Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-15-19, 02:55 AM   #451
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
都唔知係好事定壞事,到今時今日仲有咁多「解畫」嘅訪問透出嚟~~~唔記得之前有邊部會咁做過。

舊 05-15-19, 10:56 AM   #452
Eking

註冊日期: Feb 2006
因為入面太多野唔可以1-2集就可以拍哂, 又唔可以END左又加太多野去解釋, 特別係依定太多人乜都問一餐

舊 05-15-19, 12:39 PM   #453
肉羊哩咖
griffin611

又有 Q&A:

羅素兄弟講 Loki 之後點:話走犯之後,隊長還石都係有嘢還唔晒,所以唔返去住,用咗下半世捉 Loki 還原返啲時空咁話,係咪 Loki 遲啲個騷會話到呢啲?真係唔知堅定流~

舊 05-15-19, 01:53 PM   #454
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
但係電影交代隊長係有去冇回...?
BTW到底穿越時空需唔需要機器輔助?
搶石同還石都要用到機器輔助,
但TONY同隊長又可以直接由2012返1970...
應該出發果下先要主機?然後靠自己部機同啲粒子就夠?back果個位置其實可任設, 等於2012飛去1970時可set位咁掛
只係見你佢地多數按一鍵返航無set位置,所以先直接返去個台上

而且我覺得已進化成有選擇時間線嘅能力
根本解釋唔到隊長點可以確保返到已被改變嘅2012,而唔係未被改變嘅2012,亦唔係被改變嘅1970嘅2012

相薄

此篇文章於 05-15-19 02:16 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-19, 02:31 PM   #455
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
應該出發果下先要主機?然後靠自己部機同啲粒子就夠?back果個位置其實可任設, 等於2012飛去1970時可set位咁掛
只係見你佢地多數按一鍵返航無set位置,所以先直接返去個台上

而且我覺得已進化成有選擇時間線嘅能力
根本解釋唔到隊長點可以確保返到已被改變嘅2012,而唔係未被改變嘅2012,亦唔係被改變嘅1970嘅2012
幾乎每套玩穿越時間O既電影,都會附送一大堆劇情BUGS,主要原因係開拍前睇過劇本O既人唔會多,自然無咁多人力去搵BUGS同DEBUGS。

呢次仲要係咁前後穿插,無BUGS先至係新聞。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-19, 05:21 PM   #456
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: david 查看文章

呢次仲要係咁前後穿插,無BUGS先至係新聞。
唯有就十年後另一次完結篇彈個神出嚟笑你班人類
以為自己搞番掂改變嘅時空,其實早就整到亂晒,然後佢就乘住依個混亂座大力量,最後勁到足以毀滅全部時空之類咁

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-19, 01:19 PM   #457
肉羊哩咖
griffin611

唔知開新樓定擺住嚮度先: Kevin Feige 又放料,話有個有人嗡過嘅奸角會係 Phase 4 登場,係真。萬大人咁話,不過唔知會嚮邊套出咁啫。

舊 05-17-19, 09:55 PM   #458
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
呃人man都收咗皮肯定冇第四集,唔通又食住條水玩reboot?
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-19, 11:08 PM   #459
肉羊哩咖
griffin611

RDJ 咁鬼貴,客串一兩個索就得,Phase 4 有乜戲碼應都出咗,斷估都會塞去某件單體英雄片登場掛~

舊 05-21-19, 09:07 PM   #460
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
想問下,Avenger 3 一開始Loki 拎返舊石出黎
係第一集,粒石俾眾人搶返

到底係邊一套電影,去返loki 手?
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-19, 09:15 PM   #461
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
引用:
作者: Terry仔 查看文章
想問下,Avenger 3 一開始Loki 拎返舊石出黎
係第一集,粒石俾眾人搶返

到底係邊一套電影,去返loki 手?
雷神3

舊 05-22-19, 05:45 PM   #462
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
nico有人做Shuma-Gorath特集
連Marvel自己都忘記左既魔王級(?)角色

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-19, 08:27 PM   #463
次期Cekehe
Game Master

