Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-18-14, 04:53 PM   #601
HIM
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
gweekly, gzone, gs都有新一期, gwave就變左某game既攻略本

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-14, 06:45 PM   #602
izumi_chuen
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2008
Wii U IDchuen_izumi
3DS Friend Code0068 5330 7260
PSN  IDchuen_izumi
XBox Live Gamertagizumi_chuen
GZONE 家用機攻略越黎越少, 之前連續幾期都無家用機攻略, 剩係得返APPS GAME 攻略係家用機市場真係唔掂, 定無GAME 值得做攻略就唔做呢...

いすみ
izumi_chuen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-14, 07:10 PM   #603
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
引用:
作者: izumi_chuen 查看文章
GZONE 家用機攻略越黎越少, 之前連續幾期都無家用機攻略, 剩係得返APPS GAME 攻略係家用機市場真係唔掂, 定無GAME 值得做攻略就唔做呢...
我覺只係佢唔做
WEEKLY依然每個星期都出到10幾頁家用GAME攻略

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-14, 11:01 PM   #604
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
WAVE其實停刊左兩星期
今星期而家變到攻略仔咁出

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-14, 12:26 PM   #605
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: izumi_chuen 查看文章
APPS GAME 其實只適合做介紹唔適合做攻略
家用機市場同手提機市場明顯係縮左
但又未去到無GAME值得做攻略
現今GAME書生存空間太細,又好難搵到方法去改變
其實遲早都被淘汰剩一兩本
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-14, 12:51 PM   #606
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
攻略問題係
1 上網搵wiki快10倍
2 而家好少全世界都玩0既game,唔玩果隻game的話即係有幾頁廢紙

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-14, 05:55 PM   #607
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
已經停左買GAME書幾個月(之前買GZONE), 因為真係愈黎愈無野睇
其實買左十幾年, 都慣左如果隻GAME無玩就睇少幾頁, 但之前買ZONE時最大問題係,
佢本身分左兩個版, 當有別冊大攻略時, 好多時貴版就變左$20-$25, 對於無玩個隻GAME而又想睇ACG ZONE的我, EXTRA個十蚊係焗俾。
相信上網攻略多, 快, 而家仲有埋片, 大家都明, 其實個陣KEEP住買都係為左專欄, 但而家連專欄的質素都下滑左不少, GAME書真係難做了

舊 07-19-14, 05:59 PM   #608
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
最近有咩大作可以做攻略???

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-14, 06:27 PM   #609
遊戲怪
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
已經停左買GAME書幾個月(之前買GZONE), 因為真係愈黎愈無野睇
其實買左十幾年, 都慣左如果隻GAME無玩就睇少幾頁, 但之前買ZONE時最大問題係,
佢本身分左兩個版, 當有別冊大攻略時, 好多時貴版就變左$20-$25, 對於無玩個隻GAME而又想睇ACG ZONE的我, EXTRA個十蚊係焗俾。
相信上網攻略多, 快, 而家仲有埋片, 大家都明, 其實個陣KEEP住買都係為左專欄, 但而家連專欄的質素都下滑左不少, GAME書真係難做了
其實主要D 好玩GAME 小左 同埋上網搵料真係比睇書好好多(主要都係有片睇清楚好多)
其實D 好玩GAME小左 內文質素就會下降 (因為會無左寫野心情)
係上期買左GWEEKLY睇過下 希望PS4多GAME就會好D啦 唔希望因為小左GAME就要摺書啦

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-14, 05:21 PM   #610
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
GAME書打錯字唔係少見,比人捉到正放大左
其實都好慘

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-14, 04:31 AM   #611
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
其實GW真係少咗個類似seven姐咁有獨特見解嘅主編
如果唔係我每星期慳多16蚊..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-14, 09:28 AM   #612
izumi_chuen

註冊日期: Jun 2008
Wii U IDchuen_izumi
3DS Friend Code0068 5330 7260
PSN  IDchuen_izumi
XBox Live Gamertagizumi_chuen
引用:
作者: mario0606 查看文章
GAME書打錯字唔係少見,比人捉到正放大左
其實都好慘
真係好慘XD
之前都有兩次其他雜誌打錯中川翔子個名做中村翔子啦, 無人講咋麻, 翔子自己都知XD

いすみ
izumi_chuen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-14, 05:20 PM   #613
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

引用:
作者: aquarius 查看文章
其實GW真係少咗個類似seven姐咁有獨特見解嘅主編
如果唔係我每星期慳多16蚊..
依期Weekly請緊人,唔知會有咩新人

歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
舊 08-04-14, 05:36 PM   #614
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
我諗而家最低工資,好多行都高人工過呢行啦...

舊 08-04-14, 05:39 PM   #615
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

日系game又死 家用game又死

睇左成20年game書...真心覺得難做

舊 08-04-14, 08:01 PM   #616
leo1988

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: Sar8 查看文章
我諗而家最低工資,好多行都高人工過呢行啦...
其實呢行,普通一個編輯人工有無萬五蚊?
leo1988 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-14, 08:03 PM   #617
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
但係你諗下你做呢行多數返夜趕稿(可能而家唔駛啦)
計埋計埋鐘數應該低過最低工資

況且萬五我有保留

舊 08-05-14, 01:01 AM   #618
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: leo1988 查看文章
其實呢行,普通一個編輯人工有無萬五蚊?
諗下好喇....
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-14, 03:15 AM   #619
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

近期GAME WEEKLY人事變動都幾大,入1個新人走2個

歡迎曼聯迷進入討論

舊 11-11-14, 03:52 PM   #620
遊戲怪
高達DX

呢年都無買啦 其實講到口臭上網已經有好多HIT GAME同上網真人SHOW日日係咁傳上新GAME資料
比每星期都快
但點解GAME書仲捱得 就祗有儲攻略第時再玩時重溫內容

在電影中尋找故事...
舊 11-12-14, 07:48 PM   #621
emoil

3DS Friend Code0731 4714 9827
PSN  IDemoil
由以前最興旺一星期買3~4本...到3年前已經一本都冇再買.....

始終變質太勁...本本都已經唔係講GAME..係講APP...
emoil 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-14, 08:17 PM   #622
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
我剩係買屈你,佢有段時間都迷失咗,勁講Apps game,不過後尾改正番,家用、手提game主打,所以我keep住支持……

因為我相信,唔再支持就會連最後的回憶都會失去,香港人實在失去太多……………

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-14, 08:51 PM   #623
遊戲怪
高達DX

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
我剩係買屈你,佢有段時間都迷失咗,勁講Apps game,不過後尾改正番,家用、手提game主打,所以我keep住支持……

因為我相信,唔再支持就會連最後的回憶都會失去,香港人實在失去太多……………
呢個2千年既歲月 好多野都留唔到 玩具模型鋪啦 執既執 漫畫鋪啦又係咁
GAME書生存空間都係
~一切事與物都隨住時間流失

在電影中尋找故事...
舊 11-21-14, 03:19 PM   #624
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

GW睇黎趕走左好多人,某前員工依期係咁有野講
由手機版發出
舊 11-21-14, 03:53 PM   #625
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
引用:
作者: mario0606 查看文章
GW睇黎趕走左好多人,某前員工依期係咁有野講
由手機版發出
詳細希望?

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
車路士球迷會Vol.6 ﹝~ 請移到Vol.7討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 05-30-06 09:17 AM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 08:21 PM

手機版 | APP版