Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-23-02, 01:38 PM   #1
咭咭王子(一V一)p
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
Angry 忽然諗起...

既然PS2 games都有中文化,點解手提games無!? 大家又想唔想手提games中文化!? 我都想o家! 尤其係手提games冇咁多漢字(覺得),如果有中文化就可以玩得好開心了!

舊 11-23-02, 02:03 PM   #2
YeeeSSS
Crazy Gamer
瀬戸内海

返板咪有囉
YeeeSSS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-02, 02:25 PM   #3
thom
Ultimate Gamer

唔太想,對我黎講,多幾個漢字就得架喇
thom 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-02, 02:28 PM   #4
t-cup
Moderator
CD-ROM

3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
我地講手提機, 都免不過都只提 GBA, 你有冇見過 任天堂 出中文 game? :@_@":

其實中文化, 可能因為 ps2 的 sony, 台灣/大陸/香港 都有總行, 反映下某部份遊戲推出~~~ 但 任天堂.....

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-02, 02:33 PM   #5
阿高
Ultimate Gamer
完美女神林志玲

註冊日期: Jun 2002
其實我覺得中文化唔係唔好
不過我最驚D人名,機械人名釋到唔知似乜......
我都係有D漢字就可以估到大概?儱N思
所以都唔係太想.......
阿高 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-02, 12:23 AM   #6
tetsu
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2002
逆轉裁判......t.t
tetsu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-02, 11:25 AM   #7
Ishimura
Game Master
兼職提督業

註冊日期: Jan 2002
引用:
Originally posted by 卡遜 :
返板咪有囉
咩係夏夷甘達
咩係香依指
咩係光波1
咩係大力神3
咩係馬克甘達
點解會有七傷拳.....

機戰A中文的黑歷史......
Ishimura 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-02, 02:46 AM   #8
白頭
人渣上校~

註冊日期: Apr 2002
有o的仲要係簡體.. .. ..
識睇都睇唔慣 - -"

舊 11-25-02, 02:48 AM   #9
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
中文化下的成果:
GETTER ROBO=光波機械

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-02, 10:00 AM   #10
Freddy
博麗神社信徒

引用:
Originally posted by 阿高 :
其實我覺得中文化唔係唔好
不過我最驚D人名,機械人名釋到唔知似乜......
我都係有D漢字就可以估到大概?儱N思
所以都唔係太想.......
其實d game都係人地自己中文化咋嘛
自己改番未得囉......

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-02, 07:22 PM   #11
咭咭王子(一V一)p

我唔係唔like睇日文(睇極都唔明睇來做乜!?)...不過覺得次次跟攻略玩好冇癮...我一見到好多好多日文就想爆粗...(唔識睇你要我睇!?!@#$%^&*()
不過唔識睇又要玩又要炆.....人就係咁:@_@":

況且中文字點都有親切感好多好多…

舊 11-28-02, 09:01 PM   #12
PC198345
Junior Member

註冊日期: Sep 2002
我就覺英文版最好,唔識可以查,可以學倒好有用o既英文.
PC198345 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-02, 09:05 PM   #13
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
Originally posted by PC198345 :
我就覺英文版最好,唔識可以查,可以學倒好有用o既英文.
日版唔識都可以查
都可以學到好有用既日文lol

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:28 AM

手機版 | APP版