Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-11-15, 11:33 PM   #376
HI_Ricky
God of Gamer
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: Matthew.Y 查看文章
其實升lv無想像中咁難開game第3日我爆左1x支水打30ap肥+2場9ap關咁就升爆左
你不如講下你用乜配撘

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-15, 12:11 AM   #377
:bface:
Game Master

註冊日期: Jun 2003
XBox Live GamertagRedowata
最慘是隻萬能俠JS性能又好似拍得住石抽SSR
真是要諗諗

換轉是CC的話依家戒角突滿都未必夠石抽SSR 0突勁
所以無可能唔突石抽SSR

Chain Chronicle(日版):174 393 601
BD版白毛、各種天魔
加左請在gaf down聲
:bface: 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-15, 12:19 AM   #378
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
你不如講下你用乜配撘
點睇都似係用石油抽野爆石升Lv然後話唔難升
當笑話聽下咪算囉
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-15, 12:32 AM   #379
heyman774
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
上面咪話左用十幾支水打30AP肥....
睇你急唔急升爆

我一部20lvZegapain+3部平圴唔夠15LV的R機, 帶個40LV朋友就過到30AP肥了
善用空氣盾唔係問題
heyman774 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-15, 12:42 AM   #380
Matthew.Y
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: 傑斯特 查看文章
點睇都似係用石油抽野爆石升Lv然後話唔難升
當笑話聽下咪算囉
派成百幾粒石,抽完3次10連+買曬4個優惠水pack仲有70粒石淨,如果咁都唔想爆少少水升爆一隻ssr,咁想點玩隻game

舊 10-12-15, 12:42 AM   #381
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: :bface: 查看文章
真是要諗諗

但機戰隻介角萬能俠係拍得住石抽
唔中盾萬能俠換一隻無問題
唔一定要突爆
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-15, 12:49 AM   #382
Matthew.Y
Crazy Gamer

引用:
你不如講下你用乜配撘
唔差在講埋,我算朋友中比較黑既,三次十連得一張鐵甲ssr
不過到而時為止,鐵甲ssr+槍肥仔德sr+宗介sr+維納斯r+後備主角sr已經係爆到story同打到50ap肥
挑戰mode而家打到一半左右

舊 10-12-15, 01:47 AM   #383
元首KFC
Senior Gamer
炸鷄好吃

註冊日期: Oct 2015
引用:
真是要諗諗

同等級萬能俠JS總合力比石抽萬能俠高, 地形適性又高又會飛, 單看數字的話一流
元首KFC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-15, 02:54 AM   #384
HI_Ricky
深山人士

引用:
不過到而時為止,鐵甲ssr+槍肥仔德sr+宗介sr+維納斯r+後備主角sr已經係爆到story同打到50ap肥
我都打完STORY
主力三一SSR , 超龍神SR , ECIA SR, LOCK ON SR , 塔2件R

不過之前太多笨野,依家開新ACC 長期用正ACC 幫手打 ,根本順風順水.... :P

https://www.facebook.com/machouse2004/
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk

此篇文章於 10-12-15 03:23 AM 被 HI_Ricky 編輯。
舊 10-12-15, 09:34 AM   #385
clie

註冊日期: Dec 2001
引用:
真是要諗諗

尋晚賣咗6隻R湊夠100換咗JS,其實最想要銀河美少年但抽唔中
前線無一隻強既近戰牽制真係好難玩

啱啱玩到35關全軍覆沒,係咪唔可以放新機入隊?
抑或喺挑戰操夠20LV再繼續故事?
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-15, 10:52 AM   #386
Matthew.Y
Crazy Gamer

引用:
我都打完STORY
主力三一SSR , 超龍神SR , ECIA SR, LOCK ON SR , 塔2件R

不過之前太多笨野,依家開新ACC 長期用正ACC 幫手打 ,根本順風順水.... :P
其實我抽果d都頹到想哭,本來想重刷,但之後就話出蘭斯洛特就決定睇下咩環境先
可能有event機刷紅蓮或者隻蘭斯洛特唔錯CG比較本命

