Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-04-15, 12:35 PM   #1
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
有冇召喚獸育成指南, 都係喂普通魔石, 大粒稀有嗰D唔捨得喂, 驚第日要用來合成
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-15, 04:28 PM   #2
okabe
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
有冇召喚獸育成指南, 都係喂普通魔石, 大粒稀有嗰D唔捨得喂, 驚第日要用來合成
イベントダンジョン『魔石の間』登場!

『FFブレイブエクスヴィアス』をご利用いただき誠にありがとうございます。

11/7(土)より、イベントダンジョン『魔石の間』が出現します!!

このダンジョンは一定の確率で魔石を入手することができるぞ!

【 キャンペーン内容 】
開催期間中、次元の狭間にイベントダンジョン『魔石の間』が現れます。

【 キャンペーン期間 】
2015年11月7日(土) 0:00:00 ~
2015年11月8日(日) 23:59:59

【 対象ダンジョン 】
次元の狭間
  魔石の間

魔石を手にいれて、幻獣を強化しよう!

今後とも『FFブレイブエクスヴィアス』を何卒よろしくお願いいたします。

『FFブレイブエクスヴィアス』運営チーム

有活動升幻獣
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-15, 04:46 PM   #3
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
想問吓
如果抽到相同既角色
大家會點樣處置呢?
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-15, 04:51 PM   #4
okabe

引用:
作者: rinxlun 查看文章
想問吓
如果抽到相同既角色
大家會點樣處置呢?
我會留,反正唔知日後有無需要用OR食呢升
又唔係常抽唔會點佔位置
舊 11-04-15, 05:25 PM   #5
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
想問吓
如果抽到相同既角色
大家會點樣處置呢?
吃掉,管他的~

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-15, 06:34 PM   #6
小毛明
Game Master
毛厘頭

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code0946 2182 4512
PSN  IDmomimg
XBox Live Gamertagmoming23
引用:
想問吓
如果抽到相同既角色
大家會點樣處置呢?
eat

引用:
作者: 天子 查看文章
273452988 求CARRY~~

終於完成左 55554 隊...

超懶 SB ID: 108,003,610...

Trophy card
小毛明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-15, 06:44 PM   #7
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
結果我都係食左D相同既角…
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-15, 06:46 PM   #8
天子
weIBetAriTTeR
StElla

註冊日期: Sep 2002
~我想問下點升技...

10支以上可議價~

新產品:UOD 每支30

比UO 光~耐久力俾UO 長 設計更方便夾手~
天子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-15, 07:22 PM   #9
小毛明
Game Master
毛厘頭

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code0946 2182 4512
PSN  IDmomimg
XBox Live Gamertagmoming23
引用:
~我想問下點升技...
LB???

keep using it

超懶 SB ID: 108,003,610...

Trophy card
小毛明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-15, 01:36 AM   #10
天子
StElla

其實呢隻GAME有冇WIKI GA..?

岩岩去到2島...要幾時先可以拎到火召//

10支以上可議價~

舊 11-05-15, 03:09 AM   #11
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
引用:

火召係第一個島碼頭
土召係沙漠
冰女係尾段雪狼之牙

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-15, 04:32 AM   #12
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

請問大家現階段能夠完成嘅quest係咪53個?
我做完53個就再搵唔到任務接

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
舊 11-05-15, 08:47 AM   #13
wang2009hk
Game Master

3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: daihamlop 查看文章
請問大家現階段能夠完成嘅quest係咪53個?
我做完53個就再搵唔到任務接
暫時是53個沒錯

舊 11-05-15, 09:16 AM   #14
okabe

引用:

http://games.gaym.jp/iPhone/FFBE/wik...81%84%E3%81%A6
舊 11-05-15, 10:53 AM   #15
天子
StElla

火召係島一碼頭要坐船去?..搵唔到隻船//

10支以上可議價~

舊 11-05-15, 11:00 AM   #16
okabe

引用:
火召係島一碼頭要坐船去?..搵唔到隻船//

イフリート入手までの手順
グランシェルト諸島「港町ローディーン」へ行く。
ストーリーで発生する船イベントを終わらせる。
町中の人々に話しかけて「火山の話」「オードル港の話」を町の人から聞き出す。
上記条件を達成しているとマップ左下辺りの船の前にいる船乗りが「オドール港」に運んでくれる。
オドール港にいる少年(マップ右上の少年)に話しかけると、「炎風の洞窟」が出現する。
「炎風の洞窟」を全てクリアすると「イフリート」が入手出来る。

要同NPC交談後先會出現
舊 11-05-15, 11:00 AM   #17
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
開上面條LINK搵港町ローディーン地圖, 左手面紅星位置就可以去到
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-15, 11:37 AM   #18
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
光之石塊洗素材關都唔跌,邊度可以洗到?
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-15, 01:17 PM   #19
fami~yan
Game Master

Nintendo Switch ID302513154147
引用:
作者: Sito 查看文章
光之石塊洗素材關都唔跌,邊度可以洗到?
ランゼルト山脈探索會有,不過量好少

非洲人...
舊 11-06-15, 04:25 PM   #20
GP03D

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
玩到就20RANK都係得幾個friend,咁奇怪既...ADD街客冇一個ADD到....
有冇人ADD下?
867,675,340

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-15, 04:31 PM   #21
fami~yan
Game Master

引用:
作者: GP03D 查看文章
玩到就20RANK都係得幾個friend,咁奇怪既...ADD街客冇一個ADD到....
有冇人ADD下?
867,675,340
ADD唔識既人係要記佢ID,檢索番ID先加到....
開GAME到而家都未改既BUG....

非洲人...
舊 11-06-15, 05:27 PM   #22
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
ADD人去巴哈啦大把,條條討論都是ADD人串...

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-15, 12:09 AM   #23
fami~yan
Game Master

幻石EVENT開始

回報率好低...

非洲人...

此篇文章於 11-07-15 12:47 AM 被 fami~yan 編輯。
舊 11-07-15, 01:18 AM   #24
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

S5隻大佬咩事?
我扣到一半就滅團
唔落防雷同減攻可能5round都頂唔到

舊 11-07-15, 11:03 AM   #25
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
作者: fami~yan 查看文章
幻石EVENT開始

回報率好低...
兩次EVENT都亳無誠意

日本那邊已經鬧緊SE有好材料都唔識利用

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 04:22 PM

手機版 | APP版