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
唔知開新樓定擺住嚮度先: Kevin Feige 又放料,話有個有人嗡過嘅奸角會係 Phase 4 登場,係真。萬大人咁話,不過唔知會嚮邊套出咁啫。
如果真係滿大人,我估會嚮上氣出場,
鬼佬唔想自己人被個中式英雄打殘,所以安排滿大人同佢玩中國人打中國人

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-19, 04:05 AM   #464
肉羊哩咖
griffin611

花邊兩則:個人重睇次數又有新紀錄,今均係睇咗 Endgame 116次,呢個世界有啲人得閒得嚟又好鬼有毅力~*
https://www.gameover.com.hk/news/443879

二則係美帝個邊,截至上個週末,都仲未破到 Avatar 個美帝票房紀錄,照走勢起碼呢個映期唔會,第日再重上就講唔埋/

—————

Marvel Studio 老細講一下個週末,美帝嗰邊會上個「新版」,credit 後會有啲刪除咗嘅片斷,有啲致敬位,仲會有啲「驚喜」嘢,咁其他地方有冇得上就唔知。

此篇文章於 06-20-19 01:12 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-19, 06:38 PM   #465
肉羊哩咖
griffin611

要嚟嘅終須要嚟,新片斷版下星期上:
https://www.hkfilmblog.com/archives/69732

舊 06-29-19, 10:27 PM   #466
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
召集全港 #Avengers 粉絲
《#復仇者聯盟4:#終局之戰》(附全新片段) 將於7月4日上映~ 片尾將會加碼放送從未曝光嘅片段 好戲值得一睇再睇,約定大家入場再三回味
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-19, 10:53 PM   #467
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
西域透咗片尾加乜了

https://www.polygon.com/2019/6/29/19...ootage-changes

片尾只係哭救幾個粉絲細路小章節,仲要係未完成版本,等睇碟算了
另外片尾加嘅…Stan Lee cameos 同 GG仔予告⋯⋯本編只係有小量場面加長,基本上完全無變

此篇文章於 06-30-19 08:34 AM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-19, 11:27 PM   #468
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
真的不會再入場啦,專心等bd

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-19, 12:00 AM   #469
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
係咪即係所有舊版會落畫,全線上新版?
如果有IMAX版會考慮…
只睇左一次

舊 06-30-19, 03:18 PM   #470
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
係咪即係所有舊版會落畫,全線上新版?
如果有IMAX版會考慮…
只睇左一次
美帝叫 「再發行」,同好多港產片有加長版咁,多數舊版會拜拜。最穩陣買飛前睇清楚。

正如樓上話齋:等 BD 一樣落齊,好似8月有,數碼串流就七月,公怖咗美版係,不過唔知會唔會改期,唔係就等 D+ 「免費」~~~ 所以都唔會入場。

舊 06-30-19, 04:07 PM   #471
stevenfan
Ultimate Gamer
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
Morgan大個被cut個段?

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-19, 06:36 PM   #472
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
點都等BD同4K出至睇, 無時間同佢再癲...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-19, 07:18 PM   #473
王小虎

Youtube睇完,千期唔好為果段入場睇,根本係未完成品剪翻落去。死都要贏Avatar。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-19, 07:53 PM   #474
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: 王小虎 查看文章
Youtube睇完,千期唔好為果段入場睇,根本係未完成品剪翻落去。死都要贏Avatar。
你講完就睇左, 真係嘥氣, 咁做法佢加幾多次落去扮加長版都得架LA.

尤且, 最後仲要加段仲把鬼既落去.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-19, 01:46 AM   #475
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
睇咗,新片段等同碟版嗰D冇做後製嘅刪剪片段,
想贏阿凡達都俾多少少誠意吖大佬…

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] The Angry Birds Movie 2 (2019) david 電影版 5 07-15-20 09:52 PM
[西片] Men in Black: International (2019) | Chris Hemsworth (Thor) david 電影版 22 01-20-20 09:39 PM
[西片] The LEGO Movie 2: The Second Part (Feb.2019) 信長 電影版 7 02-22-19 12:09 PM
[西片] Avengers 4 ︱復仇者聯盟4 (2019-05-03) (敬請多用劇透隱藏功能) 肉羊哩咖 電影版 0 05-10-18 03:34 PM
[作品發表] Untitled mmssm Cosplay同人MIX討論區 0 06-29-11 01:19 PM

現在的時間是 04:01 AM

手機版 | APP版