舊 10-12-15, 12:48 PM   #387
HI_Ricky
深山人士

引用:
其實我抽果d都頹到想哭,本來想重刷,但之後就話出蘭斯洛特就決定睇下咩環境先
可能有event機刷紅蓮或者隻蘭斯洛特唔錯CG比較本命
其實我Rank18 就算有2 SSR 都沒用,因為依家用新艦都 over cost

舊 10-12-15, 01:17 PM   #388
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
如果無好優秀的近戰SSR的話鐵甲仍然是值得一換
作為過渡期的機體佢唔係好輸蝕

去到30話後無兩部SSR(自己+FD) 其實入去打都幾危

而家就唔換號住先啦,都就出EVENT,可能EVENT果隻好勁打到就唔駛煩呢

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-15, 05:36 PM   #389
soda
Senior Gamer
遊HEA王

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDgoldtama777
XBox Live GamertagSODA777
引用:
三次十連得一張鐵甲ssr x2

足小: 127885748
soda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-15, 07:01 PM   #390
小嘉
The One

引用:
作者: Kaiser 查看文章
如果無好優秀的近戰SSR的話鐵甲仍然是值得一換
作為過渡期的機體佢唔係好輸蝕

去到30話後無兩部SSR(自己+FD) 其實入去打都幾危

而家就唔換號住先啦,都就出EVENT,可能EVENT果隻好勁打到就唔駛煩呢
腳都無點打EV
無2隻SSR腳我覺得換一隻無問題
舊 10-12-15, 07:24 PM   #391
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

如果同cc.....個ev通常點玩法...?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-15, 07:43 PM   #392
Matthew.Y
Crazy Gamer

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
好朋友(打唔曬隻野又放出黎)同執雞(尾刀隻boss新果d唔清楚,好耐無玩
希望一開始就有保底啦
不過等聽日出左先算,可能有唔同呢……可能

舊 10-12-15, 09:02 PM   #393
:bface:
Game Master

註冊日期: Jun 2003
XBox Live GamertagRedowata
引用:
會多一條行動值(CC是六個soul)
每打一次強敵都會消耗一次行動值

強敵関卡有限時,限時內打得死就可能會跌金箱(蘭斯洛特SSR)
一次殺唔死可以放出來比朋友幫手打
強敵每殺一隻之後會越來越高血 (CC最盡200lv)

Chain Chronicle(日版):174 393 601
BD版白毛、各種天魔
加左請在gaf down聲
:bface: 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-15, 09:40 PM   #394
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

即係要尾刀先有寶箱??

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-15, 10:12 PM   #395
rhmy348
Insane Gamer
你今日課左未?

註冊日期: May 2013
引用:
即係要尾刀先有寶箱??
報酬兩種的

尾別人得寶箱

自己觸發並被殺(不論被殺)的累積數

所以最好大家有共識
殺不死多放別人....一齊尾刀/交換尾刀.....
rhmy348 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-15, 12:09 AM   #396
小嘉
The One

我之前叫開GROUP唔係亂叫
舊 10-13-15, 12:49 AM   #397
HI_Ricky
深山人士

引用:
作者: 小嘉 查看文章
我之前叫開GROUP唔係亂叫
機戰group?

開左請加我

舊 10-13-15, 12:56 AM   #398
psidef

註冊日期: Apr 2007
刷咗咁多日終於有SSR......

ID: 122675222

此篇文章於 10-13-15 01:27 AM 被 psidef 編輯。
psidef 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-15, 01:55 AM   #399
天子
weIBetAriTTeR
StElla

註冊日期: Sep 2002
133360172求加~

另問 換一隻鐵甲js 好定突爆主角ssr 好?

10支以上可議價~

新產品:UOD 每支30

比UO 光~耐久力俾UO 長 設計更方便夾手~
天子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-15, 03:14 AM   #400
heyman774
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
http://line.me/R/ti/g/VSlJcKKYO1
line group

SR主角唔多建意換, 係換就SSR
heyman774 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 07:39 PM

手機版 | APP版