂家鄉個海果個修理風車event會多一排skill叫內氣,
其中一個技能係唔鑲珠的話筋力魔法素早hp全加20%
仲有一個係重裝備每裝一件就加30魔防
....不過即係要用麻甩佬同佢一齊打加好感先skill link到重裝

監獄島event
話說我第一眼認唔出佢係女主角...短左頭髮我以為係新男角...
不過照劇情發展應該仲有排先完...但我已經打左45粒鐘

引用:
作者: Ammonium 查看文章
機神兵來襲,我怕colony 9的任務會沒了,決定未展開劇情之前,盡量完成手上接下的任務,主角和男伴的絆居然就這麼開了綠燈,可以觸發某個絆劇情了,不過我後悔了,現在colony 9都快毀滅了,兩個麻甩佬還有閒心在山頂上暢談一生基情,實在太嘔心了...
唔會消失,會消失ge quest應該係quest list !隔離有個鐘,
槍女base camp果堆就應該會消失喇

此篇文章於 06-15-10 01:48 AM 被 ~ViVi~ 編輯。
~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-10, 01:52 AM   #105
蒼森.laio

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
啱啱去到原生林·····見到個「滝」,眼淚停不下來....

太壯觀,竟然不是背景圖,我真係遊左過去.....

大到可以比隻飛船我飛...

同某某RPG的平原比上來那平原不過係個公園

蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-10, 02:09 AM   #106
Ammonium

引用:
有時仲會明明果個icon ge怪會主動黎打我,但都唔敢同我打

==SKIP==

唔會消失,會消失ge quest應該係quest list !隔離有個鐘,
槍女base camp果堆就應該會消失喇
以我水皮嘅日文理解到嘅說明書係咁講︰怪物危險度最低(即黑色/余裕)的時候,除咗unique monster之外,其他怪物就算有感知能力都唔會攻擊。

另,多謝情報,我都冇留意到有個鐘...
舊 06-15-10, 07:56 AM   #107
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
代碼:
老兵ヤーンの試練
ディオニージスの質問に
・女性のことも~と答えると発生
我唔記得有冇答過呢個阿伯問題...
而家同佢講野佢都冇問野冇選項,
會唔會做唔番?

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-10, 08:29 AM   #108
RPG之鬼

引用:
作者: will1223 查看文章
開MENU第一個MAP可以選番之前地圖再傳送
呢個我知,但想知道果條路前面係咪一定冇得上翻去嘛

舊 06-15-10, 01:26 PM   #109
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:

王女做哂家鄉個海果個修理風車event會多一排skill叫內氣,
....不過即係要用麻甩佬同佢一齊打加好感先skill link到重裝

監獄島event
話說我第一眼認唔出佢係女主角...短左頭髮我以為係新男角...
不過照劇情發展應該仲有排先完...但我已經打左45粒鐘

我去到雪山都系33個鐘咋喎
叫做好努力咁行哂草原同皇都

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-10, 02:44 PM   #110
~ViVi~

引用:
作者: 魔璃 查看文章
我去到雪山都系33個鐘咋喎
叫做好努力咁行哂草原同皇都
皇都同密林冇心機游水,其他我係全map行哂....
又用左幾粒鐘去搞c6 quest

舊 06-15-10, 02:53 PM   #111
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
皇都同密林冇心機游水,其他我係全map行哂....
又用左幾粒鐘去搞c6 quest
已經冇等登做quest
順住見野就打 / 執清左就算

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-10, 03:52 PM   #112
~ViVi~

引用:
作者: 魔璃 查看文章
已經冇等登做quest
順住見野就打 / 執清左就算
要接多d quest谷好感槍女<-->王女好感呀.....
好想踢走槍女唔用,王女d開胸衫有美感過槍女好多

舊 06-15-10, 05:17 PM   #113
Gashapon™

註冊日期: Dec 2003
引用:

全加20%有鬼用咩,鑲珠谷佢做電磁砲好過喇
肉盾又要鑲,主角又要鑲攻擊安定果d,都無乜邊個可以唔鑲
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-10, 05:26 PM   #114
~ViVi~

我反而覺得王女可以唔鑲...其他人我就算鑲都係鑲素早或者狀態異常

舊 06-15-10, 05:32 PM   #115
Gashapon™

註冊日期: Dec 2003
引用:
我反而覺得王女可以唔鑲...其他人我就算鑲都係鑲素早或者狀態異常
王女裝晒d電強化同加エーテル好開心架
英雄裝表早同ヘイト升可以做閃避型肉盾
其實用送禮加好感係咪好慢?
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-10, 06:00 PM   #116
~ViVi~

係...送左30舊都冇料到

舊 06-15-10, 08:33 PM   #117
zerosdf

註冊日期: Jul 2008
3DS Friend Code1332 7667 7497
有冇人知神劍技能既中級技能書係邊度買
zerosdf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-10, 10:30 PM   #118
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

係咪要用LV2既材料砌石先砌到LV2石? 例如要砌素早LV2要點先砌到?

大乱闘X
舊 06-15-10, 11:01 PM   #119
~ViVi~

引用:
作者: zerosdf 查看文章
有冇人知神劍技能既中級技能書係邊度買
劇情一到就直接有....

引用:
作者: W!LL 查看文章
係咪要用LV2既材料砌石先砌到LV2石? 例如要砌素早LV2要點先砌到?
係~ e.g.要有素早lv2石, 1%都得...你搵其他野同佢合慢慢升,升過100%就搞掂
如果鍊果時有200%就會有個heat字就lv+1,
我試過一次mega heat直情係合到lv+1兩舊

btw....原來機神兵用魔法打照扣...?
雪地個boss用兩女加英雄,我見英雄彈刀,但王女打到佢

此篇文章於 06-15-10 11:04 PM 被 ~ViVi~ 編輯。
舊 06-15-10, 11:06 PM   #120
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
劇情一到就直接有....

係~ e.g.要有素早lv2石, 1%都得...你搵其他野同佢合慢慢升,升過100%就搞掂
如果鍊果時有200%就會有個heat字就lv+1,
我試過一次mega heat直情係合到lv+1兩舊

btw....原來機神兵用魔法打照扣...?
雪地個boss用兩女加英雄,我見英雄彈刀,但王女打到佢
mega heat係咪鍊緊果陣喪按A?

大乱闘X
舊 06-15-10, 11:15 PM   #121
~ViVi~

唔係...A只不過係fast forward唔駛side時間睇....
紅心好感每次鍊都拉十幾次...冇得飛真係殺左我好過....

要mega heat先要諗辦法去到heat
用兩舊接近100% ge合,再用兩個好感度高ge同伴就實heat到,
但要mega heat就要鍊果時多d同伴亂入support先得,應該又係同好感有關

舊 06-15-10, 11:33 PM   #122
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

咁搞法真係有排玩, 隻GAME比我想像以外更多野玩/更好玩, 好正

大乱闘X
舊 06-15-10, 11:44 PM   #123
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
等我仲on居到每次狂按A
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-10, 11:46 PM   #124
~ViVi~

只需要按實

舊 06-15-10, 11:57 PM   #125
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

睇完任記press con可以再打陣等sony

大乱闘X

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] 白騎士物語-古之鼓動討論區 Vol 5(排除萬難, 奇蹟就會出現, 續編已開發中) martinyau1979 攻略及心得交流區 1001 02-09-10 04:54 PM
電擊頭部戒網癮 IamO ~清談館~ 71 09-06-09 01:38 PM
輕小說相關討論區 (頭post新增8月角川+東立書單) 不死身的出木杉 日本動漫畫討論版 999 07-22-08 02:17 PM

現在的時間是 07:27 AM

手機版 | APP版